Derde trimester zwangerschap


Publicatie datum:

Het derde trimester van week tot week

Gesponsorde koppelingen

zwangerschapHet tweede trimester is voorbij. Het kindje is helemaal af en al levensvatbaar. De kansen voor het kindje worden steeds beter. Op naar de bevalling!

Het derde trimester van week tot week

Derde trimester

In het eerste trimester van de zwangerschap is het kindje voor het grootste deel gevormd, in het tweede trimester is het kindje vooral gegroeid. Ook in het derde trimester ligt de nadruk op groei, zodat het klaar is voor de geboorte.

Week 28:

Het kindje is inmiddels ongeveer 36 cm lang en weegt rond de 1000 gram. De waardes van lengte en gewicht gaan steeds meer uit elkaar lopen voor verschillende kindjes. Mocht het kindje nu geboren worden, dan heeft het een redelijke overlevingskans, maar moet het wel lang in het ziekenhuis blijven. Het liefst wil je het kindje gewoon nog een tijdje bij je houden.

Week 29:

Het kindje blijft groeien en is nu ongeveer 37 cm lang en weegt 1250 gram. Het kindje kan zich steeds minder goed bewegen, want de ruimte in de baarmoeder wordt vrij klein. Zelf ben je inmiddels wel in gewicht aangekomen. Gemiddeld zo'n 10 kg! Hiervan is overigens maar 3,5 kg echt vettoename.

Week 30:

De baby is nu 38 cm lang en weegt iets meer dan 1300 gram. De baarmoeder is behoorlijk gegroeid en komt nu ongeveer 10 cm boven de navel uit. Het kindje heeft nu wat meer vet onder de huid en kan al een beetje zijn/haar eigen temperatuur reguleren.

zwangerschap

Week 31:

Het kindje groeit nog steeds, het is nu ongeveer 39 cm lang en weegt ongeveer 1500 gram. Het kindje ontwikkelt het vermogen om te kunnen proeven. Het kindje kan nu kleine schokjes maken. Waarschijnlijk heeft het kindje dan gewoon de hik. Vanaf deze week kan het kindje langzaam gaan indalen. De kans dat het kindje nu nog omkeert wordt steeds kleiner.

Week 32:

De overlevingskansen van het kindje worden met de week beter. Het kindje is nu ongeveer 40 cm lang en weegt ongeveer 1900 gram. Zelf zul je imiddels flink last hebben van je buik en ben je waarschijnlijk al aan het waggelen als je loopt. Zwangerschapsverlof komt langzaam dichterbij en het kamertje is waarschijnlijk al bijna klaar.

Week 33:

Het kindje blijft maar groeien. Het kindje is nu ongeveer 42 cm lang en weegt bijna 2 kg. De verhouding tussen het hoofd en het lichaam is nu ongeveer hetzelfde als bij de geboorte. De controles van de verloskundige zijn imiddels om de week, maar thuisbevallen mag nog niet.

zwangerschap

Week 34:

Het kindje is nu bijna 43 cm lang en weegt al 2200 gram. De longen zijn bijna rijp en ook de nieren werken goed. De kansen voor een kindje dat met 34 weken geboren wordt zijn in Nederland redelijk goed. Sommige mensen gaan deze week met zwangerschapsverlof, anderen wachten nog 1 of 2 weken.

Week 35:

De bevalling komt steeds dichterbij. Het kindje groeit nog steeds en is nu ongeveer 44 cm lang en weegt al 2500 gram. Het kindje heeft nu echt haast geen ruimte meer in de baarmoeder en de kans dat het kindje nu nog omdraait is erg klein.

Week 36:

Het kindje is nu ongeveer 45 cm en weegt ongeveer 2900 gram. Een kindje dat met 36 weken geboren wordt heeft in Nederland hele goede kansen op overleving en vanaf de volgende week mag je zelfs thuis bevallen van je kindje.

Week 37:

Het kindje is bijna af en klaar voor de bevalling. Gemiddeld weegt het kindje nu ongeveer 3100 gram. Het is nu ongeveer 46 cm lang. Bij sommige verloskundigen mag je nu ook thuis gaan bevallen.

Week 38-42:

Gefeliciteerd! Vanaf week 38 tot aan week 42 wordt een kindje a-term genoemd. Dat betekent dat het kindje vanaf 38 weken bij de bevalling dezelfde overlevingskansen heeft als een kindje dat in de maand erna wordt geboren. De bevalling kan beginnen. Waarschijnlijk merk je dat aan de weeën die steeds vaker voorkomen en aan het verliezen van de slijmprop of aan het breken van de vliezen. Baby's die na 42 weken nog niet zijn geboren worden in Nederland ingleid.

De geboorte van een kindje is heel bijzonder! Gefeliciteerd! Zet de beschuit en de muisjes maar vast klaar.

zwangerschap

Eerste trimester

Tweede trimester


Foobie gebruiker Nicole2

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 149
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Vrouwen met een dikke kont leven langer.

Uit wetenschappelijk blijkt dat een dikke kont het geheim is van een lang leven.

Dromen verklaard; achtervolgd worden

Wat betekent het als je droomt dat je wordt achtervolgd?

Fytotherapie

Fytotherapie is een ander woord voor kruidengeneeskunde.

Runners high bij de oermens

Dat er bij het sporten een hormoon vrijkomt waardoor je je goed voelt, horen we tegenwoordig wel vaker. Maar waarom komt het dat er tijdens het hardlopen meer van dit hormoon vrijkomt dan bij andere sporten?

Afslanken zonder weegschaal, schulgevoelens en frustraties

Dit artikel helpt je om zonder frustraties af te slanken maar bovenal om de grip op je eetgewoonten te krijgen.

Automutilatie

Dit artikel gaat over de ziekte/verslaving automutilatie, ook wel bekend als zelf beschadiging

Overgewicht/obestitas bij kinderen: wat kan je eraan doen? (2)

Enkele tips voor hoe je iets kan doen aan het overgewicht van je kind.

De kinderpsycholoog en de eetstoornis bij kinderen

De kinderpsycholoog bechrijft de eetstoornis bij kinderen vanuit het gezin en vanuit een normale ontwikkeling van het eetgedrag bij kinderen.

Ontwikkeling baby 4 maanden

Geeft een omschrijving van de ontwikkeling van een baby van 4 maanden

Het verleden is passief, de toekomst actief.

Goed omgaan met deze tijdzones en daardoor bewuster en zonder stress verder leven. Dat kan als je door middel van het verleden het heden en toekomst meer in eigen hand neemt.

Omgaan met een gekneusde pols

Wat is een gekneusde pols? Wat zijn de klachten? Hoe ga je er mee om?

Een te trage schildklier

een te trage schildklier, wat is dat nou? en hoe ga je er mee om?

Diabetes.

Over diabetes, wat het is, de types en de gevolgen.

Abilify

Beschrijving van het medicament Abilify.

Er moet iets gedaan worden aan het overgewicht in Nederland

Nederlanders worden steeds dikker en dit is een ernstig probleem, maar wat zijn nu eigenlijk de oorzaken? Wat kunt u doen om te voorkomen dat u met dit soort problemen komt te zitten? En hoe kunt u die problemen oplossen?

HSP

Steeds vaker ontdekt men de HSP'er in zichzelf. Dit kan uiteenlopen van het ervaren van andermans emoties tot aan het ontdekken van je eigen geestelijk oog.

Kindermishandeling, een levenslange beschadiging

In dit artikel wordt besproken hoe de psychodynamische en humanistische benadering in de psychologie het fenomeen kindermishandeling verklaren en zouden willen oplossen

Hoe kom ik over een angststoornis of depressie heen?

Angststoornissen en depressies zijn veelvoorkomende ziektes, waar gaat het mis en hoe kun je ze overwinnen?

Psychosociale Ontwikkeling bij Broertjes en Zusjes van Kankerpatiëntjes

De positieve en negetieve gevolgen worden beschreven van het hebben van een brusje met kanker

Alles over psp

Informatie over de ziekte PSP: oorzaak, symptomen, behandeling en erfelijkheid

Moeite met slapen?

Meditatie hoeft niet zweverig te zijn, maar kan goed helpen om in te slapen.

De donkere kant van wetenschap

Er is een discussie over de wetenschappers, zijn ze verantwoordelijk voor de negatieve gevolgen voor hun werk?

Ziekte van Crohn

Crohn is een chronische en ongeneeslijke darmziekte

Alles over de maagzweer

Wat is een maagzweer, hoe ontstaat en het en wat kun je eraan doen

De cognitieve, psychodynamische en humanistische benadering over persoonlijkheid

In dit artikel wordt besproken hoe de cognitieve, psychodynamische en humanistische benadering over persoonlijkheid denken