In het rood


Publicatie datum:

Wat als je een grote berg schulden hebt?

Gesponsorde koppelingen

Iedereen heeft wel een moment in zijn leven, waarop het financieel even niet goed gaat. Als dit tijdelijk is, geen probleem dan. maar wat bij ontslag? in dit artikel probeer ik tips te geven om zuiniger te leven, en uit te leggen wat er gebeurt als je echt hulp nodig hebt.

Iedereen gaat wel eens in het rood op de bank; dat is wat veel mensen zeggen. Alsof het niks is. De dag van vandaag zijn er ontelbaar veel mensen die hun lening niet meer kunnen betalen, hun gas en elektriciteit,... . Dit heeft misschien deels met de crisis te maken, maar toch ook omdat sommige mensen boven hun stand leven. Soms slaat het noodlot toe, en gebeurt er iets ergs, zoals een ongeval. Allemaal onvoorziene omstandigheden.

Daarom is het best om toch te proberen maandelijks een klein bedrag te sparen. Als dan bijvooreeld je wasmachine stuk gaat, dan kun je direct een nieuwe kopen, en hoef je geen afbetaling aan te gaan. Beland je plots in het ziekenhuis, of heb je andere plotse medishe kosten, dan kun je dit gespaard geld er ook voor gebruiken.

Enkele tips om zuiniger te leven: je vervangt alle lampen in je huis of appartement door spaarlampen. Je zet alle apparaten uit en trek de stekker ook uit, de stand-by functie verbruikt meer dan je denkt!  Je vangt regenwater op in een ton, je kunt er het toilet mee doorspoelen, of er de auto mee wassen, planten water geven,... . Je koopt een ecologische sproeikop voor in de douche, die verbruiken minder water. Je kunt misschien eens geen merken kopen, andere huismerken zijn goedkopen en zijn echt niet slechter. Koop geen kant en klare maaltijden, maar koop verse, of diepvriesgroenten, en maak zelf je eten klaar. Rook je? dan kun je bijvoorbeeld zelf je sigaretten rollen, dit is veel goedkoper dan de pakjes die te koop zijn. Allemaal kleine dingen die je kunnen helpen om een beetje zuiniger te leven. Nog een weetje: houd een uitgavenboek bij, zo zie je of je meer uitgeeft dan binnenkomt.

Is het toch zover gekomen dat je in een inmense schuldenput zit? De wet voorziet een regeling voor alle mensen met een schuldenlast. Het wordt zo berekend dat je, èn je schulden kunt afbetalen, èn je toch nog een menswaardig bestaan kan hebben. Dit gaat wel via een gerechterlijk stap; de arbeidsrechtbank beslist of je zaak behandelt wordt ja of nee. Die arbeidsrechter duidt een schuldbemiddelaar aan, die uw zaak in handen neemt. Er zijn drie verschillende procedures: collectieve schuldenregeling, een minnelijke regeling, of een gerechtelijke regeling.

Collectieve schuldenregeling: Hier wordt de schuldenlast overgenomen door de schuldbemiddelaar. Er wordt een manier gezocht om de schulden af te betalen en toch een menswaardig bestaan te hebben. De collectieve regeling kan zowel gerechtelijk als minnelijk gebeuren.

Een minnelijke regeling: De schuldbemiddelaar onderhandelt met alle schuldeisers. bij een akkoord wordt dit door een rechter bekrachtigd. De schuldbemiddelaar beslist zelf hoelang de procedure van de schuldbemiddeling duurt.

Een gerechtelijke regeling: als er geen akkoord wordt bereikt over de minnelijke regeling, dan kan de rechter een regeling opleggen van maximum 5 jaar.

De aantrekkelijkste manier is dus een collectieve schuldenregeling, je betaald af, je kan nog leven, en je spaart.

Zit je in de problemen? Al is het maar even: Grijp in!! De schulden stapelen zich zeer snel op. je kunt hiervoor ook terecht in een ocmw- kantoor.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Goedkope verslaving, geld verdienen met je verslaving

Lees hier hoe je met een gratis verslaving veel geld kunt verdienen.

Hoe kun je meer geld verdienen met Bingo of lotto?

Soms is het eenvoudig om als vereniging meer geld te verdienen aan de wekelijkse Bingo of Lotto.

Je persoonlijke administratie en boekhouding.

Zorg dat je administratie en boekhouding op orde is en blijft!

Spaarhypotheek of beleggingshypotheek

Veel mensen vragen zitten met de vraag voor wat voor soort hypotheek er genomen moet worden. Hier worden spaar en beleggingshypotheken kort besproken.

Hoe kun je eenvoudig een lokaal alternatief geldcircuit opzetten met Cyclos?

STRO (Social Trade Organisation) is een organisatie die alternatieven voor het geldsysteem ontwikkelt door lokale alternatieve geldcircuits op te zetten met Cyclos?

Energie besparen hoe pak je het aan

praktische tips om je energie rekening zoveel als mogelijk binnen de perken te houden.

de overgang van gulden naar euro

wat was beter? de gulden of de euro

BKR codering verwijderen, kan dat met www.bkr-codering-verwijderen.nl?

Een onterechte BKR codering is heel vervelend, lees hier of je die kan verwijderen met behulp van www.bkr-codering-verwijderen.nl

Alles over uitvaartverzekeringen

Wat is een uitvaartverzekering en wat voor soorten zijn er

richt zelf uw stamrecht BV op

De oprichting van een stamrecht BV en informatie om (deels) zelf te doen

Bespaartips, tips om geld te besparen

Tips om geld te besparen

Astrologie en de Beurs

Welke invloed hebben de sterren op de beurskoersen. En met name: welk voordeel kun je ermee doen

Internetbankieren Rabobank, Rabobank inloggen

Met Rabo Internetbankieren kun je altijd via Internet je rekeningen inzien en transacties uitvoeren.

Creditcard en fraude

Creditcard frauderen

Eerlijk 10.000 euro vindersloon verdienen

Wat zou jij doen, eerlijk 10.000 euro vindersloon verdienen of 60.000 euro zelf houden.

Wanneer krijg je je belasting geld terug over 2014?

Begin 2015 heb je inkomsten belasting aangifte moeten doen over 2014. Wanneer krijg je hierover bericht van de belastingdienst en kun je de teruggave verwachten?

Factuur factoring als broodnodige kasstroom voor bedrijven

Factoring gebruiken om direct te beschikken over benodigde kapitaal voor kleine ondernemers

Hoeveel kost de Smartphone ons?

De Smartphone bepaald steeds meer ons leven maar hoeveel kost de Smartphone ons?

Gezins boekhouden

hoe kan ik een goede boekhouding voor thuis maken?!

De inboedelverzekering en je gestolen fiets

Je fiets is gestolen bij het station. Dekt de inboedelverzekering dat? Jammergenoeg niet. Maar er zijn gevallen van diefstal van je fiets, waarbij de inboedelverzekeraar wel uitkeert.

Verdien geld met Youtube

Iedereen wil wel makkelijk geld verdienen via het internet. Er zijn verschillende mogelijkheden maar via Youtube kan je het weleens proberen.

Geld Verdienen op het internet

Hoe verdien ik geld op het internet, hier zijn een paar gulden regels

Waarom wordt het meeste geld verdiend met nutteloze zaken zoals gratis Candy Crush Saga, films, muziek enzovoorts?

Deze week is het gratis spelletje Candy Crush verkocht voor 6 miljard dollar, waarom wordt er zoveel geld verdiend met nutteloze zaken zoals Candy Crush Saga.

Schuldbemiddeling door financiele problemen.

Heel veel mensen krijgen te maken met financiele problemen.

zelf interactieve verhaaltjes maken voor kinderen

maak leuke interactieve verhaaltjes voor kleinere kinderen