Waarom stelt AFAS Softare BV een gratis online kasboek ter beschikking?


Publicatie datum:

Het online kasboek van AFAS Softare BV is gratis te gebruiken, waarom stelt AFAS Softare BV een gratis online kasboek ter beschikking?

Gesponsorde koppelingen

AFAS stadion

Om inzicht te krijgen in je inkomsten en uitgaven is een kasboek onmisbaar dus ging ik op zoek naar een gratis online kasboek. Ik vond dit op de website van AFAS Softare BV. Ik kende de naam AFAS van het stadion van de voetbalclub AZ waar het bedrijf AFAS Softare BV sinds de teloorgang van Dirk Scheringa de hoofdsponsor van is. Dit gaf mij voldoende vertrouwen om een gratis account voor een online “Afas personal” kasboek aan te maken op afaspersonal.nl.

Wat is de eerste stap in je online kasboek:
Als je een account hebt aangemaakt voor een gratis “Afas personal” kasboek moet je na het inloggen om verder te kunnen gaan een plug-in installeren met de naam “AFAS Personal bijwerk assistent”. Als je bent ingelogd op je bank account kun je met deze  “AFAS Personal bijwerk assistent” je bankgegevens van je verschillende bankrekeningen downloaden.

Wat is de tweede stap in je online kasboek:
De tweede stap om je online kasboek te kunnen gebruiken is het fine tunen van het rubriceren van je inkomsten en uitgaven. Het online kasboek rubriceert namelijk ongeveer 90% van je inkomsten en uitgaven automatisch correct maar de resterende 10% fout gerubriceerde inkomsten en uitgaven moet je handmatig nalopen. Gelukkig kun je in het online kasboek bij het handmatig rubriceren door middel van een vinkvakje gelijksoortige inkomsten en uitgaven deze ook automatisch bij deze rubriek laten indelen. Het volledig correct rubriceren van al je inkomsten en uitgaven neemt hierdoor éénmalig ongeveer een half uur in beslag.

Wat zijn de inkomsten in je online kasboek:
Je inkomsten in je online kasboek zijn onderverdeeld in de twee hoofdgroepen “Inkomsten” en “Verzekeringen”. De hoofdgroep “Inkomsten” wordt vervolgens onderverdeeld in de subgroepen “Salaris”, “Bonussen”, “Belastingteruggaaf”, “Kinderbijslag”, “Declaraties”, “Bijverdiensten”en “Overige inkomsten”.

Wat zijn de uitgaven in je online kasboek:
Je uitgaven in je online kasboek zijn onderverdeeld in de hoofdgroepen “Huishouden”, “Wonen”, “Vervoer”, “Vrije tijd”, “Medische kosten”, “Kleding”, “Telecom”, “Educatie” en “Overige uitgaven. De hoofdgroep “Huishouden” is onderverdeeld in de sub-groepen “Boodschappen”, “Geldopnames”, “Kinderen”, “Persoonlijke verzorging”, “Elektronica”, “Huishoudelijke artikelen”, “Maatschappelijke organisaties” en ‘Tijdschriften en kranten”. De hoofdgroep “Wonen” is onderverdeeld in de sub-groepen “Huur of hypotheek”, “Gas Water Licht”, “Onderhoud”, “Gemeentelijke belastingen”, “Inrichting” en “Servicekosten”. De hoofdgroep “Vervoor” is onderverdeeld in de sub-groepen “Onderhoud”, “Brandstof”, “Wegenbelasting”, “Openbaar vervoer” en “Parkeren”. De hoofdgroep “Vrije tijd” is onderverdeeld in de sub-groepen “Uitstapjes”, “Uit eten”, “Hobby’s”, “Cadeaus”, “Verenigingen”, “Vakantie”, “Sport” en “Loterijen”. De hoofdgroep “Medische kosten” is (bij mij) onderverdeeld in de sub-groepen “Ziektekosten verzekering” en “Opticien”. De hoofdgroep “Kleding” is onderverdeeld in de sub-groepen “Kleding”en “Schoenen”. De hoofdgroep “nnnnnnnn” is onderverdeeld in de sub-groepen. De hoofdgroep “Telecom” is onderverdeeld in de sub-groepen “Internet”, “Televisie” en “Mobiele telefoon”. De hoofdgroep “Educatie” is onderverdeeld in de sub-groepen “College/lesgeld” en “Boeken”. De hoofdgroep “nnnnnnnn” is onderverdeeld in de sub-groepen. De hoofdgroep “Overige uitgaven” is onderverdeeld in de sub-groepen “Schuldaflossing”, “Overige uitgaven”, “Boetes”, “” Bankkosten”, “Debetrente”en “Overboekingen.

Wat kun je gratis gebruiken in je online kasboek?
In de gratis versie van je onlinekasboek heb je een “Dashboard” waar je in één oogopslag kunt zien hoeveel dagen er nog resten deze maand, hoeveel dagen geleden je je account hebt gesynchroniseerd met je bankrekeningen, wat je inkomsten en je uitgaven tot nu toe zijn deze maand en onder aan de pagina verschijnen steeds wisselende tips als “Wil je ergens voor sparen? Maak heldere, concrete en haalbare doelen en hou je voortgang in de gaten binnen het huishoudboekje.” Als tweede kun je met “Trends” zien hoe je resultaat verloop is en het verloop van je saldo. Als derde kun je een uitgebreid overzicht van je inkomsten bekijken . Als vierde kun je een uitgebreid overzicht van je uitgaven bekijken. Als vijfde kun je een uitgebreid overzicht van je transacties bekijken. Als zesde kun je budgetten instellen en het verloop daarvan bekijken.  Als zevende kun je je contracten uploaden en bewaren. Als achtste kun je je bonnetjes uploaden en automatisch koppelen aan de bijbehorende transactie. Als negende kun je je salarisstroken koppelen met je account, hiervoor moet je echter AFAS Personal Plus aanschaffen. Als tiende kun je je toekomstige pensioen berekenen, hiervoor moet je echter AFAS Personal Plus aanschaffen.

Waarom stelt AFAS Softare BV een gratis online kasboek ter beschikking?
Zoals uit de laatste alinea kunt opmaken stel AFAS een gratis online kasboek ter beschikking in de hoop dat je later de betaalde versie aanschaft.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Besparen op uw energienota!

Het kost ieder jaar wel even tijd, maar het zal zeker de moeite waard zijn!

BKR codering verwijderen, kan dat met www.bkr-codering-verwijderen.nl?

Een onterechte BKR codering is heel vervelend, lees hier of je die kan verwijderen met behulp van www.bkr-codering-verwijderen.nl

De vraag naar een product volgens de algemene economie.

Hoe je de vraag naar een product berekend en de elasticiteit. Beschreven volgens de algemene economie.

Management en organisatie

Een artikel over management en organisatie waarbij o.a. de volgende onderwerpen worden besproken: cashflow, revisionisme, besluitingsvormen en vormen van communicatie.

Liquiditeitsvoorkeur van Keynes

De beschrijving van de theorie van Keynes.

De verkeersvergelijking van fischer

De uitleg over de verkeersvergelijking van fischer, de geld- en goederenstroom.

Online Boekhoudprogramma

Online boekhouding en administratie van je bedrijf.

De goedkoopste stroom, goedkope stroom

Hoe kom je aan de goedkoopste stroom in Nederland

Schuldbemiddeling door financiele problemen.

Heel veel mensen krijgen te maken met financiele problemen.

Energie vergelijken

Wilt u ook overstappen van energieleverancier? Tegenwoordig is dit slechts nog enkele minuten werk.

Als je bij het BKR bekend staat betekent dat niet altijd dat je geen lening kunt ontvangen

Er zijn genoeg instanties die je geld willen lenen met een negatieve vermelding bij het BKR.

Hoe kun je een miljoen Euro witwassen

Ik heb een miljoen Euro gevonden, wie kan mij helpen om een miljoen Euro wit te wassen.

Zuinig een dagje weg

Een paar tips om zuiniger met je dag-je-weg om te gaan.

Je persoonlijke administratie en boekhouding.

Zorg dat je administratie en boekhouding op orde is en blijft!

De belangrijkste verzekeringen

Iedereen moet verzekerd zijn, dit zijn de belangrijkste.

Wat zijn de kansen en voordelen van de sharing economy?

Iedereen krijgt te maken met het fenomeen sharing economy, wat zijn de kansen en voordelen van de sharing economy.

Hoe kun je meer verkopen met Shopnography?

Meer verkopen tegen lagere kosten door het toepassen van Shopnography.

Behoefte aan een extra inkomen

Hoe bouw je een extra inkomen op?

5 succesvolle verkooptips voor online verkoopsites!

Verkooptips voor mensen die hun spullen aanbieden op online verkoopsites.

Belastingtips 2008 (Deel 1)

Belastingtips particulieren voor aangifte 2008

Verschillende hypotheekvormen: de aflossingsvrije hypotheek

Wat is een aflossingsvrije hypotheek?

Online shoppen

Alles over online shoppen

Soorten dienstverband

Welke soorten dienstverband zijn?

Levensverzekering? Handig of toch niet?

Dit artikel geeft uitleg over levensverzekeringen/overlijdensrisicoverzekering

Kredietcrisis.

Wat belangrijk is om te weten omtrend de kredietcrisis.