zelf interactieve verhaaltjes maken voor kinderen


Publicatie datum:

maak leuke interactieve verhaaltjes voor kleinere kinderen

Gesponsorde koppelingen

Voorlezen is voor kinderen erg belangrijk, het nut daarvan is beschreven in een ander artikel. Als je een beetje creatief bent kun je natuurlijk je kind verblijden met eigen verhaaltjes je kunt de hoofdpersoon mee laten lopen vanaf het moment dat je kind geboren is tot het moment dat ze zelf kunnen lezen en je kunt zo ook de avonturen van de hoofdpersonen aanpassen aan de leeftijd van het kind.Op een bepaald moment hebben de kinderen behoefte aan wat interactie tijdens het verhaal. Om nu zelf een begin te maken met een interactief verhaaltje voor jonge kinderen hier een aantal tips om zelf een dergelijk verhaaltje te maken.

Gesponsorde koppelingen

waarschuwing

 De werkwijze die ik hier beschrijf is uitsluitend voor eigen gebruik omdat er gebruik wordt gemaakt van plaatjes van het internet waar waarschijnlijk copyright op rust waardoor je ze dus niet mag gebruiken voor commercieel gebruik.

 De voorbereiding

 Ga op internet op zoek naar een leuke plaatsjessite bijvoorbeeld http://www.bewegende-plaatjes.net  Zoek een leuk figuurtje uit en het maakt hierbij niet uit of dat nu een dier is, of een mensenfiguur, kleurrijke plaatjes en wat aparte poppetjes slaan vaak goed aan maar ook een heel eenvoudig meisje of jongetje spreekt tot de verbeelding omdat het herkenbaar is. Sla het plaatje op door met je rechtermuisknop erop te klikken en dan kiezen voor de afbeelding opslaan.

 Kies een plaats waar je het plaatje op kan slaan en kies voor opslaan. Kijk op de site of er nog meer leuke herkenbare plaatjes zijn waar je een leuk verhaaltje van kunt maken en sla die allemaal op dezelfde manier op. Misschien kun je een speciale map aanmaken voor deze plaatjes.

 Plaatjes verkleinen

 Als je alle plaatsjes hebt die je nodig hebt open je een fotoprogramma waar je plaatjes mee kunt verkleinen en verklein je de plaatjes totdat ze goed tussen tekst met grote letters passen.

 Indien je niet in het bezit bent van een fotoprogramma die iets dergelijks kan ga dan op internet op zoek naar een fotobewerkingsprogramma

Het verhaal

 Ga nu een verhaaltje schrijven, geef de hoofdpersoon (of personen) een leuke herkenbare en goed uit te spreken naam of nog beter laat je kind er eentje uitzoeken..

 Iedere keer dat je de hoofdpersoon noemt in je verhaal voeg je, in plaats van de naam in letters, het plaatje in, ook bijvoorbeeld voor het woordje huis vul je een plaatje van een huis in etc.

 op deze manier maak je het verhaaltje voor je kind zo dat ze kunnen "meelezen".

 Neem ook eens een paar plaatjes van dingen waarvan je weet dat ze dat nog niet kennen zodat je op die manier ook een beetje hun woordenschat vergroot.

 Als je de slag eenmaal te pakken hebt kun je een heel boekje maken met interactieve verhaaltjes zodat je voor iedere avond een verhaaltje hebt.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 31
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Voorzieningen Ziektekosten en Zorgkosten

Er verandert veel in de Ziektekosten en Zorgkosten, hier een overzicht van de diverse voorzieningen.

Online Boekhoudprogramma

Online boekhouding en administratie van je bedrijf.

Het Enron schandaal

De ondergan van een Amerikaanse grootmacht op de energiemarkt

Veel besparen op uitgaven: 7 tips

Iedereen wil minder geld uitgeven, maar hoe en waar kan je het beste beginnen?

Geld besparen tijdens de kredietcrisis

Enkele tips om geld te besparen tijdens de kredietcrisis