Google Adsense, wat is het?


Publicatie datum:

Informatie over Google Adsense en de verdienmogelijkheden.

Gesponsorde koppelingen

Google Adsense is een advertentiemogelijkheid die Google aanbiedt. Adsense zijn de advertentieblokken die op veel websites afgebeeld worden. Je kunt ze herkennen aan het "Ads by Google" symbool. Adsense betaald jou eenmaal per maand uit. De advertentie opbrengsten krijg je gewoon op je rekening gestort. Vroeger stuurde Google nog een cheque die je moest verzilveren, echter dat is verleden tijd.

Informatie over Google Adsense

Google Adsense is een advertentiemogelijkheid die Google aanbiedt. Adsense zijn de advertentieblokken die op veel websites afgebeeld worden. Je kunt ze herkennen aan het "Ads by Google" symbool.

De advertentieblokken zijn in meerdere soorten en maten op een website te plaatsen. Dit plaatsen op de website gebeurt met een code die bij Google op te vragen is. Er zijn meerdere formaten, afmetingen, uitvoeringen en mogelijkheden waarvan je de kleuren zelf kunt aanpassen. Het plaatsen van Adsense blokken op je website is gratis.

Wat is Adsense?

De mogelijkheid bestaat om inkomsten te genereren uit advertenties op je website. Google Adsense is een gratis service van Google die webmasters de mogelijkheid biedt inkomsten uit hun webpagina te halen.

Elke keer dat een website wordt bezocht komt daarop een advertentieblok van Google Adsense. Er wordt dan op basis van de inhoud van het artikel/webpagina een gerelateerde advertentie geplaatst. Als er bijvoorbeeld een webpagina is over vakanties dan wordt bij het oproepen van de webpagina door Google een Adsense blok teruggeplaatst op de webpagina. De advertenties in dit Adsense blok zijn dan gerelateerd aan het onderwerp vakantie.

Google analyseert de inhoud van de webpagina en geeft automatisch een gerelateerde advertentie (of meerdere) terug. De webmaster bepaalt waar het blok zich op de webpagina bevindt. Dit kan bijvoorbeeld rechts (verticaal) of boven of onder (horizontaal) bij een artikel staan.

De advertenties zijn te allen tijde ‘echt' relevant voor de bezoeker van de site. De kans dat de advertentie aansluit bij de behoefte van de bezoeker is dan ook groot. Besluit de bezoeker vervolgens op een advertentie te klikken, dan verdient de eigenaar van de website (webmaster) geld.

Google betaalt via het Adsense programma per click uit aan de website eigenaar. Dit wil zeggen dat dit voor de webmaster iedere click op een advertentie geld oplevert. Het is belangrijk om te weten dat niet iedere click evenveel geld opbrengt. Er zijn clicks die maar €0,05 opleveren, maar er zijn ook clicks die meer dan €3,00 opleveren.

De waarde van de click is afhankelijk van vraag en aanbod. Des te meer concurrentie op een advertentieweergave, des te hoger de opbrengst per click. Een bedrijf betaald aan Google Adsense een bedrag per click. Stel er zijn heel veel soortgelijke bedrijven die op hetzelfde onderwerp willen adverteren, dan is er veel concurrentie binnen dit onderwerp. De clickprijs die het bedrijf dan moet betalen zal dus hoog zijn. We nemen een voorbeeld: Er zijn veel bedrijven die gevonden willen worden op het woord ‘hypotheek'. Elke klant die ze kunnen krijgen via adverteren kan duizenden euro's voor hun opleveren. Deze bedrijfstak wil hierom graag VEEL investeren in nieuwe klanten en is hierom bereid een clickprijs van €2,00 of meer te betalen. Des te groter de adverteer concurrentie, des te hoger de opbrengst voor de webmaster. Gaat je website over geld of hypotheken dan kun je een hoge Adsense opbrengst verwachten.

Ben je van plan om veel geld te verdienen aan de advertentiemogelijkheden van Google Adsense, dan doe je er goed aan om artikelen met een ‘dure content' op je website te plaatsen. Hiernaast is het natuurlijk belangrijk veel verkeer naar je website (of dat artikel) te leiden, en de Adsense blokken strategisch op je webpagina te plaatsen.

Geen contact met de adverteerders

Een groot voordeel van Google Adsense voor webmasters is dat je geen contact hebt met de adverteerder. Je hoeft geen factuur uit te schrijven om advertenties op je website te krijgen. Sterker nog je hoeft zelfs niet eens op zoek te gaan naar adverteerders. Hiernaast hoef je ook nooit te onderhandelen over de prijs. Hierbij is de papieren rompslomp eromheen nog buiten schot gelaten. Dit allemaal is met Adsense niet meer nodig.

Adsense brengt jouw automatisch de adverteerders, sterker nog Adsense zet ze voor jou geheel automatisch op je site. En dat altijd aan het onderwerp gerelateerd.

Inkomsten

Adsense betaald jou eenmaal per maand uit. De advertentie opbrengsten krijg je gewoon op je rekening gestort. Vroeger stuurde Google nog een cheque die je moest verzilveren, echter dat is verleden tijd.

Doordat de adverteerders van de advertenties betalen per click, ontvang jij het bedrag wat deze adverteerder aan Google betaalt, minus de commissie aan Google. Stel een adverteerder betaald €0,40 voor een click, jij ontvangt dan bijvoorbeeld €0,23 per click. Het is nooit bevestigd door Google maar het woord gaat dat ongeveer 68% van het betaalde bedrag doorgespeeld wordt naar de webmaster. De resterende 32% is commissie voor Google.

De opbrengsten van de clicks worden beïnvloed door de keuze van keywords waarop de adverteerders een bieding uitbrengen. De adverteerder biedt een maximaal bedrag voor een keyword, en afhankelijk van de concurrentie plaatst Adsense deze advertentie wel of niet. Populaire keywords leveren veelal meer op voor webmasters. Dit zijn de keywords met veel concurrentie, denk hierbij eens aan: webhosting, marketing, leningen, datingsites, geldzaken, hypotheken, enz.

Google staat het NIET toe om voorbeelden te laten zien van jouw Adsense inkomsten, paginaweergaven, CTR, aantal clicks en ECPM. Als jij jouw Adsense account NIET wilt laten blokkeren kun je deze gegevens beter voor jezelf houden.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 14
Leden aangebracht: 8

Meer uit de categorie financieel

Prepaid creditcard

Prepaid creditcard , zonder schuld overal ter wereld betalen!

Energie besparen hoe pak je het aan

praktische tips om je energie rekening zoveel als mogelijk binnen de perken te houden.

Studieschuld aflossen

Alles over het aflossen van een studieschuld

Energie vergelijken

Wilt u ook overstappen van energieleverancier? Tegenwoordig is dit slechts nog enkele minuten werk.

Hoeveel kost de Smartphone ons?

De Smartphone bepaald steeds meer ons leven maar hoeveel kost de Smartphone ons?

Naar de rechter voor een openstaande rekening?

Wat als je naar de rechter wilt om een openstaande vordering te innen

Nieuwe regels hypotheek 2015

Verandering regels hypotheek voor 2015

Besparen op uw energienota!

Het kost ieder jaar wel even tijd, maar het zal zeker de moeite waard zijn!

Legaal belasting ontduiken voor iedereen

Ook jij kunt legaal belasting ontduiken door het toepassen van de volgende tips.

Google Adsense optimalisatie

Optimaliseer je inkomsten van Google Adsense

Waarom stelt AFAS Softare BV een gratis online kasboek ter beschikking?

Het online kasboek van AFAS Softare BV is gratis te gebruiken, waarom stelt AFAS Softare BV een gratis online kasboek ter beschikking?

Goedkope cartridges, goedkope inktpatronen, goedkope inktcartridges

Printer inkt is heel erg duur, lees hier hoe en waar je goedkope inkt kunt kopen.

Verschillende hypotheekvormen: de annuïteitenhypotheek

Wat is een annuïteitenhypotheek?

Lenen zonder BKR

Lenen zonder BKR | Lees hier meer informatie over het lenen zonder BKR toetsing of BKR notering.

Snel geld lenen

Is het mogelijk om binnen 24 uur een lening af te sluiten?

Prepensioen

Dit artikel gaat over het onderwerp Prepensioen.

Verschillende hypotheekvormen: de lineaire hypotheek

Wat is een lineaire hypotheek?

Geld verdienen doormiddel van besparen

Doormiddel van het besparen in je gebruik van gas, water en licht en je uitgaven houd je aan het einde van het jaar meer over.

BKR codering verwijderen, kan dat met www.bkr-codering-verwijderen.nl?

Een onterechte BKR codering is heel vervelend, lees hier of je die kan verwijderen met behulp van www.bkr-codering-verwijderen.nl

Hypotheekrenteaftrek onder vuur

Nederland zal onder druk van de europese Unie op termijn haar hypotheekrenteaftrek moeten beperken.

Hoe financier je een onderneming?

Welke financierings mogelijkheden zijn er en welke financiering past het beste bij jou onderneming?

Online Boekhoudprogramma

Online boekhouding en administratie van je bedrijf.

Soorten dienstverband

Welke soorten dienstverband zijn?

Met welk beroep verdienen vrouwen het meeste geld?

Als je nog niet precies weet wat je wilt worden is het handig om te weten met welk beroep je het meest verdiend.

Hoe verkoop je makkelijk via marktplaats?

Zo verkoop je makkelijker via marktplaats!