Een gebroken wereld


Publicatie datum:

Fallout 3, de 3de game in de reeks RPG's van Bethesda Softworks.

Gesponsorde koppelingen

Heb je je ooit afgevraagd hoe de wereld er uit zou zien na een 3de Wereldoorlog? Met de nieuwste Fallout game van Bethesda Softworks krijg je een zeer realistisch beeld, van hoe een gesloopte wereld, met behulp van atoombommen, eruit ziet.

Gigantisch? Zeker!

Fallout 3 is in Oktober 2008 uitgekomen, en ondertussen een veel gespeelde game door veel gamers. Het spel is immens groot, waar je weken spelplezier uit kunt halen. In het begin is je spelgebied natuurlijk beperkt, om zo de speler niet meteen te verpletteren met een adembenemende grootsheid. Je begint als pas geboren baby, in de handen van je vader, waarna je op een creatieve manier je uiteindelijke character vormgeeft, een naam geeft, enz. Vervolgens leer je de besturing als peuter, de schietbesturing leer je op je 10de verjaardag, als je een luchtbuks van je vader krijgt, en als laatst leer je de melee combat controls wanneer je een meisje van een gang '' tough guys '' redt. Dit alles speelt zich nog af in Vault 101, een van de vele Vaults die ontworpen zijn om mensen veilig te stellen van de radioactiviteit die vrij is gekomen tijdens de 3de Wereldoorlog. Later zul je hier uit kunnen, om je vervolgens te begeven in de " Capital Wastelands '', en de hele map kunnen verkennen. Hier zul je dan toch nog wel een aantal dagen, al dan niet weken mee bezig te zijn, zeker omdat je goed moet zoeken als je kleine dorpjes of nederzettingen wil vinden.

Veel Characters

In Fallout 3 is het aantal Characters enorm groot. Je kan met bijna elke character wel een gesprek aanknopen, en zo informatie verkrijgen, of zelfs side-quests die je kunt doen. Zo kun je zelfs een man helpen met het opblazen van een complete nederzetting, met behulp van een kleine atoombom. Natuurlijk, zoals bij elke RPG, hebben dit soort keuzes invloed op je goedheid of je kwaadheid. Door zoiets te doen, raak je natuurlijk minder geliefd bij de mensen, maar het brengt ook z'n voordelen, want andere bad-guys zijn eerder geneigd met je samen te werken, en op die manier kun je ook weer unieke items verkrijgen. Ook wanneer je reist van de ene nederzetting naar de andere, kom je onderweg nog heel wat mensen tegen. Deze hebben echter minder goede bedoelingen. Meestal zijn dit Raiders, Slavers of Super Mutants, waarvan de laatste enkel en alleen maar brult en je hoogst persoonlijk uit elkaar wil rukken. Maar waar je ook komt, overal zijn wel characters waar je wat mee kan.

Graphics

De Graphics van deze game zijn, zeker voor een game uit 2008, erg goed. Op elk platform ziet de game er waanzinnig goed uit, behalve op de PS3, waar hier en daar de afwerkingen toch nog een beetje missen. Dit bederft echter het spelplezier totaal niet. 

V.A.T.S.

V.A.T.S. is een nieuw en uniek systeem in de RPG/FPS genres. Het is tot nu toe alleen nog maar gebruikt in Fallout 3, maar dit zal hoogstwaarschijnlijk nog veranderen. Met V.A.T.S. freeze je het beeld, en krijg je de mogelijkheid om in een gevecht je tegenstander aan te pakken. Je kunt, als je V.A.T.S. geactiveerd hebt, elk ledemaat van een enemy selecteren, waarna jouw character automatisch daar op schiet. Natuurlijk schiet je dan niet altijd raak, maar afhankelijk van hoe de positie van jou ten opzichte van je tegenstander is, staat er bij het selecteren van de raakpunten ook een indicator, waarin staat hoeveel procent kans je hebt om raak te schieten. Dit kun je natuurlijk niet oneindig doen, en daarom zit deze functie vast aan Action Points, die je dus nodig hebt om V.A.T.S. te kunnen activeren.

Conclusie

Als conclusie valt toch te zeggen dat dit een game is van belachelijk hoge kwaliteit. Er mankeert zo ongeveer niks aan dit spel, en je hebt er nog heel lang plezier van. Het enige échte minpuntje van het spel, is het feit dat de verhaallijn wel heel plotseling eindigt, en je daarna niet meer verder kunt spelen.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie games

Rrod: Microsoft scoort grootste blunder van de afgelopen 10 jaar

Top 10 van edge afgelopen 10 jaar

Dead Space 2 the next level in survival horror.

Dead space survival horror in outer space waar niemand je hoort schreeuwen.

ICO & Shadow of the colossus.

Een game-ervaring die uniek is in de geschiedenis van videogames.

PS3 The Fight : Lights Out

een review van een veelbelovende ps3 move titel

Tips voor Wordfeud

Hoe werkt Wordfeud? Hoe haal je meer punten? Hoe zorg je voor een goede tegenstander?

Griezelen Met Silent Hill Downpour

Silent Hill Downpour

Wat is Wordfeud?

de nieuwste rage wordfeud

Crossfire

Wat informatie over crossfire en tips om goed te worden. Er is ook een uitleg over het spel aanwezig.

Gran Turismo 5

Gran Turismo 5 (GT5) is een racespel voor de playstation 3. Een van de beste racespellen.

League of Legends Dominion: Rollen

Een uitleg over de rollen die voorkomen bij de uitbreiding 'Dominion' dat onderdeel is van het spel 'League of Legends'.

Everquest 2 Extended nu free to play

Everquest 2 is nu free to play, hier enige informatie na 2 weken spelen.

Tribal Wars: Doden of gedood worden

Kom hier te weten hoe je in de brute wereld van Tribal Wars kan overleven.

Candy Crush is de nieuwste verslaving voor gamers

Candy Crush is een nieuw spel wat door veel mensen gespeeld wordt. In dit artikel leer je meer over Candy Crush en hoe het te spelen.

Solitaire

Allles over het leuke online spel Patience Solitaire

Tribalwars: Handige tips voor een beginner

Wil je een gratis online spel via internet spelen. Deze game is aan te raden! Het is een strategische game en wordt door duizenden mensen gespeeld. Als je een beginnende speler bent, lees dan dit artikel voor wat tips!

Call of Duty Black Ops Wapens

Ik ga de beginnende en gevorderde Call of Duty speler leren en helpen hoe je beter kunt worden.

MafiaWars, het meest succesvolle spel op Facebook

Het succes achter online games op netwerksites zoals Facebook, toegepast op het spel MafiaWars van uitgever Zynga

Tips voor call of duty multiplayer (beginner)

Ik zal het hebben over de tips om zo goed mogelijk te presteren online

Kingdoms of Amalur: Reckoning

Kopen of niet? Lees het hier!

Games maken

Hoe word je game artist, game designer of game developer (programmeur)

Hoe begon de verkoop van Rainbow Loom?

In juli en augustus worden veel braderieën en markten georganiseerd. Wie over zo’n evenement loopt, zal al snel de kraampjes tegenkomen waar loombands worden verkocht.

Hoe speel je Morgenland, een spel in het Nabije Oosten.

Er zijn ook nog leuke dingen over het Nabije Oosten, bijvoorbeeld het spel Morgenland.

De nieuwe Xbox 360.

De nieuwe Xbox 360 is er! Een grote verbetering, of een stap in de slechte richting ?

WordFeud

Op afstand een oerhollands spel spelen.

Call Of Duty - Modern Warfare 2

Het spel van dit moment ... Call of Duty Modern Warfare 2