Geld verdienen met beleggen op de AEX index


Publicatie datum:

Wil je geld verdienen met beleggen of daytraden? Dit artikel geeft je enkele beurstips om eindelijk een hoog rendement op je vermogen te maken.

Gesponsorde koppelingen

Handelen op de beurs, en dan voornamelijk op de AEX index is voor veel beleggers niet rendabel. Toch is het mogelijk om succesvol te zijn met daytraden en beleggen op de AEX, DAX of FOREX met kleine wijzigingen in je strategie. Lees het artikel "Geld verdienen met beleggen op de AEX index" zorgvuldig door om eindelijk geld te verdienen op de beurs.

Wil je geld verdienen met beleggen op de AEX, door online te gaan beleggen of daytraden? Het is mogelijk om gebruik te maken van een tracker, een ETF. Dit staat voor Exchange Traded Fund en bestaat uit een representatie van de fondsen binnen een bepaalde index, waardoor je de ontwikkelingen hiervan kunt gebruiken om te speculeren op een koerswinst of een koersdaling. Dit betekent dat je in beide richtingen geld kunt verdienen met de AEX index, mits je de juiste voorspelling doet over de ontwikkeling van de koers.

Bekende AEX index in plaats van exotische effecten

Het handelen in de AEX index brengt een aantal voordelen met zich mee. Je zorgt er hiermee bijvoorbeeld voor dat je kunt beleggen in een effect dat dicht bij huis staat, in tegenstelling tot de exotische opties en andere effecten waar je op de beurs gebruik van kunt maken. Het is voor de AEX relatief gemakkelijk om in te schatten hoe de koers zich zal ontwikkelen, bijvoorbeeld door naar de reeële economie in Nederland te kijken, in combinatie met de verwachtingen voor de toekomst en het sentiment dat hier leeft.

Geld verdienen beleggen

Daarnaast zorg je er met het beleggen in de AEX voor dat je een goede spreiding aan kunt brengen in je portefeuille, zonder dat je allerlei verschillende fondsen aan hoeft te kopen. Je hoeft de diverse exotische effecten niet te waarderen op conjuncturele of geografische spreiding, in plaats daarvan kun je gebruik maken van een ETF om direct in een volledige index te beleggen.

Beleggen in trackers zoals die voor de AEX

Indien je relatief eenvoudig wilt beginnen met beleggen is het een goed idee om gebruik te maken van de trackers, de ETF’s, waarmee je bijvoorbeeld in de AEX kunt beleggen. De trackers volgen de gehele index, de ontwikkeling van de koers is hier gelijk aan. Het grote voordeel hiervan is dat een ieder de grote beurzen als de AEX zal volgen, waardoor hier veel kennis over bestaat en je overal de kans hebt om de koers in de gaten te houden. Met name de AEX is populair in Nederland, al kun je daarnaast bijvoorbeeld ook beleggen in de AMX, het kleinere broertje.

Wil je beleggen in een tracker? Dit kun je doen door te speculeren op de ontwikkeling van de koers van de beurs als geheel. Verwacht je dat de AEX index op zal lopen? Dan kun je een long positie innemen, wat als het ware betekent dat je de aandelen van de 25 meest verhandelde fondsen aankoopt. Zodra de koers zich inderdaad positief heeft ontwikkeld kun je de positie weer sluiten, je verkoopt dan als het ware de aandelen. Je krijgt de aandelen echter niet daadwerkelijk in handen, het gaat om een afgeleid product. Aan de andere kant kun je short gaan, wat betekent dat je inspeelt op een daling van de koers van de AEX. Vindt die daling inderdaad plaats? Dan kun je een aantrekkelijk positief rendement maken, ondanks dat de fondsen binnen de AEX aan het eind van de dag een lagere koers laten zien.

Mandje met 25 fondsen om de markt te volgen

Het beleggen in de AEX helpt je om een ideale spreiding aan te brengen, zowel conjunctureel als geografisch. De AEX bestaat uit 25 fondsen, die verschillen qua vakgebied en geografische activiteit. Aan de andere kant volg je de markt tijdens het geld verdienen met de AEX, in plaats van dat je deze actief probeert te verslaan. Dit zal betekenen dat het rendement doorgaans wat lager uit zal vallen, al staat daar tegenover dat je ook minder risico loopt en de kans op een positief rendement dus groter is.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Wat kost trouwen, een huwelijk en een droombruiloft?

Ja ik wil trouwen, de mooiste dag van je leven, een droombruiloft en een fijn huwelijk.

Het nieuws en de Beurs

Is het je opgevallen dat maandag de beurs een forse knauw kreeg door het aftreden van Rutte 1?!

Goedkoop geld lenen, een goedkope lening

Alles wat je wilt kun je kopen met een goedkope lening.

Inleiding in kredietrisico, Basel 1 als voorloper.

Inleiding in kredietrisico

Geld verdien door klikken, klikken voor geld

Lees hoe je veel geld kan verdienen met klikken voor geld en geld voor klikken.

Astrologie en de Beurs

Welke invloed hebben de sterren op de beurskoersen. En met name: welk voordeel kun je ermee doen

30 tips om geld te besparen

Geld besparen? Wil je geld overhouden voor leuke dingen? Wie weet zit hier een gouden tip voor jou tussen!

Penny Stocks, laag gewaardeerde aandelen

Tijdje geleden schreef ik al over een penny stock, RAYS. En de belofte om dat wat vaker te doen.

Termijn hypotheek: wat is de beste looptijd van je hypotheek

Hoe kun je gegarandeerd veel geld verdienen met artikelen schrijven op Foobie.nl?

Wil je ook eenvoudig geld verdienen met het schrijven van artikelen, lees hier hoe kun je gegarandeerd veel geld kunt verdienen met het schrijven van artikelen op Foobie.nl?

Verhuizen nóg duurder door verhuiskosten instanties!

Veel verhuiskosten betalen bij instanties voor een simpele adreswijziging in het systeem

Factuur factoring als broodnodige kasstroom voor bedrijven

Factoring gebruiken om direct te beschikken over benodigde kapitaal voor kleine ondernemers

Studieschuld aflossen

Alles over het aflossen van een studieschuld

Hoe kun je meer verdienen met hetzelfde loon?

De lonen stijgen niet zo hard meer als vroeger, toch kun je meer verdienen met hetzelfde loon.

Lijfrente

Een lijfrente is een verzekering waarbij u maandelijks een premie betaald zodat u dit op een bepaald moment kunt laten uitkeren als extra inkomen.

Online shoppen

Alles over online shoppen

Super goedkoop roken.

Lees hier alle in Nederland verkrijgbare goedkope alternatieven voor tabak en sigaretten.

Alles over verzekeringen

Informatie over verzekeringen: wat is een verzekering en waar moet je op letten?

Legaal belasting ontduiken voor iedereen

Ook jij kunt legaal belasting ontduiken door het toepassen van de volgende tips.

Levenslessen van Warren Buffet

Wat we allemaal willen weten voor onze eigen portefeuille

Geld verdienen met beleggen op de AEX index

Wil je geld verdienen met beleggen of daytraden? Dit artikel geeft je enkele beurstips om eindelijk een hoog rendement op je vermogen te maken.

Bankaandelen

De gevallen engelen van de financiele markten

De voornaamste inkomstenbronnen van Mexico

Een overzicht van de voornaamste inkomstenbronnen van Mexico met een ontwikkeling van de afgelopen jaren.

Belastingtoeslagen

Hoe om te gaan met toeslagen?

De inboedelverzekering en je gestolen fiets

Je fiets is gestolen bij het station. Dekt de inboedelverzekering dat? Jammergenoeg niet. Maar er zijn gevallen van diefstal van je fiets, waarbij de inboedelverzekeraar wel uitkeert.