Roken is geestelijk gezond, roken is lekker


Publicatie datum:

In dit artikel wordt met roken het verbranden van bepaalde stoffen en het vervolgens inhaleren van de daarbij ontstane rook van deze stoffen bedoelt. De meest gangbare brandbare stof die hiervoor gebruikt wordt is tabak.

Gesponsorde koppelingen

Naast tabak kunnen ook andere stoffen gebruikt worden voor het verbranden en inhaleren van rook. Deze stoffen zijn minder bekend en daardoor ook minder populair. Voorbeelden van deze stoffen zijn gedroogde bananenschillen, diverse soorten kruiden* zoals Tijm, salie, eucalyptus en pepermunt, gedroogde blaadjes van de vlierbessenstruik, thee.

Roken is gezond

*Voor rokers die wel roken willen, om iets om handen te hebben, maar geen nicotine verslaving op willen bouwen is kruidenthee een goed alternatief. Kruidenthee is ook geschikt voor mensen die verslaafd zijn aan het roken van nicotine houdende tabaksproducten en van de behoeft aan echte nicotine houdende tabaksproducten af willen. Door het roken van kruidensigaretten hebben ze de mogelijkheid om toch iets te roken en tegelijkertijd  van de behoefte aan echte tabak af te raken. Als ze vervolgens helemaal willen stoppen met roken is dat met kruidensigaretten veel makkelijker. Dit komt doordat kruidensigaretten zonder veel moeite afgebouwd kunnen worden. Dat dit al veel mensen is gelukt blijkt wel uit het nieuwe gezegde “Een tevreden kruidensigaretten roker wordt een tevreden niet-roker.

Roken is gezond

Waarom is roken zo lekker:
Miljoenen mensen vinden roken lekker. Hoe dit komt is goedbeschouwd een raadsel. Voor de meeste mensen die, meestal als kind, voor het eerst beginnen met roken is de sigaret de eerste kennismaking met het zogenaamde roken. Ondanks dat kinderen beneden de 16 jaar geen sigaretten mogen kopen is de leeftijd waarop de meeste kinderen voor het eerst, meestal stiekem, hun eerste sigaret roken, veel en veel lager als de wettelijke minimum leeftijd. Meestal krijgen zij hun eerste sigaret van een ouder vriendje of vriendinnetje of ze pikken hem stiekem , op een onbewaakt moment, uit het pakje van hun rookverslaafde vader, hun rookverslaafde moeder, hun rookverslaafde verzorger, hun rookverslaafde broer, hun rookverslaafde zuster of een ander rookverslaafd familielid of rookverslaafde bekende. De eerste rookervaring van deze kleine kinderen is eigenlijk altijd heel negatief. Ze vinden het smerig smaken, het prikt op hun tong en in hun keel waardoor ze moeten hoesten en kuchen en de rook snel weer uitblazen. Dit komt doordat een kind nog op de meest natuurlijke reageert op de giftige rook. Heel vaak echter worden ze hierom uitgelachen door hun vriendjes en of vriendinnetjes die ze vervolgens vertellen dat ze de rook moeten inademen. Door deze sociale druk nemen ze vervolgens, tegen hun natuurlijke gevoelens in, toch weer een haaltje en inhaleren de rook vervolgens. Naast het hoesten en kuchen wat hier meestal op volgt krijgen heel veel debuterende rokers kokhals neigingen. In sommige gevallen moeten ze zelfs overgeven van hun eerste geïnhaleerde rook. Toch zetten ze het roken door om bij de groep te horen. Na verloop van een aantal rook ervaringen wennen ze daardoor aan de vieze smaak, de irritante prikkelingen van de mond en de keelholte en krijgen ze daardoor geen acute braakneigingen meer. Het lichaam raakt gewend aan het roken en doordat daardoor alleen het prettige stimulerende effect van de nicotine voelbaar is gaat ze het lekker vinden.

Roken is gezond

Waarom is roken ook gezond:
De algemene opvatting is dat roken ongezond is. Hierbij wordt echter alleen gedoeld op de schadelijke lichamelijke effecten** van het roken. Roken heeft echter ook een aantal positieve effecten op de gezondheid. Dit betreft echter de geestelijke gezondheid. Roken verminderd je stress gevoelens, heeft vaak een opwekkend effect, vooral de eerste keren door het vrijkomen van adrenaline, geeft je vaak een ontspannen gevoel, remt je hongergevoel waardoor je makkelijker slank blijft of afslankt.

Roken is gezond

**De zwaarste schadelijke effecten zijn een verhoogde kans op longkanker en op tumoren in het hoofd-/halsgebied, slokdarmkanker, strottenhoofdkanker, maagkanker, leverkanker, alvleesklierkanker, nierkanker, blaaskanker, baarmoederhalskanker en acute myeloide leukemie. Daarnaast vergroot roken het risico op hart- en vaatziekten, diabetes, een beroerte, bronchitis, longemfyseem, en tandvleesontstekingen, de Ziekte van Crohn, Alzheimer, en Reumatoide Artritis. De niet direct levensbedreigende gevolgen van roken zijn een sneller verouderende  huid, een grauwere huid (door vaatvernauwing), een verkleurt gebit en een aangetast gebit. Tenslotte heeft roken een verminderde vruchtbaarheid tot gevolg door potentieproblemen én het achteruitgaan gaan van de kwaliteit van het zaad en door de slechte invloed op de kwaliteit van de eicellen.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Obesitas bij kinderen - een gevolg van te weinig bewegen?

leidt een inactieve levensstijl tot obestias of juist andersom?

Cancer Genomics: De genen van kanker

Nieuwe ontwikkelingen van Cancer Genomics en de gevolgen daarvan.

Winterdipje? Zo ga je het tegen!

Kom met een simpele tip van je sombere gevoelens af

Babymassage

Babymassage, dé manier om op een andere manier contact te krijgen met je baby

Problemen met de stoelgang, waar kan het aan liggen?

Darmstoornissen en problemen met de stoelgang

Slapeloosheid

slapeloosheid, wat kan ik er aan doen??

Bronchitis bij jonge kinderen

Wat is bronchitis? Wat te doen bij bronchitis

Vetweefsel in het menselijke lichaam.

Een inzicht in vetweefsel in het lichaam, de taken van vet, soorten en percentage in het lichaam.

Gezondheidsgeheimen uit Okinawa

De inwoners van Okinawa leven gemiddeld genomen langer dan waar ook ter wereld. Dit artikel onthult hun geheimen!

Snel Afvallen Zonder Dieet

Wanneer je online gaat zoeken naar manieren om snel af te vallen vind je talloze pagina's.

Last van stotteren?

Hier lees je hoe je er vanaf kunt komen!

Chlorella! Het wonder algje!

Chlorella heeft met zijn vele bijzondere eigenschappen een herstellende en reinigende invloed op het menselijk lichaam.

Dyslexie en dyspraxie; de overeenkomsten en verschillen

er wordt veel gediscussieerd of dyspraxie een op zichzelf staande stoornis is of dat hij verband heeft met dyslexie. In dit artikel worden de overeenkomsten en verschillen besproken

Alles over malaria

informatie over malaria

Anorexia is een verslaving

anorexia is een verslaving.

De cognitieve benadering in de psychologie

In dit artikel wordt het ontstaan en de kernideeën van de cognitieve benadering in de psychologie besproken

Kruiden maken je gezond

Het gebruik van verse kruiden in de keuken pept niet enkel smaakloze gerechten op, maar betekent ook een ware energieboost voor je lichaam.

Vaginisme

Wat is vaginisme, de oorzaken en behandeling ervan.

Leven met epilepsie

Het leven met epilepsie, epilepsie en beperkingen

Roken, weet wat je rookt.

Over wat je binnen krijgt tijdens het roken van tabak. Hulp en tips bij het stoppen met roken.

Tips voor een gezond leven

Dit is een artikel die u tips geeft over hoe u gezond kunt leven.

Stoppen met roken

Iedereen die ooit begonnen is met roken weet ook hoe moeilijk het is om weer te stoppen. Hier een goede methode die echt werkt.

Wanneer koesteren hoop betekent : de helende kracht van het kind in jezelf.-John Bradshaw

Uitleg en handleiding voor het helen van het

Wat te doen tegen symptomen van de overgang?

Ben je vlug geïrriteerd, heb je regelmatig last van hoofdpijn en van vervelende opvliegers? Dan wenkt je overgang en menopauze, een periode waarin het lichaam van iedere vrouw een nieuw lichamelijk en geestelijk evenwicht zoekt.

Rugpijn door verkeerde schoenen

Wist je dat er veel mensen met langdurige rugpijn zijn simpelweg omdat ze verkeerde schoenen dragen?