Goedkope games, bestaat dat eigenlijk wel?


Publicatie datum:

Er zijn tegenwoordig allerlei manieren om goedkoop aan games te komen, in dit artikel zal ik er een aantal bespreken.

Gesponsorde koppelingen

Wij Nederlanders staan erom bekend dat we gierig zijn. Uitspraken als “kijken, kijken, niet kopen” en “voor een dubbeltje op de eerste rij zitten” zijn voor ons bekend. En waarom niet, iedereen wilt toch zo min mogelijk ergens voor betalen? Gelukkig is het antwoord hierop; “ja”. Dit antwoord geldt ook voor videogames.

 

Je kent het wel; heb je eindelijk die €400 euro gespaard voor je nieuwe game console, zit er geen spelletje bij. Een spelletje van de ‘next-gen’ consoles zoals de Playstation 4 of de Xbox One kost al gauw €60. Laten we dit maar niet omrekenen naar guldens, want dan word je helemaal niet vrolijk. Dat moet toch anders kunnen? Dat klopt, het kan ook anders. Maar daarvoor moet je wel het een en ander uit hebben gezocht.

Online games aanschaffen

Je kunt games online aanschaffen. Veel aanbieders kopen games in grote partijen in zodat zij een bepaalde ‘bulkkorting’ krijgen. Dit zorgt ervoor dat de aanbieders minder inkoopkosten maken per product en daardoor de prijs kunnen laten zakken. Daarbij zijn er tegenwoordig steeds meer games die online worden aangeboden. Zodra je dan een spel heb gekocht verschijnt er een code in je mail die je kunt verzilveren. Deze code is uniek gebonden aan het gekochte product en geeft je de rechten om deze dan te downloaden op je machine. Dit scheelt tastbare middelen en dus kosten.

 

Dit klinkt allemaal leuk een aardig maar zijn er velen die dit niet betrouwbaar vinden. Gelukkig zijn er sites zoals G2A (http://goo.gl/BeQMLF)  en Kinguin (http://goo.gl/bPHyLH). Dit zijn sites waarop games aangeboden worden van verschillende aanbieders die met elkaar concurreren. De host zelf kan een bepaalde garantie geven en bezit een klantenservice. Er kan vooraf bij een aankoop bekeken worden hoeveel de verkoper al heeft verkocht en wat het slagingspercentage hiervan is. Iemand die al 957 exemplaren heeft verkocht met een slagingspercentage van 96% voelt al gauw betrouwbaar aan. Daarbij kan de juffrouw achter de kassa bij de Free Record Shop ook fouten maken.

 

Winkels

Uiteraard zijn er ook winkels die goede prijzen kunnen geven, maar dat doet lang niet iedereen. Bovendien kan dit elke dag anders zijn. Gelukkig is er de site van Budgetgaming (http://goo.gl/yok2B). Zij verzamelen informatie over prijzen en aanbiedingen van verschillende partijen en zet deze op een rij. Zo is met één druk op de knop meteen zichtbaar welke aanbieder de game die jij wilt deze het goedkoopste aanbiedt. Mocht iemand de game ergens nog goedkoper hebben gevonden of iets aan de lijst wil toevoegen/corrigeren, dan kan de gebruiker reageren en zal Budgetgaming deze informatie weer verwerken.

 

Tweedehands

Tweedehands kan natuurlijk ook. Via Marktplaats zijn veel aanbieders te vinden die hun games liever willen verkopen dan bewaren. Logisch ook, want in tijden van crisis is geld nu eenmaal een cruciale factor. Wel is aan te randen om informatie over de verkoper te achterhalen. Via Google kan al veel data vrij worden gegeven over bijvoorbeeld de betrouwbaarheid. Iemand die twee maanden actief is op de handelsite zal ook minder betrouwbaar overkomen dan iemand die al zes jaar lid is. Ook handig is het om te kijken of sommige games wel tweedehands aangeboden kunnen worden. Aan games zoals Battlefield zitten unieke codes verbonden aan de multiplayer die maar één keer verzilverd kunnen worden. Deze doorverkopen zou dus niet logisch zijn.

 

Conclusie

Goedkoop gamen kan zeker wel, maar je moet er als gebruiker wat voor doen. Je kunt via sites als G2A en Kinguin leuke deals treffen, maar zul je nooit dat doosje thuis ontvangen die leuk staat bij je verzameling games. Ben je hier wel naar op zoek, is een vergelijkingsite als Budgetgaming een goede optie. Verder kun je via Marktplaats ook goedkoop games krijgen, maar is het aan te raden om de aanbieder te controleren en het product ook. 

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dennis50

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 24
Leden aangebracht: 1412

Meer uit de categorie games

Sims 3 laat nog langer op zich wachten

Sims 3 release datum opgeschoven naar juni

The Shoot

Een mooie review van de nieuwe game The Shoot

De taal wijzigen van de Nintendo DS

Lees hier in eenvoudige stappen hoe u de taal kunt wijzigen van uw Nintendo DS / DSi / DS-XL

Gratis MMORPG - Age of Conan

Korte recensie van de gratis MMORPG Age of Conan

Runescape

Hierbij een korte uitleg over wat het Runescape spel inhoud.

Dead Space 2 the next level in survival horror.

Dead space survival horror in outer space waar niemand je hoort schreeuwen.

Griezelen Met Silent Hill Downpour

Silent Hill Downpour

Informatie over World Of Warcraft

informatie over word of warcraft

Xbox, Wii of Playstation?

Welke spelcomputer moet je kiezen? XboX, Wii of Playstation

PS VITA is de max

De PS VITA is er eindelijk.

Tribal Wars: Doden of gedood worden

Kom hier te weten hoe je in de brute wereld van Tribal Wars kan overleven.

Games maken

Hoe word je game artist, game designer of game developer (programmeur)

Modern warfare - Call of duty Series

Een First Person Shooter (FPS) game. Cod Mw1, Mw2 en Mw3.

Dead Space 2 Recensie

Het gruwelijke horror verhaal in de ruimte gaat verder!

MafiaWars, het meest succesvolle spel op Facebook

Het succes achter online games op netwerksites zoals Facebook, toegepast op het spel MafiaWars van uitgever Zynga

Verantwoord speelgoed, is ook leerzaam

Verantwoord Houten speelgoed en 3d puzzels zijn zeer leerzaam voor kinderen en volwassenen

Verschil tussen Move, Kinect en Wii Remote

Het verschil tussen de besturing van de move (playstation), kinect (xbox) en de wii remote (nintendo)

Call of Duty, een waardige held.

Al tijden in het leven van velen. Is het inmiddels na het uitkomen van Black Ops een blijvende serie of is het einde nabij?

Warhammer, welk van de 3 soorten past bij mij?

In dit artikel krijg je hulp in het kiesen van welk soort warhammer spel bij jouw past

Silent Hill Origins

Silent Hill Origins is een erg enge Horror Survival die je vaak de stuipen op het lijf jaagt.

De nieuwe Xbox 360.

De nieuwe Xbox 360 is er! Een grote verbetering, of een stap in de slechte richting ?

World of Warcraft of Waardig ouder Worden?....deel 2

Een reisje naar het verleden, naar koude vochtige krotten waar een betoverend schouwspel van elektronische beelden je in vervoering bracht....de arcade

Geruchten over een PlayStation 4... Komt'ie d'r?

Er zijn inmiddels al weer 5 jaar verstreken: de introductie van de PlayStation 3, een geheel nieuwe gameconsole van Sony. Wordt het dan geen tijd om de PS4 in ontvangst te nemen?

Call Of Duty - Modern Warfare 2

Het spel van dit moment ... Call of Duty Modern Warfare 2

Crossfire

Wat informatie over crossfire en tips om goed te worden. Er is ook een uitleg over het spel aanwezig.