The Shoot


Publicatie datum:

Een mooie review van de nieuwe game The Shoot

Gesponsorde koppelingen

Playstation Move doet het goed en dat kan je zien aan de mooie resultaten. Alleen al in Europa zijn ar al meer dan 1,5 miljoen verkochte exemplaren. Toch zijn de gamers niet helemaal tevreden. Buiten enkele toppers zoals Sports Champions is er maar weinig aanbod van interessante games. Zal hier verandering in komen met The Shoot? Hier heb je alvast een mooie review.

De inhoud van het verhaal van The Shoot is maar magertjes. Je wordt op de set van vijf verschillende films geplaatst. Daar zal je oog in oog komen te staan met schietgrage cowboys, de maffia, en op hol geslagen robots. Ook zal je schatten moeten zoeken op de bodem van de oceaan, of lang moeten ronddwalen in een spookhuis. Het komt er op neer dat je veel zal moeten schieten.

 Let's play

In plaats dat je een health meter krijgt, zal een icoontje rechts bovenaan de tevredenheid van de regisseur aangeven. Als je een burger neerschiet, of je raakt zelf gewond dan zal je regisseur niet tevreden zijn en loop je zelfs het risico om één van je vijf takes te verliezen. Raak je echter de juiste doelwitten en mis je niet, dan stuurt hij je vele complimentjes en zullen je combobonussen sterk stijgen. Het is vrijwel noodzakelijk om weinig te missen, hoe minder je mist hoe meer speciale power-ups je zal krijgen. Het leuke aan de power-ups is dat ze je de mogelijkheid geven om de tijd te vertragen, in één vlaag de vijanden rond je weg te vegen of je vijand volproppen met lood afkomstig uit een machinegeweer. Een klein probleempje voor de luie gamers is dat je 360° zal moeten ronddraaien als je de tijd wilt vertragen.

 

The Shoot reageert zeer goed op de bewegingen die jij maakt. Handelingen als bukken, naar rechts of links leunen om obstakels te ontwijken zijn geen probleem. Het enige probleem blijft nog steeds het ronddraaien voor het activeren van een van de speciale moves. Als je dit te wild doet dan zal het spel dit registreren als een actie van het geven van een klop. Hierdoor zal je dus terug een deel van je combo kwijt zijn.

 

 De ultieme uitdaging?

Het doel van The Shoot is dat je veel zal schieten en daar blijft het ook bij. Je zal buiten het schieten af en toe eens granaten of messen moeten ontwijken of een duel met een vijand aangaan. Als je dit een paar keer doet zal je merken dat het snel vervelend gaat worden. Kortom je hebt weinig uitdaging, dit komt ook doordat de meeste vijanden excacte kopieën van elkaar zijn. Ook zullen ze doorheen de films dezelfde aanvallen steeds weer terug gebruiken. Wat het wel terug wat interessanter maakt is dat je zowel alles kan kapot schieten. Door het raken van bepaalde voorwerpen zal je ook speciale gebeurtenissen activeren en je score nog hoger kunnen maken.

 

The Shoot zou zeker veel meer hebben kunnen doen op visueel gebied. Toch verdient deze game een pluim voor de vijanden die er nog goed uitzien en voor het kunnen kapot schieten van zowat alles. De game heeft wel nog wat kleine problemen. Het zal je opvallen dat het spel zeer veel laadtijd nodig heeft om alles op het beeld te laten verschijnen. De achtergrond muziek is niet super maar past zich wel aan aan de verschillende scènes. Wat zeer irritant is dat de stem van de regisseur voordurend terugkomt met dezelfde zinnen. De game zelf is veel te kort voor zijn prijs. Het bestaat uit vijf verschillende films die elk ongeveer twintig minuten duren.

 

Eindconclusie

The shoot is één van de weinige shooters voor Playstation Move, het reageert goed op je acties maar bevat nog teveel fouten. De gevechten zijn niet uitdagend genoeg en de speelduur is tekort. Toch kan je over het algemeen er toch wel plezier aan beleven, zeker als je streeft naar een hoge score.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie games

Compleet nieuwe Sims - middeleeuwen

De Sims Middeleeuwen

WordFeud

Op afstand een oerhollands spel spelen.

Modern warfare - Call of duty Series

Een First Person Shooter (FPS) game. Cod Mw1, Mw2 en Mw3.

Obscure II

Een horror survival met een humoristische ondertoon.

Warrock Recensie

Warrock, Gratis first person shooter van GamersFirst

Gamen, voor je plezier of wordt het je dood?

Een overzicht van alle fatale gevolgen na het gamen.

Starcraft 2

Real time strategy

Sims 3 laat nog langer op zich wachten

Sims 3 release datum opgeschoven naar juni

Tribal Wars: Doden of gedood worden

Kom hier te weten hoe je in de brute wereld van Tribal Wars kan overleven.

Solitaire

Allles over het leuke online spel Patience Solitaire

Persona 4

Een mooie RPG met een aantal typische Japanse Elementen.

Verantwoord speelgoed, is ook leerzaam

Verantwoord Houten speelgoed en 3d puzzels zijn zeer leerzaam voor kinderen en volwassenen

Auto Spelletjes

Auto Spelletjes voor thuis of onderweg

Warhammer, welk van de 3 soorten past bij mij?

In dit artikel krijg je hulp in het kiesen van welk soort warhammer spel bij jouw past

Rrod: Microsoft scoort grootste blunder van de afgelopen 10 jaar

Top 10 van edge afgelopen 10 jaar

MafiaWars, het meest succesvolle spel op Facebook

Het succes achter online games op netwerksites zoals Facebook, toegepast op het spel MafiaWars van uitgever Zynga

Runescape

Hierbij een korte uitleg over wat het Runescape spel inhoud.

Tips voor call of duty multiplayer (beginner)

Ik zal het hebben over de tips om zo goed mogelijk te presteren online

Verschil tussen Move, Kinect en Wii Remote

Het verschil tussen de besturing van de move (playstation), kinect (xbox) en de wii remote (nintendo)

Xbox, Wii of Playstation?

Welke spelcomputer moet je kiezen? XboX, Wii of Playstation

Grand Theft Auto 4

Grand Theft Auto 4 is een wereld opzich zelf

browserspel Grepolis

een beetje uitleg over het browserspel Grepolis

Call of Duty: Black Ops - Misser of Succes?

Een recensie waarbij alle aspecten van de nieuwste Call of Duty game aanbod komen.

Gosupermodel

Gosupermodel: een site waar meiden zich kunnen ontplooien

League of Legends Dominion: Rollen

Een uitleg over de rollen die voorkomen bij de uitbreiding 'Dominion' dat onderdeel is van het spel 'League of Legends'.