Google Adsense optimalisatie


Publicatie datum:

Optimaliseer je inkomsten van Google Adsense

Gesponsorde koppelingen

Ben je op zoek naar de Google Adsense geheimen? Nieuws voor je, Adsense kent geen geheimen. Het enige dat geheim blijft zijn de werkelijke advertentieopbrengsten. Alle antwoorden liggen simpelweg voor het grijpen als je bereid bent inspanning en doorzettingsvermogen te leveren. Lees hier meer informatie over optimalisatie van je inkomsten met Google Adsense.

GOOGLE ADSENSE OPTIMALISATIE

Ben je op zoek naar de Google Adsense geheimen? Nieuws voor je, Adsense kent geen geheimen. Het enige dat geheim blijft zijn de werkelijke advertentieopbrengsten. Deze mogen volgens het beleid van Google niet openbaar gemaakt worden. Alles wat je wilt weten over Google Adsense is te vinden op honderden websites en forums. Niemand heeft echter alle ‘juiste' antwoorden, en rijk worden zonder inspanning (met Adsense) bestaat niet. Alle antwoorden liggen simpelweg voor het grijpen als je bereid bent inspanning en doorzettingsvermogen te leveren. De simpele structuur van Adsense maakt de concurrentie moordend en hierom blijven de opbrengsten veelal beperkt, tenzij je de juiste tips toepast.

GOED BETALENDE ZOEKWOORDEN

Schrijf je pagina's/ artikelen gebaseerd op goed betalende zoekwoorden (top paying keywords). Bij deze pagina's/artikelen zullen automatisch ‘goed betalende' Adsense ads getoond worden, wat bij clicks uiteraard een groter inkomen oplevert.

Ga zelf op zoek naar dure keywords. Dit kan op meerdere manieren, echter het effectiefst is zoeken via Google. zoek maar eens op: Adsense top paying keywords. Voor een Nederlandstalige zoekterm zoek je op: Goed betaalde zoekwoorden.

ENGELSTALIGE ZOEKWOORDEN

Engelstalige zoekwoorden leveren over het algemeen meer inkomen op dan Nederlandse zoekwoorden. Op zich logisch als je bedenkt dat er veel meer Engelstalige websites zijn dan Nederlandstalige. De concurrentie is dus veel groter, er is meer competitie tussen de adverteerders.

Kun jij Engels schrijven? Benut die techniek en maak een Engelstalige website, of schrijf Engelstalige artikelen. Je maakt meer kans dat jouw zoekterm wordt gezocht, simpelweg omdat er veel meer Engelstalige zoekopdrachten zijn dan Nederlandse. Door Nederlands te schrijven beperk jij je doelgroep tot Nederland en een deel van België.

DE JUISTE KLEUREN

Pas de kleur van je Adsense Ads aan de kleuren van de website. Voorzie de ads van kleuren die mooi gepaard gaan met de layout van je website. Hiermee voorkom je ‘advertentieblindheid' en verhoog je de CTR (click trough rate). De beste kleur voor je links blijkt ‘blauw' te zijn. Hiernaast is het aan te raden de kleur van de URL hetzelfde te kiezen als die van je advertentietekst. Hierdoor ‘smelt' de URL samen in je advertentietekst. De link komt hiermee beter tot uiting en dit resulteert in een hogere CTR.

Zijn de URL's op de website paars en zwart? Maak de Adsense advertentie URL's paars en zwart. Maak de achtergrondkleur van je ads hetzelfde als die van de website. Probeer de kleur zoveel mogelijk te optimaliseren. Denk hierbij na over de achtergrondkleur van je website. Het makkelijkste is te kiezen voor wit. Er is maar 1 kleur wit en deze komt dus altijd identiek overeen met je advertenties.

Hou na je veranderingen ook altijd de statistieken in de gaten. Kijk het een paar dagen of weken aan. Verandert het klikgedrag positief of negatief? Pas na evaluatie van de statistieken je Adsense campagne waarnodig aan. Experimenteer daarna gewoon nog eens wat met kleurverschillen en trek zelf conclusies. Zorg er hier altijd bij dat je advertentieblok (qua kleur) een onderdeel van je website is, en NIET gewoon een toevoeging. Uiteindelijk haal je het maximale rendement uit je Adsense advertenties!

HET JUISTE FORMAAT

Het juiste formaat voor je ads hangt af van de plaatsing binnen de webpagina of het artikel. Zorg dat er een soort harmonie of eenheid wordt gecreëerd met de inhoud van het artikel. Zorg er dus ook voor dat het formaat van de ads NOOIT te groot is, dit verstoord het leesgedrag van de bezoeker. Zijn de ads te klein? Dan zul je waarschijnlijk minder clicks realiseren omdat de advertenties simpelweg niet voldoende opvallen.

Over het algemeen is het zo dat bredere advertenties beter presteren van langere advertenties. Bezoekers/ lezers kunnen deze nu eenmaal gemakkelijker lezen. Lezers nemen informatie in bepaalde hoeveelheden op (meerdere woorden tegelijkertijd). In een bredere opmaak kunnen de ads in één oogopslag worden waargenomen. Bij smallere advertenties dient de lezer eerst naar de volgende regel te gaan om verder te lezen. Dit verstoort de waarneming.

HET AANTAL ADVERTENTIEBLOKKEN

Dit onderwerp kun je van twee wegen benaderen. Ten eerste het aantal ads op één webpagina, ten tweede het aantal ads op zoveel mogelijk pagina's. Verminder het aantal advertenties per pagina, en maximaliseer het aantal pagina's met een advertentie, voor een maximaal clickresultaat.

Aantal ads per pagina

Probeer het aantal ads per webpagina te minimaliseren. Bombarderen van een artikel met advertenties werkt niet klikverhogend. Sterker nog: ervaring toont dat één advertentieblok meer inkomsten genereert dan twee. Hierom wordt het aangeraden maar één advertentieblok in je content (inhoud, artikel) te plaatsen. Hiernaast kun je wel één extra ‘links blok' toevoegen. Google geeft ook enkel toestemming maximaal 3 advertentieblokken te plaatsen op 1 webpagina. Kortom maximalisatie per pagina heeft dus geen zin!

Meerdere pagina's met ads

Wat wel meer inkomsten zal genereren is het creëren van meer pagina's met advertentieweergaven. Schrijf voor elk onderwerp een nieuwe webpagina of nieuw artikel. Plaats op iedere pagina 1 Adsense blok. Google zal met deze methode veel gemakkelijker relevante ads tonen, want het onderwerp van je pagina is veel duidelijker gedefinieerd. Des te meer kwalitatieve inhoud je schrijft (per webpagina) des te relevanter de ads zullen zijn. Het voordeel van relevante ads is natuurlijk dat de advertentieweergaven beter aansluiten bij de interesses van de lezer/bezoeker.

OPTIMALISEER MET ADSENSE KANALEN

Google biedt eigenaren van een Adsense account de mogelijkheid je advertentieweergaven te filteren in kanalen. Je resultaten en statistieken kun je per kanaal opvragen in de vorm van een rapport. Vraag jij je af hoe effectief een bepaalde kleur, layout of plaatsing van een advertentie op een pagina is? Deel je advertentieweergaven in per kanaal. Deze tool is bijvoorbeeld handig als je een wijziging aanbrengt in je website, of als je wilt weten hoe goed een bepaald artikel presteert. Je kunt een bepaalde advertentielocatie bijhouden, of een hele site. Met aangepaste kanalen en URL kanalen kun jij de effecten monitoren.

Tips voor het gebruik van kanalen: als je een aangepast kanaal aanmaakt, geef deze dan een gedetailleerde naam. Hiermee kun je deze later eenvoudig herkennen in je rapporten. Geef in de naam van het kanaal altijd het volgende aan: de naam van het artikel, de plaats van je ad op de website, de afmeting van je blok, de kleurencombinatie.

BEELDADVERTENTIES

Google biedt ook de mogelijkheid beeldadvertenties op je content te plaatsen. Naast de tekstadvertenties bieden beeldadvertenties de kans dat alle beschikbare biedende adverteerders op jouw website worden weergegeven. Volgens Google concurreren tekst en beeldadvertenties in dezelfde veiling met elkaar voor de plaats op jouw pagina. Google zorgt er dan automatisch voor dat de meest effectieve advertentie wordt weergegeven op jouw site. Nadeel van beeldadvertenties is dat de kleuren veelal niet aansluiten op de layout van de webpagina. Hierdoor kan de advertentie als storend worden ervaren, echter de advertentie valt wel meer op.

Tot slot

Bedenk jezelf altijd wat het doel is van adverteren met Google Adsense. Wil je maximale inkomsten halen uit je ads? Of wil jij jouw bezoekers binnen de webpagina houden? Feit is dat waneer lezers of bezoekers op een advertentieweergave klikken jij geld kunt verdienen, echter deze bezoeker is dan wel van jouw webpagina verdwenen. Lees hier meer optimalisatietips voor Google Adsense.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 14
Leden aangebracht: 8

Meer uit de categorie financieel

Aanmaning en Betalingsherinnering

Een aanmaning, wanneer en hoe stuurt u deze brief?

Super goedkoop roken.

Lees hier alle in Nederland verkrijgbare goedkope alternatieven voor tabak en sigaretten.

Online Boekhoudprogramma

Online boekhouding en administratie van je bedrijf.

Tips voor succesvol verkopen op Marktplaats

Diverse handvatten om succesvol te verkopen op marktplaats

Makkelijk geld verdienen met Foobie.nl

Iedereen die schrijven kan, kan makkelijk geld verdienen met Foobie.nl

Goedkoop scooter rijden, goedkoop brommer rijden

Wie verlangd er niet naar terug, goedkoop brommer rijden.

het bijhouden van een kasboekje ideaal om geld te besparen.

een goed overzicht van je financien is een prima manier om niet in schulden te raken of heel rijk te worden

Alles over verzekeringen

Informatie over verzekeringen: wat is een verzekering en waar moet je op letten?

De Amsterdamse Exchange Index (AEX)

Een korte geschiedenis van de AEX en haar huidige situatie op de internationale markt.

Werkstuk Geld scheppen, werkstuk geldschepping

Hoe wordt geld geschapen en wie kunnen dit doen

Energie vergelijken

Wilt u ook overstappen van energieleverancier? Tegenwoordig is dit slechts nog enkele minuten werk.

De stijgende olieprijzen

De olieprijzen blijven reeds 2,5 jaar stijgen. Wat is hiervan de oorzaak?

Verschillende hypotheekvormen: de annuïteitenhypotheek

Wat is een annuïteitenhypotheek?

Vrijschelding van alle schulden, algehele schuldsanering

Wil je ook in één keer van al je schulden af, lees hier hoe dat mogelijk is.

Binary Options!

In dit artikel ga ik uitleggen wat binary options zijn en of het handig is en of je het zou moeten proberen etc.

Geld verdienen met Afrika

Makkelijk geld verdienen met Afrika, gratis Afrika voor iedereen.

Eeuwigdurende obligaties (perpetuals)

Eeuwigdurende obligaties kunnen hoog rendement opleveren

Moet veel geld verdienen met valuta speculaties verboden worden?

Speculaties met geld kunnen het hele geldsysteem vernietigen, moet speculeren met geld verboden worden.

Creditcard en fraude

Creditcard frauderen

Beter Verzekerd.

waar je op moet letten als je net afgestudeerd bent.

Overleef de crisis met online geld verdienen

In de crisis vinden steeds meer mensen hun weg naar het online geld verdienen.

Financieel opvoeden van kinderen

Gouden regels over hoe je je kind financieel goed opvoed

Verschillende hypotheekvormen: de lineaire hypotheek

Wat is een lineaire hypotheek?

Boekhoudschandaal Ahold

Beschrijving van het boekhoudschandaal bij Ahold. Wat er allemaal aan de hand was bij Ahold.

AOW

De geschiedenis en actuele ontwikkelingen mbt de A.O.W.