Verschil tussen Move, Kinect en Wii Remote


Publicatie datum:

Het verschil tussen de besturing van de move (playstation), kinect (xbox) en de wii remote (nintendo)

Gesponsorde koppelingen

De nieuwste technologie op game gebied isdraadloos en bewegingsgewijs spellen besturen. Dit kan tegenwoordig via drie consoles met elk z'n eigen invulling. Wat is nu het verschil en wat ligt jou het beste?

De Kinect (Xbox 360, Microsoft)

De Kinect staat voor kinetische energie, die je creert door je lichaam te gebruiken.

Wanneer je de Kinect aanschaft koop je een camera en software voor de Xbox 360. Je kunt door je hele lichaam te gebruiken een spel besturen. De Kinect is te koop vanaf €149,99 in Europa en is vanaf 17 augustus 2010 op de markt. In de Kinect zit een infrarood camera. Deze scant de omgeving en herkent je lichaam. Je lichaam heeft bepaalde punten die deze camera herkent. Zo ziet de Kinect ook diepte en hoogte. Deze software is ontworpen door het bedrijf PrimeSense.

Niet alleen ziet de Kinect je lichaam, ook herkent het apparaat je stem en je gezicht. Op dit moment is spraakherkenning nog niet actief. In juni 2011 zal dit waarschijnlijk mogelijk zijn. De Kinect herkent vier verschillende personen tegelijk, waardoor het mogelijk is om ook met vier verschillende personen één spel te spelen. 

De Move (Playstation 3, Sony)

De Move is engels voor bewegen.

De Move is een controller met zogenaamde 'motion'. Doormiddel van de Playstation Eye (oog) wordt deze controller gebruikt. De camera ziet waar de controller is met sensors. Op 15 september 2010 werd deze technologie door Sony in Europa op de markt gebracht.

Bij de controller kun je ook een oplaadstation kopen. Hierdoor hoef je niet elke keer de batterijen te vervangen. Voor deze move werd een slogan bedacht: 'this changes everything'. Samen met de dunne Playstation 3 werden deze gelanceerd met een reclame campagne.

De Move gebruikt bluetooth technologie wat opgeladen kan worden door een usb-poort. Er kunnen vier controllers tegelijk gebruikt worden tijdens een spel.

Op de Move controller zit een bal wat gloeit in verschillende kleuren. Doordat deze kleuren opvallen in de omgeving van de speler herkent de Playstation camera de controller.  

Op de controller bevinden zich een grote 'move' knop en verder de gebruikelijke actie knoppen die je kent van de Playstation (kruisje, vierkantje, rondje, driehoekje). Aan de beide zijkanten bevinden zich de select en start knoppen. Aan de onderkant zit de analoge knop en je kunt deze controller net als de 'motion controller' van de Wii om je pols hangen. Tevens kan deze controller, net als de 'duel shock' vibreren om er een extra dimensie aan te geven.

Met vier controllers tegelijk kun je een spel spelen. Samen met de Playstation 3 is de Move €399,99. De Eye (camera) plus de Move kosten €99,99. Wanneer je de camera al hebt is een losse Move €49,99.

Wii Remote (Nintendo Wii)

Remote staat voor afstandsbediening.

De Wii remote houd je in één hand vast en is bewegings en positiegevoelig. De sensor van de Wii die je op of onder de tv kunt plaatsen herkent de afstandsbediening. De Wii weet waar de controller is en hoe je deze vasthoudt. In de controller zit tevens een luidspreker. Dit geeft een extra dimensie onder het spelen. Deze luidspreker is overigens erg klein en geeft soms een dof geluid. Net als de Move van de Playstation bevat de Wii remote ook een trilfunctie.

Op de Wii kunnen ook Nintendo GameCubespellen gespeeld worden. De controller en Memory Card worden dan aan de bovenkant aangesloten (de dekseltjes kunnen verwijderd worden).

Tevens kun je een Nunchuk aansluiten op je controller. Dit is voor spellen waarbij beide handen en bewegingen nodig zijn. Bijvoorbeeld boksen op Wii Sports. Niet alle spellen hoeven gebruik te maken van de bewegingsmogelijkheden van de Wii remote. Een aantal spellen (zoals Mario Smash Bros) zou je met de oude controller kunnen spelen.

Bij veel spellen kun je de afstandsbediening in een ander hoesje steken. Mario kart Wii gebruikt een stuurtje en bijvoorbeeld voor Wii tennis zou je een plastic racket kunnen aanschaffen waar je de remote in drukt.

De Wii-afstandsbediening heeft tevens een intern geheugen van 6 kB. Dit geheugen kan gebruikt worden om bijvoorbeeld zelfgemaakte Mii's (een kleine personage, of avatar die je zelf aankleed, en vormgeeft.) op te slaan en die uit te wisselen met andere Wii-systemen. De Mii wordt vaak gebruikt in minigames, of kan als extra in een spel functioneren. Een van de spellen waar de Mii de hoofdrol heeft is Wii Sports.

De kosten van een Wii met remote controller zijn: €150,00 een losse Wii remote controller is €29,99 en wanneer je de Nunchuk erbij wil is het €50,00. Een losse Nunchuk is €19,99 mits van Nintendo.

Eigen oordeel/eigen mening:

Als je kijkt naar de prijs is de Wii met alle accesoires het goedkoopste. De Move is achter de hype van Nintendo aangelopen. Ik vind de Kinect van Xbox 360 het verst in de technologie omdat je dit zonder controller speelt. Persoonlijk denk hierdoor dat je het beste de Kinect van Xbox aan kunt schaffen. Dit heeft de meeste potentie. Nu de goede spellen er nog bij. 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie games

Silent Hill Origins

Silent Hill Origins is een erg enge Horror Survival die je vaak de stuipen op het lijf jaagt.

Call of Duty, een waardige held.

Al tijden in het leven van velen. Is het inmiddels na het uitkomen van Black Ops een blijvende serie of is het einde nabij?

R.U.S.E

RTS game over de Tweede Wereldoorlog

Dead Space 2 Recensie

Het gruwelijke horror verhaal in de ruimte gaat verder!

Sims 3 laat nog langer op zich wachten

Sims 3 release datum opgeschoven naar juni

Games maken

Hoe word je game artist, game designer of game developer (programmeur)

Red Dead Redemption

Deze uitgebreide, free roaming game uitgebracht in mei 2010 door Rockstar Games heeft zeker niet een paar centjes gekost om te ontwerpen. Het resultaat mag er zijn! Ik vond het één van de beste spellen die ik in tijden heb gespeeld!

WordFeud

Op afstand een oerhollands spel spelen.

Een gebroken wereld

Fallout 3, de 3de game in de reeks RPG's van Bethesda Softworks.

Hoe werkt het spel “leger van Illusionisten van het eeuwige paradijs”?

“De Illusionist” lijkt vriendelijk, maar pas op. Als meester van de misleiding is hij zeer getalenteerd in afleiding en charme.

Hoe begon de verkoop van Rainbow Loom?

In juli en augustus worden veel braderieën en markten georganiseerd. Wie over zo’n evenement loopt, zal al snel de kraampjes tegenkomen waar loombands worden verkocht.

MafiaWars, het meest succesvolle spel op Facebook

Het succes achter online games op netwerksites zoals Facebook, toegepast op het spel MafiaWars van uitgever Zynga

Tips voor Wordfeud

Hoe werkt Wordfeud? Hoe haal je meer punten? Hoe zorg je voor een goede tegenstander?

Review van Star Wars: the Force Unleashed 2

Review van de PS3 game Star Wars: the Force Unleashed 2.

PS3 The Fight : Lights Out

een review van een veelbelovende ps3 move titel

The Shoot

Een mooie review van de nieuwe game The Shoot

Runescape

Hierbij een korte uitleg over wat het Runescape spel inhoud.

Gran Turismo 5

Gran Turismo 5 (GT5) is een racespel voor de playstation 3. Een van de beste racespellen.

League of Legends - Gratis RTS

Een gratis game waar je veel inzicht, strategy en teamplay voor nodig hebt.

ZZ TOP beleeft furore in gaming industrie

Rockband onverslaanbaar. ZZ TOP weerstaat de tand des tijds!

Candy Crush is de nieuwste verslaving voor gamers

Candy Crush is een nieuw spel wat door veel mensen gespeeld wordt. In dit artikel leer je meer over Candy Crush en hoe het te spelen.

PS VITA is de max

De PS VITA is er eindelijk.

Call Of Duty - Modern Warfare 2

Het spel van dit moment ... Call of Duty Modern Warfare 2

ICO & Shadow of the colossus.

Een game-ervaring die uniek is in de geschiedenis van videogames.

Warrock Recensie

Warrock, Gratis first person shooter van GamersFirst