Call of Duty: Black Ops - Misser of Succes?


Publicatie datum:

Een recensie waarbij alle aspecten van de nieuwste Call of Duty game aanbod komen.

Gesponsorde koppelingen

Na het succes van COD: Modern Warfare 2 zou je denken dat de top bereikt is en dat een vervolg nooit beter kan worden, zeker niet als deze ontwikkeld wordt door een andere studio. De vraag is: COD: Black Ops, misser of succes?

I love flashbacks

Het verhaal in Black Ops wordt verteld door middel van flashbacks. Je zit vastgebonden op een stoel in een ondervragingskamer, waar je na elk level weer naartoe gaat om een flashback te krijgen welke je naar het volgende level brengt.

Het verhaal van Black Ops is kortgezegt heftig, maar in een positieve zin. De singleplayer is een aaneenschakeling van actie momenten waarbij de adrenaline door je lijf giert! Daarbij komt nog dat de levels heel afwisselend zijn. Zo vlieg je het ene moment door de jungle van cuba in een helikopter op alles te schieten wat beweegt om vervolgens een infiltratie missie te doen in een vijandige basis.

Guns, we want guns!

Het arsenaal aan wapens in Black Ops is gigantisch. Naast het de standaard wapens krijg je ook de gelegenheid over een ballistic knife waarmee je naast een vijand neer te steken ook het mes kan afschieten welke altijd een one-hit-kill. Ook kun je gebruik maken over een kruisboog met explosieve pijlen, welke aan elk oppervlak blijven kleven waaronder ook de vijand. Werkelijk elke speler kan wel een wapen vinden dat hem aanstaat, je hebt assault rifles, sniper rifles, sub-machineguns, machineguns en shotguns.

Zombies

Wat ook leuk is aan Black Ops is de zombie mode. Hierin kun je alleen, met je vrienden of online proberen te overleven tegen hordes moordlustige zombies. Naarmate je meer zombies verslaat krijg je meer geld waarmee je deuren kunt openen naar nieuwe ruimtes of sterkere wapens kunt kopen. Ook is er een zombie arcade game welke een leuke toevoeging is.

Graphics & Sound

De graphics in black ops zijn gelijkwaardig aan die van MW2 behalve dat in Black Ops gezichtexpressies niet van echt te onderscheiden zijn wat meer diepgang aan het verhaal geeft. Wel is er in Black Ops meer tijd gestoken in het weergeven van afgeschoten ledenmaten waardoor deze game niet onder de 18 jaar aan te raden is.

De geluidseffecten in Black Ops zijn ronduit verbluffend. Dit mede dankzij de hoeveelheid mensen die ze hebben ingezet op het inspreken van de stemmen.

Multiplayer

Ondanks de verbluffende singleplayer kopen de meeste mensen Black Ops toch wel voor de multiplayer. In de multiplayer mode wordt gewerkt met een rankingsysteem, naarmate je meer matches speelt stijg je in levels.

Voor gespeelde matches krijg je ook geld waarmee je nieuwe wapens kunt kopen en je huidige wapens kunt tunen. Zo kun je voor shotguns de dual-wield bonus kopen waardoor je er twee tegelijk kunt gebruiken. Voor assault rifles kun je een beter vizier kopen, een vlammenwerper op je geweer zetten of een sneller herlaadbaar magazijn nemen.

Ook is het mogelijk om jezelf en je wapen vorm te geven door het verven van je wapen en je gezicht, of het plaatsen van een zelf gemaakt clan-tag op je wapen.

Het perk systeem in Black Ops is verder uitgebreidt en je bijvoorbeeld gebruik maken van de ghost perk waardoor je onzichtbaar wordt op de vijandelijke radar. Of je kunt de scavenger perk nemen waardoor je minutie van verslagen medespelers kunt pakken.

Ook werkt Black Ops weer met een killstreak systeem. Naarmate je meer kills maakt kun je vooraf ingestelde bonussen gebruiken zoals een RC-XD welke een op afstand bestuurbaar wagentje is met op elk gewenst moment ontplofbare explosieven aan boort. Ook kun je een minigun neerzetten welke elke vijand binnen zijn bereik naar het hiernamaals zal helpen.

Conclusie

Ondanks dat de singleplayer geweldig is moet ik wel zeggen dat ik deze binnen 5 uur uitgespeeld heb wat ik vrij kort vind. Dit wordt meer dan goed gemaakt met de geweldige multiplayer welke goed is voor tientallen, zo niet honderden speeluren. En ben je ook de multiplayer zat dan kun je je altijd nog vermaken met de zombie mode. Treyarch heeft goed werk geleverd en ik kijk dan ook al uit naar het vervolg.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dennis50

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 24
Leden aangebracht: 1412

Meer uit de categorie games

Wii Fit

Wii Fit is een videogame voor de Nintendo Wii

League of Legends Dominion: Rollen

Een uitleg over de rollen die voorkomen bij de uitbreiding 'Dominion' dat onderdeel is van het spel 'League of Legends'.

Obscure II

Een horror survival met een humoristische ondertoon.

Recensie Sniper elite V2

In 2005 kwam er een game uit die alleen maar sniper missies heeft. De naam van deze game was Sniper Elite. Na dit succes is er op 4 Mei 2012 Sniper elite V2 uitgekomen. Ik heb de game gespeeld en ik moet zeggen ik ben enthousiast!

PS3 The Fight : Lights Out

een review van een veelbelovende ps3 move titel

Liar’s dice: Het leuke dobbelspel voor een oneindig aantal spelers!

Herinnert u zich het dobbelspel uit de free-roaming game Red Dead Redemption of de derde film van Pirates of the Caribbean? Dat is liar’s dice! Ook wel diception, perudo, pirate’s dice of dudo genoemd.

Angry Birds

Begonnen als een game, tegenwoordig een merk met eigen kleding, knuffels en andere merchandise.

Dead Space 2 the next level in survival horror.

Dead space survival horror in outer space waar niemand je hoort schreeuwen.

Goedkope games, bestaat dat eigenlijk wel?

Er zijn tegenwoordig allerlei manieren om goedkoop aan games te komen, in dit artikel zal ik er een aantal bespreken.

World of Warcraft of Waardig ouder Worden?....deel 2

Een reisje naar het verleden, naar koude vochtige krotten waar een betoverend schouwspel van elektronische beelden je in vervoering bracht....de arcade

Het bekendste online spel: Bubble Shooter

Bubble shooter is 1 van de meest gespeelde spelletjes op het net. Een mix tussen tetris en vier op een rij.

Tips voor Wordfeud

Hoe werkt Wordfeud? Hoe haal je meer punten? Hoe zorg je voor een goede tegenstander?

Crysis 2

Korte beschrijving over het spel Crysis 2 online & multiplayer

Gran Turismo 5

Gran Turismo 5 (GT5) is een racespel voor de playstation 3. Een van de beste racespellen.

Hoe begon de verkoop van Rainbow Loom?

In juli en augustus worden veel braderieën en markten georganiseerd. Wie over zo’n evenement loopt, zal al snel de kraampjes tegenkomen waar loombands worden verkocht.

Terrorisme en Oorlog-games

Terroristen en war games? Lees verder om erachter te komen op welke manier deze games worden gebruikt door terroristen.

R.U.S.E

RTS game over de Tweede Wereldoorlog

Xbox, Wii of Playstation?

Welke spelcomputer moet je kiezen? XboX, Wii of Playstation

Geruchten over een PlayStation 4... Komt'ie d'r?

Er zijn inmiddels al weer 5 jaar verstreken: de introductie van de PlayStation 3, een geheel nieuwe gameconsole van Sony. Wordt het dan geen tijd om de PS4 in ontvangst te nemen?

Fight night champion.

Boksspel met een sterk grafische storymode & indrukwekkende spelersinterface

browserspel Grepolis

een beetje uitleg over het browserspel Grepolis

Sims 3 laat nog langer op zich wachten

Sims 3 release datum opgeschoven naar juni

Compleet nieuwe Sims - middeleeuwen

De Sims Middeleeuwen

Warhammer, welk van de 3 soorten past bij mij?

In dit artikel krijg je hulp in het kiesen van welk soort warhammer spel bij jouw past

Grand Theft Auto 4

Grand Theft Auto 4 is een wereld opzich zelf