Verschil tussen Move, Kinect en Wii Remote


Publicatie datum:

Het verschil tussen de besturing van de move (playstation), kinect (xbox) en de wii remote (nintendo)

Gesponsorde koppelingen

De nieuwste technologie op game gebied isdraadloos en bewegingsgewijs spellen besturen. Dit kan tegenwoordig via drie consoles met elk z'n eigen invulling. Wat is nu het verschil en wat ligt jou het beste?

De Kinect (Xbox 360, Microsoft)

De Kinect staat voor kinetische energie, die je creert door je lichaam te gebruiken.

Wanneer je de Kinect aanschaft koop je een camera en software voor de Xbox 360. Je kunt door je hele lichaam te gebruiken een spel besturen. De Kinect is te koop vanaf €149,99 in Europa en is vanaf 17 augustus 2010 op de markt. In de Kinect zit een infrarood camera. Deze scant de omgeving en herkent je lichaam. Je lichaam heeft bepaalde punten die deze camera herkent. Zo ziet de Kinect ook diepte en hoogte. Deze software is ontworpen door het bedrijf PrimeSense.

Niet alleen ziet de Kinect je lichaam, ook herkent het apparaat je stem en je gezicht. Op dit moment is spraakherkenning nog niet actief. In juni 2011 zal dit waarschijnlijk mogelijk zijn. De Kinect herkent vier verschillende personen tegelijk, waardoor het mogelijk is om ook met vier verschillende personen één spel te spelen. 

De Move (Playstation 3, Sony)

De Move is engels voor bewegen.

De Move is een controller met zogenaamde 'motion'. Doormiddel van de Playstation Eye (oog) wordt deze controller gebruikt. De camera ziet waar de controller is met sensors. Op 15 september 2010 werd deze technologie door Sony in Europa op de markt gebracht.

Bij de controller kun je ook een oplaadstation kopen. Hierdoor hoef je niet elke keer de batterijen te vervangen. Voor deze move werd een slogan bedacht: 'this changes everything'. Samen met de dunne Playstation 3 werden deze gelanceerd met een reclame campagne.

De Move gebruikt bluetooth technologie wat opgeladen kan worden door een usb-poort. Er kunnen vier controllers tegelijk gebruikt worden tijdens een spel.

Op de Move controller zit een bal wat gloeit in verschillende kleuren. Doordat deze kleuren opvallen in de omgeving van de speler herkent de Playstation camera de controller.  

Op de controller bevinden zich een grote 'move' knop en verder de gebruikelijke actie knoppen die je kent van de Playstation (kruisje, vierkantje, rondje, driehoekje). Aan de beide zijkanten bevinden zich de select en start knoppen. Aan de onderkant zit de analoge knop en je kunt deze controller net als de 'motion controller' van de Wii om je pols hangen. Tevens kan deze controller, net als de 'duel shock' vibreren om er een extra dimensie aan te geven.

Met vier controllers tegelijk kun je een spel spelen. Samen met de Playstation 3 is de Move €399,99. De Eye (camera) plus de Move kosten €99,99. Wanneer je de camera al hebt is een losse Move €49,99.

Wii Remote (Nintendo Wii)

Remote staat voor afstandsbediening.

De Wii remote houd je in één hand vast en is bewegings en positiegevoelig. De sensor van de Wii die je op of onder de tv kunt plaatsen herkent de afstandsbediening. De Wii weet waar de controller is en hoe je deze vasthoudt. In de controller zit tevens een luidspreker. Dit geeft een extra dimensie onder het spelen. Deze luidspreker is overigens erg klein en geeft soms een dof geluid. Net als de Move van de Playstation bevat de Wii remote ook een trilfunctie.

Op de Wii kunnen ook Nintendo GameCubespellen gespeeld worden. De controller en Memory Card worden dan aan de bovenkant aangesloten (de dekseltjes kunnen verwijderd worden).

Tevens kun je een Nunchuk aansluiten op je controller. Dit is voor spellen waarbij beide handen en bewegingen nodig zijn. Bijvoorbeeld boksen op Wii Sports. Niet alle spellen hoeven gebruik te maken van de bewegingsmogelijkheden van de Wii remote. Een aantal spellen (zoals Mario Smash Bros) zou je met de oude controller kunnen spelen.

Bij veel spellen kun je de afstandsbediening in een ander hoesje steken. Mario kart Wii gebruikt een stuurtje en bijvoorbeeld voor Wii tennis zou je een plastic racket kunnen aanschaffen waar je de remote in drukt.

De Wii-afstandsbediening heeft tevens een intern geheugen van 6 kB. Dit geheugen kan gebruikt worden om bijvoorbeeld zelfgemaakte Mii's (een kleine personage, of avatar die je zelf aankleed, en vormgeeft.) op te slaan en die uit te wisselen met andere Wii-systemen. De Mii wordt vaak gebruikt in minigames, of kan als extra in een spel functioneren. Een van de spellen waar de Mii de hoofdrol heeft is Wii Sports.

De kosten van een Wii met remote controller zijn: €150,00 een losse Wii remote controller is €29,99 en wanneer je de Nunchuk erbij wil is het €50,00. Een losse Nunchuk is €19,99 mits van Nintendo.

Eigen oordeel/eigen mening:

Als je kijkt naar de prijs is de Wii met alle accesoires het goedkoopste. De Move is achter de hype van Nintendo aangelopen. Ik vind de Kinect van Xbox 360 het verst in de technologie omdat je dit zonder controller speelt. Persoonlijk denk hierdoor dat je het beste de Kinect van Xbox aan kunt schaffen. Dit heeft de meeste potentie. Nu de goede spellen er nog bij. 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie games

R.U.S.E

RTS game over de Tweede Wereldoorlog

Verantwoord speelgoed, is ook leerzaam

Verantwoord Houten speelgoed en 3d puzzels zijn zeer leerzaam voor kinderen en volwassenen

Warrock Recensie

Warrock, Gratis first person shooter van GamersFirst

Gran Turismo 5

Gran Turismo 5 (GT5) is een racespel voor de playstation 3. Een van de beste racespellen.

Crossfire

Wat informatie over crossfire en tips om goed te worden. Er is ook een uitleg over het spel aanwezig.

De taal wijzigen van de Nintendo DS

Lees hier in eenvoudige stappen hoe u de taal kunt wijzigen van uw Nintendo DS / DSi / DS-XL

Kingdoms of Amalur: Reckoning

Kopen of niet? Lees het hier!

Call of Duty: Black Ops - Misser of Succes?

Een recensie waarbij alle aspecten van de nieuwste Call of Duty game aanbod komen.

Gosupermodel

Gosupermodel: een site waar meiden zich kunnen ontplooien

Fight night champion.

Boksspel met een sterk grafische storymode & indrukwekkende spelersinterface

Silent Hill Origins

Silent Hill Origins is een erg enge Horror Survival die je vaak de stuipen op het lijf jaagt.

Wat is Wordfeud?

de nieuwste rage wordfeud

Wordfeud installeren

Wordfeud is een spel welke eigenlijk een online versie is van het oude bordspel Scrabble. Wordfeud is gratis te downloaden voor op je tablets, Iphone en al je android toestellen.

Het bekendste online spel: Bubble Shooter

Bubble shooter is 1 van de meest gespeelde spelletjes op het net. Een mix tussen tetris en vier op een rij.

Dead Space 2 the next level in survival horror.

Dead space survival horror in outer space waar niemand je hoort schreeuwen.

Gamen, voor je plezier of wordt het je dood?

Een overzicht van alle fatale gevolgen na het gamen.

MafiaWars, het meest succesvolle spel op Facebook

Het succes achter online games op netwerksites zoals Facebook, toegepast op het spel MafiaWars van uitgever Zynga

PS3 The Fight : Lights Out

een review van een veelbelovende ps3 move titel

Gran Turismo 5 op de ps3 ook in 3D, de review.

Een review over GT5, maar dan ook met 3D.

Grand Theft Auto 4

Grand Theft Auto 4 is een wereld opzich zelf

Hoe begon de verkoop van Rainbow Loom?

In juli en augustus worden veel braderieën en markten georganiseerd. Wie over zo’n evenement loopt, zal al snel de kraampjes tegenkomen waar loombands worden verkocht.

Everquest 2 Extended nu free to play

Everquest 2 is nu free to play, hier enige informatie na 2 weken spelen.

Tribalwars: Handige tips voor een beginner

Wil je een gratis online spel via internet spelen. Deze game is aan te raden! Het is een strategische game en wordt door duizenden mensen gespeeld. Als je een beginnende speler bent, lees dan dit artikel voor wat tips!

World of Warcraft

Een beschrijving van het populaire computerspel World of Warcraft.

Call of Duty Black Ops Wapens

Ik ga de beginnende en gevorderde Call of Duty speler leren en helpen hoe je beter kunt worden.