Studenten lenen


Publicatie datum:

Artikel over studenten lenen

Gesponsorde koppelingen

Als student heb je vaak extra financiële ruimte nodig voor allerlei zaken. Naast je studiefinanciering kan je deze ruimte creëren door naast je studie te gaan werken. Echter hebben veel studenten daar geen tijd voor aangezien ze lange dagen op school of college maken. Deze studenten kiezen ervoor om te lenen. Maar welke studenten leningen zijn er?

Lenen bij IB-groep.

Als je recht hebt op studiefinanciering dan ontvang je een basisbeurs en eventueel een aanvullende beurs, voor de meeste studenten onderdeel van de prestatiebeurs. De prestatiebeurs houdt in dat de IB-groep de eerste vier jaar de studiefinanciering uitbetaalt als een lening. Echter, als je binnen 10 jaar een opleiding van min. niveau 3 behaald hoef je de lening niet terug te betalen en wordt de lening omgezet in een gift. Is dit niet het geval dan moet de lening inclusief rente terug worden betaalt. De conclusie van dit gegeven is dat je dus bij het aanvragen van de studiefinanciering al een studielening bent aangegaan.

Naast de basisbeurs en eventueel aanvullende beurs bestaat de mogelijkheid om als student extra te lenen bij de IB-groep. Deze lening is voor studenten zeer gunstig. Zo hoef je de lening pas na je studie in max. 15 jaar terug te betalen, is het min. aflosbedrag € 45,41 per maand en de rente 2,39% (2010). Als je later moeilijkheden hebt om de lening terug te betalen dan kan je in overleg om een tijdje de aflossing te verlagen of uit te stellen. Hoeveel je mag lenen is afhankelijk van je schooltype en woonsituatie. Als je geen recht meer hebt op studiefinanciering dan kan je toch max. 3 jaar lenen na je prestatiebeurs (leenfase).

Ook bestaat de mogelijkheid om tijdelijk te lenen. Als je tijdelijk financieel krap zit dan kan je enkele maanden een bedrag lenen. Ben je uit je financiële dip? Dan zet je de lening weer op nul.

Naast de ‘normale’ leningen bij de IB-groep bestaat er ook de mogelijkheid om een lening aan te vragen om je collegegeld mee te betalen. Deze lening noemen we het collegegeldkrediet. Deze middelen worden uitsluitend gebruikt om het collegegeld te voldoen en wordt betaalt aan de onderwijsinstelling. Hoeveel collegekrediet je kan krijgen hangt af van het soort collegegeld en situatie.

 

Lenen bij banken. (Studentenkrediet)

Het lenen bij een bank is in veel gevallen gemakkelijker dan je denkt. Dit je natuurlijk afhankelijk van een aantal zaken. Denk daarbij aan uw persoonlijke situatie, uw studie(jaar) e.d.

Waarom is het gemakkelijker? Banken lenen graag geld uit aan studenten. Zijn de banken dan zo gul? Nee, het heeft maar 1 reden. Ze willen geld aan je verdienen. De banken kijken naar de toekomst. Zeker als je bijna je studie hebt afgerond willen ze je graag binden. Want hoeveel salaris wordt er in de toekomst naar je rekening overgemaakt. Wil je in de toekomst een hypotheek? Misschien ga je wel voor jezelf beginnen en heb je een ondernemerskrediet nodig. Of heb je een verzekering nodig.

Er zijn veel banken die voor studenten mogelijkheden bieden om een studielening aan te gaan. Zorg wel dat je jezelf goed informeert en leningen vergelijkt. Het vergelijken van leningen is een prima manier om jezelf goed te informeren. Het meeste kans op een lening en/of krediet heb je als je een opleiding van hoog niveau volgt. Als dit niet het geval is dan kan je toch nog een lening krijgen met hulp van je ouders (borg).

Mocht je BKR geregistreerd zijn dan betekent dit niet automatisch dat een lening wordt afgewezen. Ga in overleg met de bank en vertel hoe de registratie tot stand is gekomen en het verloop ervan. In sommige gevallen is de bank toch bereid om een lening uit te geven.

Bij de banken bestaat ook de mogelijkheid om een speciale masterlening aan te gaan. Dit zijn leningen om je masterfase te betalen. Het voordeel hiervan is dat je bijna aan het eind van je studie bent, waardoor de banken zekerheid hebben en de lening dus gemakkelijke uitgeven.

Let op! Lenen kost geld.

Denk goed na als je een lening wilt afsluiten. Alle leningen die je afsluit kosten geld. Kijk goed naar alle voorwaarden en hou er rekening mee dat je de lening moet terugbetalen. Zoals hierboven beschreven staat is lenen bij het IB-groep het voordeligst en zijn de voorwaarden het gunstigst. Mocht je toch beslissen om een lening aan te gaan laat je goed informeren en vergelijk alle studentenleningen om tot een beslissing te komen welke studielening voor jou het beste is.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Is voordeel altijd voordeliger?

Je wordt constant gebombardeerd met koopjes en voordeel. Zijn die aanbiedingen altijd de beste deal?

Impulsieve uitgaven vermijden

Als je vaak impulsieve uitgaven doet, en je staat er financieel niet zo goed voor, is het tijd eens kritisch naar je koopgewoontes te kijken. Hier een paar tips om impulsieve uitgaven te verminderen.

Lenen met Bureau Krediet Registratie, snel geld lenen zonder BKR toetsing

In dit artikel kun je lezen hoe je voordelig geld kunt lenen met of zonder Bureau Krediet Registratie.

Bitcoin: van proof-to-concept tot populaire valuta

De bitcoin was een paar jaar geleden enkel een proof-to-concept, maar tegenwoordig is het een populaire valuta. Hoe heeft de bitcoin zich ontwikkeld?

Geld verdienen via internet

Geld verdienen op internet is niet zo rooskleurig als het lijkt.

Vals goud

Hoe wordt je op een eenvoudige manier opgelicht ? Lees hier een verhaal hoe oplichters tewerk gaan.

Snert verkopen bij de Elfstedentocht, geld verdienen met roggebrood met spek

Goed plan, snert verkopen bij de Elfstedentocht, gelukkig hebben we geld verdiend met roggebrood met spek.

Hoe kun je gegarandeerd veel geld verdienen met artikelen schrijven op Foobie.nl?

Wil je ook eenvoudig geld verdienen met het schrijven van artikelen, lees hier hoe kun je gegarandeerd veel geld kunt verdienen met het schrijven van artikelen op Foobie.nl?

Belegging de MIST in

Een op waarheid berust verhaal van een daytrader. De namen zijn afgekort of gefingeerd, maar de essentie is re�el.

Levenslessen van Warren Buffet

Wat we allemaal willen weten voor onze eigen portefeuille

Prepensioen

Dit artikel gaat over het onderwerp Prepensioen.

Planschade. Aanvraag en vergoeding

Aanvraag vergoeding van planschade. Overzicht van de nieuwe regelgeving

Belastingtips 2008 (Deel 1)

Belastingtips particulieren voor aangifte 2008

Beleggen in turbo's.

Wat is een turbo? Hoe best beleggen in turbo's?

Geld verdien door klikken, klikken voor geld

Lees hoe je veel geld kan verdienen met klikken voor geld en geld voor klikken.

Hoe kun je meer verdienen met hetzelfde loon?

De lonen stijgen niet zo hard meer als vroeger, toch kun je meer verdienen met hetzelfde loon.

Alles over inboedelverzekeringen

Informatie over inboedelverzekeringen

Winkelen in crisistijden

Goedkoper shoppen door slim te shoppen

Hoe verdien je geld met derivaten?

Lees hier hoe je veel geld kunt verdienen met derivaten.

Overleef de crisis met online geld verdienen

In de crisis vinden steeds meer mensen hun weg naar het online geld verdienen.

Hoe kan ik mijn bedrijf het best promoten?

Hoe kan ik mijn bedrijf het best promoten?

Hoe u eenvoudig kunt bezuinigen op uw uitgaven.

Niet kijken naar nieuwe inkomsten, maar naar de uitgaven!

Onbeperkt winkelen zonder limiet.

Onbeperkt winkelen zonder limiet in de mooiste winkels, een droom of werkelijkheid.

Hoeveel kost de Smartphone ons?

De Smartphone bepaald steeds meer ons leven maar hoeveel kost de Smartphone ons?

Verschillende hypotheekvormen: de beleggingshypotheek

Wat is een beleggingshypotheek?