Geld besparen tijdens de kredietcrisis


Publicatie datum:

Enkele tips om geld te besparen tijdens de kredietcrisis

Gesponsorde koppelingen

Tijdens de kredietcrisis is niets zeker in Nederland. Mensen raken hun baan kwijt en sommige producten worden duurder. Hierdoor wil men beter op zijn geld letten en er alles aan doen om geld te besparen. Daarom vindt u hieronder een overzicht van tips waarop u kunt letten om zo geld te besparen tijdens de kredietcrisis. Deze tips besparen overigens niet alleen geld, maar helpt u ook bewuster om te gaan met o.a. het milieu.

Boodschappen doen

 

Als u boodschappen gaat doen, kunt u het beste van tevoren een boodschappenlijstje maken. Koop dan wel alléén de dingen die opu op uwlijstje heeft gezet!Zo voorkomt u dat u in de winkel onnodige producten gaat kopen. Ga bij voorkeur naar de goedkopere supermarkten, zoals 'Aldi' of 'Lidl'. Gaat u boodschappen doen bij de 'duurdere' supermarkten, koop dan producten van het huismerk. Deze zijn goedkoper dan de A-merken en ze komen vaak ook nog uit dezelfde fabriek.

Wat ook scheelt is u boodschappen te doen vlak voor sluitingstijd. Versartikelen zijn dan meestal 50% goedkoper, omdat de supermarkten het vlees niet zomaar weg willen gooien, maar koop het vlees alleen als je zeker weet dat je het ook daadwerkelijk die avond (of die avond daarna) gaat opeten.

Koop houdbare producten zoals toiletpapier, wasmiddel en shampoo zo veel mogelijk wanneer deze producten in de aanbieding zijn. Zo bespaart tientallen euro's.

Ga nóóit met een lege maag boodschappen doen. U komt dan eerder in de verleiding om lekkere dingen te komen, die u helemaal niet nodig heeft. Zonde van het geld dus. Ook kunt u beter één of twee keer per week boodschappen gaan doen i.p.v. elke dag een aantal producten te halen. Zo bent u minder in de supermarkt te vinden en wordt u dus automatisch ook minder in de verleiding gebracht om producten te kopen die utoch niet nodig heeft.

 

Energie besparen

 

U kunt niet alleen geld besparen tijdens het boodschappen doen, ook kunt u geld besparen door energie te besparen in uw huis én deze tips zijn ook nog eens beter voor het milieu.

Als u apparaten in het stopcontact heeft zitten die u toch niet gebruikt, haal deze dan uit het stopcontact. Doe bijvoorbeeld alleen uw oplader van uw telefoon in het stopcontact wanneer u uw telefoon wilt opladen. Als u telefoon vol is, haal dan niet alleen uw telefoon uit de lader, maar haal dan ook de lader uit het stopcontact. Dat geldt hetzelfde voor de televisie en de computer. Gebruikt u hem niet? Zet deze apparatuur dan niet op stand-by, maar zet ze gewoon uit. Een tv die op stand-by staat, blijft onnodig energie verbruiken. U kunt 80 tot 110 euro per jaar besparen door u apparaten gewoonweg uit te zetten als u ze niet gebruikt.

Om energie te besparen kunt u het beste een half uur voordat u gaat slapen de verwarming uit zetten. Dat scheelt u onnodige stookkosten, terwijl u in een half uur toch niet merkt dat het kouder wordt. De warmte blijft namelijk nog minstens een uur in de kamer hangen.

Dit geldt hetzelfde voor uw frituurpan. Zodra de frituurpan op de juiste temperatuur is, kunt u de frituurpan uitzetten. Het frituurvet is nog gedurende tijd heet genoeg om uw producten in te bakken.

Ook door de wasmachine minder vaak te laten draaien en door te wassen op een lagere temperatuur kunt u energiekosten besparen. Was alléén met een volle trommel. Dan hoeft u minder vaak te wassen en dat is beter voor het milieu.

Als u gaat douchen hoeft u niet elke keer een schone handdoek uit de kast te pakken. U kunt makkelijk twee of drie keer met dezelfde handdoek doen. Geef daarom ieder lid uit uw gezin een eigen handdoek, bijvoorbeeld allemaal een andere kleur, zodat iedereen wat zijn eigen handdoek is. Op deze manier hoeft u de handdoeken maar één of twee keer per week te wassen.

 

Als laatste heb ik nog een tip voor u over het afronden van geldbedragen. 2 cent wordt naar beneden afgerond, 3 cent naar boven, hetzelfde geldt bij 7 en 8 cent. Moet u iets betalen dat bijvoorbeeld €9,97 kost, wordt het afgerond naar beneden. Dan betaalt u contant €9,95. Maar kost iets €9,98, betaalt u contant €10,00. Als u het bedrag pint wordt het niet afgerond en betaalt u dus minder.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 8
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Wanneer krijg je je belasting geld terug over 2014?

Begin 2015 heb je inkomsten belasting aangifte moeten doen over 2014. Wanneer krijg je hierover bericht van de belastingdienst en kun je de teruggave verwachten?

Voorkom schulden bij kwetsbare jongeren

Beschermingsbewind, bewindvoerder, schulden, jongeren

Eeuwigdurende obligaties (perpetuals)

Eeuwigdurende obligaties kunnen hoog rendement opleveren

Lenen zonder BKR

Lenen zonder BKR | Lees hier meer informatie over het lenen zonder BKR toetsing of BKR notering.

Geld verdienen via internet

Geld verdienen op internet is niet zo rooskleurig als het lijkt.

Wat is Residueel Inkomen?

Een inkomen dat blijft doorlopen lang na het beëindigen van de arbeid

Stamrecht BV of stamrechtbanksparen?

Het oprichten van een stamrecht BV en banksparen zijn twee manieren om belasting te besparen op een ontslagvergoeding. Wat zijn de voor- en nadelen van beide?

Management en organisatie

Een artikel over management en organisatie waarbij o.a. de volgende onderwerpen worden besproken: cashflow, revisionisme, besluitingsvormen en vormen van communicatie.

Hoe kun je gegarandeerd veel geld verdienen met artikelen schrijven op Foobie.nl?

Wil je ook eenvoudig geld verdienen met het schrijven van artikelen, lees hier hoe kun je gegarandeerd veel geld kunt verdienen met het schrijven van artikelen op Foobie.nl?

Het nieuws en de Beurs

Is het je opgevallen dat maandag de beurs een forse knauw kreeg door het aftreden van Rutte 1?!

Prepensioen

Dit artikel gaat over het onderwerp Prepensioen.

Nieuwe regels hypotheek 2015

Verandering regels hypotheek voor 2015

De goedkoopste fietsverlichting, goedkope led verlichting

De goedkoopste fietsverlichting is de led fietsverlichting.

Het beste gratis facturatie programma.

Ideaal voor de startende ondernemer een prima gratis en heel compleet facturatie programma.

Hoe kun je leven zonder geld?

We moeten steeds meer inleveren maar je kunt ook leven zonder geld.

De actuele prijs van goud, goud inkoop en goud verkopen

Alles over goud op www.goud.nl een veilige vluchthaven voor je geld.

Belastingtips 2008 (Deel 2)

Belastingtips particulieren voor aangifte 2008 (deel 2)

Vakantie, maar toch naar de portefeuille kijken?

Van een financieel berooide reis teruggekeerd?

De kosten van transport

Benieuwd naar wat transport nu eigenlijk de maatschappij kost? Lees het hier!

Haalbaarheid

Inzicht verkrijgen in het begrip haalbaarheid

Basel III

Wat is Basel III en hoe zal het de financiële wereld gaan beïnvloeden

Makkelijke bespaartips voor in je huishouden

Zou je graag je huishoudelijke uitgaven willen verminderen? Lees hier makkelijke tips om te besparen in je huishouden!

Hoe verdien je geld met derivaten?

Lees hier hoe je veel geld kunt verdienen met derivaten.

Google Adsense, wat is het?

Informatie over Google Adsense en de verdienmogelijkheden.

Inleiding in kredietrisico, Basel 1 als voorloper.

Inleiding in kredietrisico