League of Legends - Gratis RTS


Publicatie datum:

Een gratis game waar je veel inzicht, strategy en teamplay voor nodig hebt.

Gesponsorde koppelingen

League of Legends is fantastisch spel als je van spelen in een team houd. Het is een spel waarbij je samen met vier andere spelers de strijd aan gaat tegen vijf andere spelers. Met meer dan 75+ speelbare poppetjes kun je samen met je team de strijd aan gaan.

League of Legends

League of Legends (LoL) is een bekend spel in Amerika maar onlangs ook in Europa. Het spel heeft een beetje de zelfde aspecten als de bekende "Defenders of the Ancients" (DotA), maar is in een nieuw jasje gestoken. Zo heb je met League of Legends een verhaal wat constant verder blijft gaan. Met elk speelbaar poppetje (Champion) komt ook een verhaal wat weer een deel uit maakt van het grotere verhaal. Ook krijg je voor elke potje dat je speelt een bedrag Influence Points (IP) waarmee je nieuwe Champions kan kopen, ook is er een optie om geld te besteden.

 http://www.youtube.com/watch?v=0vKpfxHU6oc&feature=relmfu

Het spel wordt simpel gespeeld met behulp van de muis en toetsenbord, deze zijn nodig om jouw Champion te besturen. Zo heeft elke Champion die je kiest zijn eigen aanvallen, elke Champion heeft vier unieke vaardigheden (Abilities). Verschillend per Champion zijn de aanvallen anders, vaak iets te maken met hun verhaal of uiterlijk. Zo kun je je keuze aanpassen op wat het beste past bij je team. Vaak moet je ook opletten op wat de rest kiest voordat je jouw keuze maakt.

 

Zo heb je twee soorten Champions, de Attack Damage (AD) en de Ability Power (AP) Champions. Attack Damage Champions zijn vaak gespecialiseerd in aanvallen met wapens, en Ability Power Champions met magische aanvallen. Een goeie mix van AD en AP kan zorgen voor een goed team met een goed balans. Vaak moet je ook letten op welke aanvallen de Champions hebben, zo hebben sommige Champions aanvallen die hun tegenstander kunnen immobiliseren (Crowd Control (CC). Dit kan ook erg behulpzaam zijn in een gevecht.

 

Een team (Setup) bestaat vaak uit :

Een Tank : Iemand die de klappen kan vangen en zorgen dat het team staande blijft door de tegenstanders uit te dagen.

Een Support : Iemand die een oogje op de Tank en de Aanvallers houd, zodat zij niet te snel neer gaan. En vaak ook met een mix van items hun statistieken (Stats) omhoog haalt.

En drie Aanvallers (DPS) : Iemand die voornamelijk de schade toebrengt aan de tegenstanders. Vaak zijn dit de personen die het team naar de overwinning helpen.

Maar vaak neemt iedereen natuurlijk waar hij/zij zelf zin in heeft.

 

In het spel begin je met je team in je basis als niveau 1 (Level 1). Je begint met een klein bedrag aan gouden munten die je kan besteden in de winkel (Shop) om voorwerpen (Items) te halen. Deze items maken je Champion sterker, zo kun je als Tank je levenspunten verhogen of als aanvaller je AD om meer schade toe te brengen.  Geld kun je dan weer verkrijgen door de tegenstanders te verslaan of hun onderdanen (Minions) en torens te vernietigen. Zo is het allemaal ook een beetje een race, want wie het meeste items en hoogste level is kan al snel zijn rol goed spelen. 

 Op een Lane met Minions.

De map bestaat uit drie verschillende wegen (Lanes) die van jouw hoofd gebouw (Nexus) naar de tegenstanders Nexus leiden. Op elke weg komen dan de Minions tevoorschijn die proberen om de torens neer te halen die op elke weg staan. Elke toren probeert jouw vijanden weg te houden van de Nexus door ze te beschieten met magische ballen die vrij veel schade doen tegen Champions. Zo is dus het doel van het spel om de torens te vernietigen en zo door te gaan tot hun Nexus en die te vernietigen. Dit klinkt allemaal best makkelijk maar onthoud dat de tegenstanders het zelfde doel voor ogen hebben en dus tegen over je staan op de Lanes.

 

Ik vind het spel erg leuk, niet alleen omdat het geweldig is om in een team te spelen maar er zijn zoveel keuzes, elke maand komt er een nieuwe Champion wat het ook leuk maakt. En omdat je gratis die nieuwe Champions kunt kopen is natuurlijk geweldig. Af en toe heb ik er ook wel is genoeg van om met mensen te spelen die ik niet ken, maar dan vraag ik gewoon aan wat vrienden of ze zin hebben en dan zit ik gewoon met vier van mijn vrienden te spelen, zo kun je beter op elkaar in spelen en met behulp van Voice programma's zoals Skype kun je met elkaar praten en een veel beter spel opzetten. Dit is toch wel een van de betere gratis spelen die er zijn.

 

Ik hoop hierbij een goed beeld te hebben gegeven van League of Legends en genoeg te hebben geinformeerd.

Karudas


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie games

Call of Duty Modern Warfare 2: Hoe word ik goed?

Handige hints en tips voor het verbeteren van je Modern Warfare 2 skills!

Als je van spelletjes spelen houdt is er op internet voor ieder wat wils te vinden.

De populairste gratis online spelletjes zijn momenteel; Bubble Shooter, Chinese Checkers, 3 In One Checkers, Class Kiss, Master Mind en Bloons.

Games van 2011 voor de PlayStation 3

De games in dit artikel zijn per maand gesorteerd. Van enkele games zijn de releasedata nog onbekend.

League of Legends Dominion: Rollen

Een uitleg over de rollen die voorkomen bij de uitbreiding 'Dominion' dat onderdeel is van het spel 'League of Legends'.

Red Dead Redemption

Deze uitgebreide, free roaming game uitgebracht in mei 2010 door Rockstar Games heeft zeker niet een paar centjes gekost om te ontwerpen. Het resultaat mag er zijn! Ik vond het één van de beste spellen die ik in tijden heb gespeeld!

Jewels

Beschrijving van Jewels (MHGames), gespeeld op de Samsung Galaxy S (via android market downloadbaar)

Verantwoord speelgoed, is ook leerzaam

Verantwoord Houten speelgoed en 3d puzzels zijn zeer leerzaam voor kinderen en volwassenen

Guild Wars 2

Artikel over Guild Wars 2, een introductie tot het spel

Verschil tussen Move, Kinect en Wii Remote

Het verschil tussen de besturing van de move (playstation), kinect (xbox) en de wii remote (nintendo)

Goedkope games, bestaat dat eigenlijk wel?

Er zijn tegenwoordig allerlei manieren om goedkoop aan games te komen, in dit artikel zal ik er een aantal bespreken.

Games maken

Hoe word je game artist, game designer of game developer (programmeur)

Terrorisme en Oorlog-games

Terroristen en war games? Lees verder om erachter te komen op welke manier deze games worden gebruikt door terroristen.

Call of Duty, een waardige held.

Al tijden in het leven van velen. Is het inmiddels na het uitkomen van Black Ops een blijvende serie of is het einde nabij?

Best games of 2011 & 2012!

Best games of 2011&2012!

Gratis MMORPG - Age of Conan

Korte recensie van de gratis MMORPG Age of Conan

Wordfeud installeren

Wordfeud is een spel welke eigenlijk een online versie is van het oude bordspel Scrabble. Wordfeud is gratis te downloaden voor op je tablets, Iphone en al je android toestellen.

Candy Crush is de nieuwste verslaving voor gamers

Candy Crush is een nieuw spel wat door veel mensen gespeeld wordt. In dit artikel leer je meer over Candy Crush en hoe het te spelen.

World of Warcraft of Waardig ouder Worden?....deel 2

Een reisje naar het verleden, naar koude vochtige krotten waar een betoverend schouwspel van elektronische beelden je in vervoering bracht....de arcade

Crossfire

Wat informatie over crossfire en tips om goed te worden. Er is ook een uitleg over het spel aanwezig.

Rrod: Microsoft scoort grootste blunder van de afgelopen 10 jaar

Top 10 van edge afgelopen 10 jaar

Tribal Wars: Doden of gedood worden

Kom hier te weten hoe je in de brute wereld van Tribal Wars kan overleven.

Hoe begon de verkoop van Rainbow Loom?

In juli en augustus worden veel braderieën en markten georganiseerd. Wie over zo’n evenement loopt, zal al snel de kraampjes tegenkomen waar loombands worden verkocht.

Call Of Duty - Modern Warfare 2

Het spel van dit moment ... Call of Duty Modern Warfare 2

World of Warcraft

Een beschrijving van het populaire computerspel World of Warcraft.

Sudoku doorgronden

Een sudoku puzzel doorgronden