Eenvoudig stoppen met roken, gratis stoppen roken


Publicatie datum:

Lees hier hoe je snel en eenvoudig kunt stoppen met roken.

Gesponsorde koppelingen

Nieuw! eindelijk is er een hele eenvoudige en goedkope manier om te stoppen met roken. Geen dure pillen of pleisters maar met natuurlijke producten.

Eenvoudig stoppen met roken, gratis stoppen roken

Waarom rook je:

Om te kunnen stoppen met roken moet je eerst weten waarom je rookt. Om vast te stellen waarom je rookt moet je eerst helemaal terug naar het moment dat je bent begonnen met roken. Voor mijzelf was dat 40 jaar geleden toen ik mee mocht naar het 25 jarig huwelijksfeest van de vader en moeder van mijn vriendje Ton. Ik mocht de hele dag mee en ging dus ook eerst mee naar de kerk. Het was in die tijd namelijk bij de katholieken gebruikelijk dat het zilveren bruidspaar ’s middags eerst door middel van een eucharistieviering God bedankte voor het feit dat ze samen dit heugelijke feit mochten meemaken. Na de kerkdienst ging het bruidspaar met de genodigden voor het huwelijksfeest naar het café aan de overkant van de kerk. Daar aangekomen was er voor alle feestgangers koffie, thee, gebak en, wat wij ons nu niet meer voor kunnen stellen, onbeperkt sigaretten en sigaren op de koffietafels. Op dit moment was het voor ons als jochies van 8 jaar nog niet het moment om al te gaan roken. Na de koffietafel volgde het diner. Tijdens het diner werd er niet gerookt maar zodra we aan het dessert toe waren verschenen de bekers gevuld met sigaretten en sigaren weer op tafel. Ook toen was het voor ons jochies nog niet het moment om al te gaan roken.

Eenvoudig stoppen met roken, gratis stoppen roken

De receptie:
Al gauw begon echter na het eten vroeg in de avond de zogenaamde receptie. Dit was het moment dat iedereen uit het dorp en verdere verre familie en kennissen in de feestzaal kwamen om het bruidspaar te feliciteren. Op de receptie kregen alle receptiegasten en de al aanwezige genodigden wijn, bier, sterke drank, frisdrank  en ook nu stonden de sigaretten en sigaren weer op alle tafels. Dit was dus wel het moment dat wij kleine jochies, van de al wat losser wordende aanwezigen, onze eerste sigaret kregen. Dat vonden wij natuurlijk heel spannend want wij hadden altijd iedereen zien roken dus we waren heel nieuwsgierig wat dat roken nu precies voorstelde. Gaandeweg de feestavond liepen we door de zaal en kregen of pakten bij iedere tafel waar we langsgingen steeds een sigaret. Om een uur of twaalf, toen het feest voor ons kleintjes op zijn einde liep hadden we ieder 13 sigaretten opgerookt. Ik werd met mijn vriendje naar zijn huis gebracht waar ik bleef logeren. Eenmaal bij hem thuis op de slaapkamer werden we allebei hartstikke misselijk van al die sigaretten. Wat waren we beroerd, ik kon het allemaal nog net binnen houden maar mijn vriendje moest een aantal malen verschrikkelijk overgeven. Tjonge jonge, wat hadden wij genoten van onze sigaretten. Dat nooit meer, zeiden we allebei.

Eenvoudig stoppen met roken, gratis stoppen roken

Het vervolg:
Natuurlijk waren we vanaf dat moment natuurlijk nog geen rokers. We rookten wel af en toe stiekem een sigaret als we die ergens konden versieren maar dat waren er maar een paar. We hadden dus allebei dezelfde ervaring op het gebied van roken. Op een gegeven moment begonnen we als vriendjes toch een beetje uit elkaar te groeien. Ik leerde nogal makkelijk en ging naar de Havo. Mijn vriendje was wat meer praktisch ingesteld en ging naar de Lagere Technische school. Ik denk dat dat moment bepalend was voor ons wat het beginnen met roken betreft. Van de jongens en meisjes waar ik op de Havo mee optrok rookte er bijna niet één. Op de Lts waar mijn vriendje naar toe ging rookte bijna iedereen. Dit was denk ik de reden dat mijn vriendje al gauw een verstokte roker was en ik niet. Je wordt als puber namelijk heel sterk beïnvloed door je klasgenoten en vrienden. Hier ligt dus de oorzaak van het beginnen met roken.

Eenvoudig stoppen met roken, gratis stoppen roken

De verslaving:
Na een paar maanden roken ben je dan opeens verslaafd. Deze verslaving is heel sterk. Nicotine verslaving wordt vaak onderschat maar de geestelijke afhankelijkheid aan nicotine is heel groot bij een rookverslaafde. Als je begint met roken krijg je namelijk een goed gevoel bij het inhaleren van de nicotine houdende rook. Dit gevoel blijft de eerste weken best wel even nawerken. Na een paar maanden blijft dit gevoel nog maar even en moet je steeds eerder een sigaret opsteken om dat gevoel weer te krijgen. Na nog een aantal maanden krijg je dit gevoel helemaal niet meer maar ga je je wel slechter voelen als je een tijdje niet hebt gerookt. Als je dan een sigaret rookt krijg je dan alleen maar een tijdje je normale gevoel terug van hoe je je voelde toen je nog niet rookte. Dit is dus de essentie van je verslaving. Je rookt niet omdat het lekker is en je er een fijn gevoel van krijgt maar alleen maar om je normaal te voelen. Je bent dus gewoon een verslaafde stakker geworden.

 

Eenvoudig stoppen met roken:
Stoppen met roken is echt heel eenvoudig, je gooit je sigaretten weg en klaar. Alleen daarna wordt het pas moeilijk. Je moet namelijk afkicken van een hele zware verslaving. Dit is echter wel mogelijk. Je moet er namelijk voor zorgen dat de reden waarom je moet roken wordt weggenomen. Je rookte als rookverslaafde uiteindelijk alleen nog maar om je gewoon te voelen. Zorg dus dat je je ook zonder sigaretten gewoon gaat voelen. Makkelijker gezegd dan gedaan, zul je zeggen. En dat is ook zo. Maar toch is maar één manier om van het roken af te blijven. Gewoon nooit meer een sigaret opsteken. Ja, zo simpel is het. Heb je tijdens het lezen van dit artikel de tijd gehad om een sigaret op te steken? Nee dus. Snap je het nu? Zolang je je verstand gebruikt rook je niet!!

Eenvoudig stoppen met roken, gratis stoppen roken

Conclusie:
Stoppen met roken is heel makkelijk. Het volhouden en niet opnieuw beginnen met roken kun je alleen zelf doen. Hier heb je geen dure pilletjes of therapieën voor nodig.

Eenvoudig stoppen met roken, gratis stoppen roken

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

stoppen met roken

artikel over stoppen met roken

Syndroom van Asperger.

Er is nog te weinig algemene bekendheid over het syndroom van Asperger. Om het wat duidelijker te krijgen zal ik hier wat uitleg geven.

Astma

Een beschrijving over wat astma is, waarom het behandeld wordt en welke therapiemogelijkheden er zijn.

Alles over dieetpillen

De zin en onzin van dieetpillen

Broccoli en Tomaten. Samen zijn ze een superstel.

Broccoli en Tomaten zijn ieder voor zich heel gezond, maar samen zijn een ijzersterke combinatie.

Gonorroe

Informatieve artikel over aandoening Gonorroe

Snel Afvallen Zonder Dieet

Wanneer je online gaat zoeken naar manieren om snel af te vallen vind je talloze pagina's.

Vitamine D gebrek een sluipmoordenaar

Veel mensen heb een tekort aan vitamine D zonder dat ze het door hebben.

Klierkoorts

Een brede waaier over klierkoorts.

Acupunctuur

Algemene informatie over acupunctuur

Hoe kom je van je diarree af?

Handige tips om je diarree snel te laten stoppen

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven X

De glycemische index

HSP

Wat is HSP en hoe ermee om te gaan

Spraakontwikkeling in de eerste levensjaren

Dit artikel beschrijft de spraakontwikkeling bij kleine kinderen en hoe je ze hierbij kunt helpen.

Milieuvervuiling hoogovens staalbedrijf Corus

milieuvervuiling hoogovens staalbedrijf Corus

Buikspieroefeningen zijn nog nooit zo motiverend geweest!

Waar zijn je buikspieren goed voor, welke oefening kun je doen om ze sterker te maken. Creeer een wasbordje!

Ik heb ADHD en nu...?

ADHD vanuit eigen ervaring. Als ervaringsdeskundige vertel ik de ins en outs ervan en mijn kijk erop.

Het norovirus

Het norovirus, wat houdt het in en wat zijn de adviezen

Alles over hooikoorts

Informatie over hooikoorts: wat is hooikoorts, de symptomen en de behandeling

Hoe raak ik overtollig vet blijvend kwijt!

Slank worden en slank blijven is een gevolg van de combinatie van een verstandig eetpatroon en een goed trainingsprogramma. En nu niet zeggen van

Fit met Manon 3 - stevige bovenarmen

Hoe kom je van die slappe bovenarmen af?

Hoge bloeddruk

Informatief artikel over hoge bloeddruk.

Babymassage

Babymassage, dé manier om op een andere manier contact te krijgen met je baby

Een burn out training

Een burn out komt steeds vaker voor. Gelukkig weten we ook steeds beter wat de symptomen zijn en wat de juiste behandeling is

Is suiker verboden bij een dieet?

Uit onderzoek blijkt dat je zelfs bij het gebruik van suiker ook kan afvallen.