Eenvoudig stoppen met roken, gratis stoppen roken


Publicatie datum:

Lees hier hoe je snel en eenvoudig kunt stoppen met roken.

Gesponsorde koppelingen

Nieuw! eindelijk is er een hele eenvoudige en goedkope manier om te stoppen met roken. Geen dure pillen of pleisters maar met natuurlijke producten.

Eenvoudig stoppen met roken, gratis stoppen roken

Waarom rook je:

Om te kunnen stoppen met roken moet je eerst weten waarom je rookt. Om vast te stellen waarom je rookt moet je eerst helemaal terug naar het moment dat je bent begonnen met roken. Voor mijzelf was dat 40 jaar geleden toen ik mee mocht naar het 25 jarig huwelijksfeest van de vader en moeder van mijn vriendje Ton. Ik mocht de hele dag mee en ging dus ook eerst mee naar de kerk. Het was in die tijd namelijk bij de katholieken gebruikelijk dat het zilveren bruidspaar ’s middags eerst door middel van een eucharistieviering God bedankte voor het feit dat ze samen dit heugelijke feit mochten meemaken. Na de kerkdienst ging het bruidspaar met de genodigden voor het huwelijksfeest naar het café aan de overkant van de kerk. Daar aangekomen was er voor alle feestgangers koffie, thee, gebak en, wat wij ons nu niet meer voor kunnen stellen, onbeperkt sigaretten en sigaren op de koffietafels. Op dit moment was het voor ons als jochies van 8 jaar nog niet het moment om al te gaan roken. Na de koffietafel volgde het diner. Tijdens het diner werd er niet gerookt maar zodra we aan het dessert toe waren verschenen de bekers gevuld met sigaretten en sigaren weer op tafel. Ook toen was het voor ons jochies nog niet het moment om al te gaan roken.

Eenvoudig stoppen met roken, gratis stoppen roken

De receptie:
Al gauw begon echter na het eten vroeg in de avond de zogenaamde receptie. Dit was het moment dat iedereen uit het dorp en verdere verre familie en kennissen in de feestzaal kwamen om het bruidspaar te feliciteren. Op de receptie kregen alle receptiegasten en de al aanwezige genodigden wijn, bier, sterke drank, frisdrank  en ook nu stonden de sigaretten en sigaren weer op alle tafels. Dit was dus wel het moment dat wij kleine jochies, van de al wat losser wordende aanwezigen, onze eerste sigaret kregen. Dat vonden wij natuurlijk heel spannend want wij hadden altijd iedereen zien roken dus we waren heel nieuwsgierig wat dat roken nu precies voorstelde. Gaandeweg de feestavond liepen we door de zaal en kregen of pakten bij iedere tafel waar we langsgingen steeds een sigaret. Om een uur of twaalf, toen het feest voor ons kleintjes op zijn einde liep hadden we ieder 13 sigaretten opgerookt. Ik werd met mijn vriendje naar zijn huis gebracht waar ik bleef logeren. Eenmaal bij hem thuis op de slaapkamer werden we allebei hartstikke misselijk van al die sigaretten. Wat waren we beroerd, ik kon het allemaal nog net binnen houden maar mijn vriendje moest een aantal malen verschrikkelijk overgeven. Tjonge jonge, wat hadden wij genoten van onze sigaretten. Dat nooit meer, zeiden we allebei.

Eenvoudig stoppen met roken, gratis stoppen roken

Het vervolg:
Natuurlijk waren we vanaf dat moment natuurlijk nog geen rokers. We rookten wel af en toe stiekem een sigaret als we die ergens konden versieren maar dat waren er maar een paar. We hadden dus allebei dezelfde ervaring op het gebied van roken. Op een gegeven moment begonnen we als vriendjes toch een beetje uit elkaar te groeien. Ik leerde nogal makkelijk en ging naar de Havo. Mijn vriendje was wat meer praktisch ingesteld en ging naar de Lagere Technische school. Ik denk dat dat moment bepalend was voor ons wat het beginnen met roken betreft. Van de jongens en meisjes waar ik op de Havo mee optrok rookte er bijna niet één. Op de Lts waar mijn vriendje naar toe ging rookte bijna iedereen. Dit was denk ik de reden dat mijn vriendje al gauw een verstokte roker was en ik niet. Je wordt als puber namelijk heel sterk beïnvloed door je klasgenoten en vrienden. Hier ligt dus de oorzaak van het beginnen met roken.

Eenvoudig stoppen met roken, gratis stoppen roken

De verslaving:
Na een paar maanden roken ben je dan opeens verslaafd. Deze verslaving is heel sterk. Nicotine verslaving wordt vaak onderschat maar de geestelijke afhankelijkheid aan nicotine is heel groot bij een rookverslaafde. Als je begint met roken krijg je namelijk een goed gevoel bij het inhaleren van de nicotine houdende rook. Dit gevoel blijft de eerste weken best wel even nawerken. Na een paar maanden blijft dit gevoel nog maar even en moet je steeds eerder een sigaret opsteken om dat gevoel weer te krijgen. Na nog een aantal maanden krijg je dit gevoel helemaal niet meer maar ga je je wel slechter voelen als je een tijdje niet hebt gerookt. Als je dan een sigaret rookt krijg je dan alleen maar een tijdje je normale gevoel terug van hoe je je voelde toen je nog niet rookte. Dit is dus de essentie van je verslaving. Je rookt niet omdat het lekker is en je er een fijn gevoel van krijgt maar alleen maar om je normaal te voelen. Je bent dus gewoon een verslaafde stakker geworden.

 

Eenvoudig stoppen met roken:
Stoppen met roken is echt heel eenvoudig, je gooit je sigaretten weg en klaar. Alleen daarna wordt het pas moeilijk. Je moet namelijk afkicken van een hele zware verslaving. Dit is echter wel mogelijk. Je moet er namelijk voor zorgen dat de reden waarom je moet roken wordt weggenomen. Je rookte als rookverslaafde uiteindelijk alleen nog maar om je gewoon te voelen. Zorg dus dat je je ook zonder sigaretten gewoon gaat voelen. Makkelijker gezegd dan gedaan, zul je zeggen. En dat is ook zo. Maar toch is maar één manier om van het roken af te blijven. Gewoon nooit meer een sigaret opsteken. Ja, zo simpel is het. Heb je tijdens het lezen van dit artikel de tijd gehad om een sigaret op te steken? Nee dus. Snap je het nu? Zolang je je verstand gebruikt rook je niet!!

Eenvoudig stoppen met roken, gratis stoppen roken

Conclusie:
Stoppen met roken is heel makkelijk. Het volhouden en niet opnieuw beginnen met roken kun je alleen zelf doen. Hier heb je geen dure pilletjes of therapieën voor nodig.

Eenvoudig stoppen met roken, gratis stoppen roken

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Alles over psp

Informatie over de ziekte PSP: oorzaak, symptomen, behandeling en erfelijkheid

Gehoorschade

De impact van luide muziek op onze oren.

Syndroom van Asperger en ADHD, ´Hoe om te gaan, met meerdere speciale kinderen, in één gezin`

Voor gezinnen waar beide autismestoornissen aanwezig zijn is dit een intressant artikel.

Vitamine B1: Thiamine

Informatief artikel over Thiamine (vitamine B1)

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven V

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven V

Hoe kom je aan een sixpack

Heel veel mensen wil graag een sixpack maar hoe boks je dat nu voor elkaar.

Voorwaardelijke machtiging

De

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven X

De glycemische index

Zwanger: wordt het een jongetje of een meisje

zwanger, hoe weet je of het een jongetje of een meisje wordt?

Nagel

Meest voorkomende nagelproblemen en wat men er aan kan doen. In sommige gevallen wijst een nagalafwijking op een ernstige onderliggende ziekte.

Diabetes

Een uitleg over de verschillende typen Diabetes.

Dementie bij jonge mensen

Een artikel over Frontotemporale dementie en het belangrijkste verschil met de ziekte van Alzheimer. Met name afstotend gedrag zijn de eerste symptomen van deze ziekte. Hoe uit zich deze ziekte en welke invloed heeft het op de omgeving van iemand die eraan lijdt.

Kindermishandeling, een levenslange beschadiging

In dit artikel wordt besproken hoe de psychodynamische en humanistische benadering in de psychologie het fenomeen kindermishandeling verklaren en zouden willen oplossen

Slaapapneu

Gevaarlijk syndroom dat tijdens het slapen optreedt

Meer seks met deze voedingsmiddelen

Wees zekerder van je stuk in je seksleven met deze voedingswaren

Vitamine B5: Pantotheenzuur

Informatief artikel over Pantotheenzuur (vitamine B5)

Waarom word je ziek van een virus? en... hoe word je weer beter!

Uitleg over het fenomeen virus

Fit met Manon 1 - strakke billen

Strak in vorm-billen

Koffie en je gezondheid

De werking en effecten van koffie op ons lichaam

Opdrukken

Opdrukken doe je zo? De effectieve manier, probeer het!

De beste hoestdrank of hoestsiroop

De herfst staat weer voor de deur dus het hoestseizoen is weer geopend.

Anesthesie

Anesthesie: het hoe en waarom.

Slaappillen

de medicamenteuze behandeling van slaapproblemen

Een bittere smaak in je mond

Is een bittere smaak schadelijk? Waar komt die bittere smaak eigenlijk vandaan en hoe kom ik er vanaf?

Ondergewicht, hoe kom ik aan?

Je leest altijd over overgewicht, maar hoe zit het met ondergewicht en hoe kom ik aan?