Waar let ik op bij het Cambridge Dieet?


Publicatie datum:

Alles wat je maar moet weten over het zogenaamde Cambridge dieet. Is dit een effectieve en gezonde manier van afvallen..?

Gesponsorde koppelingen

Veel mensen in ons land zijn te zwaar. Dit brengt onder andere gezondheiedsrisico's met zich mee. Daarnaast voelen deze mensen zich vaak niet lekker in hun vel zitten. Een paar kilo eraf kan op meerdere manier gedaan worden. Een bekende en veelbesproken manier is het zogenaamde Cambridge dieet. Maar hoe werkt die dieet eigenlijk precies, en is het eigenlijk wel gezond voor je? In dit artikel lees je daar meer over.

Bij het Cambridge dieet gaat het erom dat er zo min mogelijk koolhydraten worden gegeten. Het lichaam slaat namelijk de energie uit voedsel op als koolhydraten en vet. De bedenker van dit dieet is overigens Alan Howard. Dat je lichaam brandstof nodig heeft, dat moge duidelijk zijn. Het lichaam heeft verschillende reserves in de vorm van vetten en koolhydraten. Wanneer je lichaam energie te kort heeft, zal het eerst de koolhydraten aanspreken alvorens te beginnen aan het vet. Koolhydraten en vetten eten is dan ook uit den boze wanneer je bezig bent met het Cambridge dieet.

Niets meer eten 

Bij dit dieet mag je dus eigenlijk helemaal niets eten. Dat klinkt vreemd, maar is toch echt de waarheid. Alle maaltijden (3 per dag om precies te zijn) worden vervangen voor speciale soepen en shakes. Deze shakes moeten uiteraard worden betaald en kunnen flink duur zijn. Een maaltijd bevat ongeveer 150 calorieën. Wil je beginnen met dit dieet zul je in contact moeten komen met een gecertificeerde Cambridge consulent. Deze persoon kan je helpen bij het afvallen en je voorzien van de juiste soepen en shakes. Na 3 weken de shakes en soepen gegeten te hebben, ben je verplicht om een zogenaamde tussenweek in te lassen. In de avond mag je dan een niet al te zware maaltijd eten. Op deze manier kun je al zachtjes aan wennen aan het vast voedsel dat je op den duur weer zult gaan moeten eten.

Kilo's vliegen er vanaf

De pondjes (of kilo’s) zullen van je lichaam wegsmelten. Je krijgt immers maar maximaal 500 calorieën per dag binnen. Dit proces kan overigens vrij snel gaan, en kan handig zijn als er een aankomend evenement is waar je wat extra kilo voor kwijt wilt zijn. Dat je snel gewicht kunt verliezen met het Cambridge dieet dat moge duidelijk zijn.

Discussie over het dieet 

Over dit dieet is echter nog wel wat discussie gaande. Volgens verschillende deskundigen moet een mens namelijk minimaal 1200 calorieën per dag tot zich nemen. De critici zeggen dat een lichaam niet kan functioneren op 500 calorieën per dag. Daarnaast zitten de kilo’s er zo weer aan, want als je eenmaal weer vast voedsel gaat eten is je lichaam hier niet aan gewend. Een resultaat zou kunnen zijn dat je lichaam dit gaat opslaan als vet, waardoor je weer aankomt.

Conclusie

Goede cambridge dieet ervaringen zijn meestal van mensen die het dieet op de korte termijn bekijken. Je hoeft nergens rekening mee te houden. Eet gewoon de shakes en soepen die bij het dieet horen en je valt af, zo simpel is het. Of het op de lange termijn ook een goede methode is daar zijn de meningen over verdeeld. Daarnaast kunnen de kosten behoorlijk oplopen, en zijn er andere (goedkopere) methodes beschikbaar die waarschijnlijk ook nog beter voor het lichaam zijn.

Kortom, wil jij afvallen en dit op een gezonde manier doen? Dan is het Cambridge dieet waarschijnlijk niet geschikt voor jou. Kijk eens rond op het internet of in de boekenwinkel en zorg ervoor dat die kilo’s er op een gezonde en goedkope manier vanaf gaan.. 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Tips tegen slapeloosheid

Een aantal handige tips tegen slapeloosheid!

Hersenen krimpen door overgewicht.

Hersenen krimpen door overgewicht. Hoe komt dat?

Hoe kun je Ebola snel de wereld uit helpen?

Zolang Ebola alleen in een paar landen in Afrika voorkomt grijpt de wereld niet doortastend in. Hoe kun je Ebola snel de wereld uit helpen?

Verschillende nierziekten

Normaal gesproken heeft een mens twee nieren, die achter het buikvlies, zijdelings van de wervelkolom liggen en die omgeven zijn door een min of meer grote hoeveelheid vet.

34 benodigdheden voor de nieuwe mama en baby

benodigdheden voor de toekomstige moeder en baby

Gezonde voeding is een gezonder leven!

Een goede voeding zorgt voor een gezonder leven, ervaar het zelf!

Dromen verklaard; spin

Wat betekend het als jij droomt over spinnen?

Borstkanker, gemener dan u denkt.

De gevaarlijkste vorm van Borstkanker

Het elektronisch patiëntendossier

Lees hier alles over het elektronisch patiëntendossier (EPD)

Overgewicht/obestitas bij kinderen: wat kan je eraan doen? (2)

Enkele tips voor hoe je iets kan doen aan het overgewicht van je kind.

Wat is dementie

Wat is dementie? Wat zijn de oorzaken en wat zijn de kenmerken van deze ziekte?

Dyslexie en dyspraxie; de overeenkomsten en verschillen

er wordt veel gediscussieerd of dyspraxie een op zichzelf staande stoornis is of dat hij verband heeft met dyslexie. In dit artikel worden de overeenkomsten en verschillen besproken

Wat zijn de oorzaken van Anorexia?

Er is niet zomaar een oorzaak aan te wijzen voor het ontwikkelen van Anorexia Nervosa. Wel zijn er factoren die het risico op het krijgen van de ziekte kunnen vergroten.

PLN-gen

Wat is het PLN-gen en wat voor gevolgen heeft het.

De cognitieve benadering in de psychologie

In dit artikel wordt het ontstaan en de kernideeën van de cognitieve benadering in de psychologie besproken

behandeling hoog cholesterol

informatie over de behandeling van cholesterol

Het gevaar van spastische darm klachten

tot wat de klachten van een spastische darm kunnen leiden

SOA's

Bescherm je!

Basis gezichtsbehandeling

Hoe een basis gezichtsbehandeling geven

Bubbelbaden en je gezondheid

Bubbelbaden en goede gezondheid, gaat dat samen?

Het wondermiddel Citroensap

Hoe gezond citroensap is en hoe makkelijk je het toe kan passen in je dagelijks leven

De invloed van de persoonlijkheid van ouders op de opvoeding

Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek wordt bekeken in hoeverre de persoonlijkheid van ouders invloed heeft op de manier waarop zij hun kinderen opvoeden.

Culturele variatie in psychische gezondheid

Culturele variatie in psychische gezondheid

Massage zin en onzin

Massage en het nut ervan

Keelontsteking (angina)

Een keelontsteking, of angina, kan heel pijnlijk zijn. Het is geen ernstige ziekte, ook al kan het soms angstaanjagend zijn.