Google Adsense, wat is het?


Publicatie datum:

Informatie over Google Adsense en de verdienmogelijkheden.

Gesponsorde koppelingen

Google Adsense is een advertentiemogelijkheid die Google aanbiedt. Adsense zijn de advertentieblokken die op veel websites afgebeeld worden. Je kunt ze herkennen aan het "Ads by Google" symbool. Adsense betaald jou eenmaal per maand uit. De advertentie opbrengsten krijg je gewoon op je rekening gestort. Vroeger stuurde Google nog een cheque die je moest verzilveren, echter dat is verleden tijd.

Informatie over Google Adsense

Google Adsense is een advertentiemogelijkheid die Google aanbiedt. Adsense zijn de advertentieblokken die op veel websites afgebeeld worden. Je kunt ze herkennen aan het "Ads by Google" symbool.

De advertentieblokken zijn in meerdere soorten en maten op een website te plaatsen. Dit plaatsen op de website gebeurt met een code die bij Google op te vragen is. Er zijn meerdere formaten, afmetingen, uitvoeringen en mogelijkheden waarvan je de kleuren zelf kunt aanpassen. Het plaatsen van Adsense blokken op je website is gratis.

Wat is Adsense?

De mogelijkheid bestaat om inkomsten te genereren uit advertenties op je website. Google Adsense is een gratis service van Google die webmasters de mogelijkheid biedt inkomsten uit hun webpagina te halen.

Elke keer dat een website wordt bezocht komt daarop een advertentieblok van Google Adsense. Er wordt dan op basis van de inhoud van het artikel/webpagina een gerelateerde advertentie geplaatst. Als er bijvoorbeeld een webpagina is over vakanties dan wordt bij het oproepen van de webpagina door Google een Adsense blok teruggeplaatst op de webpagina. De advertenties in dit Adsense blok zijn dan gerelateerd aan het onderwerp vakantie.

Google analyseert de inhoud van de webpagina en geeft automatisch een gerelateerde advertentie (of meerdere) terug. De webmaster bepaalt waar het blok zich op de webpagina bevindt. Dit kan bijvoorbeeld rechts (verticaal) of boven of onder (horizontaal) bij een artikel staan.

De advertenties zijn te allen tijde ‘echt' relevant voor de bezoeker van de site. De kans dat de advertentie aansluit bij de behoefte van de bezoeker is dan ook groot. Besluit de bezoeker vervolgens op een advertentie te klikken, dan verdient de eigenaar van de website (webmaster) geld.

Google betaalt via het Adsense programma per click uit aan de website eigenaar. Dit wil zeggen dat dit voor de webmaster iedere click op een advertentie geld oplevert. Het is belangrijk om te weten dat niet iedere click evenveel geld opbrengt. Er zijn clicks die maar €0,05 opleveren, maar er zijn ook clicks die meer dan €3,00 opleveren.

De waarde van de click is afhankelijk van vraag en aanbod. Des te meer concurrentie op een advertentieweergave, des te hoger de opbrengst per click. Een bedrijf betaald aan Google Adsense een bedrag per click. Stel er zijn heel veel soortgelijke bedrijven die op hetzelfde onderwerp willen adverteren, dan is er veel concurrentie binnen dit onderwerp. De clickprijs die het bedrijf dan moet betalen zal dus hoog zijn. We nemen een voorbeeld: Er zijn veel bedrijven die gevonden willen worden op het woord ‘hypotheek'. Elke klant die ze kunnen krijgen via adverteren kan duizenden euro's voor hun opleveren. Deze bedrijfstak wil hierom graag VEEL investeren in nieuwe klanten en is hierom bereid een clickprijs van €2,00 of meer te betalen. Des te groter de adverteer concurrentie, des te hoger de opbrengst voor de webmaster. Gaat je website over geld of hypotheken dan kun je een hoge Adsense opbrengst verwachten.

Ben je van plan om veel geld te verdienen aan de advertentiemogelijkheden van Google Adsense, dan doe je er goed aan om artikelen met een ‘dure content' op je website te plaatsen. Hiernaast is het natuurlijk belangrijk veel verkeer naar je website (of dat artikel) te leiden, en de Adsense blokken strategisch op je webpagina te plaatsen.

Geen contact met de adverteerders

Een groot voordeel van Google Adsense voor webmasters is dat je geen contact hebt met de adverteerder. Je hoeft geen factuur uit te schrijven om advertenties op je website te krijgen. Sterker nog je hoeft zelfs niet eens op zoek te gaan naar adverteerders. Hiernaast hoef je ook nooit te onderhandelen over de prijs. Hierbij is de papieren rompslomp eromheen nog buiten schot gelaten. Dit allemaal is met Adsense niet meer nodig.

Adsense brengt jouw automatisch de adverteerders, sterker nog Adsense zet ze voor jou geheel automatisch op je site. En dat altijd aan het onderwerp gerelateerd.

Inkomsten

Adsense betaald jou eenmaal per maand uit. De advertentie opbrengsten krijg je gewoon op je rekening gestort. Vroeger stuurde Google nog een cheque die je moest verzilveren, echter dat is verleden tijd.

Doordat de adverteerders van de advertenties betalen per click, ontvang jij het bedrag wat deze adverteerder aan Google betaalt, minus de commissie aan Google. Stel een adverteerder betaald €0,40 voor een click, jij ontvangt dan bijvoorbeeld €0,23 per click. Het is nooit bevestigd door Google maar het woord gaat dat ongeveer 68% van het betaalde bedrag doorgespeeld wordt naar de webmaster. De resterende 32% is commissie voor Google.

De opbrengsten van de clicks worden beïnvloed door de keuze van keywords waarop de adverteerders een bieding uitbrengen. De adverteerder biedt een maximaal bedrag voor een keyword, en afhankelijk van de concurrentie plaatst Adsense deze advertentie wel of niet. Populaire keywords leveren veelal meer op voor webmasters. Dit zijn de keywords met veel concurrentie, denk hierbij eens aan: webhosting, marketing, leningen, datingsites, geldzaken, hypotheken, enz.

Google staat het NIET toe om voorbeelden te laten zien van jouw Adsense inkomsten, paginaweergaven, CTR, aantal clicks en ECPM. Als jij jouw Adsense account NIET wilt laten blokkeren kun je deze gegevens beter voor jezelf houden.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 14
Leden aangebracht: 8

Meer uit de categorie financieel

Verdien meer met affiliaties

Alles over affiliaties

Boekhoudschandaal Ahold

Beschrijving van het boekhoudschandaal bij Ahold. Wat er allemaal aan de hand was bij Ahold.

Pas op geld lenen kost geld

Schulden het lijkt wel of steeds meer mensen ze hebben, maar hoe voorkom je dat je in de schulden geraakt.

Hoe gaan oplichters tewerk

Oplichters. Wie zijn ze, hoe herken je ze en waar moet je vooral op letten om te voorkomen dat je een volgende slachtoffer wordt.

Hoe leer je schrijven voor geld, geld verdienen met schrijven

Geld verdien met schrijven kan iedereen, lees hier hoe je leert schrijven voor geld.

Verschillende hypotheekvormen: de aflossingsvrije hypotheek

Wat is een aflossingsvrije hypotheek?

Kan iedereen een boek schrijven en rijk worden?

Met een succesvol boek kun je miljoenen verdienen, kan iedereen een boek schrijven en rijk worden?

10 tips om geld te besparen

Tips om uw budget te beperken. Aan het eind van de maand geld over houden.

De stijgende olieprijzen

De olieprijzen blijven reeds 2,5 jaar stijgen. Wat is hiervan de oorzaak?

Je persoonlijke administratie en boekhouding.

Zorg dat je administratie en boekhouding op orde is en blijft!

Verstandig sparen

Verstandig sparen zodat je je einddoel bereikt

Begrijp jij de voordelen van binaire opties

n de afgelopen jaren is het verhandelen van binaire opties enorm toegenomen in populariteit en wordt gezien als een uitstekend alternatief voor traditionele opties, voor zowel trading experts als beginners. Maar wat zijn binaire opties nu eigenlijk en waarom zijn ze altijd een populaire keuze in de financiële sector?

Moet ik een huis kopen of toch huren?

Moet ik een huis kopen of toch huren?

Is er hulp te vinden?

Senioren hebben het moeilijk in een tijd van lage pensioenen en hoge kosten. Velen komen of zitten in de knel. Is dat nodig?

Vergelijk autoverzekering

Vergelijk autoverzekeringen en bespaar honderden euro's per jaar

Alles over uitvaartverzekeringen

Wat is een uitvaartverzekering en wat voor soorten zijn er

Creditcard en fraude

Creditcard frauderen

Lijfrente

Een lijfrente is een verzekering waarbij u maandelijks een premie betaald zodat u dit op een bepaald moment kunt laten uitkeren als extra inkomen.

Investeren in Goud

Investeren in goud is voor veel mensen interessant. Maar hoe werkt het nu eigenlijk precies, lees er hier meer over.

Hoe zie je of geld echt of nep is?

Als je een briefje aanneemt in de supermarkt en het is nep, krijg je dit niet vergoed. Hier wat tips om te zien of geld echt is of niet.

Meer bezoekers met google adwords

Online adverteren via google wordt veel gebruikt. Hier leest u meer over google adwords

Welke hosting heb ik eigenlijk nodig?

Op zoek naar een goed hostingpakket die bij jouw past

Het gebruik van Paypal

Paypal is een steeds meer gebruikte betaalservice. Heel makkelijk in gebruik en ook erg veilig.

Doe iets met die rente

Hoeveel rente brengt je spaargeld op? Na hoeveel jaar is je spaargeld verdubbeld?

Vakantie, maar toch naar de portefeuille kijken?

Van een financieel berooide reis teruggekeerd?