Call of Duty: Black Ops - Misser of Succes?


Publicatie datum:

Een recensie waarbij alle aspecten van de nieuwste Call of Duty game aanbod komen.

Gesponsorde koppelingen

Na het succes van COD: Modern Warfare 2 zou je denken dat de top bereikt is en dat een vervolg nooit beter kan worden, zeker niet als deze ontwikkeld wordt door een andere studio. De vraag is: COD: Black Ops, misser of succes?

I love flashbacks

Het verhaal in Black Ops wordt verteld door middel van flashbacks. Je zit vastgebonden op een stoel in een ondervragingskamer, waar je na elk level weer naartoe gaat om een flashback te krijgen welke je naar het volgende level brengt.

Het verhaal van Black Ops is kortgezegt heftig, maar in een positieve zin. De singleplayer is een aaneenschakeling van actie momenten waarbij de adrenaline door je lijf giert! Daarbij komt nog dat de levels heel afwisselend zijn. Zo vlieg je het ene moment door de jungle van cuba in een helikopter op alles te schieten wat beweegt om vervolgens een infiltratie missie te doen in een vijandige basis.

Guns, we want guns!

Het arsenaal aan wapens in Black Ops is gigantisch. Naast het de standaard wapens krijg je ook de gelegenheid over een ballistic knife waarmee je naast een vijand neer te steken ook het mes kan afschieten welke altijd een one-hit-kill. Ook kun je gebruik maken over een kruisboog met explosieve pijlen, welke aan elk oppervlak blijven kleven waaronder ook de vijand. Werkelijk elke speler kan wel een wapen vinden dat hem aanstaat, je hebt assault rifles, sniper rifles, sub-machineguns, machineguns en shotguns.

Zombies

Wat ook leuk is aan Black Ops is de zombie mode. Hierin kun je alleen, met je vrienden of online proberen te overleven tegen hordes moordlustige zombies. Naarmate je meer zombies verslaat krijg je meer geld waarmee je deuren kunt openen naar nieuwe ruimtes of sterkere wapens kunt kopen. Ook is er een zombie arcade game welke een leuke toevoeging is.

Graphics & Sound

De graphics in black ops zijn gelijkwaardig aan die van MW2 behalve dat in Black Ops gezichtexpressies niet van echt te onderscheiden zijn wat meer diepgang aan het verhaal geeft. Wel is er in Black Ops meer tijd gestoken in het weergeven van afgeschoten ledenmaten waardoor deze game niet onder de 18 jaar aan te raden is.

De geluidseffecten in Black Ops zijn ronduit verbluffend. Dit mede dankzij de hoeveelheid mensen die ze hebben ingezet op het inspreken van de stemmen.

Multiplayer

Ondanks de verbluffende singleplayer kopen de meeste mensen Black Ops toch wel voor de multiplayer. In de multiplayer mode wordt gewerkt met een rankingsysteem, naarmate je meer matches speelt stijg je in levels.

Voor gespeelde matches krijg je ook geld waarmee je nieuwe wapens kunt kopen en je huidige wapens kunt tunen. Zo kun je voor shotguns de dual-wield bonus kopen waardoor je er twee tegelijk kunt gebruiken. Voor assault rifles kun je een beter vizier kopen, een vlammenwerper op je geweer zetten of een sneller herlaadbaar magazijn nemen.

Ook is het mogelijk om jezelf en je wapen vorm te geven door het verven van je wapen en je gezicht, of het plaatsen van een zelf gemaakt clan-tag op je wapen.

Het perk systeem in Black Ops is verder uitgebreidt en je bijvoorbeeld gebruik maken van de ghost perk waardoor je onzichtbaar wordt op de vijandelijke radar. Of je kunt de scavenger perk nemen waardoor je minutie van verslagen medespelers kunt pakken.

Ook werkt Black Ops weer met een killstreak systeem. Naarmate je meer kills maakt kun je vooraf ingestelde bonussen gebruiken zoals een RC-XD welke een op afstand bestuurbaar wagentje is met op elk gewenst moment ontplofbare explosieven aan boort. Ook kun je een minigun neerzetten welke elke vijand binnen zijn bereik naar het hiernamaals zal helpen.

Conclusie

Ondanks dat de singleplayer geweldig is moet ik wel zeggen dat ik deze binnen 5 uur uitgespeeld heb wat ik vrij kort vind. Dit wordt meer dan goed gemaakt met de geweldige multiplayer welke goed is voor tientallen, zo niet honderden speeluren. En ben je ook de multiplayer zat dan kun je je altijd nog vermaken met de zombie mode. Treyarch heeft goed werk geleverd en ik kijk dan ook al uit naar het vervolg.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dennis50

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 24
Leden aangebracht: 1403

Meer uit de categorie games

Wii Fit

Wii Fit is een videogame voor de Nintendo Wii

Het bekendste online spel: Bubble Shooter

Bubble shooter is 1 van de meest gespeelde spelletjes op het net. Een mix tussen tetris en vier op een rij.

Rrod: Microsoft scoort grootste blunder van de afgelopen 10 jaar

Top 10 van edge afgelopen 10 jaar

Gran Turismo 5 op de ps3 ook in 3D, de review.

Een review over GT5, maar dan ook met 3D.

Solitaire

Allles over het leuke online spel Patience Solitaire

Warrock Recensie

Warrock, Gratis first person shooter van GamersFirst

Verschil tussen Move, Kinect en Wii Remote

Het verschil tussen de besturing van de move (playstation), kinect (xbox) en de wii remote (nintendo)

Goedkope games, bestaat dat eigenlijk wel?

Er zijn tegenwoordig allerlei manieren om goedkoop aan games te komen, in dit artikel zal ik er een aantal bespreken.

Tips voor Wordfeud

Hoe werkt Wordfeud? Hoe haal je meer punten? Hoe zorg je voor een goede tegenstander?

Verantwoord speelgoed, is ook leerzaam

Verantwoord Houten speelgoed en 3d puzzels zijn zeer leerzaam voor kinderen en volwassenen

Just dance, Feel the groove, Hit the move!

Just dance met onder andere: Fame!, U can't touch this en I like to move it!

Een gebroken wereld

Fallout 3, de 3de game in de reeks RPG's van Bethesda Softworks.

Jewels

Beschrijving van Jewels (MHGames), gespeeld op de Samsung Galaxy S (via android market downloadbaar)

ICO & Shadow of the colossus.

Een game-ervaring die uniek is in de geschiedenis van videogames.

Obscure II

Een horror survival met een humoristische ondertoon.

Gosupermodel

Gosupermodel: een site waar meiden zich kunnen ontplooien

Als je van spelletjes spelen houdt is er op internet voor ieder wat wils te vinden.

De populairste gratis online spelletjes zijn momenteel; Bubble Shooter, Chinese Checkers, 3 In One Checkers, Class Kiss, Master Mind en Bloons.

Xbox, Wii of Playstation?

Welke spelcomputer moet je kiezen? XboX, Wii of Playstation

Everquest 2 Extended nu free to play

Everquest 2 is nu free to play, hier enige informatie na 2 weken spelen.

Review van Star Wars: the Force Unleashed 2

Review van de PS3 game Star Wars: the Force Unleashed 2.

Tribalwars: Handige tips voor een beginner

Wil je een gratis online spel via internet spelen. Deze game is aan te raden! Het is een strategische game en wordt door duizenden mensen gespeeld. Als je een beginnende speler bent, lees dan dit artikel voor wat tips!

Call Of Duty - Modern Warfare 2

Het spel van dit moment ... Call of Duty Modern Warfare 2

Sudoku doorgronden

Een sudoku puzzel doorgronden

League of Legends Dominion: Rollen

Een uitleg over de rollen die voorkomen bij de uitbreiding 'Dominion' dat onderdeel is van het spel 'League of Legends'.

World of Warcraft

Een beschrijving van het populaire computerspel World of Warcraft.