39 weken zwanger


Publicatie datum:

39 weken zwanger, zwangerschap week 39

Gesponsorde koppelingen

Informatie en adviezen over de 39e week van de zwangerschap

Het hartje van je baby aanhoren

Onderwijl je kindje wacht om geboren te worden geniet hij of zij nog naar het vertrouwde geluid van je kloppend hart. Als je kindje straks geboren is, dan ligt hij graag op je buikje of tegen je (linker) schouder. Op deze plaats hoort ie immers je hart kloppen. Dat is voor je baby een vertrouwd geluid.

Je vliezen gaan breken

Wanneer je vliezen gebroken zijn is je baby niet langer meer beschermd van infecties en virussen van buiten de buik. Duurt de bevalling langer dan een etmaal en heb je gekozen om thuis te bevallen? Zet dan de geboorte voort in het ziekenhuis om het gevaar van infecties te voorkomen.

Nog eventjes..

De laatste loodjes zijn inderdaad het zwaarste tijdens je laatste weken van je zwangerschap.Je buik is nu op zijn grootst en je zult vaak moe zijn.Geef jezelf over aan deze vermoeidheid. Doe overdag een middagdutje als je hier behoefte aan hebt.Of als je niet slaperig bent, ga dan heerlijk liggen op de bank. Want hoe meer je bent uitgerust, des te beter je bevalling zal verlopen. Zwangere dames van deze periode blijven graag dicht bij huis. Het is niet moeilijk te raden waarom: de kans dat je bevalt is nu erg groot, daar komt nog bij dat je verplaatsen erg vermoeiend is. Want je kunt nu letterlijk elk ogenblik bevallen! Houdt hier dus rekening mee. Gedurende de 39e week van je zwangerschap kan de baby elk moment arriveren, blijf hier altijd aan denken als je van huis gaat. Neem altijd een gsm mee!

Zwemmen

Tijdens het zwemmen voel je door het water even niet meer het gewicht van je buikje, dat is een verademing! Je voelt je buikje even niet meer. Het gewicht van je zware buikje is ineens verdwenen. Er zijn veel zwembaden in Nederland die speciale zwemsessies hebben voor zwangere vrouwen. Een heleboel zwambaden in Nederland geven speciale zwemlessen voor (hoog)zwangere dames, informeer of dat bij jouw in de omgeving ook zo is.) Een bijkomstig voordeeltje: je doet ook nog iets aan lichaamsbeweging! Ga wel samen met iemand (je levenspartner) zwemmen want we hebben zojuist gemeld dat de kans op bevallen erg groot is.Dan is het prettig als je snel met de auto naar huis of ziekenhuis kunt gaan.Als je in het ziekenhuis gaat bevallen: zorg ervoor dat je de kleding voor het ziekenhuis (je koffer/tas) meeneemt als je gaat zwemmen, zodat je bij een spontane bevalling meteen naar het ziekenhuis kunt rijden. Heb je besloten om in het ziekenhuis te gaan bevallen? Neem dan gelijk je vluchtkoffer mee naar het bad zodat je subiet je spullen bij je hebt mocht je opeens moeten bevallen. Als je het toch niet meer aandurft om naar het bad te gaan, of er is bij jouw in de directe omgeving geen zwembad die aan zwangerschapszemmen doet dan kun je ook lekker thuis in bad liggen. Dit werkt ook zeer ontspannend. Met een beetje zwangerschapsolie of andere lekkere kruidenolie/badolie wordt het helemaal een aangename belevenis.

Nesteldrang hebben

Zoals in week 22 vermeld hebben veel zwangere dames last van nesteldrang. Alles moet schoon voordat de baby geboren wordt! Doe wat je wilt of kunt, echter forceer niets, want je bent nu erg fragiel met je zwangere buikje. Overbelast jezelf niet, want je kunt nu niet veel hebben met je zware buik. Laat anders de papa ook maar eens de handjes uit de mouwen steken!

Geniet nog even

Ga nog even naar de kapsalon nu het nog kan! Of neem een pedicure, manicure of een schoonheidsbehandeling. Straks wordt dit allemaal eens stuk ingewikkelder als de kleine geboren is! Als de spruit geboren is kun je dit alles wellicht niet meer zo snel doen.

Checklist voor de papa

De vader moet nu ook eens in actie komen want zo vlak bij de geboorte kun je niet meer alles alleen doen. Gedurende en voor de bevalling:

  • De verloskundige: Zorg ervoor dat je steeds de juiste gegevens hebt om de verloskundige tijdig te bellen als het zover is.|Neem immer de contactgegevens van de verloskundige een mobieltje mee zodat je altijd de verloskundige kunt bellen als het nodig is. Deze informatie heb je als het goed is gekregen van de verloskundige.
  • Doe inkopen voor de geboorte: De geboorte van de kind kan heel wat tijd in beslag nemen, en in die tijd moeten jullie ook eten. Zorg dus dat er toereikend in huis is. Houdt ook rekening met de verloskundige en eventuele andere personen die tijdens de bevalling aanwezig zijn.
  • Wie is welkom bij en/of na de bevalling?Maak een lijstje met telefoonnummers van familie of vrienden die je gedurende of na de bevalling graag om je heen wilt hebben.
  • Opname apparatuur:Zorg ervoor dat je de fotocamera en/of filmcamera gereed hebt. Check dat ze voldoende opgeladen zijn en dat de opslagmedia (geheugenkaartjes, tapes) leeg zijn.Zorg dat je je fototoestel, filmcamera paraat hebt, de batterijen/accu zijn opgeladen, en dat er voldoende opslagmedia aanwezig is.
  • Babysitter regelenAls dit niet jullie 1e kindje is, dan is het niet gemakkelijk als deze altijd attentie nodig heeft gedurende de geboorte. Als je al (jonge) kinderen hebt, kun je deze even geen aandacht geven gedurende de geboorte.Mogelijk kun je arrangeren dat er iemand op je kindje(s) kan passen gedurende de geboorte van de baby. Zo kunnen jullie je helemaal zonder verdere zorgen concentreren op de bevalling.

Na de bevalling:

  • Aangifte van geboorte bij de gemeente: Voorkom een boete en schrijf je kindje binnen 3 dagen in bij je stad Je kunt hiervan een geboorte certificaat opvragen. Meestal is dit niet gratis, maar wel mooi en aardig om te hebben. De leges variëren per gemeente en liggen tussen de 10 en 25 euro.
  • Kraambezoek Gedurende de kraamvisite krijg jij het als (kersverse) pappa het nog druk. Daar de moeder is nog te vermoeid van de bevalling en daardoor moet jij (en de kraamverzorgster) het bezoek bedienen van een drankje en versnapering.
  • En het allerbelangrijkste: Het belangrijkste is natuurlijk het verzorgen van je echtgenote en kindje.En ga er maar vanuit dat je een de kneep van het luiers verschonen onder de knie gaat krijgen! Doch dit hoort er ook allemaal bij.En als dit niet jullie eerste kindje is zal het allemaal wel wat makkelijker gaan, je hebt dan tenslotte al een beetje ervaring. Mocht dit jullie 2e of 3e kindje zijn, dan gaat alles wat makkelijker, je hebt dan al wet ervaring!
Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Aloë Vera en zijn positieve eigenschappen - huidkwaaltjes - gezondheidkwaaltjes

De positieve krachten van de Aloë Vera.

Alles over wratten

Informatie over wratten

Wanneer is men doof?

Uitleg over hoe te testen op gehoorverlies en welke testen er bestaan.

In 3 stappen op weg naar een slank figuur!

Afvallen is heeft alles te maken met overtuiging en doorzettingsvermogen. Lees hier 3 stappen die je op weg zullen helpen naar een gezond gewicht

Tanden en kiezen bij kinderen

Tanden en kiezen van jonge kinderen

Het belang van gezonde voeding

Dit artikel wil je het belang van gezonde voeding aantonen, niet enkel voor het lichaamsgewicht, maar ook voor de gehele gezondheid.

Vitamine boost voor vijftig plussers pure noodzaak!

zijn extra vitaminen voor vijftigplussers noodzakelijk of overbodig?

Thuiszitten met psychische problemen

Wat te doen als je thuiszit met psychische problemen

Wie weet nu werkelijk wat gezond is en wat niet?

Als ik boodschappen ga doen voor mijn dagelijkse voeding weet ik somsvan gekkigheid niet meer wat ik moet kopen.

Is Artemisinine een Chinees wonder kruid tegen kanker?

Regelmatig lees je berichten dat Artemisinine een Chinees wonderkruid tegen kanker is, wat is daar van waar?

Eiwitten

Wat zijn eiwitten? Hoeveel heb je ervan nodig? En wat is de functie van eiwitten?

Gezond en effectief afslanken?

Een effectief en gezond dieet.

Dieetpillen, te mooi om waar te zijn?

Dieetpillen lijkt de oplossing om af te vallen zonder al te veel moeite, maar wat is nou de waarheid hierachter?

Uw Natuurlijk gewicht!

De praktijk is vaak weerbarstig en draagt meer risico met uw keuze om (weer) naar uw gewicht en figuur te streven die het eerder had.

Hoofdluis, feiten en fabels

Wat helpt wel en niet tegen hoofdluis?

Maaltijdvervangers

Een maaltijdvervanger is een gezonde en verantwoorde maaltijd op zich

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven VI

Goede en slechte vetten

Hoofdroos

Bijna iedereen heeft wel eens last gehad van hoofdroos. Maar wat is dit nu eigenlijk?

Wat is regeneratie therapie, hoe werkt regeneratie therapie

Geheel nieuwe behandelwijze die het zelf herstellend vermogen van de mens activeert en gestagneerde energie in het lichaam terug vrij maakt…

Alles over mazelen

Informatie over de mazelen

Rimpels: wat doe je er tegen?

Rimpels, bijna iedereen krijgt ze wel, maar hoe kom je er van af?

Verkoudheid

Het bestrijden van een verkoudheid d.m.v. huismiddeltjes.

Een ouder met borderline...

Gevolgen voor de opvoedingssituatie bij een psychiatrische stoornis

Voorwaardelijke machtiging

De

Extra verzorging voor uw gebit en het gebit van uw kinderen.

Een stukje extra verzorging voor het gebit