World of Warcraft of Waardig ouder Worden?....deel 2


Publicatie datum:

Een reisje naar het verleden, naar koude vochtige krotten waar een betoverend schouwspel van elektronische beelden je in vervoering bracht....de arcade

Gesponsorde koppelingen

Vroeg of laat komt er een periode in je leven dat je geen trapje meer nodig hebt om bij alles te kunnen. Die periode gaat meestal samen met het zelfstandig kunnen rondlopen in de wereld rond je. Ikzelf had na enkele jaren de mogelijkheid bereikt om zelf wat “realm exploration” te doen.

Ik vond lunaparken.

Eej heb je 10 frank voor me?

Meestal in de meest ongure buurten van je stad heb je een lunapark. Wel, vroeger waren die er toch.  Een goede 20 jaar geleden hebben de uitbaters van deze zaken snel doorgehad dat er meer geld te rapen viel met gokmachines dan met arcade kasten waar er om de 10 minuten een halve Euro in viel. Exit plezier. Nu ja, ook de opkomst van de thuis-console was een belangrijke doodssteek voor deze “oorden van verderf” Het had iets, een ouderwets lunapark. Meestal stonden al de machines in een oud pand waar de uitbater koos voor een gezellige verlichting zodat de spelers zich konden amuseren in een gemoedelijke sfeer. Waarschijnlijk wou de persoon in kwestie geen bal uitgeven aan elektriciteitskosten....nu ja, het had iets. Onvermijdelijk werd je een keer of 3 lastig gevallen per bezoek. Meestal door jongeren die geen geld hadden om zelf te spelen en zo met een klein groepje eenzaten “aanspoorden” om te delen in het plezier. Zou het zijn zoals iets oudere mensen die bij hoog en laag beweren dat het leger de beste tijd is uit hun leven? Je vergeet de slechte tijden en focust op de adrenaline en het gevoel van opwinding. Ik heb althans de mentale littekens om te bewijzen dat ik “daar was”.

 

Zoveel kleuren en smaken.

Als je één spel voor je hebt speel je dat spel en dat is het dan. Het alternatief is jezelf vervelen. Zeg nu zelf, zelfs het slechtste spel kan er voor zorgen dat je even bezig bent. Kijk naar de hopen spelletjes die op facebook door millioenen gespeeld worden. In een lunapark heb je tientallen, soms een honderd verschillende spelen. De keuze is overdonderend en ik herrinner me nog als jonge kerel vaak de moeilijke keuzes voor mijn laatste geld. We spreken midden jaren 80, alle nieuwe spelen werden bijna eerst uitgebracht in de lunaparken. Door het ontbreken van media storage zoals harddisken, cd’s en dvd’s moest alles op ROM (en ik weet het ik ga misschien te technisch voor sommigen) Het ging over een “board” van enkele kilobyte die dan hardwarematig vervangen moest worden als je een nieuw spel in de kast wou steken. Er waren geen grafische adventures, geen grote RPG spelen, bijna niets multiplayer behalve Gauntlet (een nostalgische glimlach verschijjnt nu op menig gezicht).

Je had Yie ar Kung fu en Wonderboy, Zaxxon en de eerste Outrun. Gyruss en Green beret. Je speelde Moon Patrol en Donkey Kong en als je niets anders had Pacman en Frogger.  nsert another coin was een dagelijks gegeven, net als press 1P to start. Game over was onvermijdelijk....of je zou er nu nog zitten.

The Champion

Het eerste decennium van “coin ops” was een eenzame rit. Meestal ging het om juist jezelf tegen de computer. Bijna elk spel was onderverdeeld in levels. Natuurlijk was er een variatie in te vinden maar in essentie ging het om een verhoogde moeilijkheidsgraad, level per level per level.

Met de “Beat em up” veranderde dit stramien helemaal. In de vroeger jaren 90 kwam één van de eerste vechtspellen op de markt, Street Fighter. Hier kon je ook tegen de computer alsmaar moeilijker tegenstanders vloeren maar er kwam ook een extra dimensie aan te pas. Je menselijke tegenstander. De tijd dat je de computer ai door kon hebben (wat nooit echt moeilijk was) was voorbij. Het ging om een tegenstander van vlees en bloed hier. Iemand met reflexen en een strategie. Het opende een hele nieuwe dimensie. Meestal keek je rond of er iemand op je favoriete speelkast speelde en je observeerde hem even. Als je dacht dat je zijn strategie door had of je meende gewoon beter te zijn dan daagde je hem uit. Je gooide je geld in de gleuf en drukte op 2P. De kamp begon en even waande je je een gladiator in de ring. Eer als je hem versloeg en van de kast wegjaagde maar een bittere afgang als het met jou gebeurde.

De glorie van het alles.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 5
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie games

Grand Theft Auto 4

Grand Theft Auto 4 is een wereld opzich zelf

Crysis 2

Korte beschrijving over het spel Crysis 2 online & multiplayer

Dead Space 2 Recensie

Het gruwelijke horror verhaal in de ruimte gaat verder!

Internet aansluiten op uw PS3: Zo moet het.

In dit artikel wil ik je uitleggen hoe je jouw internet goed aansluit op je ps3.

Persona 4

Een mooie RPG met een aantal typische Japanse Elementen.

Call Of Duty - Modern Warfare 2

Het spel van dit moment ... Call of Duty Modern Warfare 2

Tribal Wars: Doden of gedood worden

Kom hier te weten hoe je in de brute wereld van Tribal Wars kan overleven.

De nieuwe Xbox 360.

De nieuwe Xbox 360 is er! Een grote verbetering, of een stap in de slechte richting ?

Gran Turismo 5

Gran Turismo 5 (GT5) is een racespel voor de playstation 3. Een van de beste racespellen.

Recensie Sniper elite V2

In 2005 kwam er een game uit die alleen maar sniper missies heeft. De naam van deze game was Sniper Elite. Na dit succes is er op 4 Mei 2012 Sniper elite V2 uitgekomen. Ik heb de game gespeeld en ik moet zeggen ik ben enthousiast!

Everquest 2 Extended nu free to play

Everquest 2 is nu free to play, hier enige informatie na 2 weken spelen.

ZZ TOP beleeft furore in gaming industrie

Rockband onverslaanbaar. ZZ TOP weerstaat de tand des tijds!

MafiaWars, het meest succesvolle spel op Facebook

Het succes achter online games op netwerksites zoals Facebook, toegepast op het spel MafiaWars van uitgever Zynga

Compleet nieuwe Sims - middeleeuwen

De Sims Middeleeuwen

Verantwoord speelgoed, is ook leerzaam

Verantwoord Houten speelgoed en 3d puzzels zijn zeer leerzaam voor kinderen en volwassenen

Gratis MMORPG - Age of Conan

Korte recensie van de gratis MMORPG Age of Conan

Call of Duty Modern Warfare 2: Hoe word ik goed?

Handige hints en tips voor het verbeteren van je Modern Warfare 2 skills!

Warrock Recensie

Warrock, Gratis first person shooter van GamersFirst

Gran Turismo 5 op de ps3 ook in 3D, de review.

Een review over GT5, maar dan ook met 3D.

Games van 2011 voor de PlayStation 3

De games in dit artikel zijn per maand gesorteerd. Van enkele games zijn de releasedata nog onbekend.

Terrorisme en Oorlog-games

Terroristen en war games? Lees verder om erachter te komen op welke manier deze games worden gebruikt door terroristen.

Geruchten over een PlayStation 4... Komt'ie d'r?

Er zijn inmiddels al weer 5 jaar verstreken: de introductie van de PlayStation 3, een geheel nieuwe gameconsole van Sony. Wordt het dan geen tijd om de PS4 in ontvangst te nemen?

Hoe werkt het spel “leger van Illusionisten van het eeuwige paradijs”?

“De Illusionist” lijkt vriendelijk, maar pas op. Als meester van de misleiding is hij zeer getalenteerd in afleiding en charme.

Het bekendste online spel: Bubble Shooter

Bubble shooter is 1 van de meest gespeelde spelletjes op het net. Een mix tussen tetris en vier op een rij.

Als je van spelletjes spelen houdt is er op internet voor ieder wat wils te vinden.

De populairste gratis online spelletjes zijn momenteel; Bubble Shooter, Chinese Checkers, 3 In One Checkers, Class Kiss, Master Mind en Bloons.