Een gebroken wereld


Publicatie datum:

Fallout 3, de 3de game in de reeks RPG's van Bethesda Softworks.

Gesponsorde koppelingen

Heb je je ooit afgevraagd hoe de wereld er uit zou zien na een 3de Wereldoorlog? Met de nieuwste Fallout game van Bethesda Softworks krijg je een zeer realistisch beeld, van hoe een gesloopte wereld, met behulp van atoombommen, eruit ziet.

Gigantisch? Zeker!

Fallout 3 is in Oktober 2008 uitgekomen, en ondertussen een veel gespeelde game door veel gamers. Het spel is immens groot, waar je weken spelplezier uit kunt halen. In het begin is je spelgebied natuurlijk beperkt, om zo de speler niet meteen te verpletteren met een adembenemende grootsheid. Je begint als pas geboren baby, in de handen van je vader, waarna je op een creatieve manier je uiteindelijke character vormgeeft, een naam geeft, enz. Vervolgens leer je de besturing als peuter, de schietbesturing leer je op je 10de verjaardag, als je een luchtbuks van je vader krijgt, en als laatst leer je de melee combat controls wanneer je een meisje van een gang '' tough guys '' redt. Dit alles speelt zich nog af in Vault 101, een van de vele Vaults die ontworpen zijn om mensen veilig te stellen van de radioactiviteit die vrij is gekomen tijdens de 3de Wereldoorlog. Later zul je hier uit kunnen, om je vervolgens te begeven in de " Capital Wastelands '', en de hele map kunnen verkennen. Hier zul je dan toch nog wel een aantal dagen, al dan niet weken mee bezig te zijn, zeker omdat je goed moet zoeken als je kleine dorpjes of nederzettingen wil vinden.

Veel Characters

In Fallout 3 is het aantal Characters enorm groot. Je kan met bijna elke character wel een gesprek aanknopen, en zo informatie verkrijgen, of zelfs side-quests die je kunt doen. Zo kun je zelfs een man helpen met het opblazen van een complete nederzetting, met behulp van een kleine atoombom. Natuurlijk, zoals bij elke RPG, hebben dit soort keuzes invloed op je goedheid of je kwaadheid. Door zoiets te doen, raak je natuurlijk minder geliefd bij de mensen, maar het brengt ook z'n voordelen, want andere bad-guys zijn eerder geneigd met je samen te werken, en op die manier kun je ook weer unieke items verkrijgen. Ook wanneer je reist van de ene nederzetting naar de andere, kom je onderweg nog heel wat mensen tegen. Deze hebben echter minder goede bedoelingen. Meestal zijn dit Raiders, Slavers of Super Mutants, waarvan de laatste enkel en alleen maar brult en je hoogst persoonlijk uit elkaar wil rukken. Maar waar je ook komt, overal zijn wel characters waar je wat mee kan.

Graphics

De Graphics van deze game zijn, zeker voor een game uit 2008, erg goed. Op elk platform ziet de game er waanzinnig goed uit, behalve op de PS3, waar hier en daar de afwerkingen toch nog een beetje missen. Dit bederft echter het spelplezier totaal niet. 

V.A.T.S.

V.A.T.S. is een nieuw en uniek systeem in de RPG/FPS genres. Het is tot nu toe alleen nog maar gebruikt in Fallout 3, maar dit zal hoogstwaarschijnlijk nog veranderen. Met V.A.T.S. freeze je het beeld, en krijg je de mogelijkheid om in een gevecht je tegenstander aan te pakken. Je kunt, als je V.A.T.S. geactiveerd hebt, elk ledemaat van een enemy selecteren, waarna jouw character automatisch daar op schiet. Natuurlijk schiet je dan niet altijd raak, maar afhankelijk van hoe de positie van jou ten opzichte van je tegenstander is, staat er bij het selecteren van de raakpunten ook een indicator, waarin staat hoeveel procent kans je hebt om raak te schieten. Dit kun je natuurlijk niet oneindig doen, en daarom zit deze functie vast aan Action Points, die je dus nodig hebt om V.A.T.S. te kunnen activeren.

Conclusie

Als conclusie valt toch te zeggen dat dit een game is van belachelijk hoge kwaliteit. Er mankeert zo ongeveer niks aan dit spel, en je hebt er nog heel lang plezier van. Het enige échte minpuntje van het spel, is het feit dat de verhaallijn wel heel plotseling eindigt, en je daarna niet meer verder kunt spelen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie games

Games van 2011 voor de PlayStation 3

De games in dit artikel zijn per maand gesorteerd. Van enkele games zijn de releasedata nog onbekend.

Silent Hill Origins

Silent Hill Origins is een erg enge Horror Survival die je vaak de stuipen op het lijf jaagt.

Starcraft 2

Real time strategy

Runescape

Hierbij een korte uitleg over wat het Runescape spel inhoud.

Dead Space 2 Recensie

Het gruwelijke horror verhaal in de ruimte gaat verder!

Auto Spelletjes

Auto Spelletjes voor thuis of onderweg

R.U.S.E

RTS game over de Tweede Wereldoorlog

Goedkope games, bestaat dat eigenlijk wel?

Er zijn tegenwoordig allerlei manieren om goedkoop aan games te komen, in dit artikel zal ik er een aantal bespreken.

Obscure II

Een horror survival met een humoristische ondertoon.

Het bekendste online spel: Bubble Shooter

Bubble shooter is 1 van de meest gespeelde spelletjes op het net. Een mix tussen tetris en vier op een rij.

Gosupermodel

Gosupermodel: een site waar meiden zich kunnen ontplooien

Verantwoord speelgoed, is ook leerzaam

Verantwoord Houten speelgoed en 3d puzzels zijn zeer leerzaam voor kinderen en volwassenen

Liar’s dice: Het leuke dobbelspel voor een oneindig aantal spelers!

Herinnert u zich het dobbelspel uit de free-roaming game Red Dead Redemption of de derde film van Pirates of the Caribbean? Dat is liar’s dice! Ook wel diception, perudo, pirate’s dice of dudo genoemd.

Geruchten over een PlayStation 4... Komt'ie d'r?

Er zijn inmiddels al weer 5 jaar verstreken: de introductie van de PlayStation 3, een geheel nieuwe gameconsole van Sony. Wordt het dan geen tijd om de PS4 in ontvangst te nemen?

Solitaire

Allles over het leuke online spel Patience Solitaire

Crysis Warhead

Crysis Warhead Review

PS VITA is de max

De PS VITA is er eindelijk.

Warhammer, welk van de 3 soorten past bij mij?

In dit artikel krijg je hulp in het kiesen van welk soort warhammer spel bij jouw past

Tips voor call of duty multiplayer (beginner)

Ik zal het hebben over de tips om zo goed mogelijk te presteren online

De nieuwe Xbox 360.

De nieuwe Xbox 360 is er! Een grote verbetering, of een stap in de slechte richting ?

De taal wijzigen van de Nintendo DS

Lees hier in eenvoudige stappen hoe u de taal kunt wijzigen van uw Nintendo DS / DSi / DS-XL

Gamen, voor je plezier of wordt het je dood?

Een overzicht van alle fatale gevolgen na het gamen.

World of Warcraft

Een beschrijving van het populaire computerspel World of Warcraft.

Call of Duty Black Ops Wapens

Ik ga de beginnende en gevorderde Call of Duty speler leren en helpen hoe je beter kunt worden.

Grand Theft Auto 4

Grand Theft Auto 4 is een wereld opzich zelf