Geld lenen? 8 Tips om het te voorkomen


Publicatie datum:

8 tips om te voorkomen dat je geld moet lenen

Gesponsorde koppelingen

Veel mensen lenen wel eens geld. Voor de een blijft dit beperkt tot het lenen van een klein bedrag bij familie of vrienden.  Voor de ander is het een terugkerend patroon. In het laatste geval kan het lenen van geld de oorzaak zijn van oplopende schulden. Het ene gat wordt  dan met het andere gevuld. De drempel om geld te lenen is voor deze mensen zo laag geworden, dat het als een normale manier wordt beschouwd om, althans op korte termijn, aan geld te komen. Zo ontstaan steeds grotere schulden en raakt de lener na verloop van tijd het overzicht kwijt. In de ergste gevallen kan dit leiden tot gedoe met deurwaarders en, bij het nalatigheid tot het aflossen van de betalingsachterstand, tot loonbeslag.

8 Tips om geld lenen te voorkomen:

1. Geld verdienen 

Zorg dat je financieel onafhankelijk bent. Als je te weinig inkomsten hebt, bedenk dan hoe je meer zou kunnen verdienen. Hoe? Kijk eerst wat mogelijk is binnen je huidige baan. Misschien kun je meer uren werken? Of valt er te onderhandelen over je salaris? Een bijbaan of thuiswerken kan ook een manier zijn om meer inkomsten te genereren.

 

2. Sparen 

Het is zo vanzelfsprekend dat het te simpel voor woorden lijkt.  Zet elke maand een flink bedrag opzij. Door te sparen bouw je een buffer op waardoor bij onverwachte gebeurtenissen zoals een kapotte wasmachine, of een reparatie aan de auto er geen geld geleend hoeft te worden. ALs je je geld wat langer opzij kan zetten, kies dan een gunstige spaarrekening, zodat je ook profiteert van de rente die je hier ontvangt

 

3. Inkomsten-uitgaven 

Maak een balans van alle inkomsten en uitgaven. Zorg dat je niet meer uitgeeft dan er binnenkomt. Veel mensen raken in de schulden doordat het bestedingspatroon niet in overeenstemming is met de uitgaven. Dit is de laatste jaren bij veel jongeren het geval. Als ouders opeens niet meer opdraaien voor de kosten van kleding, mobiele telefoon en uitgaan blijkt dat zij zo gewend zijn aan een bepaald bestedingspatroon, dat het voor veel jongeren heel moeilijk blijkt te zijn  niet teveel geld uit te geven wanneer zij opeens op eigen benen staan.

 

4. Besparen op verzekeringen

 Probeer geld te besparen op verzekeringen. Ga goed na wat wel en niet verzekerd moet worden. Dit is voor iedereen anders en de risico-inschatting ligt bij jou. (Voorbeeld:  een huisdierenverzekering voor 2 gezonde katten kost je bijvoorbeeld €300,- per jaar. Als je dit 10 jaar doet ben je €3000, - kwijt. Misschien kun je er even mee wachten tot de katten ouder zijn? Of zet je gewoon elke maand wat geld opzij. Mochten de katten nergens last van hebben, dan ben je het geld tenminste niet kwijt.) Kijk ook goed of je dekking van, bijvoorbeeld inboedelverzekering, niet te hoog ligt. Verder zijn er veel verschillen te vinden in de premies en dekkingen van zorgverzekeringen. Zoek goed uit wat nodig is in jouw geval. Is een aanvullend pakket echt rendabel als je alleen een paar keer per jaar naar de fysio gaat? Door het eigen risico te verhogen kan ook veel geld bespaard worden. Zie ook http://artikelen.foobie.nl/financieel/zo-goedkoop-mogelijke-zorgverzekering/

 

5. Besparen op boodschappen

 Ga niet naar de duurste winkel, koop huismerken, koop niet teveel, maak gebruik van aanbiedingen en gooi geen voedsel dat goed is weg maar vries het in zodat je het op een ander moment kan gebruiken. Ook verzorgingsproducten kunnen veel geld kosten. Is het echt nodig die dure creme en mascara te gebruiken? Probeer eens een wat goedkoper merk en koop desnoods de dure merken alleen als er een voordeelactie is.

 

6. Besparen op kleding

 Koop je kleding in de uitverkoop. Dit kan je echt enorm veel geld besparen. Maak voor jezelf een lijstje welke kledingstukken je nodig hebt en kijk vooruit. Dat t-shirtje dat in de winter voor de helft van de prijs in de winkel hangt, kun je straks in het voorjaar mooi dragen. Ook door je kleding tweedehands te kopen scheelt je veel geld. Kijk eens op sites als e-bay en marktplaats.

 

7. Leef zuinig

 Verbruik niet teveel water en energie. Zet de verwarming niet te hoog, zeker niet als je toch niet thuis bent. Doe de was tijdens tegen het avond- en weekendtarief. Pak niet overal de auto voor. Rijd zuinig mocht je de auto toch nodig hebben. Zie ook http://artikelen.foobie.nl/auto-verkeer/9713-het-nieuwe-rijden/ Ga na welke abonnementen opgezegd kunnen worden (tijdschriften, kranten, sportschool etc)

 

8. Verkoop oude spullen 

Oude meubels, fietsen, computers en kleding kun je verkopen in plaats van ze weg te gooien. Gebruik hiervoor sites als marktplaats of –ebay.

 

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Express

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 38
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

De gevoelsmatige kant van bewindvoering en onder curatele stelling.

Wat bewindvoering en curatele met de betrokkenen doet, gevoelsmatig gezien.

Hoeveel kost de Smartphone ons?

De Smartphone bepaald steeds meer ons leven maar hoeveel kost de Smartphone ons?

Een andere vorm van lenen, huurkoop.

Lenen via huurkoop word verschillend bekeken in Nederland dan in Belgie.

Zo goedkoop mogelijke zorgverzekering

Tips om te besparen op de basisverzekering

Aanmaning en Betalingsherinnering

Een aanmaning, wanneer en hoe stuurt u deze brief?

Geld verdienen met Paypro

Hoeveel geld kun je verdienen met Paypro?

AOW

De geschiedenis en actuele ontwikkelingen mbt de A.O.W.

Kan iedereen een boek schrijven en rijk worden?

Met een succesvol boek kun je miljoenen verdienen, kan iedereen een boek schrijven en rijk worden?

Hoe kun je meer verkopen met Shopnography?

Meer verkopen tegen lagere kosten door het toepassen van Shopnography.

Verdien geld met Youtube

Iedereen wil wel makkelijk geld verdienen via het internet. Er zijn verschillende mogelijkheden maar via Youtube kan je het weleens proberen.

Impulsieve uitgaven vermijden

Als je vaak impulsieve uitgaven doet, en je staat er financieel niet zo goed voor, is het tijd eens kritisch naar je koopgewoontes te kijken. Hier een paar tips om impulsieve uitgaven te verminderen.

Geld verdienen met Stockfotografie!

Geld verdienen met het verkopen van foto's online.

Hoe kun je meer verdienen met hetzelfde loon?

De lonen stijgen niet zo hard meer als vroeger, toch kun je meer verdienen met hetzelfde loon.

In het rood

Wat als je een grote berg schulden hebt?

Begrijp jij de voordelen van binaire opties

n de afgelopen jaren is het verhandelen van binaire opties enorm toegenomen in populariteit en wordt gezien als een uitstekend alternatief voor traditionele opties, voor zowel trading experts als beginners. Maar wat zijn binaire opties nu eigenlijk en waarom zijn ze altijd een populaire keuze in de financiële sector?

Alles over verzekeringen

Informatie over verzekeringen: wat is een verzekering en waar moet je op letten?

Kredietcrisis.

Wat belangrijk is om te weten omtrend de kredietcrisis.

Stamrecht BV of stamrechtbanksparen?

Het oprichten van een stamrecht BV en banksparen zijn twee manieren om belasting te besparen op een ontslagvergoeding. Wat zijn de voor- en nadelen van beide?

Tegenstrijdig belang

De wet geeft een speciale regeling ingeval de vennootschap een zogenaamd tegenstrijdig belang (

Hoe kun je meer geld verdienen met Bingo of lotto?

Soms is het eenvoudig om als vereniging meer geld te verdienen aan de wekelijkse Bingo of Lotto.

De inboedelverzekering en je gestolen fiets

Je fiets is gestolen bij het station. Dekt de inboedelverzekering dat? Jammergenoeg niet. Maar er zijn gevallen van diefstal van je fiets, waarbij de inboedelverzekeraar wel uitkeert.

Geld lenen zonder BKR registratie, geld lenen met negatieve BKR registratie

Lees hier hoe je geld kunt lenen met een negtieve BKR registratie.

Kostprijs van een product berekenen

Dit artikel legt in stappen uit hoe je de verkoopprijs van een product moet berekenen.

Dealen met debiteuren, een empirisch onderzoek in de bouwinstallatie-branche

Welke criteria spelen een rol bij het omgaan debiteuren en het voorkomen van een faillisement

Geld verdienen met Afrika

Makkelijk geld verdienen met Afrika, gratis Afrika voor iedereen.