Studenten lenen


Publicatie datum:

Artikel over studenten lenen

Gesponsorde koppelingen

Als student heb je vaak extra financiële ruimte nodig voor allerlei zaken. Naast je studiefinanciering kan je deze ruimte creëren door naast je studie te gaan werken. Echter hebben veel studenten daar geen tijd voor aangezien ze lange dagen op school of college maken. Deze studenten kiezen ervoor om te lenen. Maar welke studenten leningen zijn er?

Lenen bij IB-groep.

Als je recht hebt op studiefinanciering dan ontvang je een basisbeurs en eventueel een aanvullende beurs, voor de meeste studenten onderdeel van de prestatiebeurs. De prestatiebeurs houdt in dat de IB-groep de eerste vier jaar de studiefinanciering uitbetaalt als een lening. Echter, als je binnen 10 jaar een opleiding van min. niveau 3 behaald hoef je de lening niet terug te betalen en wordt de lening omgezet in een gift. Is dit niet het geval dan moet de lening inclusief rente terug worden betaalt. De conclusie van dit gegeven is dat je dus bij het aanvragen van de studiefinanciering al een studielening bent aangegaan.

Naast de basisbeurs en eventueel aanvullende beurs bestaat de mogelijkheid om als student extra te lenen bij de IB-groep. Deze lening is voor studenten zeer gunstig. Zo hoef je de lening pas na je studie in max. 15 jaar terug te betalen, is het min. aflosbedrag € 45,41 per maand en de rente 2,39% (2010). Als je later moeilijkheden hebt om de lening terug te betalen dan kan je in overleg om een tijdje de aflossing te verlagen of uit te stellen. Hoeveel je mag lenen is afhankelijk van je schooltype en woonsituatie. Als je geen recht meer hebt op studiefinanciering dan kan je toch max. 3 jaar lenen na je prestatiebeurs (leenfase).

Ook bestaat de mogelijkheid om tijdelijk te lenen. Als je tijdelijk financieel krap zit dan kan je enkele maanden een bedrag lenen. Ben je uit je financiële dip? Dan zet je de lening weer op nul.

Naast de ‘normale’ leningen bij de IB-groep bestaat er ook de mogelijkheid om een lening aan te vragen om je collegegeld mee te betalen. Deze lening noemen we het collegegeldkrediet. Deze middelen worden uitsluitend gebruikt om het collegegeld te voldoen en wordt betaalt aan de onderwijsinstelling. Hoeveel collegekrediet je kan krijgen hangt af van het soort collegegeld en situatie.

 

Lenen bij banken. (Studentenkrediet)

Het lenen bij een bank is in veel gevallen gemakkelijker dan je denkt. Dit je natuurlijk afhankelijk van een aantal zaken. Denk daarbij aan uw persoonlijke situatie, uw studie(jaar) e.d.

Waarom is het gemakkelijker? Banken lenen graag geld uit aan studenten. Zijn de banken dan zo gul? Nee, het heeft maar 1 reden. Ze willen geld aan je verdienen. De banken kijken naar de toekomst. Zeker als je bijna je studie hebt afgerond willen ze je graag binden. Want hoeveel salaris wordt er in de toekomst naar je rekening overgemaakt. Wil je in de toekomst een hypotheek? Misschien ga je wel voor jezelf beginnen en heb je een ondernemerskrediet nodig. Of heb je een verzekering nodig.

Er zijn veel banken die voor studenten mogelijkheden bieden om een studielening aan te gaan. Zorg wel dat je jezelf goed informeert en leningen vergelijkt. Het vergelijken van leningen is een prima manier om jezelf goed te informeren. Het meeste kans op een lening en/of krediet heb je als je een opleiding van hoog niveau volgt. Als dit niet het geval is dan kan je toch nog een lening krijgen met hulp van je ouders (borg).

Mocht je BKR geregistreerd zijn dan betekent dit niet automatisch dat een lening wordt afgewezen. Ga in overleg met de bank en vertel hoe de registratie tot stand is gekomen en het verloop ervan. In sommige gevallen is de bank toch bereid om een lening uit te geven.

Bij de banken bestaat ook de mogelijkheid om een speciale masterlening aan te gaan. Dit zijn leningen om je masterfase te betalen. Het voordeel hiervan is dat je bijna aan het eind van je studie bent, waardoor de banken zekerheid hebben en de lening dus gemakkelijke uitgeven.

Let op! Lenen kost geld.

Denk goed na als je een lening wilt afsluiten. Alle leningen die je afsluit kosten geld. Kijk goed naar alle voorwaarden en hou er rekening mee dat je de lening moet terugbetalen. Zoals hierboven beschreven staat is lenen bij het IB-groep het voordeligst en zijn de voorwaarden het gunstigst. Mocht je toch beslissen om een lening aan te gaan laat je goed informeren en vergelijk alle studentenleningen om tot een beslissing te komen welke studielening voor jou het beste is.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Prepaid creditcard

Prepaid creditcard , zonder schuld overal ter wereld betalen!

Beter Verzekerd.

waar je op moet letten als je net afgestudeerd bent.

De Hypotheek Crisis in Amerika.

Simpele uitleg over de hypotheek crisis in Amerika

Wat kost trouwen, een huwelijk en een droombruiloft?

Ja ik wil trouwen, de mooiste dag van je leven, een droombruiloft en een fijn huwelijk.

Termijn hypotheek: wat is de beste looptijd van je hypotheek

De vraag naar een product volgens de algemene economie.

Hoe je de vraag naar een product berekend en de elasticiteit. Beschreven volgens de algemene economie.

10 tips om geld te besparen

Tips om uw budget te beperken. Aan het eind van de maand geld over houden.

Zo goedkoop mogelijke zorgverzekering

Tips om te besparen op de basisverzekering

Pas op geld lenen kost geld

Schulden het lijkt wel of steeds meer mensen ze hebben, maar hoe voorkom je dat je in de schulden geraakt.

Onbeperkt winkelen zonder limiet.

Onbeperkt winkelen zonder limiet in de mooiste winkels, een droom of werkelijkheid.

Anticyclus begrotingsbeleid.

Overheidsbeleid dat gericht is op het dempen van de conjunctuurgolven.

Google Adsense optimalisatie

Optimaliseer je inkomsten van Google Adsense

Hoe bezuinig je op boodschappen?

Bezuinig op je boodschappen met deze handige bespaartips

Naar de rechter voor een openstaande rekening?

Wat als je naar de rechter wilt om een openstaande vordering te innen

Haalbaarheid

Inzicht verkrijgen in het begrip haalbaarheid

Verhuizen nóg duurder door verhuiskosten instanties!

Veel verhuiskosten betalen bij instanties voor een simpele adreswijziging in het systeem

AOW

De geschiedenis en actuele ontwikkelingen mbt de A.O.W.

Prepensioen

Dit artikel gaat over het onderwerp Prepensioen.

Geen zelfmoord maar een faillissement

Het in geldnood verkerende echtpaar weerstaat in eerste instantie de neiging om uit het leven te stappen.

Bankaandelen

De gevallen engelen van de financiele markten

Alles over verzekeringen

Informatie over verzekeringen: wat is een verzekering en waar moet je op letten?

Wat doe je nu eigenlijk als je geld leent?

Geld lenen voor allerlei doeleinde is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Toch moeten we daar voorzichtig mee om gaan.

De gevoelsmatige kant van bewindvoering en onder curatele stelling.

Wat bewindvoering en curatele met de betrokkenen doet, gevoelsmatig gezien.

Besparen: minder geld uitgeven en dus geld overhouden zodat je ellende kunt besparen!

Een stukje geschiedenis en ervaring vanuit het oogpunt van een salsadanser.

Voorkom schulden bij kwetsbare jongeren

Beschermingsbewind, bewindvoerder, schulden, jongeren