Dingen die je niet moet doen om af te vallen


Publicatie datum:

Dingen die je niet moet doen om af te vallen...

Gesponsorde koppelingen

Om gewicht te verliezen doen sommige mensen vreemde dingen. Op het moment dat je iets heel graag wilt heb je wellicht de neiging om iets toch te proberen waarvan je eigenlijk wel weet dat het niet gaat werken of niet goed voor je is.. In dit artikel staan een aantal dingen die je moet overslaan om gewicht te verliezen.

Gesponsorde koppelingen

Jezelf uithongeren

Een crashdieet volgen is zinloos. Het is namelijk niet vol te houden. Er breekt een moment aan dat je wilskracht op is en je alle remmingen overboord gooit. Je eet alles wat je tijdens het dieet niet mocht eten en je propt je ermee vol. Tijdens de crashdieet periode heeft je lichaam wel spieren verbrand om aan energie te komen. Je kunt na een periode van uithongeren minder eten dan daarvoor. Alleen doordat je spieren bent verloren. Het is dus niet wijs om een crash dieet te volgen. Rustig gezond afvallen is een verstandigere optie.

Pillen en vreemde supplementen

Op websites en televisie worden allerlei vreemde supplementen en pillen aangeboden waarmee je vele kilo’s zou verliezen en gewoon kunt blijven eten. Dat klinkt te mooi om waar te zijn en… dat is het ook. Wanneer er echt zo’n pil zou bestaan zouden er dan nog mensen zijn met overgewicht? Waarschijnlijk niet. Het is aannemelijker dat de fabrikanten een slaatje willen slaan uit de wensen van mensen om af te vallen. En deze is zo sterk dat mensen pillen kopen waarvan ze eigenlijk goed weten dat ze niet werken. Dus doe jezelf en je portemonnee een plezier en geef je geld uit aan  de sportschool i.p.v. pillen en rare supplementen.

Obsessief gedrag

Gewicht verliezen kan natuurlijk niet snel genoeg gaan. Maar zorg ervoor niet door te slaan in obsessief gedrag. Sporten is heel goed maar sla niet door en ga niet 6 keer per week sporten. Dit is namelijk moeilijk lang vol te houden. Ook in het gewicht meten worden mensen soms obsessief. Iedere dag wegen heeft geen zin en kan zelfs demotiverend werken als de meter niet snel genoeg naar beneden gaat. Je ideale gewicht berekenen kun je ook beter met een ander instrument doen dan de weegschaal.

Roken

Vreemd genoeg zijn er mensen die serieus nadenken om (weer) te gaan roken. Door te roken wordt inderdaad de energiebehoefte van het lichaam verhoogt. Mensen die stoppen met roken merken dit meestal met een (kleine) toename in lichaamsgewicht. Maar de gezondheid voordelen wegen zeker op tegen een kleine toename in gewicht. Dus stop met roken en ga toch maar een keer extra sporten!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

De invloed van de persoonlijkheid van ouders op de opvoeding

Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek wordt bekeken in hoeverre de persoonlijkheid van ouders invloed heeft op de manier waarop zij hun kinderen opvoeden.

Alzheimer

Wat veroorzaakt de ziekte van Alzheimer? En wat kan er aan gedaan worden?

CVS

ME CVS, de controverse

De ambulance

Dit is een informatieve uiteenzetting over de ambulance.

Aceclofenac

Beschrijving van het medicament Aceclofenac.