Gran Turismo 5


Publicatie datum:

Gran Turismo 5 (GT5) is een racespel voor de playstation 3. Een van de beste racespellen.

Gesponsorde koppelingen

Gran Turismo 5 is een spel voor de Playstation 3. Gran Turismo 5 wordt vaak afgekort als GT5. Gran Turismo valt onder het genre Racing. GT5 is uitgekomen op 24 november 2010. Polyphony Digital is de ontwikkelaar van het spel en Sony heeft het uitgegeven. Ook kwam er een speciale editie uit op 27 januari in Noord-Amerika. In het spel zelf heb je drie verschillende spel modi, namelijk singleplayer, multiplayer en online multiplayer. In totaal komen er 1074 verschillende auto's voor in Gran Turismo 5. Meer dan 200 van die auto's hebben een volledig nagemaakt interieur. Daarom staat dit spel in het Guinness Book of Records en de game-editie daarvan als het spel met de meeste auto's.

Gameplay

In de singleplayer mode heb je twee speelmodus, namelijk de A-spec en de B-spec. In de A-spec is de speelmodus waarin de speler van het spel de volledige controle heeft over de auto. Je moet hem dus zelfs besturen en over het circuit krijgen. Je kan maximaal tot level 40 komen in de A-spec, dat is trouwens net zo hoog als in de B-spec. Als je level 40 hebt behaald kan je nog gewoon doorspelen, het is dus niet meteen game over. De races die je in A-spec racet zijn bijna hetzelfde als die van B-spec, alleen bij A-spec heb je seizoen events. De races en kampioenschappen variëren van races voor merkracers tot races voor alle auto's. Je hebt zelfs een echte endurance evenementen, zoals bijvoorbeeld de 24 uur van Le Mans. Je kan zulke evenementen onderbreken tijdens een pitstop en niet vergeten om hem meteen op te slaan. Als je dan weer terug gaat kan je kiezen om verder te gaan of om te stoppen met de en een nieuwe beginnen.

In de B-spec ben jij de eigenaar van een team, je bent de teambaas. Het volledige race veld is daarom voorzien van kunstmatige intelligentie. Je kan als teambaas tot 6 coureurs kiezen die elk een aparte naam krijgen. In B-spec kan jij kiezen wat voor tempo de coureur moet rijden. Op sommige evenementen kan je zelfs kiezen om de coureur een pitstop te laten maken. Het aantal B-spec coureurs die mee mogen doen aan een race kan variëren van één tot vier. De coureurs hun namen zijn heel normaal, ze kunnen van een bekend iemand zijn of van iemand die je niet kent. De namen zien willekeurig gekozen. Net als in A-spec kan je in B-spec ook tot level 40 komen.

Downloadbare content

Er is tot nu toe voor 26 euro (inclusief totaalpack DLC #1) aan DLC. Bij de update Spec II in oktober 2011 kwamen er 11 nieuwe Nascar auto's en 12 raceauto's en 3 karts voor een prijs van 8 euro. Ook nieuw waren Circuit Spa-Francorchamps, een Formule 1 circuit in België en Kart Space, een fictionele kart baan. Verder kon ook nog een verf pakket met 100 kleuren gekocht worden voor 2 euro, en een pakket met 90 voorwerpen voor een coureur uitrusting. Deze kunnen samen worden gekocht voor 12 euro.

In januari 2012 kwam de nieuwe DLC beschikbaar. Dit gaf een nieuw circuit en een nieuwe gamemodus om de snelheid van auto's te meten, en verschillende auto's uit het heden en het verleden zoals de Lamborghini Aventador, maar ook auto's zoals de Volkswagen 1200 uit 1966.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie games

Verschil tussen Move, Kinect en Wii Remote

Het verschil tussen de besturing van de move (playstation), kinect (xbox) en de wii remote (nintendo)

Kingdoms of Amalur: Reckoning

Kopen of niet? Lees het hier!

Liar’s dice: Het leuke dobbelspel voor een oneindig aantal spelers!

Herinnert u zich het dobbelspel uit de free-roaming game Red Dead Redemption of de derde film van Pirates of the Caribbean? Dat is liar’s dice! Ook wel diception, perudo, pirate’s dice of dudo genoemd.

Geruchten over een PlayStation 4... Komt'ie d'r?

Er zijn inmiddels al weer 5 jaar verstreken: de introductie van de PlayStation 3, een geheel nieuwe gameconsole van Sony. Wordt het dan geen tijd om de PS4 in ontvangst te nemen?

Hoe werkt het spel “leger van Illusionisten van het eeuwige paradijs”?

“De Illusionist” lijkt vriendelijk, maar pas op. Als meester van de misleiding is hij zeer getalenteerd in afleiding en charme.

PS3 The Fight : Lights Out

een review van een veelbelovende ps3 move titel

Griezelen Met Silent Hill Downpour

Silent Hill Downpour

Call of Duty Modern Warfare 2: Hoe word ik goed?

Handige hints en tips voor het verbeteren van je Modern Warfare 2 skills!

Auto Spelletjes

Auto Spelletjes voor thuis of onderweg

Crossfire

Wat informatie over crossfire en tips om goed te worden. Er is ook een uitleg over het spel aanwezig.

Crysis 2

Korte beschrijving over het spel Crysis 2 online & multiplayer

Sims 3 laat nog langer op zich wachten

Sims 3 release datum opgeschoven naar juni

Hoe begon de verkoop van Rainbow Loom?

In juli en augustus worden veel braderieën en markten georganiseerd. Wie over zo’n evenement loopt, zal al snel de kraampjes tegenkomen waar loombands worden verkocht.

Best games of 2011 & 2012!

Best games of 2011&2012!

League of Legends Dominion: Rollen

Een uitleg over de rollen die voorkomen bij de uitbreiding 'Dominion' dat onderdeel is van het spel 'League of Legends'.

Runescape

Hierbij een korte uitleg over wat het Runescape spel inhoud.

Modern warfare - Call of duty Series

Een First Person Shooter (FPS) game. Cod Mw1, Mw2 en Mw3.

Red Dead Redemption

Deze uitgebreide, free roaming game uitgebracht in mei 2010 door Rockstar Games heeft zeker niet een paar centjes gekost om te ontwerpen. Het resultaat mag er zijn! Ik vond het één van de beste spellen die ik in tijden heb gespeeld!

Call of Duty, een waardige held.

Al tijden in het leven van velen. Is het inmiddels na het uitkomen van Black Ops een blijvende serie of is het einde nabij?

Het bekendste online spel: Bubble Shooter

Bubble shooter is 1 van de meest gespeelde spelletjes op het net. Een mix tussen tetris en vier op een rij.

Compleet nieuwe Sims - middeleeuwen

De Sims Middeleeuwen

Internet aansluiten op uw PS3: Zo moet het.

In dit artikel wil ik je uitleggen hoe je jouw internet goed aansluit op je ps3.

browserspel Grepolis

een beetje uitleg over het browserspel Grepolis

Gran Turismo 5

Gran Turismo 5 (GT5) is een racespel voor de playstation 3. Een van de beste racespellen.

MafiaWars, het meest succesvolle spel op Facebook

Het succes achter online games op netwerksites zoals Facebook, toegepast op het spel MafiaWars van uitgever Zynga