Zo goedkoop mogelijke zorgverzekering


Publicatie datum:

Tips om te besparen op de basisverzekering

Gesponsorde koppelingen

We komen er niet onderuit. Zorg wordt duurder. Fors duurder. De premies van de zorgverzekeringen stijgen elk jaar, het eigen risico wordt verhoogd, en de aanvullende pakketten worden steeds meer uitgekleed. De Nederlandse overheid verplicht iedere Nederlander zich tegen zorgkosten te verzekeren. Daarom bieden alle verzekeringsmaatschappijen een basisverzekering aan. Deze basisverzekering is overal hetzelfde. De verschillen zitten vooral in de aanvullende verzekeringen. Niet alleen in premies, maar vooral inhoudelijk zijn hier grote verschillen in te vinden. Toch zijn ook de premies voor de basisverzekering niet overal gelijk. Hoe kun je je zo goedkoop mogelijk verzekeren? 

 

Alleen basisverzekering of ook aanvullend pakket?

De goedkoopste manier van verzekeren lijkt door alleen een basisverzekering af te sluiten. Toch is dit lang niet altijd voor iedereen de voordeligste oplossing. Bij zorgkosten die niet door de basisverzekering vergoed worden (bijvoorbeeld orthodontie) wegen de extra premies van een aanvullende verzekering  niet op tegen de kosten. Het blijft natuurlijk altijd koffiedik kijken. Je weet nooit zeker wat je het komend jaar aan zorgkosten gaat hebben. Het blijft niet meer dan een risico-inschatting. Schat je het risico hoog in dat je kosten krijgt die niet uit de basisverzekering vergoed worden, sluit dan een aanvullende verzekering af. Kijk goed welke aanvullende verzekering in jouw geval nodig is en vergelijk deze goed met andere. Er zijn echt grote verschillen hierin! Niet alleen in premies, maar vooral in wat en hoeveel er vergoed wordt. Schat je de kans laag in, dan is het wellicht slim om alleen een basisverzekering af te sluiten.

Collectiviteitskorting

Als je ervoor kiest alleen een basisverzekering af te sluiten, maak dan een vergelijking van de premies van de verschillende verzekeringen. Vraag bij je werkgever na of je collectiviteitskorting kan krijgen. Je werkgever heeft dan een ‘deal’ met een verzekeringsmaatschappij  gemaakt waardoor een grote groep mensen verzekerd wordt en op die manier in aanmerking komt voor groepskorting. Die collectiviteitskorting is ook op andere manieren te krijgen. Bijvoorbeeld door lidmaatschap van bepaalde verenigingen, abonnementen of zelfs facebook! Dit verschilt per verzekeringsmaatschappij. Zoek uit voor welke collectiviteitskorting jij in aanmerking komt.

Internetverzekering

Tegenwoordig hebben veel verzekeringsmaatschappijen een ‘internetverzekering’. Dit houdt in dat alle communicatie via internet verloopt. Je hebt dan een eigen account waarin je bijvoorbeeld kan zien welke zorgkosten je in de loop van het jaar hebt gemaakt. Omdat dit de maatschappij drukwerk en verzendkosten bespaart ligt de premie van deze internetverzekering lager dan de normale premie.

Verhoog je eigen risico

In 2013 is het eigen risico fors omhoog gegaan. Als je weinig zorgkosten verwacht is het slim om het eigen risico nog verder te verhogen tot dat bedrag dat jij, mocht het onverhoopt nodig zijn, toch zelf zou kunnen opbrengen. Hierdoor bespaar je fors op de premie. Als je per jaar bijvoorbeeld al meer dan €200,- bespaart aan premies hebben we het over een periode van pakweg 10 jaar toch over een heel fors bedrag dat je mooi in eigen zak houdt en dat hoger is dan het eigen risico!

Jaarlijkse premie

Als je over voldoende middelen beschikt is het slim om de premie in één keer te betalen. Met  een jaarlijkse aflossing krijg je korting in vergelijking tot het betalen van een maandelijkse premie.

Mocht je deze tips hebben opgevolgd en dit jaar weinig of geen zorgkosten hebben,  dan heb je een hoop geld uitgespaar

 Sparen

Wie slim is zorgt er ook voor dat hij in de toekomst niet in de problemen komt. Daarom is het zaak je eigen ‘verzekering’ te creëren. Open daarom een aparte spaarrekening waarop je een zo hoog mogelijke rente krijgt en geen boete hoeft te betalen als je geld opneemt. Doordat je je premie al betaald hebt met een jaarlijkse aflossing vervallen de maandelijkse premies. Je kan natuurlijk denken dat je nu elke maand wat extra te besteden hebt. Maar dat zou niet zo slim zijn. Want volgend jaar wil je niet in de problemen komen. Spaar dus elke maand een bedrag dat minimaal gelijk is aan de maandelijkse premie die je anders zou moeten betalen. Nog verstandiger is om extra te sparen. Op deze manier heb je niet alleen de premie voor volgend jaar bij elkaar gespaard, zodat je die ook weer in één keer kunt aflossen, maar ook nog wat extra’s. Mocht je onverhoopt toch zorgkosten hebben, dan kun je die van dit extra’s betalen.  Zoniet, dan ontvang je mooi rente op je spaargeld. Als je dit enkele jaren volhoudt heb je een flinke buffer opgebouwd. Natuurlijk is het jammer als je dit geld alsnog kwijt zou zijn aan zorgkosten. Maar bedenk dat dit anders ook het geval zou zijn geweest.  Dan zou het immers zeker de verzekeringsmaatschappij zijn gegaan in de vorm van hogere premies. Bij lage zorgkosten ben je op deze manier altijd voordeliger uit. Succes!

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Express

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 38
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Levensverzekering? Handig of toch niet?

Dit artikel geeft uitleg over levensverzekeringen/overlijdensrisicoverzekering

Lenen zonder BKR

Lenen zonder BKR | Lees hier meer informatie over het lenen zonder BKR toetsing of BKR notering.

Zuinig en kinderen

Kinderen kosten geld. Zijn er dingen waar je op kunt letten om de uitgaven te beperken?

Overleef de crisis met online geld verdienen

In de crisis vinden steeds meer mensen hun weg naar het online geld verdienen.

Google Adwords click through rate (CTR)

Wat is de CTR (click through rate) van Google Adwords

Geld lenen zonder BKR registratie, geld lenen met negatieve BKR registratie

Lees hier hoe je geld kunt lenen met een negtieve BKR registratie.

Controle van de post Debiteuren

Beschrijving van de aanpak van controle van de post debiteuren

Meer bezoekers met google adwords

Online adverteren via google wordt veel gebruikt. Hier leest u meer over google adwords

Goedkope stroom, de goedkoopste stroom, goedkope energie

Lees hier hoe je makkelijk aan goedkope stroom kan komen.

Ontwerp en lage prijzen bij IKEA

Hoe verloopt het ontwerpproces bij IKEA en hoe houdt IKEA de prijzen laag.

Rondkomen met een budget

Of je nu een minimum of een modaal inkomen hebt, je moet rond kunnen komen met dat wat je hebt

Winkelen in crisistijden

Goedkoper shoppen door slim te shoppen

Letselschade advocaat stelt vragen aan minister

Een zeer gedreven letselschade advocaat stelt vragen aan de Nederlandse minister over claimcultuur.

Besparen op uw energienota!

Het kost ieder jaar wel even tijd, maar het zal zeker de moeite waard zijn!

Het principe van dividendbeleggen

Het heil in beleggen in dividendaandelen

Wanneer krijg je je belasting geld terug over 2014?

Begin 2015 heb je inkomsten belasting aangifte moeten doen over 2014. Wanneer krijg je hierover bericht van de belastingdienst en kun je de teruggave verwachten?

Wat is kapitalisme en heeft het als mercantilisme nog een toekomst?

Volgens velen Is het kapitalisme de schuld van de economische crisis maar wat is kapitalisme en heeft het als mercantilisme nog toekomst?

Kromme conversies: in aandelen met weinig risico

Met kromme conversies kan de belegger met weinig risico in aandelen stappen

Haal meer uit je Adsense plaatsing

De plaatsing van Adsense ads verhoogt je inkomsten.

Moet veel geld verdienen met valuta speculaties verboden worden?

Speculaties met geld kunnen het hele geldsysteem vernietigen, moet speculeren met geld verboden worden.

Goud kopen! Waarom?

goud en zilver kopen of bezitten waarom zou je?

Snert verkopen bij de Elfstedentocht, geld verdienen met roggebrood met spek

Goed plan, snert verkopen bij de Elfstedentocht, gelukkig hebben we geld verdiend met roggebrood met spek.

Schatkist voor de crisis?

Geld verdienen door oude sieraden te verkopen

Goedkope verslaving, geld verdienen met je verslaving

Lees hier hoe je met een gratis verslaving veel geld kunt verdienen.

De goedkoopste stroom, goedkope stroom

Hoe kom je aan de goedkoopste stroom in Nederland