De Hypotheek Crisis in Amerika.


Publicatie datum:

Simpele uitleg over de hypotheek crisis in Amerika

Gesponsorde koppelingen

Een simple uitleg waarom de hypotheek crisis in Amerika is onstaan, of het gevolgen heeft gehad voor Nederland en hoe het voorkomen had kunnen worden.

Gesponsorde koppelingen

De Hypotheek

Een hypotheek is een grote lening bij een bank om een huis te kopen. Het geld wat u leent gaat meteen naar degene die het huis verkocht heeft aan u en u begint met het afbetalen van de lening bij de bank met rente. Meestal gebruik u het huis als onderpand zodat wanneer u de hypotheek niet meer kan betalen, de bank u huis overneemt en verkoopt zodat zij het geld wat ze uitgeleend hebben weer terug krijgen.

Wat is er fout gegaan in Amerika?

In Amerika werden ook veel hypotheken afgesloten met de huizen als onderpand. Maar wat is er nu precies gebeurd De Amerikaanse banken gaven ook een hypotheek aan mensen die een veel te laag inkomen hadden. Hierdoor konden ze de hypotheek niet meer betalen en moesten zij hun huis verkopen. Maar dat was niet het enige probleem. De huizen daalden in waarde wat normaal nooit zo snel gebeurd, dus de banken kregen het geld niet meer terug wat ze uitgeleend hadden. De daling van de prijs van de huizen was niet alleen een probleem voor de banken maar ook voor de mensen. Het is namelijk in een onderzoek bewezen dat het Amerikaanse volk bijna niks meer spaart, dus als ze een keer de hypotheek niet kunnen betalen ze meteen hun huis uit moeten. Dit maakt normaal gesproken niet uit want dan hadden ze nog wat geld over van het huis omdat het gestegen was in waarde. Maar omdat de huisprijzen daalden hadden ze helemaal geen geld en stonden ze op straat met nog steeds een schuld aan de bank. Daardoor zijn meerderen banken zoals de New Centrury bijna failliet. Er komen dus mensen op straat en de banken krijgen hun geld niet meer geheel terug.

Een probleem voor Nederland?

Veel mensen vreesden dat door de daling van de Amerikaanse economie de Nederlandse economie ook getroffen zou worden. Dit viel gelukkig reuze mee. De banken boekten iets minder winst. De beurs daalde wel wat maar het was niet dramatisch. Een klein pluspuntje aan de hele crisis was dat Nederlanders die een huis zochten in Amerika daar nu voor veel minder geld dit kunnen verwezenlijken.

Hoe had het voorkomen kunnen worden?

In Nederland is alles eigenlijk wel goed gegaan, maar in Amerika zouden ze beter moeten opletten aan wie ze een hypotheek verstrekken en of dit wel te betalen is voor de mensen. Ze vertrouwden te veel op de stijging van de huiswaarde. Het had ook nog voorkomen kunnen worden als de Amerikanen meer achter de hand hadden gehad zodat als ze een keer te kort kwamen voor de hypotheek ze het met dat geld hadden kunnen oplossen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 8
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Hoe kun je eenvoudig een lokaal alternatief geldcircuit opzetten met Cyclos?

STRO (Social Trade Organisation) is een organisatie die alternatieven voor het geldsysteem ontwikkelt door lokale alternatieve geldcircuits op te zetten met Cyclos?

Makkelijk geld verdienen met Foobie.nl

Iedereen die schrijven kan, kan makkelijk geld verdienen met Foobie.nl

Gratis zonne-energie & gratis zonnepanelen

De zon levert gratis energie, lees hier hoe je daar het beste gebruik van kan maken.

Hoe kun je een miljoen Euro witwassen

Ik heb een miljoen Euro gevonden, wie kan mij helpen om een miljoen Euro wit te wassen.

Tegenstrijdig belang

De wet geeft een speciale regeling ingeval de vennootschap een zogenaamd tegenstrijdig belang (