De nieuwe Xbox 360.


Publicatie datum:

De nieuwe Xbox 360 is er! Een grote verbetering, of een stap in de slechte richting ?

Gesponsorde koppelingen

Ruim 5 na de lancering van de Xbox 360, heeft Microsoft de nieuwste Xbox 360 aangekondigd. Is de vernieuwde Xbox 360 z'n geld waard ?

Gesponsorde koppelingen

Inleiding :

December 2005, Microsoft kondigt de Xbox 360 aan. 5 jaar later en nu kent iedereen de Xbox 360. De Xbox 360 had en heeft nog steeds ontzettend veel succes. Wegens de lancering van de Playstation 3 Slim en prijsdalingen van de concurrenten Sony en Nintendo, heeft Microsoft een nieuwe, betere, en goedkopere Xbox 360 aangekondigd. Sommigen noemen het de Xbox 360 Slim.

Specificaties :

De nieuwe Xbox 360 zal alleen in het zwart verschijnen. (Mat zwart en Glans zwart.) Verder is de nieuwe Xbox 360 Kinect Ready. Ook heeft deze nu een ingebouwde harde schijf van 250 GB bij de duurste uitvoering. Gelukkig kan je dat laatstgenoemde veravnger door een groter exemplaar. Er komt ook nog een tweede uitvoering, met 4GB intern flashgeheugen. De 360 zal in November gebundeld worden met Kinect. Ze heeft nu ook Wifi aanboord. Er is géén support meer voor geheugenkaartjes. Het energieverbuik is ook gedaald. Ze is vooral nu ook stiller.

De controller is in vergelijking met het vorige top-model, de Xbox 360 Elite, ook veranderd. Nu is alles zwart gemaakt, inclusief de randjes en de analog sticks.

Gelukkig is de nieuwe Xbox volledig backwards-compatible. Dat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken dat enkele 'oude' xbox 360 spellen niet meer zouden werken. Alles zal perfect verlopen zoals bij de vorige verise, je Game-ID, al je games, de updates, Zune..

Limited Edition :

Vroeger al maakte Microsoft speciale 'LIMITED' edities met de release van enkele belangrijke spellen. Met Halo : Reach is dat niet anders, en deze 360 zal speciaal met 2 zilveren controllers en een zilveren omhulsing op de markt komen. Er wordt verwacht dat er binnennkort nog meer van deze bundels met blangrijke games en kleurencombinaties zullen verschijnen.

Prijs :

De nieuwe Xbx 360 met 250GB harde schijf kost 249 euro. (Adviesprijs.) De 4GB versie zal naar speculatie rond de 200 euro kosten!

Conclusie :

De nieuwe Xbox 360 spelconsole is zeker een grote aanwinst. Er zijn heel wat verbeteringen ten opzichte van de oude, minder aantrekkelijke 'fat' Xbox 360. Zo heb je nu een grotere harde schijf, minder energieverbruik, Kinect-Ready, ingebouwde draadloze Wi-Fi verbinding. Voor mensen die nog geen Xbox 360 spelconsole hebben is het zeker nu het moment om eentje aan te schaffen. Als je Kinect wilt, zal je nog even moeten wachten tot November voor een bundle-pack. Je kan ook gerust de nieuwe Xbox 360 meteen aanschaffen en Kinect apart aankopen, alhoewel dat duurder zal worden.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie games

Tribal Wars: Doden of gedood worden

Kom hier te weten hoe je in de brute wereld van Tribal Wars kan overleven.

Verantwoord speelgoed, is ook leerzaam

Verantwoord Houten speelgoed en 3d puzzels zijn zeer leerzaam voor kinderen en volwassenen

Game review Forza 5

Review over de game Forza 5 Motorsport Limited Edition

Modern warfare - Call of duty Series

Een First Person Shooter (FPS) game. Cod Mw1, Mw2 en Mw3.

R.U.S.E

RTS game over de Tweede Wereldoorlog