Haal meer uit je Adsense plaatsing


Publicatie datum:

De plaatsing van Adsense ads verhoogt je inkomsten.

Gesponsorde koppelingen

Het plaatsen van Adsense ads op je website heeft gevolgen voor het bezoekersaantal van je website. Wil je maximale inkomsten uit je Adsense ads halen? Dan zullen veel bezoekers je website via de advertentielinks verlaten. Hier tegenover staan natuurlijk de inkomsten voor jouw Adsense account. Lees hier meer informatie over optimalisatie van je Adsense inkomsten.

Haal meer uit je Adsense plaatsing

Plaats jouw ads op strategische plaatsen. Wil je dat er veel op je advertenties geklikt wordt? Zorg dan dat je advertenties in het oog springen. Google geeft zelf advies over de plaatsing van je ads, je moet niet denken dat Google dit verteld om jou rijk te maken. Google verteld dit enkel omdat zij hier meer aan verdienen. Lees hier wat Google zelf schrijft over de plaatsing van je Adsense ads. Dit plaatje moet je inmiddels bekend voorkomen. De plaatsing van je Adsense ads is belangrijk en beïnvloed het klikgedrag van de bezoeker van je website, artikel of blog.

Waar moet je Adsense NIET plaatsen?

Wil jij je inkomsten maximaliseren? Plaats je Ads dan nooit rechts of onder je artikel of blog. De lezer leest altijd eerst rechts en/of boven, waarna het midden van de pagina. Plaats je Adsense ook nooit onder de footer van je artikel of blog. Dit oogt onprofessioneel en je zult waarschijnlijk niet zo veel clicks uit je reclameblok halen.

Als je geen andere keus hebt, plaats je Adsense ads dan hier: Gebieden waar het licht geel is, dus links boven, rechts in het midden of links onder. Zorg in ieder geval dat je boven de footer blijft (zorg ervoor dat je niet naar beneden hoeft te scrollen om de ads te zien). Op deze plekken wordt veelal wel geklikt, maar het is toch aan te raden om ze op de donkere plekken te plaatsen. Heb je geen andere keus? Ga er dan voor!

Optimale plaatsing Adsense ads

Plaats je Adsense blokken op de plaatsen met een licht of donker oranje kleur. Google heeft jarenlang het clickgedrag geanalyseerd en deze plaatsen leveren simpelweg de meeste clicks (dus voor jou inkomsten) op.

Links in het midden: De Adsense blokken verwarren hier wellicht de navigatie van je pagina, artikel of blog. Dit is voor maximalisatie van clicks een goed ding, echter wil je bezoekers op je website of artikel houden, dan is dit niet zon goede keus. Na clicks op de advertentie zullen bezoeker je website verlaten. Mensen zijn gewend van links naar rechts te lezen, je Adsense blok zal in het midden dus goed presteren.

Onder de navigatiebalk: Plaatse je ads onder de navigatiebalk van de website. Pas ze ook aan aan het uiterlijk van de website (kleur, vorm, etc.). Je creëert nu het beeld dat de advertenties deel uit maken van de navigatiestructuur van je website. Je Adsense blok zal hierdoor beter presteren.

Links van je artikel: Als je de AdSense blokken links van je content plaats, (net zoals op dit blog) heb je een aardige kans dat mensen hierop klikken. Dit komt vooral omdat mensen hier beginnen met lezen. Het is hier ook weer cruciaal om je Adsense blok op een stuk tekst te laten lijken.

Onder de titel

Plaats je Adsense blok NOOIT boven de titel van een artikel. Persoonlijk vind ik dit storend en onprofessioneel. Daarnaast neemt de interesse van de lezer direct af. Ben je dit toch van plan? Ben dan slim en plaats je Adsense blok tussen de titel en het artikel. Geef onder de titel (boven de ads) ook een inleiding van het artikel. Zo wek je direct de interesse van de lezer. Hij zal hierdoor verder willen lezen, en toch onbewust de advertenties opnemen in zijn gedachte. De kans is hierdoor groot dat deze weer terugkeert naar je reclame blok en vervolgens klikt op de ads. Met deze methode behoud je de lezer van je artikel op je website, tenzij deze echt geïnteresseerd is in de advertenties. Optimaal dus voor het behouden van lezers, en toch realiseren van clicks.

Tot slot

Het plaatsen van Adsense ads op je website heeft gevolgen voor het bezoekersaantal van je website. Wil je maximale inkomsten uit je Adsense ads halen? Dan zullen veel bezoekers je website via de advertentielinks verlaten. Hier tegenover staan natuurlijk de inkomsten voor jouw Adsense account. Lees hier meer informatie over optimalisatie van je Adsense inkomsten. Bedenk altijd goed wat je wilt realiseren: bezoekers van je website of bezoekers van je Adsense ads?


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 14
Leden aangebracht: 8

Meer uit de categorie financieel

Hoe kun je normaal leven van een bijstand uitkering?

Steeds meer mensen belanden voor altijd in de bijstand, hoe kun je normaal leven in de bijstand.

Management en organisatie

Een artikel over management en organisatie waarbij o.a. de volgende onderwerpen worden besproken: cashflow, revisionisme, besluitingsvormen en vormen van communicatie.

De belangrijkste inkomstenbron van de overheid

Hoe werkt inkomstenbelasting en moet ik de aangifte misschien uitbesteden?

Goedkoop boodschappen doen in de supermarkt doe je zo

het dagelijkse leven wordt steeds duurder. Hoe zorg je ervoor dat je dagelijkse boodschappen zo goedkoop mogelijk doet.

Termijn hypotheek: wat is de beste looptijd van je hypotheek

Zelf goedkope sigaretten maken, goedkope sigaretten

Bespaar veel geld door zelf goedkoop sigaretten te maken.

Koop je op bidstar24.nl een iPhone voor maar € 43,-?

Hoe kun je op de veilingsite bidstar24.nl een iPhone winnen voor maar € 43,-?

Goedkope stroom, de goedkoopste stroom, goedkope energie

Lees hier hoe je makkelijk aan goedkope stroom kan komen.

Hoe rendabel is zonne-energie echt, hoe rendabel zijn zonnepanelen echt

Zonne-energie en zonnepanelen winnen nog steeds aan populariteit, lees hier hoe rendabel Zonne-energie en zonnepanelen echt zijn.

Begrijp jij de voordelen van binaire opties

n de afgelopen jaren is het verhandelen van binaire opties enorm toegenomen in populariteit en wordt gezien als een uitstekend alternatief voor traditionele opties, voor zowel trading experts als beginners. Maar wat zijn binaire opties nu eigenlijk en waarom zijn ze altijd een populaire keuze in de financiële sector?

Haal meer uit je Adsense plaatsing

De plaatsing van Adsense ads verhoogt je inkomsten.

Anticyclus begrotingsbeleid.

Overheidsbeleid dat gericht is op het dempen van de conjunctuurgolven.

Catawiki

Enkele tips die u kunt toepassen als u graag (online) dingen verkoopt of als u objecten verzameld en een betrouwbaar adres zoekt om het online in te kopen.

Tips hoe kan je beter met geld omgaan

Tips over besparen en hoe je beter met geld kan omgaan en hoe je uit je schulden kan komen

Het Enron schandaal

De ondergan van een Amerikaanse grootmacht op de energiemarkt

Voorzieningen Ziektekosten en Zorgkosten

Er verandert veel in de Ziektekosten en Zorgkosten, hier een overzicht van de diverse voorzieningen.

Hoe kun je meer verkopen met Shopnography?

Meer verkopen tegen lagere kosten door het toepassen van Shopnography.

Vind jouw actiecode en kortingscode op www.actiecode.nl

Op www.actiecode.nl vind je iedere dag alle actuele actiecodes en kortingscodes voor jou verzameld.

Het principe van dividendbeleggen

Het heil in beleggen in dividendaandelen

Tips voor succesvol verkopen op Marktplaats

Diverse handvatten om succesvol te verkopen op marktplaats

Staatsobligaties

Staatsobligaties zijn een interessante optie voor elke beleggingportefeuille

Tegenstrijdig belang

De wet geeft een speciale regeling ingeval de vennootschap een zogenaamd tegenstrijdig belang (

Hoe kun je veel geld verdienen met marktplaats?

Hoe kun je veel geld verdienen met de verkoop van goedkope auto’s, merkkleding, fietsen, en brommers op Marktplaats?

Hoe kun je een miljoen Euro witwassen

Ik heb een miljoen Euro gevonden, wie kan mij helpen om een miljoen Euro wit te wassen.

Verschillende hypotheekvormen: de lineaire hypotheek

Wat is een lineaire hypotheek?