Derde trimester zwangerschap


Publicatie datum:

Het derde trimester van week tot week

Gesponsorde koppelingen

zwangerschapHet tweede trimester is voorbij. Het kindje is helemaal af en al levensvatbaar. De kansen voor het kindje worden steeds beter. Op naar de bevalling!

Het derde trimester van week tot week

Derde trimester

In het eerste trimester van de zwangerschap is het kindje voor het grootste deel gevormd, in het tweede trimester is het kindje vooral gegroeid. Ook in het derde trimester ligt de nadruk op groei, zodat het klaar is voor de geboorte.

Week 28:

Het kindje is inmiddels ongeveer 36 cm lang en weegt rond de 1000 gram. De waardes van lengte en gewicht gaan steeds meer uit elkaar lopen voor verschillende kindjes. Mocht het kindje nu geboren worden, dan heeft het een redelijke overlevingskans, maar moet het wel lang in het ziekenhuis blijven. Het liefst wil je het kindje gewoon nog een tijdje bij je houden.

Week 29:

Het kindje blijft groeien en is nu ongeveer 37 cm lang en weegt 1250 gram. Het kindje kan zich steeds minder goed bewegen, want de ruimte in de baarmoeder wordt vrij klein. Zelf ben je inmiddels wel in gewicht aangekomen. Gemiddeld zo'n 10 kg! Hiervan is overigens maar 3,5 kg echt vettoename.

Week 30:

De baby is nu 38 cm lang en weegt iets meer dan 1300 gram. De baarmoeder is behoorlijk gegroeid en komt nu ongeveer 10 cm boven de navel uit. Het kindje heeft nu wat meer vet onder de huid en kan al een beetje zijn/haar eigen temperatuur reguleren.

zwangerschap

Week 31:

Het kindje groeit nog steeds, het is nu ongeveer 39 cm lang en weegt ongeveer 1500 gram. Het kindje ontwikkelt het vermogen om te kunnen proeven. Het kindje kan nu kleine schokjes maken. Waarschijnlijk heeft het kindje dan gewoon de hik. Vanaf deze week kan het kindje langzaam gaan indalen. De kans dat het kindje nu nog omkeert wordt steeds kleiner.

Week 32:

De overlevingskansen van het kindje worden met de week beter. Het kindje is nu ongeveer 40 cm lang en weegt ongeveer 1900 gram. Zelf zul je imiddels flink last hebben van je buik en ben je waarschijnlijk al aan het waggelen als je loopt. Zwangerschapsverlof komt langzaam dichterbij en het kamertje is waarschijnlijk al bijna klaar.

Week 33:

Het kindje blijft maar groeien. Het kindje is nu ongeveer 42 cm lang en weegt bijna 2 kg. De verhouding tussen het hoofd en het lichaam is nu ongeveer hetzelfde als bij de geboorte. De controles van de verloskundige zijn imiddels om de week, maar thuisbevallen mag nog niet.

zwangerschap

Week 34:

Het kindje is nu bijna 43 cm lang en weegt al 2200 gram. De longen zijn bijna rijp en ook de nieren werken goed. De kansen voor een kindje dat met 34 weken geboren wordt zijn in Nederland redelijk goed. Sommige mensen gaan deze week met zwangerschapsverlof, anderen wachten nog 1 of 2 weken.

Week 35:

De bevalling komt steeds dichterbij. Het kindje groeit nog steeds en is nu ongeveer 44 cm lang en weegt al 2500 gram. Het kindje heeft nu echt haast geen ruimte meer in de baarmoeder en de kans dat het kindje nu nog omdraait is erg klein.

Week 36:

Het kindje is nu ongeveer 45 cm en weegt ongeveer 2900 gram. Een kindje dat met 36 weken geboren wordt heeft in Nederland hele goede kansen op overleving en vanaf de volgende week mag je zelfs thuis bevallen van je kindje.

Week 37:

Het kindje is bijna af en klaar voor de bevalling. Gemiddeld weegt het kindje nu ongeveer 3100 gram. Het is nu ongeveer 46 cm lang. Bij sommige verloskundigen mag je nu ook thuis gaan bevallen.

Week 38-42:

Gefeliciteerd! Vanaf week 38 tot aan week 42 wordt een kindje a-term genoemd. Dat betekent dat het kindje vanaf 38 weken bij de bevalling dezelfde overlevingskansen heeft als een kindje dat in de maand erna wordt geboren. De bevalling kan beginnen. Waarschijnlijk merk je dat aan de weeën die steeds vaker voorkomen en aan het verliezen van de slijmprop of aan het breken van de vliezen. Baby's die na 42 weken nog niet zijn geboren worden in Nederland ingleid.

De geboorte van een kindje is heel bijzonder! Gefeliciteerd! Zet de beschuit en de muisjes maar vast klaar.

zwangerschap

Eerste trimester

Tweede trimester

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Nicole2

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 149
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Wat zijn E-nummers, en wat doen ze in mijn eten?

Informatief artikel over het gebruik van E-nummers.

Aloë Vera en zijn positieve eigenschappen - huidkwaaltjes - gezondheidkwaaltjes

De positieve krachten van de Aloë Vera.

Angststoornissen

alles over angsstoornissen en fobiën

Snurken, knap lastig maar wat doe je ertegen

Iedereen kent wel een voorbeeld van iemand die 's nachts hele bossen omzaagt. Waar komt snurken door? En nog belangrijker wat doe je ertegen?

Innerlijke rust

Hoe kun je innerlijke rust bereiken?

Chinese kruiden & acupunctuur.

Dit artikel gaat over de werking van de chinese geneeskunde..

Afvallen zonder dieet

Als je wilt afvallen zonder dieet, staan hier de tips die je nodig zult hebben!

hoe kom je het snelst van je kater af

een paar tips die je helpen om snel van je kater af te komen.

Klaplong

Wat is het en hoe krijg je het?

De kracht van centreren

Centreren of gronden is de basis voor de ontwikkeling van gezondheid, persoonlijkheid en spiritualiteit.

Wat zijn de eerste tekenen van een beginnende bevalling?

Geeft een omschrijving wat de eerste tekenen zijn van een bevalling

De paniekstoornis bij adolescenten: oorzaken en behandeling

Dit artikel geeft inzicht in de oorzaken (etiologie) van de paniekstoornis bij adolescenten en de behandelingmogelijkheden. Het artikel is gebaseerd op wetenschappelijke literatuur.

Verlies 4 kilo in 3 dagen

Met dit (tonijn) crashdieet is het mogelijk.

Verhalen over kanker: Deel I

Verhalen over kanker in de media

Syndroom van Asperger en ADHD, ´Hoe om te gaan, met meerdere speciale kinderen, in één gezin`

Voor gezinnen waar beide autismestoornissen aanwezig zijn is dit een intressant artikel.

Waarheid over suiker

Veel is al geschreven over suiker, is het gezond of schadelijk voor de gezondheid? Wat is suiker precies?

Doof door gehoorverlies

Uitleg over de oorzaken van gehoorverlies.

Cellulitis - anti-cellulitis behandelingen - getest - oplossingen

Het komt er bijna op neer dat 9 op de 10 vrouwen geconfronteerd wordt met cellulitis of sinaasappelhuid. Verschillende oplossingen worden aangeboden, maar werken ze ook?

Alles over herpes

Informatie over herpes genitalis

Slechte adem

Help ik hem een slechte adem! wat nu?

Tonsil stones

Uitleg over tonsilstones en wat je eraan kunt doen

Afvallen met Groene thee

Afvallen door het drinken van groene thee

Hoofdluis

Wat is hoofdluis en hoe behandel je hoofdluis?

Een lekker kopje koffie

Heerlijke koffie met je dagelijkse voedingstoffen

Hoe raak ik overtollig vet blijvend kwijt!

Slank worden en slank blijven is een gevolg van de combinatie van een verstandig eetpatroon en een goed trainingsprogramma. En nu niet zeggen van