Tips voor succesvol verkopen op Marktplaats


Publicatie datum:

Diverse handvatten om succesvol te verkopen op marktplaats

Gesponsorde koppelingen

Waarom kijken duizenden mensen op Marktplaats naar die ene advertentie en heeft de andere advertentie geen bezoekers? Hoe zorg je ervoor dat mensen precies weten wat jij aanbiedt?

Tips om succesvol te verkopen op Marktplaats

De site Marktplaats

Duizenden mensen zijn elke dag actief op de internetsite Marktplaats. Bij de onderdeel help staan vele tips voor veilig handelen, wat je mag verhandelen en hoe de site werkt. Dit artikel richt zich alleen op verkooptips.

 

Tips

 

 • Zorg dat je product bij de juiste groep staat of bij de groep waar je de meeste kans maakt. Een schilderij van een paard kun je bij antiek en kunst plaatsen, maar ook bij dieren en toebehoren. Het hangt af van je doelgroep. Is het een mooi schilderij voor de paardenliefhebber of is het een antiek stuk voor de kenner?
 • Zonder foto minder of geen kijkers. Een goede beschrijving is niet genoeg, het oog wil ook wat. Veel mensen bekijken de site via de fotogallerij. Staat er geen foto bij, dan wordt de advertentie vaak overgeslagen.
 • Een duidelijke foto laat zien wat je verkoopt. Een zwarte hond tegen een zwarte achtergrond wordt een zoekplaatje.
 • Wees realistisch. Tweedehands spullen verdienen (meestal) niet meer de oorspronkelijke aanschafprijs. De advertenties worden dan niet serieus genomen. Natuurlijk kent iedereen het gezegd "wat de gek ervoor geeft", maar de meeste bezoekers op Marktplaats zijn kenners die gericht op zoek zijn.
 • Zorg voor een duidelijke beschrijving. "Lens te koop" zegt bijvoorbeeld niets over het merk. Weet je het productmerk niet, zorg dan voor meerdere duidelijke foto's. Voor de kenner is dat meestal al genoeg.
 • Bieden of vaste prijs? Sommige mensen die door Marktplaats struinen, kijken gericht naar de prijzen. Anderen bieden graag. Voor sommige producten is het handig om niet te hoeven raden in wat voor prijsklasse deze staat. Vaak staat er dan bij "zie omschrijving". Daar staat dan geen vaste prijs in, maar wel een indicatie.Dit geeft duidelijkheid voor de koper in welke prijsklasse er geboden kan worden.
 • Weet als verkoper vantevoren of je het artikel op wilt laten halen of verzenden. Vermeldt dit in de advertentie. Bij verzenden is het handig om te weten of het als pakket verstuurd moet worden of via de brievenbus kan. Dit scheelt vaak enorm in verzendkosten. Bij boeken is het soms net op het randje van pakket/ brievenbus. Meet het desnoods na!
 • Bij verzenden is het handig om vantevoren de verzendkosten te weten. In het postkantoor kun je gerust de spullen laten wegen om later op te sturen. Mocht een koper hiernaar vragen, kun je direct antwoord geven.
 • In sommige advertentie worden de verzendkosten al vermeld. Bijvoorbeeld: "Bij verzenden zijn de verzendkosten 1,76 euro voor de koper." Dit geeft meteen duidelijkheid voor de koper. 
 • Wanneer je thuis ophalen te privé vindt, kun je ook op een andere (openbare) plek afspreken. Bij duurdere spullen komen mensen toch liever eerst kijken voordat ze kopen. 
 • Vaak volgt na interesse van koper een briefwisseling via de mail of telefoon. Wees altijd hoffelijk. Er zijn veel manieren om veilig te verkopen en kopen. Zie hiervoor de help -functie van Marktplaats. Het is prettig voor de koper om te weten wanneer artikelen weggestuurd zijn via een mailtje of telefoontje. Dan weten de kopers wanneer ze het artikel kunnen verwachten. 
 • Veel verkopers werken bij verzenden op deze manier: Wanneer het geld is overgemaakt, wordt het artikel diezelfde dag verstuurd.
 • Laat bij overboekingen per bank het verkochte artikel erbij schrijven. Dit zorgt ervoor dat je het gemakkelijk terugvindt in je bankoverzicht. 
 • Een advertentie komt meestal bovenaan te staan. Helaas zakt de advertentie meestal erg snel. De kans op verkoop wordt steeds kleiner als je op pagina 100 staat. Dan is het verstandig om even de advertentie te verwijderen. Plaats na een week of 2 de advertentie opnieuw. De advertentie staat dan weer bovenaan en waarschijnlijk is er weer ander publiek dat er naar kijkt.

Veel succes met verkopen!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 23
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Begrijp jij de voordelen van binaire opties

n de afgelopen jaren is het verhandelen van binaire opties enorm toegenomen in populariteit en wordt gezien als een uitstekend alternatief voor traditionele opties, voor zowel trading experts als beginners. Maar wat zijn binaire opties nu eigenlijk en waarom zijn ze altijd een populaire keuze in de financiële sector?

Bewindvoering aanvragen, hoe doe je dat?

bewindvoering aanvragen verloopt via de kantonrechter in je woonplaats. Woon je in Arnhem dan kies je voor bewindvoering in Arnhem

Vijf manieren om online geld te verdienen

Wil je voorgoed afscheid nemen van je dagelijkse routine, of gewoon wat extra geld aan de kant hebben, er zijn best wel wat manieren om online geld te verdienen.

Is voordeel altijd voordeliger?

Je wordt constant gebombardeerd met koopjes en voordeel. Zijn die aanbiedingen altijd de beste deal?

10% rendement op investering zonnepanelen nader berekend

Een objectieve nacalculatie op de berekeningen van zonnepanelen leveranciers

Het Enron schandaal

De ondergan van een Amerikaanse grootmacht op de energiemarkt

Zuinig en autorijden

Een aantal ideeén om zuinig en auto te combineren

Vals goud

Hoe wordt je op een eenvoudige manier opgelicht ? Lees hier een verhaal hoe oplichters tewerk gaan.

Hoe kun je aan gratis bouwgrond komen?

Bouwgrond is ondanks de crisis nog steeds duur, hoe kun je aan gratis bouwgrond komen?

Wat doe je nu eigenlijk als je geld leent?

Geld lenen voor allerlei doeleinde is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Toch moeten we daar voorzichtig mee om gaan.

Extra inkomen zonder werken, geld verdienen zonder werken

Het kan echt, extra inkomen zonder werken, geld verdienen zonder werken

Krijgen we een hoger pensioen?

We gaan in de toekomst pas met 67 jaar met pensioen, krijgen we dan ook een hoger pensioen.

Je persoonlijke administratie en boekhouding.

Zorg dat je administratie en boekhouding op orde is en blijft!

Goedkoop geld lenen, een goedkope lening

Alles wat je wilt kun je kopen met een goedkope lening.

Voorzieningen Ziektekosten en Zorgkosten

Er verandert veel in de Ziektekosten en Zorgkosten, hier een overzicht van de diverse voorzieningen.

Bitcoin: van proof-to-concept tot populaire valuta

De bitcoin was een paar jaar geleden enkel een proof-to-concept, maar tegenwoordig is het een populaire valuta. Hoe heeft de bitcoin zich ontwikkeld?

Catawiki

Enkele tips die u kunt toepassen als u graag (online) dingen verkoopt of als u objecten verzameld en een betrouwbaar adres zoekt om het online in te kopen.

Welke studiekosten zijn aftrekbaar?

Benieuwd of je jouw studiekosten terug kunt krijgen van de belastingdienst? Lees dit artikel.

Hoe werkt een optieregeling voor dummies

het verschil tussen opties en aandelen

online geld verdienen met eigen website.

Geld verdienen op het internet? Lees hier hoe anderen het doen.

Hoe verkoop je makkelijk via marktplaats?

Zo verkoop je makkelijker via marktplaats!

Verzekeraars manipuleren (eigen) onderzoeks & expertisebureaus

Belangenverstrengeling aangetoond, verzekeraars overtreden eigen gedragscode. De meeste expertise/onderzoeksbureaus zijn partijdig.

Goedkope ziektekostenverzekering, de goedkoopste ziektekostenverzekering

Ook ziek van je hoge ziektekostenverzekering, tijd voor een gezonde toelichting

Pas op geld lenen kost geld

Schulden het lijkt wel of steeds meer mensen ze hebben, maar hoe voorkom je dat je in de schulden geraakt.

De inboedelverzekering en je gestolen fiets

Je fiets is gestolen bij het station. Dekt de inboedelverzekering dat? Jammergenoeg niet. Maar er zijn gevallen van diefstal van je fiets, waarbij de inboedelverzekeraar wel uitkeert.