Warhammer, welk van de 3 soorten past bij mij?


Publicatie datum:

In dit artikel krijg je hulp in het kiesen van welk soort warhammer spel bij jouw past

Gesponsorde koppelingen

Weet jij niet welk soort warhammer je wilt gaan spelen hier is een korte handleiding.

Warhammer is een boordspel met eigen geschilderde modelen. Het is een hobby die al meerdere jaren bestaat en veel wordt gespeeld over de hele wereld.

Er zijn 3 soorten Warhammer: Warhammar fantasy, Warhammer 40K, Warhammer the Lord of the Rings.
Maar hoe weet je nou welk van deze 3 bij jouw past ik geef een korte beschrijving over alle 3 de soorten en waarom je het wel of niet zou willen spelen.

Warhammer Fantasy

De oudste van de 3 soorten warhammer, Het is gebaseerd op de verhalen van J.R tolkiens in deze wereld vind je dus elven, orcs, mensen, dwergen, en nog veel meer mystieke wezens terug. Er zijn een heleboel legers en modelen om uit te kiezen dit is een groot pluspunt want je krijgt zo je eigen unieke speel ervaring. Een nadeel van warhammer fantasy is wel dat het waarschijnelijk de moeilijkste spel variant is en het schilderen van de modelen het meeste werk is omdat er gewoon weg veel modelen in een leger zit. Warhammer Fantasy is voor de speler die van een lord of the rings achtige sfeer houdt maar zelf alles nog kan veranderen in die wereld je zit dus niet vast aan bepaalde manieren van schilderen of legers creeren. Het is niet voor spelers die niet van het model verven houden en geen zin hebben om veel regels uit hun hoofd te leren.

Warhammer 40K

Warhammer 40K speelt zich af in de vere toekomst, Je hebt nog steeds Orks en Mensen maar nu ook buitenaardse wezens die allemaal weer hun eigen motivatie hebben om oorlog te voeren. 40K speelt zich af op de vele planeten in het 40K universum je kan dus de ene keer in een verlaten stad vechten en de andere keer weer in de jungle of woestijn. 40K heeft iets minder soorten legers dan in fantasy maar zeker nog genoeg keuzes om je eigen unieke leger te maken. Het model en schilderwerk is een stukje makkelijker en minder omdat vaak de legers wat minder units bevaten dan in Fantasy. Ook zijn de regels iets simpeler en wat meer Straight forward, Een nadeel hieraan is dan wel weer dat geluk een grotere rol gaat spelen en dat je soms op bepaalde gaten in de regels komt en je die dan onderling moet uitwerken, maar dit is meestal goed te doen. 40k is voor mensen die van veel schieten, Tanks, grote vechtmachines, en totale oorlog houden. Ook is het voor mensen die snel willen spelen en geen zin hebben om eerst 100 modelen te schilderen.

Warhammer the Lord of the Rings

Warhammer tLotR is een excate replica van de 3 films The Lord of the Rings. Modelen zien eruit zoals ze in de film eruit zagen. Het is voor spelers die precies de veldslagen uit de film willen na spelen en niet echt voor spelers die zelf een verhaal of veldslag willen bedenken, het kan wel met tLotr maar ik raad daarvoor Fantasy aan. Je hebt dus de Mensen, Elven, Dwergen, Orcs enz. het leuke aan tLotR is wel dat je bijvoorbeeld ook met Gandalf (een held uit tLotR) kan spelen. De regels zijn relatief makkelijker dan Fantasy en 40K en de mogelijkheden zijn in mijn opzicht ook iets gelimiteerder. Het model en schilderwerk is vergelijkbaar met 40K alleen vaak wordt er wel verwacht dat je ze ongeveer schildert zoals in de film. Sommige spelers vinden dit geen probleem ik zelf vindt dit een min punt. Warhammer tLotR is voor spelers die de veldslagen van Middle-earth willen naspelen met een paar kleine aanpassingen hier en daar. Het is niet voor spelers die zelf een leger willen creeren en daarmee oorlog willen voeren tegen andere legers op allemaal verschilende soorten manieren. Met tLotR zit je meer vast aan de film dit kan gezien worden als pluspunt of al minpunt.

Ik hoop dat het allemaal beetje duidelijker is geworden en de keuzen zo iets makkelijker wordt.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 8
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie games

Gran Turismo 5 op de ps3 ook in 3D, de review.

Een review over GT5, maar dan ook met 3D.

Kingdoms of Amalur: Reckoning

Kopen of niet? Lees het hier!

Tribalwars: Handige tips voor een beginner

Wil je een gratis online spel via internet spelen. Deze game is aan te raden! Het is een strategische game en wordt door duizenden mensen gespeeld. Als je een beginnende speler bent, lees dan dit artikel voor wat tips!

League of Legends - Gratis RTS

Een gratis game waar je veel inzicht, strategy en teamplay voor nodig hebt.

Call Of Duty - Modern Warfare 2

Het spel van dit moment ... Call of Duty Modern Warfare 2

Silent Hill Origins

Silent Hill Origins is een erg enge Horror Survival die je vaak de stuipen op het lijf jaagt.

Runescape

Hierbij een korte uitleg over wat het Runescape spel inhoud.

Hoe begon de verkoop van Rainbow Loom?

In juli en augustus worden veel braderieën en markten georganiseerd. Wie over zo’n evenement loopt, zal al snel de kraampjes tegenkomen waar loombands worden verkocht.

Crysis Warhead

Crysis Warhead Review

Just dance, Feel the groove, Hit the move!

Just dance met onder andere: Fame!, U can't touch this en I like to move it!

Wat is Wordfeud?

de nieuwste rage wordfeud

Angry Birds

Begonnen als een game, tegenwoordig een merk met eigen kleding, knuffels en andere merchandise.

Verantwoord speelgoed, is ook leerzaam

Verantwoord Houten speelgoed en 3d puzzels zijn zeer leerzaam voor kinderen en volwassenen

Terrorisme en Oorlog-games

Terroristen en war games? Lees verder om erachter te komen op welke manier deze games worden gebruikt door terroristen.

Red Dead Redemption

Deze uitgebreide, free roaming game uitgebracht in mei 2010 door Rockstar Games heeft zeker niet een paar centjes gekost om te ontwerpen. Het resultaat mag er zijn! Ik vond het één van de beste spellen die ik in tijden heb gespeeld!

Wordfeud installeren

Wordfeud is een spel welke eigenlijk een online versie is van het oude bordspel Scrabble. Wordfeud is gratis te downloaden voor op je tablets, Iphone en al je android toestellen.

ZZ TOP beleeft furore in gaming industrie

Rockband onverslaanbaar. ZZ TOP weerstaat de tand des tijds!

Tribal Wars: Doden of gedood worden

Kom hier te weten hoe je in de brute wereld van Tribal Wars kan overleven.

World of Warcraft of Waardig ouder Worden?....deel 2

Een reisje naar het verleden, naar koude vochtige krotten waar een betoverend schouwspel van elektronische beelden je in vervoering bracht....de arcade

Het bekendste online spel: Bubble Shooter

Bubble shooter is 1 van de meest gespeelde spelletjes op het net. Een mix tussen tetris en vier op een rij.

Gratis MMORPG - Age of Conan

Korte recensie van de gratis MMORPG Age of Conan

Persona 4

Een mooie RPG met een aantal typische Japanse Elementen.

PS VITA is de max

De PS VITA is er eindelijk.

Games maken

Hoe word je game artist, game designer of game developer (programmeur)

Obscure II

Een horror survival met een humoristische ondertoon.