Roken is geestelijk gezond, roken is lekker


Publicatie datum:

In dit artikel wordt met roken het verbranden van bepaalde stoffen en het vervolgens inhaleren van de daarbij ontstane rook van deze stoffen bedoelt. De meest gangbare brandbare stof die hiervoor gebruikt wordt is tabak.

Gesponsorde koppelingen

Naast tabak kunnen ook andere stoffen gebruikt worden voor het verbranden en inhaleren van rook. Deze stoffen zijn minder bekend en daardoor ook minder populair. Voorbeelden van deze stoffen zijn gedroogde bananenschillen, diverse soorten kruiden* zoals Tijm, salie, eucalyptus en pepermunt, gedroogde blaadjes van de vlierbessenstruik, thee.

Roken is gezond

*Voor rokers die wel roken willen, om iets om handen te hebben, maar geen nicotine verslaving op willen bouwen is kruidenthee een goed alternatief. Kruidenthee is ook geschikt voor mensen die verslaafd zijn aan het roken van nicotine houdende tabaksproducten en van de behoeft aan echte nicotine houdende tabaksproducten af willen. Door het roken van kruidensigaretten hebben ze de mogelijkheid om toch iets te roken en tegelijkertijd  van de behoefte aan echte tabak af te raken. Als ze vervolgens helemaal willen stoppen met roken is dat met kruidensigaretten veel makkelijker. Dit komt doordat kruidensigaretten zonder veel moeite afgebouwd kunnen worden. Dat dit al veel mensen is gelukt blijkt wel uit het nieuwe gezegde “Een tevreden kruidensigaretten roker wordt een tevreden niet-roker.

Roken is gezond

Waarom is roken zo lekker:
Miljoenen mensen vinden roken lekker. Hoe dit komt is goedbeschouwd een raadsel. Voor de meeste mensen die, meestal als kind, voor het eerst beginnen met roken is de sigaret de eerste kennismaking met het zogenaamde roken. Ondanks dat kinderen beneden de 16 jaar geen sigaretten mogen kopen is de leeftijd waarop de meeste kinderen voor het eerst, meestal stiekem, hun eerste sigaret roken, veel en veel lager als de wettelijke minimum leeftijd. Meestal krijgen zij hun eerste sigaret van een ouder vriendje of vriendinnetje of ze pikken hem stiekem , op een onbewaakt moment, uit het pakje van hun rookverslaafde vader, hun rookverslaafde moeder, hun rookverslaafde verzorger, hun rookverslaafde broer, hun rookverslaafde zuster of een ander rookverslaafd familielid of rookverslaafde bekende. De eerste rookervaring van deze kleine kinderen is eigenlijk altijd heel negatief. Ze vinden het smerig smaken, het prikt op hun tong en in hun keel waardoor ze moeten hoesten en kuchen en de rook snel weer uitblazen. Dit komt doordat een kind nog op de meest natuurlijke reageert op de giftige rook. Heel vaak echter worden ze hierom uitgelachen door hun vriendjes en of vriendinnetjes die ze vervolgens vertellen dat ze de rook moeten inademen. Door deze sociale druk nemen ze vervolgens, tegen hun natuurlijke gevoelens in, toch weer een haaltje en inhaleren de rook vervolgens. Naast het hoesten en kuchen wat hier meestal op volgt krijgen heel veel debuterende rokers kokhals neigingen. In sommige gevallen moeten ze zelfs overgeven van hun eerste geïnhaleerde rook. Toch zetten ze het roken door om bij de groep te horen. Na verloop van een aantal rook ervaringen wennen ze daardoor aan de vieze smaak, de irritante prikkelingen van de mond en de keelholte en krijgen ze daardoor geen acute braakneigingen meer. Het lichaam raakt gewend aan het roken en doordat daardoor alleen het prettige stimulerende effect van de nicotine voelbaar is gaat ze het lekker vinden.

Roken is gezond

Waarom is roken ook gezond:
De algemene opvatting is dat roken ongezond is. Hierbij wordt echter alleen gedoeld op de schadelijke lichamelijke effecten** van het roken. Roken heeft echter ook een aantal positieve effecten op de gezondheid. Dit betreft echter de geestelijke gezondheid. Roken verminderd je stress gevoelens, heeft vaak een opwekkend effect, vooral de eerste keren door het vrijkomen van adrenaline, geeft je vaak een ontspannen gevoel, remt je hongergevoel waardoor je makkelijker slank blijft of afslankt.

Roken is gezond

**De zwaarste schadelijke effecten zijn een verhoogde kans op longkanker en op tumoren in het hoofd-/halsgebied, slokdarmkanker, strottenhoofdkanker, maagkanker, leverkanker, alvleesklierkanker, nierkanker, blaaskanker, baarmoederhalskanker en acute myeloide leukemie. Daarnaast vergroot roken het risico op hart- en vaatziekten, diabetes, een beroerte, bronchitis, longemfyseem, en tandvleesontstekingen, de Ziekte van Crohn, Alzheimer, en Reumatoide Artritis. De niet direct levensbedreigende gevolgen van roken zijn een sneller verouderende  huid, een grauwere huid (door vaatvernauwing), een verkleurt gebit en een aangetast gebit. Tenslotte heeft roken een verminderde vruchtbaarheid tot gevolg door potentieproblemen én het achteruitgaan gaan van de kwaliteit van het zaad en door de slechte invloed op de kwaliteit van de eicellen.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Rugpijn door verkeerde schoenen

Wist je dat er veel mensen met langdurige rugpijn zijn simpelweg omdat ze verkeerde schoenen dragen?

Behandeling van acné (jeugdpuistjes)

Lees hier alles over de behandeling van acné

Een bittere smaak in je mond

Is een bittere smaak schadelijk? Waar komt die bittere smaak eigenlijk vandaan en hoe kom ik er vanaf?

Ziekte van Crohn

Crohn is een chronische en ongeneeslijke darmziekte

Chronische hoofdpijn

Chronische hoofdpijn is erg vervelend en ook vaak een belemmering in ’t dagelijks leven.

Psoriasis een vervelende huidziekte

Een beschrijving van de huidziekte psoriasis

Nazorg voor je tattoo dat doe je zo

Je hebt eindelijk je felbegeerde tattoo maar hoe verzorg je hem eigenlijk

Het elektronisch patiëntendossier

Lees hier alles over het elektronisch patiëntendossier (EPD)

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven XV

Het Koolhydraatarm dieet Fase 2

Afvallen zonder dieet

Als je wilt afvallen zonder dieet, staan hier de tips die je nodig zult hebben!

Tandvlees ontsteking, hoe ontstaat het

Veel mensen hebben last van ontstoken tandvlees. Hoe komt dit nu precies.

Chlorella! Het wonder algje!

Chlorella heeft met zijn vele bijzondere eigenschappen een herstellende en reinigende invloed op het menselijk lichaam.

Kinderen en slapen, do's en don'ts.

Heeft uw kind moeite met slapen? Kijk hier voor meer informatie.

Hartaanval of hartinfarct.

Beschrijving van hoe een hartinfarct ontstaat en wat er precies gebeurd.

Oorzaken van autisme: een ontdekking

Dit artikel biedt inzicht in de oorzaken van autisme en richt zich voornamelijk op een nieuw ontdekte oorzaak van autisme: een verminderde werking van het spiegelneuronensysteem.

Afvallen zonder gewicht kwijt te raken?

een beter figuur krijgen door spiermassa op te bouwen in plaats van strict te lijnen.

Revalideren voor kinderen

Revalideren saai? Als het aan onderzoekers van Georgia Institute of Technology ligt niet!

Cancer Genomics: De genen van kanker

Nieuwe ontwikkelingen van Cancer Genomics en de gevolgen daarvan.

Beter in je vel in 9 stappen.

Beter in je vel zitten is makkelijker te bereiken dan je zelf denkt.In de volgende 9 stappen leer je hoe je dit het beste kan bereiken.

Alles over botox

Informatie over botox en botoxbehandelingen

Ice Bucket Challenge: Geld doneren voor Stichting ALS

Bij de Ice Bucket Challenge draait het om de ziekte ALS. Wat houdt deze ziekte nou eigenlijk in?

De groei van ADD en ADHD als een aandoening

Geschiedenis en ontwikkeling van het ADHD en ADD label. Charles Bradley bedacht dat stimulerende middelen hyperactiviteit kon dempen

Stoppen met Roken?

Wil je stoppen met roken? Begin hier!

Bewezen tips om buikvet te verliezen

Jij wilt natuurlijk weten hoe je zo snel mogelijk je buikvet kunt verliezen. De oplossing is je levensstijl veranderen

secundaire efflorescenties

Uitleg over secundaire efflorescenties (dermatologie)