Leveren mijn Foobie artikelen straks meer op dan een miljoen per jaar opbrengt?


Publicatie datum:

Als gevolg van het veranderde financiële klimaat wordt mijn Foobie account straks meer waard dan een miljoen op de bank.

Gesponsorde koppelingen

Ik hoorde vandaag op de radio voor het nieuws dat de Rabobank zijn banksysteem aan het aanpassen is zodat er straks een negatieve rente op spaartegoeden kan worden uitgekeerd. De Rabobank acht de kans namelijk zeer wel aanwezig dat zij een negatieve rente gaat rekenen over spaartegoeden. Als dit werkelijkheid gaat worden betekent dat dat mijn Foobie account vanaf dat moment mij per jaar meer op gaat brengen dan mijn zuurverdiende miljoenen.

Waarom wordt de spaarrente negatief:
Alle Nederlandse banken betalen sinds hun oprichting een rentevergoeding aan mensen die hun geld bij een bank in bewaring geven. Ze hebben daarbij altijd als streven gehad om deze zogenaamde spaarrente zo laag mogelijk te houden. In de praktijk werd de hoogte van de spaarrente, gedwongen door de onderlinge concurrentie, bepaald door de hoogte van de inflatie, hoe hoger de inflatie, hoe hoger de spaarrente. Hierdoor hebben spaarders altijd het gevoel gehad dat hun financieel vermogen toenam door de jaarlijks vergoedde spaarrente. Dit is echter nooit het geval geweest. De netto spaarrente is namelijk vrijwel gelijk aan de mate van inflatie en de daardoor veroorzaakte geldontwaarding. Op dit moment is de inflatie heel laag en vreest met zelfs voor deflatie. Als er sprake is van deflatie is een negatieve spaarrente een logisch gevolg. Dit geeft spaarders het gevoel dat ze er op achteruitgaan maar in feite maakt het voor de spaarders niets uit omdat ook nu het rendement op het spaargeld vrijwel gelijk is aan de mate van inflatie die in het geval van deflatie negatief is.

Wordt mijn Foobie account straks meer waard dan een miljoen op de bank?
Zodra de spaarrente negatief wordt, wordt alles wat wel jaarlijks geld opbrengt in meer waard als een miljoen op de bank. Het antwoord op de vraag “wordt mijn Foobie account straks meer waard dan een miljoen op de bank?” kan dan dus met “Ja” beantwoord worden. Hoeveel mijn Foobie account dan waard wordt is heel moeilijk te berekenen en hangt af van de verwachte hoogte van de spaarrente. Als het zo goed als zeker is dat de spaarrente de komende 100 jaar negatief zal zijn zullen alle spaarders hun geld van de bank halen en in waardevaste zaken gaan beleggen. Hierdoor zullen de prijzen van bijvoorbeeld grond, onroerend goed, goud en dergelijke omhoog schieten. Op een gegeven moment zal bijvoorbeeld een hectare grond zo duur zijn dat je ook daar nog nauwelijks rendement op kunt behalen. Dat zal het moment zijn dat mijn Foobie account ook meer als een miljoen waard wordt. Als gevolg van de hyperinflatie die er dan plaatsvind levert één klik op een advertentie die bij een Foobie artikel staat dan waarschijnlijk wel € 100,- op.

Hoe groot is de kans op hyperinflatie:
De kans op hyperinflatie is groter dan de meeste mensen denken. Door het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) wordt de spaarrente namelijk steeds lager. De ECB verlaagt keer op keer de rente, en heeft nu ook nog eens de geldpers aangezet om honderden miljarden goedkoop geld in de Europese economie te pompen. Doordat geld zo goedkoop wordt, hebben banken steeds minder geld over voor spaargeld van consumenten. Het wordt dus steeds waarschijnlijker dat de rente negatief wordt. Zoals ik in het bovenstaande heb beschreven zal hyperinflatie optreden op het moment dat men verwacht dat de rente de komende 100 jaar negatief zal blijven.

Wanneer komt mijn Foobie account te koop:
Na dit artikel gelezen te hebben kan ik me voorstellen dat er over een paar jaar mensen zijn die geïnteresseerd zijn in het kopen van mijn Foobie account. Ze zullen daar miljoenen voor over hebben maar ik zal mijn Foobie account nooit verkopen. Wat heb je namelijk aan een paar miljoen als er hyperinflatie is?


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

De voornaamste inkomstenbronnen van Mexico

Een overzicht van de voornaamste inkomstenbronnen van Mexico met een ontwikkeling van de afgelopen jaren.

Hoera, de vluchtelingen redden onze economie!

Leve de vluchtelingen, dankzij hen komt onze economie weer uit het slop.

Dromen van een oplossing

Na vele jaren van financiële ellende komen er een paar lichtpuntjes voor het senioren echtpaar die hen de moed geven door te gaan.

De goedkoopste hypotheek, de beste hypotheek

Op deze website vindt je hoe je de goedkoopste hypotheek en de beste hypotheek.

Verdien geld met Youtube

Iedereen wil wel makkelijk geld verdienen via het internet. Er zijn verschillende mogelijkheden maar via Youtube kan je het weleens proberen.

Wat doe je nu eigenlijk als je geld leent?

Geld lenen voor allerlei doeleinde is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Toch moeten we daar voorzichtig mee om gaan.

Mannen, Met welk beroep verdien je het meeste geld, wat is het best betaalde beroep?

Als je nog niet precies weet wat je wilt worden is het handig om te weten met welk beroep je het meest verdiend.

Dealen met debiteuren, een empirisch onderzoek in de bouwinstallatie-branche

Welke criteria spelen een rol bij het omgaan debiteuren en het voorkomen van een faillisement

Geld verdien door klikken, klikken voor geld

Lees hoe je veel geld kan verdienen met klikken voor geld en geld voor klikken.

Hoe verdien je geld met derivaten?

Lees hier hoe je veel geld kunt verdienen met derivaten.

Geld, de oorsprong is verdwenen

Geld een ruilmiddel of een pressiemiddel?

Geld verdienen met besparen.

Uiteindelijk is besparen is de beste manier om rijk te worden.

Verschillende hypotheekvormen: de annuïteitenhypotheek

Wat is een annuïteitenhypotheek?

De stijgende olieprijzen

De olieprijzen blijven reeds 2,5 jaar stijgen. Wat is hiervan de oorzaak?

Wat is een octrooi / patent?

Wat houdt een octrooi of patent precies in?

AOW

De geschiedenis en actuele ontwikkelingen mbt de A.O.W.

Bespaartips, tips om geld te besparen

Tips om geld te besparen

Je persoonlijke administratie en boekhouding.

Zorg dat je administratie en boekhouding op orde is en blijft!

10 tips om geld te besparen

Tips om uw budget te beperken. Aan het eind van de maand geld over houden.

Bespaartips in het huishouden

Hoe kun je simpel toch geld besparen in het huishouden

Wat kost trouwen, een huwelijk en een droombruiloft?

Ja ik wil trouwen, de mooiste dag van je leven, een droombruiloft en een fijn huwelijk.

Vakantie, maar toch naar de portefeuille kijken?

Van een financieel berooide reis teruggekeerd?

Hoe werkt een loonstrookje?

uitleg loonstrookje, salarisstrookje

Stamrecht BV of stamrechtbanksparen?

Het oprichten van een stamrecht BV en banksparen zijn twee manieren om belasting te besparen op een ontslagvergoeding. Wat zijn de voor- en nadelen van beide?

Nacalculatie in de bouw

Een aannemer voert tijdens en na de bouw van een project voortdurend nacalculatie uit om de kosten onder controle te houden, nu en in de toekomt