Tips voor Wordfeud


Publicatie datum:

Hoe werkt Wordfeud? Hoe haal je meer punten? Hoe zorg je voor een goede tegenstander?

Gesponsorde koppelingen

Tips om meer punten te halen bij Wordfeud. Haal maximaal plezier het spel!

 

Tips voor Wordfeud

Scrabble en Wordfeud

Wie kent niet het ouderwetse spelbord Scrabble? Het woordenboek ligt hierbij als wapen op de tafel. De scrabbleverenigingen hadden een ietwat oubollig aanzien, maar sinds de komst van wordfeud is het bordspel ook weer populairder. Sommige verenigingen denken nu zelfs na over een wachtlijst. Wordfeud is een app (een klein programma) dat erg lijkt op het bordspel Scrabble. De woordenlijsten zijn zoveel mogelijk volgens de woorden van de Nederlandse Scrabbel bond

 

Wordfeud spelen

Wordfeud is een gratis app. Wordfeud kun je spelen op de iPhone, iPod Touch en iPad. Het spel is verkrijgbaar als app via itunes of de appstore. Meer dan 8 miljoen mensen hebben het spel al gedownload, er zal geen tekort aan tegenstanders zijn. Na het downloaden kun je meteen beginnen.


Korte uitleg spelregels

Maak je eigen profiel aan. Daarna kies je een tegenstander.

Op het bord begin je in het midden (minstens 1 letter moet op de paarse ster liggen). De woorden worden horizontaal en vertikaal neergelegd.

De gekleurde vakjes leveren meer punten op. DL: dubbel letterwaarde, DW: dubbelwoordwaarde, TL: triple woordwaarde en TW is triple woordwaarde. Op het scherm kun je zien wie aan de beurt is. Je kunt de letters neerleggen op het bord. Zolang je nog niet op play hebt gedrukt, kun je met clear de letters weer van het bord halen. Met shuffle worden de letters door elkaar geschud. Dit helpt vaak bij gesprek aan inspiratie! Je kunt ook letters inwisselen voor andere letters, swap,  maar dan gaan je beurt voorbij zonder dat je een woord kunt leggen.

Wie alle 7 letters in een keer kan neerleggen, krijgt extra punten. Diegene met de meeste punten wint of als de ander opgeeft. Het spel houdt ook op als een van de tegenstanders al 72 uur geen zet meer heeft gedaan, dan wint automatisch de ander.

 

Tips om plezierig Wordfeud te spelen

  1. Gratis of betalen? Wordfeud is gratis. Dit betekent dat je na elke zet en tussendoor reclame te zien krijgt. Dit moet je meestal eerst wegtikken voordat je verder kunt. Erger je je hier snel aan, dan kun je beter de betaalde versie aanschaffen. Die kost iets meer dan 2 euro. Dit is Wordfeudpremium.
  2. Kies een prettige tegenstander. Er zijn 8 miljoen tegenstanders. Je kunt een tegenstande random opponent (willekeurige tegenspeler) kiezen via het menu. Dit kan leuk zijn, maar ook frustrerend. Sommige random opponents geven het snel op als jij beter lijkt dan zij. Dan is het spel soms als na 2 zetten voorbij. Aan de andere kan geeft dit ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld tegen iemand in Amerika in het engels te spelen. Een heel nieuwe uitdaging! Je kunt vrienden en contacten uit je eigen lijsten opzoeken. Er zijn ook forums die onderling afspreken, omdat de mensen elkaar al kennen. Ook kan het je relatie een nieuwe uitdaging geven als je tegen je partner speelt!
  3. Hoeveel spellen tegelijk? Op 1 tegenstander wachten kan lang duren. Je kunt to 30 spellen tegelijkertijd spelen. Houdt wel rekening met je eigen tijd, want als je na 
  4. Haal hogere punten. Blijf puzzelen totdat je zoveel mogelijk letters op de DW, Dl en TW en TL hebt liggen. Dat krikt je scores op. Alle zeven letters neerleggen, levert extra punten op. Letters zodanig neerleggen dat zowel horizontaal als vertikaal 2 of meer woorden ontstaan.
  5. Meer uitdaging. Het standaardbord kan gehusseld worden. Dan liggen de DW, DL, TW en DL compleet anders. Ook spelen in een andere taal kan een grote uitdaging zijn.
  6. Erger je niet aan het woordenboek. Bij het spel Scrabble moest je het woordenboek bij de hand hebben, maar bij Wordfeud is dit niet nodig. Het programma heeft een automatisch woordenboek. Toch zul je af en toe verbaasd zijn over de woorden die wel of niet gebruikt kunnen worden.
  7. Wordfeudhelper? Er zijn diverse hulpprogramma's. Tegenstanders zijn er meestal niet zo weg van. Het spel is het leukst al je er zelf over na moet denken!

 Veel plezier met dit verslavende spelletje!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 23
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie games

Als je van spelletjes spelen houdt is er op internet voor ieder wat wils te vinden.

De populairste gratis online spelletjes zijn momenteel; Bubble Shooter, Chinese Checkers, 3 In One Checkers, Class Kiss, Master Mind en Bloons.

Compleet nieuwe Sims - middeleeuwen

De Sims Middeleeuwen

Terrorisme en Oorlog-games

Terroristen en war games? Lees verder om erachter te komen op welke manier deze games worden gebruikt door terroristen.

Warhammer, welk van de 3 soorten past bij mij?

In dit artikel krijg je hulp in het kiesen van welk soort warhammer spel bij jouw past

PS VITA is de max

De PS VITA is er eindelijk.

Crossfire

Wat informatie over crossfire en tips om goed te worden. Er is ook een uitleg over het spel aanwezig.

De taal wijzigen van de Nintendo DS

Lees hier in eenvoudige stappen hoe u de taal kunt wijzigen van uw Nintendo DS / DSi / DS-XL

Candy Crush is de nieuwste verslaving voor gamers

Candy Crush is een nieuw spel wat door veel mensen gespeeld wordt. In dit artikel leer je meer over Candy Crush en hoe het te spelen.

Gratis MMORPG - Age of Conan

Korte recensie van de gratis MMORPG Age of Conan

World of Warcraft of Waardig ouder Worden?....deel 2

Een reisje naar het verleden, naar koude vochtige krotten waar een betoverend schouwspel van elektronische beelden je in vervoering bracht....de arcade

Wordfeud installeren

Wordfeud is een spel welke eigenlijk een online versie is van het oude bordspel Scrabble. Wordfeud is gratis te downloaden voor op je tablets, Iphone en al je android toestellen.

Verantwoord speelgoed, is ook leerzaam

Verantwoord Houten speelgoed en 3d puzzels zijn zeer leerzaam voor kinderen en volwassenen

Tips voor call of duty multiplayer (beginner)

Ik zal het hebben over de tips om zo goed mogelijk te presteren online

Call of Duty: Black Ops - Misser of Succes?

Een recensie waarbij alle aspecten van de nieuwste Call of Duty game aanbod komen.

Hoe speel je Morgenland, een spel in het Nabije Oosten.

Er zijn ook nog leuke dingen over het Nabije Oosten, bijvoorbeeld het spel Morgenland.

Silent Hill Origins

Silent Hill Origins is een erg enge Horror Survival die je vaak de stuipen op het lijf jaagt.

Het bekendste online spel: Bubble Shooter

Bubble shooter is 1 van de meest gespeelde spelletjes op het net. Een mix tussen tetris en vier op een rij.

Kingdoms of Amalur: Reckoning

Kopen of niet? Lees het hier!

De nieuwe Xbox 360.

De nieuwe Xbox 360 is er! Een grote verbetering, of een stap in de slechte richting ?

Dead Space 2 Recensie

Het gruwelijke horror verhaal in de ruimte gaat verder!

League of Legends Dominion: Rollen

Een uitleg over de rollen die voorkomen bij de uitbreiding 'Dominion' dat onderdeel is van het spel 'League of Legends'.

Guild Wars 2

Artikel over Guild Wars 2, een introductie tot het spel

Red Dead Redemption

Deze uitgebreide, free roaming game uitgebracht in mei 2010 door Rockstar Games heeft zeker niet een paar centjes gekost om te ontwerpen. Het resultaat mag er zijn! Ik vond het één van de beste spellen die ik in tijden heb gespeeld!

Een gebroken wereld

Fallout 3, de 3de game in de reeks RPG's van Bethesda Softworks.

Call of Duty, een waardige held.

Al tijden in het leven van velen. Is het inmiddels na het uitkomen van Black Ops een blijvende serie of is het einde nabij?