Waar let ik op bij het Cambridge Dieet?


Publicatie datum:

Alles wat je maar moet weten over het zogenaamde Cambridge dieet. Is dit een effectieve en gezonde manier van afvallen..?

Gesponsorde koppelingen

Veel mensen in ons land zijn te zwaar. Dit brengt onder andere gezondheiedsrisico's met zich mee. Daarnaast voelen deze mensen zich vaak niet lekker in hun vel zitten. Een paar kilo eraf kan op meerdere manier gedaan worden. Een bekende en veelbesproken manier is het zogenaamde Cambridge dieet. Maar hoe werkt die dieet eigenlijk precies, en is het eigenlijk wel gezond voor je? In dit artikel lees je daar meer over.

Bij het Cambridge dieet gaat het erom dat er zo min mogelijk koolhydraten worden gegeten. Het lichaam slaat namelijk de energie uit voedsel op als koolhydraten en vet. De bedenker van dit dieet is overigens Alan Howard. Dat je lichaam brandstof nodig heeft, dat moge duidelijk zijn. Het lichaam heeft verschillende reserves in de vorm van vetten en koolhydraten. Wanneer je lichaam energie te kort heeft, zal het eerst de koolhydraten aanspreken alvorens te beginnen aan het vet. Koolhydraten en vetten eten is dan ook uit den boze wanneer je bezig bent met het Cambridge dieet.

Niets meer eten 

Bij dit dieet mag je dus eigenlijk helemaal niets eten. Dat klinkt vreemd, maar is toch echt de waarheid. Alle maaltijden (3 per dag om precies te zijn) worden vervangen voor speciale soepen en shakes. Deze shakes moeten uiteraard worden betaald en kunnen flink duur zijn. Een maaltijd bevat ongeveer 150 calorieën. Wil je beginnen met dit dieet zul je in contact moeten komen met een gecertificeerde Cambridge consulent. Deze persoon kan je helpen bij het afvallen en je voorzien van de juiste soepen en shakes. Na 3 weken de shakes en soepen gegeten te hebben, ben je verplicht om een zogenaamde tussenweek in te lassen. In de avond mag je dan een niet al te zware maaltijd eten. Op deze manier kun je al zachtjes aan wennen aan het vast voedsel dat je op den duur weer zult gaan moeten eten.

Kilo's vliegen er vanaf

De pondjes (of kilo’s) zullen van je lichaam wegsmelten. Je krijgt immers maar maximaal 500 calorieën per dag binnen. Dit proces kan overigens vrij snel gaan, en kan handig zijn als er een aankomend evenement is waar je wat extra kilo voor kwijt wilt zijn. Dat je snel gewicht kunt verliezen met het Cambridge dieet dat moge duidelijk zijn.

Discussie over het dieet 

Over dit dieet is echter nog wel wat discussie gaande. Volgens verschillende deskundigen moet een mens namelijk minimaal 1200 calorieën per dag tot zich nemen. De critici zeggen dat een lichaam niet kan functioneren op 500 calorieën per dag. Daarnaast zitten de kilo’s er zo weer aan, want als je eenmaal weer vast voedsel gaat eten is je lichaam hier niet aan gewend. Een resultaat zou kunnen zijn dat je lichaam dit gaat opslaan als vet, waardoor je weer aankomt.

Conclusie

Goede cambridge dieet ervaringen zijn meestal van mensen die het dieet op de korte termijn bekijken. Je hoeft nergens rekening mee te houden. Eet gewoon de shakes en soepen die bij het dieet horen en je valt af, zo simpel is het. Of het op de lange termijn ook een goede methode is daar zijn de meningen over verdeeld. Daarnaast kunnen de kosten behoorlijk oplopen, en zijn er andere (goedkopere) methodes beschikbaar die waarschijnlijk ook nog beter voor het lichaam zijn.

Kortom, wil jij afvallen en dit op een gezonde manier doen? Dan is het Cambridge dieet waarschijnlijk niet geschikt voor jou. Kijk eens rond op het internet of in de boekenwinkel en zorg ervoor dat die kilo’s er op een gezonde en goedkope manier vanaf gaan.. 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Winterdip / Winterdepressie

Sommige mensen hebben in de winter (dan alleen) last van een dip of depressie.

Een basismodel van het geheugen

In dit artikel wordt een basismodel van het werken van het menselijk geheugen gegeven

Overgewicht en zelfwaardering

Hier wordt de invloed van overgewicht op de zelfwaardering besproken.

Herrie... In hoeverre is dit schadelijk voor je oren?

Je oren krijgen vaak te maken met een oorverdovend geluid. Welke impact kan dit hebben op je gehoor?

Azijn tegen kwaaltjes en ongemakjes

Azijn bestrijdt bacteriën en schimmels, werkt verzachtend bij zonnebrand, doet uw haar meer glanzen, enz...

Verkoudheid vermijden of bestrijden

Ben je vaak verkouden in de herfst of winter? Wil je weten hoe je ervan kunt komen of hoe je het een volgende keer kunt vermijden? Lees dat dit artikel!

Verkoudheid

Het bestrijden van een verkoudheid d.m.v. huismiddeltjes.

alles over zorgverzekeringen

Hier vindt u alle informatie die u nodig hebt om een ziektekostenverzekering af te kunnen sluiten

Alcoholische drank

Alcohol en gezondheidsrisico's

Wanneer is men doof?

Uitleg over hoe te testen op gehoorverlies en welke testen er bestaan.

Vrouwen met een dikke kont leven langer.

Uit wetenschappelijk blijkt dat een dikke kont het geheim is van een lang leven.

Depressie aanpakken

hoe ga je om met een depressie?

PLN-gen

Wat is het PLN-gen en wat voor gevolgen heeft het.

Alles over mazelen

Informatie over de mazelen

Dromen verklaard; achtervolgd worden

Wat betekent het als je droomt dat je wordt achtervolgd?

Alles over astma

Wat is astma, wat is er aan te doen?

Diabetes.

Over diabetes, wat het is, de types en de gevolgen.

Alles over hart en vaatziekten

Informatie over hart- en vaatziekten en de risicofactoren hierop. Voorkom dat je een hartaanval krijgt!

Acupressuur - een eeuwenoude Chinese geneeswijze

Wat is acupressuur, wat is zijn geschiedenis en hoe werkt het?

Behandelen van insectenbeten, insectensteken en de oorzaken hiervan

Wanneer je een tropisch land bezoekt loop je meer risico op insectenbeten en steken dan in Nederland. Ook komen er andere ziektes en aandoeningen voor dan in ons eigen land.

SOA's

Bescherm je!

Hoofdluis, feiten en fabels

Wat helpt wel en niet tegen hoofdluis?

Even vergeten,maar wat was dementie

Hoe herken ik dementie en wat zijn de verschijnselen?

Alcoholische drankjes en kanker

Alcoholische drankjes kunnen leiden tot allerlei soorten kanker

Alles over botox

Informatie over botox en botoxbehandelingen