Bitcoin: van proof-to-concept tot populaire valuta


Publicatie datum:

De bitcoin was een paar jaar geleden enkel een proof-to-concept, maar tegenwoordig is het een populaire valuta. Hoe heeft de bitcoin zich ontwikkeld?

Gesponsorde koppelingen

De bitcoin was de eerste cryptocoin ter wereld en op dit moment is het nog steeds de populairste virtuele valuta. Aan de hand van een idee van Wei Dai in 1998 over cryptocoins heeft een persoon onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto een proof-to-concept ontwikkeld over de bitcoin. Dit concept heeft Satoshi op een mailinglist gepubliceerd in 2009 en in 2010 stopte hij zelf met het project. Hiermee heeft hij zijn uitvinding aan de rest van de wereld overgelaten en uiteindelijk is de bitcoin een groot succes geworden.

Gesponsorde koppelingen

Waarom is de bitcoin ontworpen?

Het ontwerp van de bitcoin is gebaseerd op het idee dat de cryptografie centraal staat, waardoor het een valuta is van iedereen ter wereld. De transacties en uitgiften zullen niet worden gereguleerd door bepaalde organen, zoals overheden of banken. Dit zorgt ervoor dat bitcoins niet onderhevig zijn aan inflatie, waardoor de waarde stabieler blijft.

Hoe heeft de bitcoin zich verder ontwikkeld?

Meerdere ontwikkelaars hebben hun steentje bijgedragen aan het ontwerp van bitcoins en het systeem hieromheen. De bitcoin is in de maanden juni en juli van het jaar 2011 even een succes geweest en daarna is de waarde gedaald. De Bitcoin Foundation is in 2012 opgericht om de bitcoin te beschermen, te standaardiseren en te promoten.

De bitcoin als populaire valuta

In deze tijd is de bitcoin opnieuw razend populair geworden en op een bepaald moment was deze virtuele munt zelfs meer waard dan een ons goud. Daarnaast is het nu zelfs mogelijk om bij bepaalde bedrijven en winkels met bitcoins te betalen. Naar verwachting zal de waarde van de bitcoin de komende jaren blijven stijgen en steeds meer bedrijven zullen deze virtuele munt als betaalmiddel gaan accepteren. Iedere dag worden er nieuwe updates over bitcoin gepubliceerd, omdat de munt zich snel verder ontwikkelt en de waarde iedere dag verandert.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Management en organisatie

Een artikel over management en organisatie waarbij o.a. de volgende onderwerpen worden besproken: cashflow, revisionisme, besluitingsvormen en vormen van communicatie.

De voornaamste inkomstenbronnen van Mexico

Een overzicht van de voornaamste inkomstenbronnen van Mexico met een ontwikkeling van de afgelopen jaren.

Google Adsense, wat is het?

Informatie over Google Adsense en de verdienmogelijkheden.

Hoe kun je een miljoen Euro witwassen

Ik heb een miljoen Euro gevonden, wie kan mij helpen om een miljoen Euro wit te wassen.

Geld verdienen met beleggen op de AEX index

Wil je geld verdienen met beleggen of daytraden? Dit artikel geeft je enkele beurstips om eindelijk een hoog rendement op je vermogen te maken.