Geruchten over een PlayStation 4... Komt'ie d'r?


Publicatie datum:

Er zijn inmiddels al weer 5 jaar verstreken: de introductie van de PlayStation 3, een geheel nieuwe gameconsole van Sony. Wordt het dan geen tijd om de PS4 in ontvangst te nemen?

Gesponsorde koppelingen

De PlayStation 3 biedt enorm veel mogelijkheden. Van games spelen tot het downloaden van gratis demo's in de PlayStation Store. Ook kunnen er dvd's en blu-ray discs worden afgespeeld en foto's worden opgeslagen. Er valt niets bij te verzinnen zul je denken. Maar is dit ook zo?

Geruchten, geruchten, geruchten... Maar blijft het daar ook bij? Momenteel is de PlayStation 3 nog volop in gebruik, maar ook de PlayStation 2. Er zal voorlopig nog geen nieuwe versie verschijnen, kondigde producent Sony aan, een tijdje terug. Sony beweerde namelijk dat de PlayStation 3 tien jaar lang mee zou gaan. 

Maar gaan ze hun woorden nog terugnemen? Sommige mensen verwachten namelijk dat de PS4 in het aankomende jaar, 2012 zal verschijnen. Nog vóór de lancering van een nieuwe Xbox.

Ontwikkeling van de PlayStation

De technologie kent de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling. Zo ook in de ontwikkeling van spelcomputers. Dit is herkenbaar in de opvolgende reeks van de PlayStation spelcomputers: De games gaan met sprongen vooruit en de nieuwe versies van de PlayStation bieden steeds meer mogelijkheden. 

In 1994 begint de geschiedenis van de PlayStation. Gamen was toen nog vrij nieuw. Deze 'sport' werd nog niet wereldwijd uitgeoefend en vormde nog niet bij vele mensen een dagelijkse bezigheid. 

De eerste PlayStations werden gepresenteerd in Japan. Een jaar later maakten ook de Europeanen kennis met de nieuwe spelcomputer. Door veel reclame te maken werden er een behoorlijk aantal verkocht.

Zo'n 5 jaar later werd de PlayStation vervangen door de PlayStation 2. Er zijn in totaal zo'n 7.300 games verschenen voor beide spelcomputers vóór de opkomst van een derde console. Deze PlayStation 3 was vrij recent en pas in 2007 verkrijgbaar in Europa. 

2 versies werden in het begin uitgebracht. Eentje met een 40 GB harde schijf en eentje met een 60 GB harde schijf met daarbij een achterwaartse compatibiliteit. Dit houdt in dat je met de versie van 60 GB ook PlayStation 2 games kon spelen.

Vanaf 2008 werden zulke PS3's niet meer geproduceerd. Er verscheen namelijk een nieuwe versie met een 80 GB harde schijf zonder achterwaartse compatibiliteit. Het jaar daarop in 2009 verschenen nog eens 3 versies. Alleen de PlayStation 3 werkt met blu-ray discs. 

Wat zal er verbeterd of aangepast moeten worden?

Dit is nog vrij onduidelijk. Het is wel vast te stellen dat deze nieuwe spelcomputer 2 maal krachtiger wordt dan de huidige PS3. Het is nog niet duidelijk of de PlayStation 4 een harddisk zal bevatten of juist via het internet zal verlopen. 

De PlayStation 4 zal geen nieuwe Cell-processor bevatten maar een aangepaste en verbeterde. Wat een Cell-processor precies is, is moeilijk uit te leggen. De processor die ook in de PS3 aanwezig is, werkt in ieder geval niet optimaal. 

De PlayStation 4 zal nieuwe technieken bevatten. Sommige die pas het afgelopen jaar hun intrede deden op de markt. 

De PlayStation 4 zal misschien over de volgende mogelijkheden beschikken:

- Een Intel videokaart

- Een snellere Cell-processor

- Blu-ray discs worden waarschijnlijk vervangen door HVD-discs met een hogere capaciteit. HVD staat voor Holographic Vertasile Disc en zal vermoedelijk een capaciteit van 3900 GB bezitten terwijl een blu-ray disc maar een capaciteit heeft van 50 GB

- De resolutie zal enorm gaan stijgen, zelfs verdubbelen. Van 1080 p tot 2160 p. Hier is de QF-HDTV voor nodig

- De PS4 zal een harde schijf hebben van minimaal 220 GB. Dit moet dan ook de goedkoopste versie zijn want er zal er ook eentje uitkomen met een 1000 GB harde schijf

- 3D-ondersteuning voor 3D-tv's 

De bovenstaande eigenschappen zijn enkel gebaseerd op geruchten. Sony zelf spreekt er geen woord over en reageert niet op de geruchten. De PlayStation 4 zal technieken bezitten die door vele mensen aangeprezen worden. 

Sony wil natuurlijk niet dat andere spelcomputer producenten met de informatie over de PlayStation 4 aan de haal gaan en de nieuwe technieken ook gaan ontwikkelen voor een nieuwe console. 

Hoeveel de PlayStation 4 zal gaan kosten is nog onbekend. Er hangt een hoger prijskaartje aan dan aan de PS3. Dat is zeker! Zelf schat ik de nieuwprijs voor een 220 GB PlayStation 4 op € 500 tot € 600. 

 


Foobie gebruiker Nathanja

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 64
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie games

Warrock Recensie

Warrock, Gratis first person shooter van GamersFirst

Internet aansluiten op uw PS3: Zo moet het.

In dit artikel wil ik je uitleggen hoe je jouw internet goed aansluit op je ps3.

PS VITA is de max

De PS VITA is er eindelijk.

Wat is Wordfeud?

de nieuwste rage wordfeud

ZZ TOP beleeft furore in gaming industrie

Rockband onverslaanbaar. ZZ TOP weerstaat de tand des tijds!

Hoe werkt het spel “leger van Illusionisten van het eeuwige paradijs”?

“De Illusionist” lijkt vriendelijk, maar pas op. Als meester van de misleiding is hij zeer getalenteerd in afleiding en charme.

Informatie over World Of Warcraft

informatie over word of warcraft

MafiaWars, het meest succesvolle spel op Facebook

Het succes achter online games op netwerksites zoals Facebook, toegepast op het spel MafiaWars van uitgever Zynga

Gratis MMORPG - Age of Conan

Korte recensie van de gratis MMORPG Age of Conan

Jewels

Beschrijving van Jewels (MHGames), gespeeld op de Samsung Galaxy S (via android market downloadbaar)

Geruchten over een PlayStation 4... Komt'ie d'r?

Er zijn inmiddels al weer 5 jaar verstreken: de introductie van de PlayStation 3, een geheel nieuwe gameconsole van Sony. Wordt het dan geen tijd om de PS4 in ontvangst te nemen?

Call of Duty Black Ops Wapens

Ik ga de beginnende en gevorderde Call of Duty speler leren en helpen hoe je beter kunt worden.

PS3 The Fight : Lights Out

een review van een veelbelovende ps3 move titel

Solitaire

Allles over het leuke online spel Patience Solitaire

Recensie Sniper elite V2

In 2005 kwam er een game uit die alleen maar sniper missies heeft. De naam van deze game was Sniper Elite. Na dit succes is er op 4 Mei 2012 Sniper elite V2 uitgekomen. Ik heb de game gespeeld en ik moet zeggen ik ben enthousiast!

Persona 4

Een mooie RPG met een aantal typische Japanse Elementen.

Best games of 2011 & 2012!

Best games of 2011&2012!

World of Warcraft

Een beschrijving van het populaire computerspel World of Warcraft.

Verantwoord speelgoed, is ook leerzaam

Verantwoord Houten speelgoed en 3d puzzels zijn zeer leerzaam voor kinderen en volwassenen

Grand Theft Auto 4

Grand Theft Auto 4 is een wereld opzich zelf

Hoe begon de verkoop van Rainbow Loom?

In juli en augustus worden veel braderieën en markten georganiseerd. Wie over zo’n evenement loopt, zal al snel de kraampjes tegenkomen waar loombands worden verkocht.

Tips voor Wordfeud

Hoe werkt Wordfeud? Hoe haal je meer punten? Hoe zorg je voor een goede tegenstander?

Tips voor call of duty multiplayer (beginner)

Ik zal het hebben over de tips om zo goed mogelijk te presteren online

Sudoku doorgronden

Een sudoku puzzel doorgronden

Kingdoms of Amalur: Reckoning

Kopen of niet? Lees het hier!