Haal meer uit je Adsense plaatsing


Publicatie datum:

De plaatsing van Adsense ads verhoogt je inkomsten.

Gesponsorde koppelingen

Het plaatsen van Adsense ads op je website heeft gevolgen voor het bezoekersaantal van je website. Wil je maximale inkomsten uit je Adsense ads halen? Dan zullen veel bezoekers je website via de advertentielinks verlaten. Hier tegenover staan natuurlijk de inkomsten voor jouw Adsense account. Lees hier meer informatie over optimalisatie van je Adsense inkomsten.

Haal meer uit je Adsense plaatsing

Plaats jouw ads op strategische plaatsen. Wil je dat er veel op je advertenties geklikt wordt? Zorg dan dat je advertenties in het oog springen. Google geeft zelf advies over de plaatsing van je ads, je moet niet denken dat Google dit verteld om jou rijk te maken. Google verteld dit enkel omdat zij hier meer aan verdienen. Lees hier wat Google zelf schrijft over de plaatsing van je Adsense ads. Dit plaatje moet je inmiddels bekend voorkomen. De plaatsing van je Adsense ads is belangrijk en beïnvloed het klikgedrag van de bezoeker van je website, artikel of blog.

Waar moet je Adsense NIET plaatsen?

Wil jij je inkomsten maximaliseren? Plaats je Ads dan nooit rechts of onder je artikel of blog. De lezer leest altijd eerst rechts en/of boven, waarna het midden van de pagina. Plaats je Adsense ook nooit onder de footer van je artikel of blog. Dit oogt onprofessioneel en je zult waarschijnlijk niet zo veel clicks uit je reclameblok halen.

Als je geen andere keus hebt, plaats je Adsense ads dan hier: Gebieden waar het licht geel is, dus links boven, rechts in het midden of links onder. Zorg in ieder geval dat je boven de footer blijft (zorg ervoor dat je niet naar beneden hoeft te scrollen om de ads te zien). Op deze plekken wordt veelal wel geklikt, maar het is toch aan te raden om ze op de donkere plekken te plaatsen. Heb je geen andere keus? Ga er dan voor!

Optimale plaatsing Adsense ads

Plaats je Adsense blokken op de plaatsen met een licht of donker oranje kleur. Google heeft jarenlang het clickgedrag geanalyseerd en deze plaatsen leveren simpelweg de meeste clicks (dus voor jou inkomsten) op.

Links in het midden: De Adsense blokken verwarren hier wellicht de navigatie van je pagina, artikel of blog. Dit is voor maximalisatie van clicks een goed ding, echter wil je bezoekers op je website of artikel houden, dan is dit niet zon goede keus. Na clicks op de advertentie zullen bezoeker je website verlaten. Mensen zijn gewend van links naar rechts te lezen, je Adsense blok zal in het midden dus goed presteren.

Onder de navigatiebalk: Plaatse je ads onder de navigatiebalk van de website. Pas ze ook aan aan het uiterlijk van de website (kleur, vorm, etc.). Je creëert nu het beeld dat de advertenties deel uit maken van de navigatiestructuur van je website. Je Adsense blok zal hierdoor beter presteren.

Links van je artikel: Als je de AdSense blokken links van je content plaats, (net zoals op dit blog) heb je een aardige kans dat mensen hierop klikken. Dit komt vooral omdat mensen hier beginnen met lezen. Het is hier ook weer cruciaal om je Adsense blok op een stuk tekst te laten lijken.

Onder de titel

Plaats je Adsense blok NOOIT boven de titel van een artikel. Persoonlijk vind ik dit storend en onprofessioneel. Daarnaast neemt de interesse van de lezer direct af. Ben je dit toch van plan? Ben dan slim en plaats je Adsense blok tussen de titel en het artikel. Geef onder de titel (boven de ads) ook een inleiding van het artikel. Zo wek je direct de interesse van de lezer. Hij zal hierdoor verder willen lezen, en toch onbewust de advertenties opnemen in zijn gedachte. De kans is hierdoor groot dat deze weer terugkeert naar je reclame blok en vervolgens klikt op de ads. Met deze methode behoud je de lezer van je artikel op je website, tenzij deze echt geïnteresseerd is in de advertenties. Optimaal dus voor het behouden van lezers, en toch realiseren van clicks.

Tot slot

Het plaatsen van Adsense ads op je website heeft gevolgen voor het bezoekersaantal van je website. Wil je maximale inkomsten uit je Adsense ads halen? Dan zullen veel bezoekers je website via de advertentielinks verlaten. Hier tegenover staan natuurlijk de inkomsten voor jouw Adsense account. Lees hier meer informatie over optimalisatie van je Adsense inkomsten. Bedenk altijd goed wat je wilt realiseren: bezoekers van je website of bezoekers van je Adsense ads?

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 14
Leden aangebracht: 8

Meer uit de categorie financieel

De Bolkesteinrichtlijn

In grote lijnen de algemene informatie over de Bolkesteinrichtlijn

Het principe van dividendbeleggen

Het heil in beleggen in dividendaandelen

Geld verdienen door samen in te kopen

Vroeger waren inkoopverenigingen en coöperaties alleen voor bedrijven maar nu kan ook jij profiteren door het gezamenlijk grootschalig inkopen van producten.

zelf interactieve verhaaltjes maken voor kinderen

maak leuke interactieve verhaaltjes voor kleinere kinderen

Wat is kapitalisme en heeft het als mercantilisme nog een toekomst?

Volgens velen Is het kapitalisme de schuld van de economische crisis maar wat is kapitalisme en heeft het als mercantilisme nog toekomst?

Verdien meer met affiliaties

Alles over affiliaties

Alles over lenen

Informatie over lenen, leningen en krediet

Online geld lenen

Tips over online geld lenen.

Hoe leer je schrijven voor geld, geld verdienen met schrijven

Geld verdien met schrijven kan iedereen, lees hier hoe je leert schrijven voor geld.

Geld verdienen met twitter

Verdien snel, slim en makkelijk geld op internet via twitter!

Vind jouw actiecode en kortingscode op www.actiecode.nl

Op www.actiecode.nl vind je iedere dag alle actuele actiecodes en kortingscodes voor jou verzameld.

Veranderingen in uw hypotheek vanaf 2013

De 6 meest voorkomende vragen en antwoorden over de veranderingen op de hypotheekmarkt

Hoe kun je geld verdienen met verkeerde lege plastic flessen?

Vind je dat ook zo vervelend als je lege fles niet geaccepteerd wordt? Lees hoe je toch geld kunt verdienen met verkeerde lege flessen.

Nederlands internetbankieren zeer gevoelig voor fraude

Hoe veilig is Nederlands internetbankieren eigenlijk?

Welke studiekosten zijn aftrekbaar?

Benieuwd of je jouw studiekosten terug kunt krijgen van de belastingdienst? Lees dit artikel.

De goedkoopste stroom, goedkope stroom

Hoe kom je aan de goedkoopste stroom in Nederland

Hoe kun je gegarandeerd veel geld verdienen met artikelen schrijven op Foobie.nl?

Wil je ook eenvoudig geld verdienen met het schrijven van artikelen, lees hier hoe kun je gegarandeerd veel geld kunt verdienen met het schrijven van artikelen op Foobie.nl?

Lenen zonder BKR

Lenen zonder BKR | Lees hier meer informatie over het lenen zonder BKR toetsing of BKR notering.

Winkelen in crisistijden

Goedkoper shoppen door slim te shoppen

Verschillende hypotheekvormen: de aflossingsvrije hypotheek

Wat is een aflossingsvrije hypotheek?

Kan iedereen een boek schrijven en rijk worden?

Met een succesvol boek kun je miljoenen verdienen, kan iedereen een boek schrijven en rijk worden?

Zelf elektriciteit opwekken voordelig met HRe-ketel, verwarmingsketel die ook elektriciteit opwekt

Krijg tussen de €300,- en €400,- euro belasting terug met een HRe-ketel die ook stroom opwekt.

Hoe kun je geld verdienen met je smartphone?

De mogelijkheden van een smartphone zijn oneindig, je kunt er zelfs geld mee verdienen.

Prepaid creditcard

Prepaid creditcard , zonder schuld overal ter wereld betalen!

Planschade. Aanvraag en vergoeding

Aanvraag vergoeding van planschade. Overzicht van de nieuwe regelgeving