Gran Turismo 5


Publicatie datum:

Gran Turismo 5 (GT5) is een racespel voor de playstation 3. Een van de beste racespellen.

Gesponsorde koppelingen

Gran Turismo 5 is een spel voor de Playstation 3. Gran Turismo 5 wordt vaak afgekort als GT5. Gran Turismo valt onder het genre Racing. GT5 is uitgekomen op 24 november 2010. Polyphony Digital is de ontwikkelaar van het spel en Sony heeft het uitgegeven. Ook kwam er een speciale editie uit op 27 januari in Noord-Amerika. In het spel zelf heb je drie verschillende spel modi, namelijk singleplayer, multiplayer en online multiplayer. In totaal komen er 1074 verschillende auto's voor in Gran Turismo 5. Meer dan 200 van die auto's hebben een volledig nagemaakt interieur. Daarom staat dit spel in het Guinness Book of Records en de game-editie daarvan als het spel met de meeste auto's.

Gameplay

In de singleplayer mode heb je twee speelmodus, namelijk de A-spec en de B-spec. In de A-spec is de speelmodus waarin de speler van het spel de volledige controle heeft over de auto. Je moet hem dus zelfs besturen en over het circuit krijgen. Je kan maximaal tot level 40 komen in de A-spec, dat is trouwens net zo hoog als in de B-spec. Als je level 40 hebt behaald kan je nog gewoon doorspelen, het is dus niet meteen game over. De races die je in A-spec racet zijn bijna hetzelfde als die van B-spec, alleen bij A-spec heb je seizoen events. De races en kampioenschappen variëren van races voor merkracers tot races voor alle auto's. Je hebt zelfs een echte endurance evenementen, zoals bijvoorbeeld de 24 uur van Le Mans. Je kan zulke evenementen onderbreken tijdens een pitstop en niet vergeten om hem meteen op te slaan. Als je dan weer terug gaat kan je kiezen om verder te gaan of om te stoppen met de en een nieuwe beginnen.

In de B-spec ben jij de eigenaar van een team, je bent de teambaas. Het volledige race veld is daarom voorzien van kunstmatige intelligentie. Je kan als teambaas tot 6 coureurs kiezen die elk een aparte naam krijgen. In B-spec kan jij kiezen wat voor tempo de coureur moet rijden. Op sommige evenementen kan je zelfs kiezen om de coureur een pitstop te laten maken. Het aantal B-spec coureurs die mee mogen doen aan een race kan variëren van één tot vier. De coureurs hun namen zijn heel normaal, ze kunnen van een bekend iemand zijn of van iemand die je niet kent. De namen zien willekeurig gekozen. Net als in A-spec kan je in B-spec ook tot level 40 komen.

Downloadbare content

Er is tot nu toe voor 26 euro (inclusief totaalpack DLC #1) aan DLC. Bij de update Spec II in oktober 2011 kwamen er 11 nieuwe Nascar auto's en 12 raceauto's en 3 karts voor een prijs van 8 euro. Ook nieuw waren Circuit Spa-Francorchamps, een Formule 1 circuit in België en Kart Space, een fictionele kart baan. Verder kon ook nog een verf pakket met 100 kleuren gekocht worden voor 2 euro, en een pakket met 90 voorwerpen voor een coureur uitrusting. Deze kunnen samen worden gekocht voor 12 euro.

In januari 2012 kwam de nieuwe DLC beschikbaar. Dit gaf een nieuw circuit en een nieuwe gamemodus om de snelheid van auto's te meten, en verschillende auto's uit het heden en het verleden zoals de Lamborghini Aventador, maar ook auto's zoals de Volkswagen 1200 uit 1966.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie games

Hoe begon de verkoop van Rainbow Loom?

In juli en augustus worden veel braderieën en markten georganiseerd. Wie over zo’n evenement loopt, zal al snel de kraampjes tegenkomen waar loombands worden verkocht.

Kingdoms of Amalur: Reckoning

Kopen of niet? Lees het hier!

Wordfeud installeren

Wordfeud is een spel welke eigenlijk een online versie is van het oude bordspel Scrabble. Wordfeud is gratis te downloaden voor op je tablets, Iphone en al je android toestellen.

ICO & Shadow of the colossus.

Een game-ervaring die uniek is in de geschiedenis van videogames.

Gran Turismo 5 op de ps3 ook in 3D, de review.

Een review over GT5, maar dan ook met 3D.

League of Legends - Gratis RTS

Een gratis game waar je veel inzicht, strategy en teamplay voor nodig hebt.

Hoe werkt het spel “leger van Illusionisten van het eeuwige paradijs”?

“De Illusionist” lijkt vriendelijk, maar pas op. Als meester van de misleiding is hij zeer getalenteerd in afleiding en charme.

Candy Crush is de nieuwste verslaving voor gamers

Candy Crush is een nieuw spel wat door veel mensen gespeeld wordt. In dit artikel leer je meer over Candy Crush en hoe het te spelen.

Games van 2011 voor de PlayStation 3

De games in dit artikel zijn per maand gesorteerd. Van enkele games zijn de releasedata nog onbekend.

Red Dead Redemption

Deze uitgebreide, free roaming game uitgebracht in mei 2010 door Rockstar Games heeft zeker niet een paar centjes gekost om te ontwerpen. Het resultaat mag er zijn! Ik vond het één van de beste spellen die ik in tijden heb gespeeld!

De nieuwe Xbox 360.

De nieuwe Xbox 360 is er! Een grote verbetering, of een stap in de slechte richting ?

Fight night champion.

Boksspel met een sterk grafische storymode & indrukwekkende spelersinterface

Crysis Warhead

Crysis Warhead Review

Warrock Recensie

Warrock, Gratis first person shooter van GamersFirst

Call of Duty, een waardige held.

Al tijden in het leven van velen. Is het inmiddels na het uitkomen van Black Ops een blijvende serie of is het einde nabij?

Crysis 2

Korte beschrijving over het spel Crysis 2 online & multiplayer

Goedkope games, bestaat dat eigenlijk wel?

Er zijn tegenwoordig allerlei manieren om goedkoop aan games te komen, in dit artikel zal ik er een aantal bespreken.

Sudoku doorgronden

Een sudoku puzzel doorgronden

League of Legends Dominion: Rollen

Een uitleg over de rollen die voorkomen bij de uitbreiding 'Dominion' dat onderdeel is van het spel 'League of Legends'.

Tips voor call of duty multiplayer (beginner)

Ik zal het hebben over de tips om zo goed mogelijk te presteren online

Wii Fit

Wii Fit is een videogame voor de Nintendo Wii

Als je van spelletjes spelen houdt is er op internet voor ieder wat wils te vinden.

De populairste gratis online spelletjes zijn momenteel; Bubble Shooter, Chinese Checkers, 3 In One Checkers, Class Kiss, Master Mind en Bloons.

Verschil tussen Move, Kinect en Wii Remote

Het verschil tussen de besturing van de move (playstation), kinect (xbox) en de wii remote (nintendo)

Games maken

Hoe word je game artist, game designer of game developer (programmeur)

Griezelen Met Silent Hill Downpour

Silent Hill Downpour