financiele problemen


Publicatie datum:

tips voor mensen met geldproblemen

Gesponsorde koppelingen

Heeft u ook moeite om aan het einde van de maand de eindjes aan elkaar te knopen? Heeft u schulden en wilt u daar vanaf? Dan heb ik in dit artikel voor u een aantal tips beschreven.

Iedereen heeft er weleens mee te maken. Een beetje te krap zitten of echt veel te veel uitgegeven. Om dat te veranderen een aantal tips om uw uitgeef en spaargedrag te veranderen. Als u echt rigoreuze schulden heeft raad ik u aan professionele hulp te zoeken. Mensen met de wat kleinere schulden zullen nog wel baat hebben bij deze tips.

Maak uw administratie op orde.

Zonder een goed overzich weet u niet wat u uitgeeft of wat er binnenkomt. Begin bij uw papierwinkel. Het is geen leuk werk maar als u financieel overzicht wilt zult u er toch aan moeten geloven. Zorg dat u papieren die bij elkaar horen bij elkaar legt. Eenmalige of tijdelijke documenten kunnen op de stapel overige documenten. De papieren die meer dan vijf jaar oud zijn doet u weg.

U heeft alles nu geordend, zorg er nu voor dat alles op volgorde ligt dus de oudste onderop en de nieuwste bovenop. Nadat u dit gedaan heeft stop de papieren dan in de daarvoor bestemde mappen.

Overzicht vaste en variable lasten.

U weet vast niet zo 1 2 3 wat uw variabele lasten zijn maar uw vaste lasten zou u nu de papieren geordend zijn zo terug moeten kunnen vinden. Zet de vaste lasten onder elkaar en bereken wat voor u de vaste lasten zijn. Voor de variabele lasten moet een een budget vaststellen wat u maandelijks mag gebruiken voor boodschappen en andere zaken.

Contant geld.

Pin het bedrag wat u per week te besteden heeft en niet meer. Laat uw pinpas verder thuis. Op deze manier heeft u een veel beter overzich van wat u uitgeeft. Stop iedere keer als u thuiskomt het kleingeld in een spaarpot hier kunt u aan het eind van het jaar wel wat leuks van doen.

Kinderen.

Als u kinderen heeft kunnen zij vanaf het 13e jaar ook meebetalen aan het huishouden. Door folders te lopen, klusjes te doen of heitje voor karweitje. Laat ze van het geld wat ze hebben verdiend zo'n 10% afstaan dit kunt u dan weer bij het huishoudpotje stoppen. Als een kind met een folderwijk bijvoorbeeld 100 euro verdiend is dat maar 10 euro en houd het kind nog 90 euro over. U vind dat misschien oneerlijk omdat het kind er hard voor heeft gewerkt maar het is ook een goede manier om te leren dat niets voor niets is. Aangezien het kind een baantje heeft kan het ook voor kleding, uitgaan etc. zelf gaan betalen.

Als u al wat oudere kinderen heeft van boven de 18 die al werken maar ook die nog naar school gaan laat hen dan maandelijks kostgeld betalen. Als ze straks op zichzelf gaan wonen zullen ze ook huur moeten betalen. Laat ze ook eens af en toe de boodschappen doen dat scheelt ook weer een hoop.

Uzelf.

Natuurlijk heeft niet iedereen kinderen. Uzelf bent ook een goede bron van inkomsten. U kunt uzelf ook nuttig maken in de avonduren en weekenden als u geld problemen heeft. Dit kan tijdelijk zijn of op langere termijn. Het is natuurlijk wel iets waar u dan voor moet kiezen maar een eigen baas werkt ook vaak 80 uur in de week. U zou erover kunnen denken om naast uw huidige baan in de avonduren en in het weekend voor uzelf te beginnen.  Als u kinderen heeft en maar een van de twee werkt overdag is het ook heel goed mogelijk dat de ander avonduren en weekenden werkt of probeer uw diploma voor gastouder te halen. Zo kunt u als huisman of vrouw gewoon lekker thuis bij de kinderen blijven.

Sparen.

U heeft een overzicht. U weet wat u uit geeft aan vaste lasten en variabele lasten. Wat er overblijf sluist u door naar uw spaarrekening. indien u schulden heeft gebruikt u dit geld in eerste instantie om die af te lossen. Daarna kunt u ook gaan beginnen met sparen.

Boodschappen.

Besparen op boodschappen is niet zo heel moeilijk. Ga wekelijks naar de markt en dan het liefst vlak voor sluitingstijd. De handelswaren op de markt zijn dan goedkoper omdat o.a. de groenteboeren van bepaalde dingen af willen omdat het anders te lang blijft liggen. In de koelkast blijven deze producten heus nog wel een week goed. Voor vlees kijk altijd naar aanbiedingen met 35% korting of stukken vlees die van vandaag zijn. Deze vries je dan bij thuiskomst gewoon in. Koop zoveel mogelijk de goedkoopste soort van een product een A -merk hoeft niet beter te zijn dan een B - merk maar je betaald er wel meer voor. Als je let op de boodschappen zal het je nog verbazen hoeveel je eigenlijk ongemerkt hebt uitgegeven. Voor de drinkers en rokers onder ons, dit zijn uitgaven die echt heel veel geld opslurpen en ik heb het dan natuurlijk over regelmatige drinkers. Af en toe een glaasje kan best maar wat roken betreft kan ik verder niks goeds verzinnen behalve dat als je stopt je veel meer geld over zult houde.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker susieQ20

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Je goud verkopen

Wil je, je Goud verkopen? Hier een paar tips.

Tips hoe kan je beter met geld omgaan

Tips over besparen en hoe je beter met geld kan omgaan en hoe je uit je schulden kan komen

Besparen: minder geld uitgeven en dus geld overhouden zodat je ellende kunt besparen!

Een stukje geschiedenis en ervaring vanuit het oogpunt van een salsadanser.

Moeten we terug naar de gulden?

Terug naar de gulden, is dat de beste oplossing voor de Euro crisis?

Naar de rechter voor een openstaande rekening?

Wat als je naar de rechter wilt om een openstaande vordering te innen

Waarom stelt AFAS Softare BV een gratis online kasboek ter beschikking?

Het online kasboek van AFAS Softare BV is gratis te gebruiken, waarom stelt AFAS Softare BV een gratis online kasboek ter beschikking?

Goedkope concert tickets en concert kaartjes

Idee voor de goedkoopste concert tickets van Nederland verzameld op één pagina.

Hoeveel kost de Smartphone ons?

De Smartphone bepaald steeds meer ons leven maar hoeveel kost de Smartphone ons?

Hoe gaan oplichters tewerk

Oplichters. Wie zijn ze, hoe herken je ze en waar moet je vooral op letten om te voorkomen dat je een volgende slachtoffer wordt.

Termijn hypotheek: wat is de beste looptijd van je hypotheek

Geld, de oorsprong is verdwenen

Geld een ruilmiddel of een pressiemiddel?

Goedkoop geld lenen, een goedkope lening

Alles wat je wilt kun je kopen met een goedkope lening.

Geld lenen? 8 Tips om het te voorkomen

8 tips om te voorkomen dat je geld moet lenen

Verzekeraars manipuleren (eigen) onderzoeks & expertisebureaus

Belangenverstrengeling aangetoond, verzekeraars overtreden eigen gedragscode. De meeste expertise/onderzoeksbureaus zijn partijdig.

Het gebruik van Paypal

Paypal is een steeds meer gebruikte betaalservice. Heel makkelijk in gebruik en ook erg veilig.

Goedkope stroom, de goedkoopste stroom, goedkope energie

Lees hier hoe je makkelijk aan goedkope stroom kan komen.

Nacalculatie in de bouw

Een aannemer voert tijdens en na de bouw van een project voortdurend nacalculatie uit om de kosten onder controle te houden, nu en in de toekomt

Snel veel geld verdienen voor een goed doel

Lees hier hoe je snel veel geld kan verdienen voor een goed doel.

Goedkope benzine of zuinig rijden

Wordt de benzine een “kwartje” goedkoper of gaan we zuiniger rijden.

De toekomst van het internetbankieren

Internetbankieren is het afgelopen decennia in opkomst gekomen en tegenwoordig doet iedereen het. Hoe ziet de toekomst van het internetbankieren eruit?

Gezins boekhouden

hoe kan ik een goede boekhouding voor thuis maken?!

Zelf goedkope sigaretten maken, goedkope sigaretten

Bespaar veel geld door zelf goedkoop sigaretten te maken.

Leveren mijn Foobie artikelen straks meer op dan een miljoen per jaar opbrengt?

Als gevolg van het veranderde financiële klimaat wordt mijn Foobie account straks meer waard dan een miljoen op de bank.

Met welk beroep verdienen vrouwen het meeste geld?

Als je nog niet precies weet wat je wilt worden is het handig om te weten met welk beroep je het meest verdiend.

financiele problemen

tips voor mensen met geldproblemen