Roken is geestelijk gezond, roken is lekker


Publicatie datum:

In dit artikel wordt met roken het verbranden van bepaalde stoffen en het vervolgens inhaleren van de daarbij ontstane rook van deze stoffen bedoelt. De meest gangbare brandbare stof die hiervoor gebruikt wordt is tabak.

Gesponsorde koppelingen

Naast tabak kunnen ook andere stoffen gebruikt worden voor het verbranden en inhaleren van rook. Deze stoffen zijn minder bekend en daardoor ook minder populair. Voorbeelden van deze stoffen zijn gedroogde bananenschillen, diverse soorten kruiden* zoals Tijm, salie, eucalyptus en pepermunt, gedroogde blaadjes van de vlierbessenstruik, thee.

Roken is gezond

*Voor rokers die wel roken willen, om iets om handen te hebben, maar geen nicotine verslaving op willen bouwen is kruidenthee een goed alternatief. Kruidenthee is ook geschikt voor mensen die verslaafd zijn aan het roken van nicotine houdende tabaksproducten en van de behoeft aan echte nicotine houdende tabaksproducten af willen. Door het roken van kruidensigaretten hebben ze de mogelijkheid om toch iets te roken en tegelijkertijd  van de behoefte aan echte tabak af te raken. Als ze vervolgens helemaal willen stoppen met roken is dat met kruidensigaretten veel makkelijker. Dit komt doordat kruidensigaretten zonder veel moeite afgebouwd kunnen worden. Dat dit al veel mensen is gelukt blijkt wel uit het nieuwe gezegde “Een tevreden kruidensigaretten roker wordt een tevreden niet-roker.

Roken is gezond

Waarom is roken zo lekker:
Miljoenen mensen vinden roken lekker. Hoe dit komt is goedbeschouwd een raadsel. Voor de meeste mensen die, meestal als kind, voor het eerst beginnen met roken is de sigaret de eerste kennismaking met het zogenaamde roken. Ondanks dat kinderen beneden de 16 jaar geen sigaretten mogen kopen is de leeftijd waarop de meeste kinderen voor het eerst, meestal stiekem, hun eerste sigaret roken, veel en veel lager als de wettelijke minimum leeftijd. Meestal krijgen zij hun eerste sigaret van een ouder vriendje of vriendinnetje of ze pikken hem stiekem , op een onbewaakt moment, uit het pakje van hun rookverslaafde vader, hun rookverslaafde moeder, hun rookverslaafde verzorger, hun rookverslaafde broer, hun rookverslaafde zuster of een ander rookverslaafd familielid of rookverslaafde bekende. De eerste rookervaring van deze kleine kinderen is eigenlijk altijd heel negatief. Ze vinden het smerig smaken, het prikt op hun tong en in hun keel waardoor ze moeten hoesten en kuchen en de rook snel weer uitblazen. Dit komt doordat een kind nog op de meest natuurlijke reageert op de giftige rook. Heel vaak echter worden ze hierom uitgelachen door hun vriendjes en of vriendinnetjes die ze vervolgens vertellen dat ze de rook moeten inademen. Door deze sociale druk nemen ze vervolgens, tegen hun natuurlijke gevoelens in, toch weer een haaltje en inhaleren de rook vervolgens. Naast het hoesten en kuchen wat hier meestal op volgt krijgen heel veel debuterende rokers kokhals neigingen. In sommige gevallen moeten ze zelfs overgeven van hun eerste geïnhaleerde rook. Toch zetten ze het roken door om bij de groep te horen. Na verloop van een aantal rook ervaringen wennen ze daardoor aan de vieze smaak, de irritante prikkelingen van de mond en de keelholte en krijgen ze daardoor geen acute braakneigingen meer. Het lichaam raakt gewend aan het roken en doordat daardoor alleen het prettige stimulerende effect van de nicotine voelbaar is gaat ze het lekker vinden.

Roken is gezond

Waarom is roken ook gezond:
De algemene opvatting is dat roken ongezond is. Hierbij wordt echter alleen gedoeld op de schadelijke lichamelijke effecten** van het roken. Roken heeft echter ook een aantal positieve effecten op de gezondheid. Dit betreft echter de geestelijke gezondheid. Roken verminderd je stress gevoelens, heeft vaak een opwekkend effect, vooral de eerste keren door het vrijkomen van adrenaline, geeft je vaak een ontspannen gevoel, remt je hongergevoel waardoor je makkelijker slank blijft of afslankt.

Roken is gezond

**De zwaarste schadelijke effecten zijn een verhoogde kans op longkanker en op tumoren in het hoofd-/halsgebied, slokdarmkanker, strottenhoofdkanker, maagkanker, leverkanker, alvleesklierkanker, nierkanker, blaaskanker, baarmoederhalskanker en acute myeloide leukemie. Daarnaast vergroot roken het risico op hart- en vaatziekten, diabetes, een beroerte, bronchitis, longemfyseem, en tandvleesontstekingen, de Ziekte van Crohn, Alzheimer, en Reumatoide Artritis. De niet direct levensbedreigende gevolgen van roken zijn een sneller verouderende  huid, een grauwere huid (door vaatvernauwing), een verkleurt gebit en een aangetast gebit. Tenslotte heeft roken een verminderde vruchtbaarheid tot gevolg door potentieproblemen én het achteruitgaan gaan van de kwaliteit van het zaad en door de slechte invloed op de kwaliteit van de eicellen.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Extra verzorging voor uw gebit en het gebit van uw kinderen.

Een stukje extra verzorging voor het gebit

De groei van ADD en ADHD als een aandoening

Geschiedenis en ontwikkeling van het ADHD en ADD label. Charles Bradley bedacht dat stimulerende middelen hyperactiviteit kon dempen

Bronchitis bij jonge kinderen

Wat is bronchitis? Wat te doen bij bronchitis

Geschiedenis van de bipolaire stoornis (voorheen manisch-depressieve psychose)

Wanneer is de term bipolaire stoornis ontstaan en wat zijn de symptomen?

Snel afvallen en op gewicht blijven

Hoe je snel en effectief kunt afvallen en op je streefgewicht kunt blijven

BMI berekenen

U wilt de BMI berekenen van uzelf of uw gezin? Onze BMI Meter is de snelste en meest betrouwbare op het internet. Meteen inzicht. Klik hier! Let op: uw BMI berekenen met onze BMI meter kan vandaag nog

Bloedvergiftiging

Wat is bloedvergiftiging? Wat zijn de symptomen en wat is de oorzaak?

HSP

Steeds vaker ontdekt men de HSP'er in zichzelf. Dit kan uiteenlopen van het ervaren van andermans emoties tot aan het ontdekken van je eigen geestelijk oog.

Allergie

Wat is een allergie en wat kunt u eraan doen

Syndroom van Asperger.

Er is nog te weinig algemene bekendheid over het syndroom van Asperger. Om het wat duidelijker te krijgen zal ik hier wat uitleg geven.

Het verleden is passief, de toekomst actief.

Goed omgaan met deze tijdzones en daardoor bewuster en zonder stress verder leven. Dat kan als je door middel van het verleden het heden en toekomst meer in eigen hand neemt.

Slapen met rug-, en/of bekkenpijn.

Het vervelende van rug- of bekkenpijn is dat iedere houding pijnlijk is. Maar een goede nachtrust is zó belangrijk! Dus hoe kan je dan het beste liggen om de pijn zo draaglijk mogelijk te houden…

Kan men zich 'dood'schrikken?!

Men kan zich doodschrikken op 3 manieren.

Slaapproblemen

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Je moet de volgende ochtend vroeg op, bent hartstikke moe, maar je valt niet in slaap of je wordt steeds weer wakker.

Een andere waarheid achter hart- en vaatziekten

De relatie tussen vitamine C tekort en hart- en vaatziekten.

39 weken zwanger

39 weken zwanger, zwangerschap week 39

Navelpiercing levensgevaarlijk!!!

Navelpiercing blijkt LEVENSGEVAARLIJK

GRIEP

Wat is griep, is het ernstig en wat kan je er aan doen.

Bevolkingsonderzoek

Informatief artikel over bevolkingsonderzoeken.

Hoogbegaafdheid, een aangeboren geschenk of probleem?

Wat de kenmerken, voor- en nadelen zijn van hoogbegaafdheid.

Alcoholische drank

Alcohol en gezondheidsrisico's

Wat kan je doen als je baby een hoge lichaamstemperatuur heeft?

Je baby zeurt, huilt constant, eet weinig of niet en is minder actief dan normaal. Dan is de kans groot dat het een te hoge lichaamstemperatuur heeft. Wat kan je doen tegen koorts bij baby's?

Tropische ziektes: wat voor voorzorgsmaatregelen neem je voor je op vakantie gaat?

Tropische ziektes: besmettingsweg en verschijnselen. Welke voorzorgsmaatregelen, vaccinaties en bijwerkingen.

Hooikoorts

ieder jaar hebben weer veel mensen last van de klachten van hooikoorts.

Revalideren voor kinderen

Revalideren saai? Als het aan onderzoekers van Georgia Institute of Technology ligt niet!