Wat is Wordfeud?


Publicatie datum:

de nieuwste rage wordfeud

Gesponsorde koppelingen

Wordfeud is eigenlijk niks minder als een online versie van het bekende bordspel Scrabble. De online versie van het bekende bordspel wordt gespeeld op de mobiele telefoon. Hierin zit vooral de uitdaging dat je nu kan scrabbelen tegen onbekende landgenoten, maar ook tegen familie en vrienden. Doordat het spel op je mobiele telefoon geïnstalleerd kan worden kan je het spel handig onderweg spelen. Het installeren van Wordfeud is gratis en kan eenvoudig via de appstore of de Android market. Dit betekend dat het spel alleen te spelen is op iPhones of Android smartphones. 

Hoe speel je een potje wordfeud?

Voordat je een nieuw potje Wordfeud start kan je eerst een taal selecteren. Je selecteert hiermee een taal waarin je de woorden gaat neerleggen op het speelbord. Als je begint dan kan je kiezen uit de talen: Nederlands, Deens, Amerikaans Engels, Internationaal Engels, Noors, Frans, Zweeds en Spaans. Het is dus mogelijk om in je eigen taal een potje scrabble te spelen. Via het e-mailadres van je vrienden kan je vrienden uitnodigen om tegen jouw een potje Wordfeud te spelen. Zodra de uitnodiging geaccepteerd is begint het potje scrabble op een speelbord van slechts 225 vakjes. Je krijgt een aantal letters en net zoals in het echte scrabble kan je beginnen met het neerleggen van de woorden. 

De basisregels van Wordfeud.

Er zijn een aantal basisregels waar je tegenaan loopt als je voor het eerst Wordfeud gaat spelen. Iedere ronde heb je bijvoorbeeld zeven letters waarmee je een woord moet gaan leggen. Je mag de letters gaan neerleggen totdat er geen letters meer in het spel zijn. Als er geen letters meer in het spel zijn dan wordt de winnaar bekend gemaakt aan de hand van het aantal punten. Onderin het scherm worden de punten bijgehouden. De speler met de meeste punten wint uiteraard het spelletje. Je krijgt punten door de letters neer te leggen. Afhankelijk van het soort letter is er een waarde aan gekoppeld. De letter e is bijvoorbeeld een stuk minder waard dan de letter x. Iedere ronde kan je een beurt overslaan, de letters husselen of een letter wisselen (dit kost een beurt). Ieder woord moet gemaakt worden met minimaal één letter die al op het speelbord ligt. De woorden mogen vervolgens alleen horizontaal en verticaal worden neergelegd. Als je een woord hebt neergelegd dan wordt de waarde van de letters bij elkaar opgeteld en krijg je deze uitgekeerd in punten.

Speciale regels bij Wordfeud.

Naast de basisregels van Wordfeud zijn er ook nog een aantal speciale regels waaruit je als speler voordeel kan halen. In het speelveld van 225 vakjes zijn een aantal speciale vakjes. Ze geven jouw als speler een dubbele woordwaarde. Een woord kan zo in één keer het dubbele of zelfs driedubbele waard worden. Probeer een woord dus altijd in zo’n vakje te leggen en zo de extra punten te pakken. Want uiteindelijk draait het erom wie de meeste punten heeft gewonnen. De speler met de meeste punten wint het potje van zijn tegenstander. 

Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van diverse websites die woorden met een c, q, x, z enz plaatsen om het de spelers van Wordfeud makkelijker te maken om woorden te maken. Dit is natuurlijk een vorm van vals spelen maar iedereen wil natuurlijk winnen.


Foobie gebruiker philoc

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 8
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie games

Call of Duty Black Ops Wapens

Ik ga de beginnende en gevorderde Call of Duty speler leren en helpen hoe je beter kunt worden.

Het bekendste online spel: Bubble Shooter

Bubble shooter is 1 van de meest gespeelde spelletjes op het net. Een mix tussen tetris en vier op een rij.

Wat is Wordfeud?

de nieuwste rage wordfeud

Informatie over World Of Warcraft

informatie over word of warcraft

Griezelen Met Silent Hill Downpour

Silent Hill Downpour

Starcraft 2

Real time strategy

Tips pokemon heart gold/soul silver

hierin vind je tips en hints voor het spelen van Pokemon heart gold of soul silver

Kingdoms of Amalur: Reckoning

Kopen of niet? Lees het hier!

Tribal Wars: Doden of gedood worden

Kom hier te weten hoe je in de brute wereld van Tribal Wars kan overleven.

Wordfeud installeren

Wordfeud is een spel welke eigenlijk een online versie is van het oude bordspel Scrabble. Wordfeud is gratis te downloaden voor op je tablets, Iphone en al je android toestellen.

Review van Star Wars: the Force Unleashed 2

Review van de PS3 game Star Wars: the Force Unleashed 2.

Warrock Recensie

Warrock, Gratis first person shooter van GamersFirst

Everquest 2 Extended nu free to play

Everquest 2 is nu free to play, hier enige informatie na 2 weken spelen.

Recensie Sniper elite V2

In 2005 kwam er een game uit die alleen maar sniper missies heeft. De naam van deze game was Sniper Elite. Na dit succes is er op 4 Mei 2012 Sniper elite V2 uitgekomen. Ik heb de game gespeeld en ik moet zeggen ik ben enthousiast!

Persona 4

Een mooie RPG met een aantal typische Japanse Elementen.

League of Legends Dominion: Rollen

Een uitleg over de rollen die voorkomen bij de uitbreiding 'Dominion' dat onderdeel is van het spel 'League of Legends'.

Candy Crush is de nieuwste verslaving voor gamers

Candy Crush is een nieuw spel wat door veel mensen gespeeld wordt. In dit artikel leer je meer over Candy Crush en hoe het te spelen.

Gran Turismo 5

Gran Turismo 5 (GT5) is een racespel voor de playstation 3. Een van de beste racespellen.

Jewels

Beschrijving van Jewels (MHGames), gespeeld op de Samsung Galaxy S (via android market downloadbaar)

Crysis 2

Korte beschrijving over het spel Crysis 2 online & multiplayer

PS3 The Fight : Lights Out

een review van een veelbelovende ps3 move titel

Just dance, Feel the groove, Hit the move!

Just dance met onder andere: Fame!, U can't touch this en I like to move it!

Warhammer, welk van de 3 soorten past bij mij?

In dit artikel krijg je hulp in het kiesen van welk soort warhammer spel bij jouw past

Crysis Warhead

Crysis Warhead Review

Call of Duty, een waardige held.

Al tijden in het leven van velen. Is het inmiddels na het uitkomen van Black Ops een blijvende serie of is het einde nabij?