Eenvoudig stoppen met roken, gratis stoppen roken


Publicatie datum:

Lees hier hoe je snel en eenvoudig kunt stoppen met roken.

Gesponsorde koppelingen

Nieuw! eindelijk is er een hele eenvoudige en goedkope manier om te stoppen met roken. Geen dure pillen of pleisters maar met natuurlijke producten.

Eenvoudig stoppen met roken, gratis stoppen roken

Waarom rook je:

Om te kunnen stoppen met roken moet je eerst weten waarom je rookt. Om vast te stellen waarom je rookt moet je eerst helemaal terug naar het moment dat je bent begonnen met roken. Voor mijzelf was dat 40 jaar geleden toen ik mee mocht naar het 25 jarig huwelijksfeest van de vader en moeder van mijn vriendje Ton. Ik mocht de hele dag mee en ging dus ook eerst mee naar de kerk. Het was in die tijd namelijk bij de katholieken gebruikelijk dat het zilveren bruidspaar ’s middags eerst door middel van een eucharistieviering God bedankte voor het feit dat ze samen dit heugelijke feit mochten meemaken. Na de kerkdienst ging het bruidspaar met de genodigden voor het huwelijksfeest naar het café aan de overkant van de kerk. Daar aangekomen was er voor alle feestgangers koffie, thee, gebak en, wat wij ons nu niet meer voor kunnen stellen, onbeperkt sigaretten en sigaren op de koffietafels. Op dit moment was het voor ons als jochies van 8 jaar nog niet het moment om al te gaan roken. Na de koffietafel volgde het diner. Tijdens het diner werd er niet gerookt maar zodra we aan het dessert toe waren verschenen de bekers gevuld met sigaretten en sigaren weer op tafel. Ook toen was het voor ons jochies nog niet het moment om al te gaan roken.

Eenvoudig stoppen met roken, gratis stoppen roken

De receptie:
Al gauw begon echter na het eten vroeg in de avond de zogenaamde receptie. Dit was het moment dat iedereen uit het dorp en verdere verre familie en kennissen in de feestzaal kwamen om het bruidspaar te feliciteren. Op de receptie kregen alle receptiegasten en de al aanwezige genodigden wijn, bier, sterke drank, frisdrank  en ook nu stonden de sigaretten en sigaren weer op alle tafels. Dit was dus wel het moment dat wij kleine jochies, van de al wat losser wordende aanwezigen, onze eerste sigaret kregen. Dat vonden wij natuurlijk heel spannend want wij hadden altijd iedereen zien roken dus we waren heel nieuwsgierig wat dat roken nu precies voorstelde. Gaandeweg de feestavond liepen we door de zaal en kregen of pakten bij iedere tafel waar we langsgingen steeds een sigaret. Om een uur of twaalf, toen het feest voor ons kleintjes op zijn einde liep hadden we ieder 13 sigaretten opgerookt. Ik werd met mijn vriendje naar zijn huis gebracht waar ik bleef logeren. Eenmaal bij hem thuis op de slaapkamer werden we allebei hartstikke misselijk van al die sigaretten. Wat waren we beroerd, ik kon het allemaal nog net binnen houden maar mijn vriendje moest een aantal malen verschrikkelijk overgeven. Tjonge jonge, wat hadden wij genoten van onze sigaretten. Dat nooit meer, zeiden we allebei.

Eenvoudig stoppen met roken, gratis stoppen roken

Het vervolg:
Natuurlijk waren we vanaf dat moment natuurlijk nog geen rokers. We rookten wel af en toe stiekem een sigaret als we die ergens konden versieren maar dat waren er maar een paar. We hadden dus allebei dezelfde ervaring op het gebied van roken. Op een gegeven moment begonnen we als vriendjes toch een beetje uit elkaar te groeien. Ik leerde nogal makkelijk en ging naar de Havo. Mijn vriendje was wat meer praktisch ingesteld en ging naar de Lagere Technische school. Ik denk dat dat moment bepalend was voor ons wat het beginnen met roken betreft. Van de jongens en meisjes waar ik op de Havo mee optrok rookte er bijna niet één. Op de Lts waar mijn vriendje naar toe ging rookte bijna iedereen. Dit was denk ik de reden dat mijn vriendje al gauw een verstokte roker was en ik niet. Je wordt als puber namelijk heel sterk beïnvloed door je klasgenoten en vrienden. Hier ligt dus de oorzaak van het beginnen met roken.

Eenvoudig stoppen met roken, gratis stoppen roken

De verslaving:
Na een paar maanden roken ben je dan opeens verslaafd. Deze verslaving is heel sterk. Nicotine verslaving wordt vaak onderschat maar de geestelijke afhankelijkheid aan nicotine is heel groot bij een rookverslaafde. Als je begint met roken krijg je namelijk een goed gevoel bij het inhaleren van de nicotine houdende rook. Dit gevoel blijft de eerste weken best wel even nawerken. Na een paar maanden blijft dit gevoel nog maar even en moet je steeds eerder een sigaret opsteken om dat gevoel weer te krijgen. Na nog een aantal maanden krijg je dit gevoel helemaal niet meer maar ga je je wel slechter voelen als je een tijdje niet hebt gerookt. Als je dan een sigaret rookt krijg je dan alleen maar een tijdje je normale gevoel terug van hoe je je voelde toen je nog niet rookte. Dit is dus de essentie van je verslaving. Je rookt niet omdat het lekker is en je er een fijn gevoel van krijgt maar alleen maar om je normaal te voelen. Je bent dus gewoon een verslaafde stakker geworden.

 

Eenvoudig stoppen met roken:
Stoppen met roken is echt heel eenvoudig, je gooit je sigaretten weg en klaar. Alleen daarna wordt het pas moeilijk. Je moet namelijk afkicken van een hele zware verslaving. Dit is echter wel mogelijk. Je moet er namelijk voor zorgen dat de reden waarom je moet roken wordt weggenomen. Je rookte als rookverslaafde uiteindelijk alleen nog maar om je gewoon te voelen. Zorg dus dat je je ook zonder sigaretten gewoon gaat voelen. Makkelijker gezegd dan gedaan, zul je zeggen. En dat is ook zo. Maar toch is maar één manier om van het roken af te blijven. Gewoon nooit meer een sigaret opsteken. Ja, zo simpel is het. Heb je tijdens het lezen van dit artikel de tijd gehad om een sigaret op te steken? Nee dus. Snap je het nu? Zolang je je verstand gebruikt rook je niet!!

Eenvoudig stoppen met roken, gratis stoppen roken

Conclusie:
Stoppen met roken is heel makkelijk. Het volhouden en niet opnieuw beginnen met roken kun je alleen zelf doen. Hier heb je geen dure pilletjes of therapieën voor nodig.

Eenvoudig stoppen met roken, gratis stoppen roken


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Dromen verklaard; schoenen

Wat betekend het als je droomt over schoenen?

Visualisatie (energie)

visualisatie oefening om energie te krijgen

Bewezen tips om buikvet te verliezen

Jij wilt natuurlijk weten hoe je zo snel mogelijk je buikvet kunt verliezen. De oplossing is je levensstijl veranderen

Dromen verklaard; spin

Wat betekend het als jij droomt over spinnen?

Hou je tanden gezond

Hoe u uw tanden gezond houdt

Help, we verzuren!

Hoe komt het dat ons lichaam verzuurt en wat zijn de gevolgen hiervan?

Slaapproblemen en hypnose

Slaapproblemen zijn vervelend en zorgen voor gezondheidsklachten. Hypnose kan een oplossing zijn.

De kracht van centreren

Centreren of gronden is de basis voor de ontwikkeling van gezondheid, persoonlijkheid en spiritualiteit.

Een te trage schildklier

een te trage schildklier, wat is dat nou? en hoe ga je er mee om?

Het gevaar van spastische darm klachten

tot wat de klachten van een spastische darm kunnen leiden

Alles over prolaps

Informatie over prolapsen in het genitale gebied

Oefentherapie = bewegen

De oefentherapeut, de specialist in bewegen en het bewegingsapparaat.

Van volledig verlamd tot prima prestaties op de golfbaan

Hoe iemand met een ernstig herseninrfarct en behoorlijk hartproblemen met een enorme wilskracht tot behoorlijke prestaties komen kan.

Psoriasis een vervelende huidziekte

Een beschrijving van de huidziekte psoriasis

Alles over astma

Wat is astma, wat is er aan te doen?

Maaltijdvervangers

Een maaltijdvervanger is een gezonde en verantwoorde maaltijd op zich

Sigaret

Algemene informatie over sigaret

Snel afvallen tips en snel vet verliezen!

Heel snel afvallen tips? Hoe Zou Je Jezelf Voelen Indien Je Binnen 14 Dagen 5kg Tot 17kg Afgeslankt bent..Zonder JoJo-Effect? Nu GRATIS Snel Afvallen...

Ziekte en gezondheid

Lichtwerkers deel 2 verschillende oorzaken van ziekte

Mag Ik Mijn Puisten Uitknijpen?

Mijn naam is Lieven Nouwynck. Mijn doel is de mensen te laten kennismaken met onze fantastische productlijn! Huidverzorging, parfum, minerale make-up enzovoort....

Een plat buikje of een sixpack? Tips voor het trainen van je buikspieren

Tips voor het trainen van je buikspieren vindt je hier! Misschien handig om je buikje kwijt te raken!?

stoppen met roken

De eerste dagen na het stoppen met roken zijn het moeilijkst en denk je vaak constant aan roken. Het stoprokenblog biedt uitkomst en een prettig samenzijn met mede stoppers.

Suiker, geraffineerde boosdoener

Waarom geraffineerde suiker slecht voor je is en wat je eraan kunt doen

Waarom zou ik krachttraining gaan doen als ik wil afvallen?

Waarom u krachttraining zou moeten doen als u wilt afvallen.

Roken, weet wat je rookt.

Over wat je binnen krijgt tijdens het roken van tabak. Hulp en tips bij het stoppen met roken.