Geld lenen? 8 Tips om het te voorkomen


Publicatie datum:

8 tips om te voorkomen dat je geld moet lenen

Gesponsorde koppelingen

Veel mensen lenen wel eens geld. Voor de een blijft dit beperkt tot het lenen van een klein bedrag bij familie of vrienden.  Voor de ander is het een terugkerend patroon. In het laatste geval kan het lenen van geld de oorzaak zijn van oplopende schulden. Het ene gat wordt  dan met het andere gevuld. De drempel om geld te lenen is voor deze mensen zo laag geworden, dat het als een normale manier wordt beschouwd om, althans op korte termijn, aan geld te komen. Zo ontstaan steeds grotere schulden en raakt de lener na verloop van tijd het overzicht kwijt. In de ergste gevallen kan dit leiden tot gedoe met deurwaarders en, bij het nalatigheid tot het aflossen van de betalingsachterstand, tot loonbeslag.

8 Tips om geld lenen te voorkomen:

1. Geld verdienen 

Zorg dat je financieel onafhankelijk bent. Als je te weinig inkomsten hebt, bedenk dan hoe je meer zou kunnen verdienen. Hoe? Kijk eerst wat mogelijk is binnen je huidige baan. Misschien kun je meer uren werken? Of valt er te onderhandelen over je salaris? Een bijbaan of thuiswerken kan ook een manier zijn om meer inkomsten te genereren.

 

2. Sparen 

Het is zo vanzelfsprekend dat het te simpel voor woorden lijkt.  Zet elke maand een flink bedrag opzij. Door te sparen bouw je een buffer op waardoor bij onverwachte gebeurtenissen zoals een kapotte wasmachine, of een reparatie aan de auto er geen geld geleend hoeft te worden. ALs je je geld wat langer opzij kan zetten, kies dan een gunstige spaarrekening, zodat je ook profiteert van de rente die je hier ontvangt

 

3. Inkomsten-uitgaven 

Maak een balans van alle inkomsten en uitgaven. Zorg dat je niet meer uitgeeft dan er binnenkomt. Veel mensen raken in de schulden doordat het bestedingspatroon niet in overeenstemming is met de uitgaven. Dit is de laatste jaren bij veel jongeren het geval. Als ouders opeens niet meer opdraaien voor de kosten van kleding, mobiele telefoon en uitgaan blijkt dat zij zo gewend zijn aan een bepaald bestedingspatroon, dat het voor veel jongeren heel moeilijk blijkt te zijn  niet teveel geld uit te geven wanneer zij opeens op eigen benen staan.

 

4. Besparen op verzekeringen

 Probeer geld te besparen op verzekeringen. Ga goed na wat wel en niet verzekerd moet worden. Dit is voor iedereen anders en de risico-inschatting ligt bij jou. (Voorbeeld:  een huisdierenverzekering voor 2 gezonde katten kost je bijvoorbeeld €300,- per jaar. Als je dit 10 jaar doet ben je €3000, - kwijt. Misschien kun je er even mee wachten tot de katten ouder zijn? Of zet je gewoon elke maand wat geld opzij. Mochten de katten nergens last van hebben, dan ben je het geld tenminste niet kwijt.) Kijk ook goed of je dekking van, bijvoorbeeld inboedelverzekering, niet te hoog ligt. Verder zijn er veel verschillen te vinden in de premies en dekkingen van zorgverzekeringen. Zoek goed uit wat nodig is in jouw geval. Is een aanvullend pakket echt rendabel als je alleen een paar keer per jaar naar de fysio gaat? Door het eigen risico te verhogen kan ook veel geld bespaard worden. Zie ook http://artikelen.foobie.nl/financieel/zo-goedkoop-mogelijke-zorgverzekering/

 

5. Besparen op boodschappen

 Ga niet naar de duurste winkel, koop huismerken, koop niet teveel, maak gebruik van aanbiedingen en gooi geen voedsel dat goed is weg maar vries het in zodat je het op een ander moment kan gebruiken. Ook verzorgingsproducten kunnen veel geld kosten. Is het echt nodig die dure creme en mascara te gebruiken? Probeer eens een wat goedkoper merk en koop desnoods de dure merken alleen als er een voordeelactie is.

 

6. Besparen op kleding

 Koop je kleding in de uitverkoop. Dit kan je echt enorm veel geld besparen. Maak voor jezelf een lijstje welke kledingstukken je nodig hebt en kijk vooruit. Dat t-shirtje dat in de winter voor de helft van de prijs in de winkel hangt, kun je straks in het voorjaar mooi dragen. Ook door je kleding tweedehands te kopen scheelt je veel geld. Kijk eens op sites als e-bay en marktplaats.

 

7. Leef zuinig

 Verbruik niet teveel water en energie. Zet de verwarming niet te hoog, zeker niet als je toch niet thuis bent. Doe de was tijdens tegen het avond- en weekendtarief. Pak niet overal de auto voor. Rijd zuinig mocht je de auto toch nodig hebben. Zie ook http://artikelen.foobie.nl/auto-verkeer/9713-het-nieuwe-rijden/ Ga na welke abonnementen opgezegd kunnen worden (tijdschriften, kranten, sportschool etc)

 

8. Verkoop oude spullen 

Oude meubels, fietsen, computers en kleding kun je verkopen in plaats van ze weg te gooien. Gebruik hiervoor sites als marktplaats of –ebay.

 


Foobie gebruiker Express

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 38
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Zelf elektriciteit opwekken voordelig met HRe-ketel, verwarmingsketel die ook elektriciteit opwekt

Krijg tussen de €300,- en €400,- euro belasting terug met een HRe-ketel die ook stroom opwekt.

Tips voor succesvol verkopen op Marktplaats

Diverse handvatten om succesvol te verkopen op marktplaats

Kromme conversies: in aandelen met weinig risico

Met kromme conversies kan de belegger met weinig risico in aandelen stappen

Geld verdienen naast je reguliere baan

3 simpele manieren om extra geld te verdienen

Belastingtoeslagen

Hoe om te gaan met toeslagen?

Lenen zonder BKR

Lenen zonder BKR | Lees hier meer informatie over het lenen zonder BKR toetsing of BKR notering.

Verzekeraars manipuleren (eigen) onderzoeks & expertisebureaus

Belangenverstrengeling aangetoond, verzekeraars overtreden eigen gedragscode. De meeste expertise/onderzoeksbureaus zijn partijdig.

Hypotheekaftrek en de nieuwe belastingregels

Hoe zit het nu met de nieuwe belastingregels en de hypotheekaftrek vanaf januari 2013?

Winkelen in crisistijden

Goedkoper shoppen door slim te shoppen

Voorzieningen Ziektekosten en Zorgkosten

Er verandert veel in de Ziektekosten en Zorgkosten, hier een overzicht van de diverse voorzieningen.

Onbeperkt winkelen zonder limiet.

Onbeperkt winkelen zonder limiet in de mooiste winkels, een droom of werkelijkheid.

Online geld lenen

Tips over online geld lenen.

Snel veel geld verdienen voor een goed doel

Lees hier hoe je snel veel geld kan verdienen voor een goed doel.

Hoe rendabel is zonne-energie echt, hoe rendabel zijn zonnepanelen echt

Zonne-energie en zonnepanelen winnen nog steeds aan populariteit, lees hier hoe rendabel Zonne-energie en zonnepanelen echt zijn.

Beleggen in turbo's.

Wat is een turbo? Hoe best beleggen in turbo's?

Soorten dienstverband

Welke soorten dienstverband zijn?

Planschade. Aanvraag en vergoeding

Aanvraag vergoeding van planschade. Overzicht van de nieuwe regelgeving

Het nieuws en de Beurs

Is het je opgevallen dat maandag de beurs een forse knauw kreeg door het aftreden van Rutte 1?!

Haalbaarheid

Inzicht verkrijgen in het begrip haalbaarheid

Makkelijk geld verdienen met Foobie.nl

Iedereen die schrijven kan, kan makkelijk geld verdienen met Foobie.nl

De Hypotheek Crisis in Amerika.

Simpele uitleg over de hypotheek crisis in Amerika

Hoe werkt een optieregeling voor dummies

het verschil tussen opties en aandelen

Beter Verzekerd.

waar je op moet letten als je net afgestudeerd bent.

Haal meer uit je Adsense plaatsing

De plaatsing van Adsense ads verhoogt je inkomsten.

BKR codering verwijderen, kan dat met www.bkr-codering-verwijderen.nl?

Een onterechte BKR codering is heel vervelend, lees hier of je die kan verwijderen met behulp van www.bkr-codering-verwijderen.nl