Wii Fit


Publicatie datum:

Wii Fit is een videogame voor de Nintendo Wii

Gesponsorde koppelingen

Op 25 april 2008 heeft Nintendo het spel Wii Fit in Nederland uitgebracht voor hun eigen console, de Wii. Met 14 miljoen verkochte exemplaren is het een groot commercieel succes.

 De Wii Balance Board

Wii Fit is de eerste videogame die gebruik maakt van de Wii Balance Board. Dit is een wit apparaat met het uiterlijk van een personenweegschaal. De Balance Board maakt gebruik van een aantal druksensoren, waarmee het het lichaamsgewicht en de drukverdeling kan berekenen, als er iemand op gaat staan.

Het spel zelf

Gameplay

Zoals de naam al impliceert, is Wii Fit in feite een fitnessgame. Het spel laat je 48 verschillende oefeningen doen die op een of andere manier goed zijn voor je lichaam. Deze oefeningen zijn onder te verdelen in 4 verschillende groepen:

  • Yoga-oefeningen;
  • Balansoefeningen;
  • Aerobicsoefeningen;
  • Spieroefeningen.

Al deze oefeningen worden op het scherm eerst voorgedaan door een digitale 'trainingscoach', waarna je je zelf moet uitvoeren, al staande op de Balance Board. De druksensoren registreren je verrichtingen en sturen die vervolgens door naar je Wii, welke je resultaten op het scherm laat zien.

Grafieken en het repeterende karakter van Wii Fit

De bedoeling van Wii Fit is dat je dagelijks even het spel opstart zodat het je BMI (Body Mass Index) kan meten, nadat je je lengte hebt opgegeven. Vervolgens besteed je ongeveer een half uur aan een aantal oefeningen. Elke keer als je dit gedaan hebt zal Wii Fit je resultaten invullen in grafiekjes; hiermee is duidelijk te zien of je vorderingen maakt. Dit heeft voor vele mensen een stimulerend karakter, aangezien men nu eenmaal beter wil worden in dingen. Dat dit gebeurt door oefeningen die noch langer, noch moeilijker worden, heeft hier ook zeker mee te maken. Op deze manier wordt de speler aangemoedigd om vooral door te gaan met zijn dagelijkse 'training', en hier een betere lichaamsconditie aan over te houden.

Nintendo heeft overigens gemeld dat Wii Fit volstrekt niet genoeg is om je lichaam in een betere toestand te krijgen, maar dat het wel helpt, en in combinatie met een goede levensstijl búiten Wii Fit, inderdaad je lichaamsconditie kan verbeteren.

Touch! Generations

Wii Fit is onderdeel van het Touch! Generations merk. Dit is een verzameling van Nintendogames, ontwikkeld voor de Nintendo Wii en de Nintendo DS. Touch! Generation games worden gekenmerkt door het feit dat ze bedoeld zijn voor een breder publiek dan alleen de 'normale' gamers. Waar de meeste andere games intimiderend en ingewikkeld over kunnen komen voor een leek in de 'gamewereld', doen deze games juist hun best om toegankelijk te zijn. Dit gebeurt door verschillende aspecten van de spellen. Zo worden alle Touch! Generations games gekenmerkt door een simplistisch, minimaal uiterlijk. Ook wordt het in al deze games gestimuleerd om elke dag maar eventjes het spel op te pakken, in plaats van dat het het fijnste is om één of meerdere uren aan een stuk te spelen, zoals bij conventionele videogames. Op deze manier is het ook voor volwassenen, die vaak minder tijd hebben dan de jongeren en adolescenten die de normale doelgroep vormen, makkelijk om te beginnen aan een game. Ten derde hebben alle spellen in deze serie een simpele besturing. Dit in tegenstelling tot veel andere games, waar vaak vele knoppen gebruikt moeten worden. In dit licht vallen de DS en de Wii eigenlijk ook onder de Touch! Generations serie, aangezien beide spelcomputers uitermate geschikt zijn voor games met een simpele besturing. Immers, het touchscreen van de DS en de bewegingsgevoelige 'afstandbediening' van de Wii eisen geen enkele voorkennis met games, zoals bij de controllers van andere spelcomputers zoals de Xbox 360 en Playstation 3 het geval is.

Andere games in de Touch! Generations serie zijn Big Brain Academy, Wii Sports, Wii MusicDr. Kawashima's Brain Training en Nintendogs.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie games

Tips voor call of duty multiplayer (beginner)

Ik zal het hebben over de tips om zo goed mogelijk te presteren online

Obscure II

Een horror survival met een humoristische ondertoon.

Call of Duty Black Ops Wapens

Ik ga de beginnende en gevorderde Call of Duty speler leren en helpen hoe je beter kunt worden.

Liar’s dice: Het leuke dobbelspel voor een oneindig aantal spelers!

Herinnert u zich het dobbelspel uit de free-roaming game Red Dead Redemption of de derde film van Pirates of the Caribbean? Dat is liar’s dice! Ook wel diception, perudo, pirate’s dice of dudo genoemd.

Gran Turismo 5

Gran Turismo 5 (GT5) is een racespel voor de playstation 3. Een van de beste racespellen.

World of Warcraft

Een beschrijving van het populaire computerspel World of Warcraft.

De taal wijzigen van de Nintendo DS

Lees hier in eenvoudige stappen hoe u de taal kunt wijzigen van uw Nintendo DS / DSi / DS-XL

Everquest 2 Extended nu free to play

Everquest 2 is nu free to play, hier enige informatie na 2 weken spelen.

De nieuwe Xbox 360.

De nieuwe Xbox 360 is er! Een grote verbetering, of een stap in de slechte richting ?

Sudoku doorgronden

Een sudoku puzzel doorgronden

Jewels

Beschrijving van Jewels (MHGames), gespeeld op de Samsung Galaxy S (via android market downloadbaar)

Een gebroken wereld

Fallout 3, de 3de game in de reeks RPG's van Bethesda Softworks.

Runescape

Hierbij een korte uitleg over wat het Runescape spel inhoud.

Crysis Warhead

Crysis Warhead Review

Call of Duty: Black Ops - Misser of Succes?

Een recensie waarbij alle aspecten van de nieuwste Call of Duty game aanbod komen.

Gosupermodel

Gosupermodel: een site waar meiden zich kunnen ontplooien

Review van Star Wars: the Force Unleashed 2

Review van de PS3 game Star Wars: the Force Unleashed 2.

Hoe speel je Morgenland, een spel in het Nabije Oosten.

Er zijn ook nog leuke dingen over het Nabije Oosten, bijvoorbeeld het spel Morgenland.

Wordfeud installeren

Wordfeud is een spel welke eigenlijk een online versie is van het oude bordspel Scrabble. Wordfeud is gratis te downloaden voor op je tablets, Iphone en al je android toestellen.

Als je van spelletjes spelen houdt is er op internet voor ieder wat wils te vinden.

De populairste gratis online spelletjes zijn momenteel; Bubble Shooter, Chinese Checkers, 3 In One Checkers, Class Kiss, Master Mind en Bloons.

Call of Duty Modern Warfare 2: Hoe word ik goed?

Handige hints en tips voor het verbeteren van je Modern Warfare 2 skills!

Recensie Sniper elite V2

In 2005 kwam er een game uit die alleen maar sniper missies heeft. De naam van deze game was Sniper Elite. Na dit succes is er op 4 Mei 2012 Sniper elite V2 uitgekomen. Ik heb de game gespeeld en ik moet zeggen ik ben enthousiast!

Xbox, Wii of Playstation?

Welke spelcomputer moet je kiezen? XboX, Wii of Playstation

Angry Birds

Begonnen als een game, tegenwoordig een merk met eigen kleding, knuffels en andere merchandise.

Wii Fit

Wii Fit is een videogame voor de Nintendo Wii