Energie besparen hoe pak je het aan


Publicatie datum:

praktische tips om je energie rekening zoveel als mogelijk binnen de perken te houden.

Gesponsorde koppelingen

Volgens de meeste reclames is het harstikke simpel: een paar kleine aanpassingen en de juiste leverancier kiezen en je bespaart honderden euro's per jaar. Helaas is het allemaal niet zo simpel, maar besparen kan zeker..

 

Gesponsorde koppelingen

Leverancier:

Net zoals bij alle producten zit er genoeg prijsverschil tussen de verschillende leveranciers. Wees alleen voorzichtig met het ingaan op super mooie aanbiedingen. Bekijk altijd eerst op je gemak wat voor jou over een heel jaar (of meerdere jaren) de beste aanbieding is en welke leverancier de beste voorwaarden heeft voor jou specifieke situatie.

Locatie:

Je kunt nog zo hard je best doen met besparen maar als je huis dramatisch geïsoleerd is dan heeft het uiteraard nog heel weinig nut..  Uiteraard is het isoleren van je woning niet altijd je eigen keus, bijvoorbeeld omdat je huurt of in een studentenhuis woont. Bekijk dan voor je eigen situatie mogeljk is, wat is betaalbaar als huiseigenaar? Waarin ondersteunt de overheid, en waartoe is je verhuurder verplicht.

Warmte (en warm water):

Hierop kun je besparen op je verbruik door er simpel mee om te gaan. Belangrijk is uiteraard om je verbruik te monitoren, dus hou je meters in de gaten. Verwarm niet onnodig, dus als je niet thuis ben hou dan een minimumtemperatuur aan. Misschien zijn er zelfs ruimtes die je totaal niet hoeft te verwarmen. Let ook op met lange hete douches, of heel vaak warme baden nemen..

Stroom:

Simpele regel is hier: zet apparatuur die je niet gebruikt uit... Heel veel apparaten gaan automatisch op stand by. Heel handig is dan om ze aan te sluiten op een stekkerdoos waar je de stroom bij uit kan zetten. Op deze manier bespaar je heel eenvoudig. Andere tips zijn uiteraard spaarlampen en energiezuinige apparatuur kopen. Maar ook heel handig is om je licht uit te doen als je weggaat en ook ruimtes waar je niet bent niet te verlichten en hier ook geen apparaten aan te laten staan.

Bovenstaande tips zullen je zeker helpen besparen, of het meteen de honderden euro's zijn die de reclames je beloven waag ik te betwijfelen. Maar bovenstaande zal je zeker een stuk op weg helpen om zowel euro's te besparen als een klein stukje bewuster met de planeet om te gaan.

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 108
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Bitcoin: van proof-to-concept tot populaire valuta

De bitcoin was een paar jaar geleden enkel een proof-to-concept, maar tegenwoordig is het een populaire valuta. Hoe heeft de bitcoin zich ontwikkeld?

Hoe rendabel is zonne-energie echt, hoe rendabel zijn zonnepanelen echt

Zonne-energie en zonnepanelen winnen nog steeds aan populariteit, lees hier hoe rendabel Zonne-energie en zonnepanelen echt zijn.

Extra inkomen zonder werken, geld verdienen zonder werken

Het kan echt, extra inkomen zonder werken, geld verdienen zonder werken

10% rendement op investering zonnepanelen nader berekend

Een objectieve nacalculatie op de berekeningen van zonnepanelen leveranciers

online geld verdienen met eigen website.

Geld verdienen op het internet? Lees hier hoe anderen het doen.