Gratis zonne-energie & gratis zonnepanelen


Publicatie datum:

De zon levert gratis energie, lees hier hoe je daar het beste gebruik van kan maken.

Gesponsorde koppelingen

De investering in zonnepanelen is voor veel mensen te hoog. Er zijn echter regelingen om gratis stroom uit zonne energie te krijgen. Gratis zonne-energie voor Vlaamse gezinnen. De zon is een onuitputtelijke bron van gratis energie. In Vlaanderen is er nu ook een leverancier die de zonnepanelen gratis aanbiedt, dus nu kan enkel nog schaduw een belemmering vormen voor de Vlaamse gezinnen om te kiezen voor minstens 30 jaar gratis groene energie. 

De zon

Uit onderzoek is gebleken dat veel Vlaamse gezinnen wel willen overschakelen naar duurzame-energie maar niet altijd de middelen daartoe hebben. Voor deze Vlaamse gezinnen is er dit nieuwe business model geïntroduceert! In ruil voor minstens 30 jaar gratis groene energie, betalen deze gezinnen nu enkel nog de btw van hun installatie, de zonnepanelen zijn GRATIS, net zoals hun geproduceerde elektriciteit. Bovendien heeft Europa onlangs de doelstellingen inzake productie van groene energie flink aangescherpt voor Vlaanderen. Tegen 2020 moet immers 13 % van alle energieverbruik duurzame energie zijn. Dit houdt in dat Vlaanderen op 10 jaar de productie van groene energie meer dan verdubbelen moet.

energie

Financiering:
Een nieuw opgerichte groene investeringsmaatschappij is bereid om met de opbrengst van de groenestroom certificaten, het niet gesubsidieerde gedeelte van de PV-installaties bij Vlaamse gezinnen te financieren. Hierdoor wordt de volledige installatie als het ware gesubsidieerd. De Vlaamse gezinnen betalen dan enkel nog de btw van de installatie en genieten de ganse levensduur van de zonnepanelen, van gratis groene elektriciteit. Tot nog toe konden de Vlaamse gezinnen enkel rekenen op een belastingreductie van 40 % van deze investering en in de meeste gevallen op een aanmoedigingspremie van de gemeente. Het is voor de hand liggend dat veel Vlaamse gezinnen nu zullen kiezen voor een dergelijke overeenkomst en massaal zonnepanelen installaties zullen plaatsen. Zo helpen zij rechtstreeks aan een schoner milieu en onrechtstreeks aan het behalen van de aangescherpte groenestroomdoelstelling van de Vlaamse overheid. (bron: bouwenwonen.net)

GRATIS GROENE ENERGIE

Gratis zonnepanelen:
Een nieuw project plaatst gratis zonnepanelen op je dak. In tegenstelling tot in Duitsland komt de installatie van zonnepanelen in Nederland maar moeizaam van de grond. De panelen zijn duur, de overheidssubsidies ingewikkeld, beperkt en ze veranderen voortdurend afhankelijk van het regerende kabinet.

groenestroom certificaten

Een aantal energieleveranciers zijn  het project ZonVast gestart. Ze plaatsen gratis zonnepanelen en je betaalt 20 jaar lang een vaste prijs van 0,23 eurocent per Kwh, wat overeenkomt met wat je nu gemiddeld voor ‘gewone’ stroom betaalt. De prijs groeit dus niet mee met de prijs van grijze stroom. Er worden tien zonnepanelen geplaatst die gemiddeld 1950 kilowatt uur per jaar leveren. Dat is meer dan de helft van van het stroomverbruik van een gemiddeld huishouden. Mocht je toch minder verbruiken dan lever je de stroom terug aan het net en dat wordt van je rekening afgetrokken.

zonnepanelen

Dat zou weleens heel kostenbesparend kunnen uitvallen omdat de verwachting is dat de prijs van energie op alle fronten de komende jaren fors gaat groeien als gevolg van onder andere de stijgende olieprijzen. Er komt mogelijk zelfs dit jaar al een extra overheidsheffing omdat de minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie de kosten voor de nieuwe stimuleringsmaatregel voor duurzame energie (SDE+) rechtstreeks wil verhalen op de consument.

De leveranciers blijven de eerste twintig jaar eigenaar van de zonnepanelen en verzorgen de administratie. Na twintig jaar word jij eigenaar en kan je nog ongeveer tien jaar profiteren van gratis stroom. Overigens moet je op dit moment wel een klant van één van de deelnemenden leveranciers zijn met een koopwoning. Je moet er wel als de kippen bij zijn want de eerste pilot beperkt zich tot 500 installaties. Het uiteindelijk doel is dat ZonVast voor iedereen in Nederland beschikbaar komt (bron: bright.nl)

Conclusie: als je de moeite neemt om goed te zoeken kun je profiteren van gratis zonne-energie.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Geld besparen tijdens de kredietcrisis

Enkele tips om geld te besparen tijdens de kredietcrisis

Hoe kun je eenvoudig een lokaal alternatief geldcircuit opzetten met Cyclos?

STRO (Social Trade Organisation) is een organisatie die alternatieven voor het geldsysteem ontwikkelt door lokale alternatieve geldcircuits op te zetten met Cyclos?

Internetbankieren Rabobank, Rabobank inloggen

Met Rabo Internetbankieren kun je altijd via Internet je rekeningen inzien en transacties uitvoeren.

Geld lenen zonder BKR registratie, geld lenen met negatieve BKR registratie

Lees hier hoe je geld kunt lenen met een negtieve BKR registratie.

De inboedelverzekering en je gestolen fiets

Je fiets is gestolen bij het station. Dekt de inboedelverzekering dat? Jammergenoeg niet. Maar er zijn gevallen van diefstal van je fiets, waarbij de inboedelverzekeraar wel uitkeert.

Verschillende hypotheekvormen: de lineaire hypotheek

Wat is een lineaire hypotheek?

Hoe rendabel is zonne-energie echt, hoe rendabel zijn zonnepanelen echt

Zonne-energie en zonnepanelen winnen nog steeds aan populariteit, lees hier hoe rendabel Zonne-energie en zonnepanelen echt zijn.

Veranderingen in uw hypotheek vanaf 2013

De 6 meest voorkomende vragen en antwoorden over de veranderingen op de hypotheekmarkt

Verstandig sparen

Verstandig sparen zodat je je einddoel bereikt

Nacalculatie in de bouw

Een aannemer voert tijdens en na de bouw van een project voortdurend nacalculatie uit om de kosten onder controle te houden, nu en in de toekomt

De goedkoopste stroom, goedkope stroom

Hoe kom je aan de goedkoopste stroom in Nederland

Belegging de MIST in

Een op waarheid berust verhaal van een daytrader. De namen zijn afgekort of gefingeerd, maar de essentie is re�el.

De belangrijkste inkomstenbron van de overheid

Hoe werkt inkomstenbelasting en moet ik de aangifte misschien uitbesteden?

Goedkope cartridges, goedkope inktpatronen, goedkope inktcartridges

Printer inkt is heel erg duur, lees hier hoe en waar je goedkope inkt kunt kopen.

Dromen van een oplossing

Na vele jaren van financiële ellende komen er een paar lichtpuntjes voor het senioren echtpaar die hen de moed geven door te gaan.

Moet ik een huis kopen of toch huren?

Moet ik een huis kopen of toch huren?

Google Adsense, wat is het?

Informatie over Google Adsense en de verdienmogelijkheden.

Vind jouw actiecode en kortingscode op www.actiecode.nl

Op www.actiecode.nl vind je iedere dag alle actuele actiecodes en kortingscodes voor jou verzameld.

Goud kopen! Waarom?

goud en zilver kopen of bezitten waarom zou je?

Energie besparen hoe pak je het aan

praktische tips om je energie rekening zoveel als mogelijk binnen de perken te houden.

Termijn hypotheek: wat is de beste looptijd van je hypotheek

Hoe verkoop je makkelijk via marktplaats?

Zo verkoop je makkelijker via marktplaats!

Goedkoop boodschappen doen in de supermarkt doe je zo

het dagelijkse leven wordt steeds duurder. Hoe zorg je ervoor dat je dagelijkse boodschappen zo goedkoop mogelijk doet.

Geld, de oorsprong is verdwenen

Geld een ruilmiddel of een pressiemiddel?

Naar de rechter voor een openstaande rekening?

Wat als je naar de rechter wilt om een openstaande vordering te innen