Roken is geestelijk gezond, roken is lekker


Publicatie datum:

In dit artikel wordt met roken het verbranden van bepaalde stoffen en het vervolgens inhaleren van de daarbij ontstane rook van deze stoffen bedoelt. De meest gangbare brandbare stof die hiervoor gebruikt wordt is tabak.

Gesponsorde koppelingen

Naast tabak kunnen ook andere stoffen gebruikt worden voor het verbranden en inhaleren van rook. Deze stoffen zijn minder bekend en daardoor ook minder populair. Voorbeelden van deze stoffen zijn gedroogde bananenschillen, diverse soorten kruiden* zoals Tijm, salie, eucalyptus en pepermunt, gedroogde blaadjes van de vlierbessenstruik, thee.

Roken is gezond

*Voor rokers die wel roken willen, om iets om handen te hebben, maar geen nicotine verslaving op willen bouwen is kruidenthee een goed alternatief. Kruidenthee is ook geschikt voor mensen die verslaafd zijn aan het roken van nicotine houdende tabaksproducten en van de behoeft aan echte nicotine houdende tabaksproducten af willen. Door het roken van kruidensigaretten hebben ze de mogelijkheid om toch iets te roken en tegelijkertijd  van de behoefte aan echte tabak af te raken. Als ze vervolgens helemaal willen stoppen met roken is dat met kruidensigaretten veel makkelijker. Dit komt doordat kruidensigaretten zonder veel moeite afgebouwd kunnen worden. Dat dit al veel mensen is gelukt blijkt wel uit het nieuwe gezegde “Een tevreden kruidensigaretten roker wordt een tevreden niet-roker.

Roken is gezond

Waarom is roken zo lekker:
Miljoenen mensen vinden roken lekker. Hoe dit komt is goedbeschouwd een raadsel. Voor de meeste mensen die, meestal als kind, voor het eerst beginnen met roken is de sigaret de eerste kennismaking met het zogenaamde roken. Ondanks dat kinderen beneden de 16 jaar geen sigaretten mogen kopen is de leeftijd waarop de meeste kinderen voor het eerst, meestal stiekem, hun eerste sigaret roken, veel en veel lager als de wettelijke minimum leeftijd. Meestal krijgen zij hun eerste sigaret van een ouder vriendje of vriendinnetje of ze pikken hem stiekem , op een onbewaakt moment, uit het pakje van hun rookverslaafde vader, hun rookverslaafde moeder, hun rookverslaafde verzorger, hun rookverslaafde broer, hun rookverslaafde zuster of een ander rookverslaafd familielid of rookverslaafde bekende. De eerste rookervaring van deze kleine kinderen is eigenlijk altijd heel negatief. Ze vinden het smerig smaken, het prikt op hun tong en in hun keel waardoor ze moeten hoesten en kuchen en de rook snel weer uitblazen. Dit komt doordat een kind nog op de meest natuurlijke reageert op de giftige rook. Heel vaak echter worden ze hierom uitgelachen door hun vriendjes en of vriendinnetjes die ze vervolgens vertellen dat ze de rook moeten inademen. Door deze sociale druk nemen ze vervolgens, tegen hun natuurlijke gevoelens in, toch weer een haaltje en inhaleren de rook vervolgens. Naast het hoesten en kuchen wat hier meestal op volgt krijgen heel veel debuterende rokers kokhals neigingen. In sommige gevallen moeten ze zelfs overgeven van hun eerste geïnhaleerde rook. Toch zetten ze het roken door om bij de groep te horen. Na verloop van een aantal rook ervaringen wennen ze daardoor aan de vieze smaak, de irritante prikkelingen van de mond en de keelholte en krijgen ze daardoor geen acute braakneigingen meer. Het lichaam raakt gewend aan het roken en doordat daardoor alleen het prettige stimulerende effect van de nicotine voelbaar is gaat ze het lekker vinden.

Roken is gezond

Waarom is roken ook gezond:
De algemene opvatting is dat roken ongezond is. Hierbij wordt echter alleen gedoeld op de schadelijke lichamelijke effecten** van het roken. Roken heeft echter ook een aantal positieve effecten op de gezondheid. Dit betreft echter de geestelijke gezondheid. Roken verminderd je stress gevoelens, heeft vaak een opwekkend effect, vooral de eerste keren door het vrijkomen van adrenaline, geeft je vaak een ontspannen gevoel, remt je hongergevoel waardoor je makkelijker slank blijft of afslankt.

Roken is gezond

**De zwaarste schadelijke effecten zijn een verhoogde kans op longkanker en op tumoren in het hoofd-/halsgebied, slokdarmkanker, strottenhoofdkanker, maagkanker, leverkanker, alvleesklierkanker, nierkanker, blaaskanker, baarmoederhalskanker en acute myeloide leukemie. Daarnaast vergroot roken het risico op hart- en vaatziekten, diabetes, een beroerte, bronchitis, longemfyseem, en tandvleesontstekingen, de Ziekte van Crohn, Alzheimer, en Reumatoide Artritis. De niet direct levensbedreigende gevolgen van roken zijn een sneller verouderende  huid, een grauwere huid (door vaatvernauwing), een verkleurt gebit en een aangetast gebit. Tenslotte heeft roken een verminderde vruchtbaarheid tot gevolg door potentieproblemen én het achteruitgaan gaan van de kwaliteit van het zaad en door de slechte invloed op de kwaliteit van de eicellen.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Anorexia nervosa

In dit artikel staat beschreven wat anorexia nervosa is.

Wanneer is men doof?

Uitleg over hoe te testen op gehoorverlies en welke testen er bestaan.

Alzheimer uitgelicht

wat is alzheimer en wat is het verloop van de ziekte

ME CVS

ME CVS onderzoek klachten diagnose myalgische ecefalomyelitis chronisch vermoeidheidssyndroom vermoeidheid klachten ontsteking immuunsysteem neurologisch patient cognitieve gedragstherapie wetenschappelijk psychologisch geestelijk lichamelijk oorzaak erkenning ziek klachtenpatroon onbegrip controverse stromingen onzeke

Anorexia is een verslaving

anorexia is een verslaving.

Een andere waarheid achter hart- en vaatziekten

De relatie tussen vitamine C tekort en hart- en vaatziekten.

dromen verklaard; vreemdgaan

Wat betekent het als jij droomt dat jij (of misschien wel je partner) vreemd gaat?

Avodart

Beschrijving van het medicament Avodart.

Roken, weet wat je rookt.

Over wat je binnen krijgt tijdens het roken van tabak. Hulp en tips bij het stoppen met roken.

CVS

ME CVS, de controverse

Anafylactische shock

Wat is een anafylactische shock en wat kun je eraan doen?

Last van chronische vermoeidheid of andere vage klachten? Misschien heb je een vitamine D tekort!

Veel mensen hebben last van vage klachten zoals chronische vermoeidheid en spierklachten. Een groot deel van de bevolking heeft de laatste jaren een vitamine D tekort!

Bewegen met baby's

Bewegen met baby's

Stress

Wat is stress en wat kun je er zelf aan doen.

Snel Afvallen Zonder Dieet

Wanneer je online gaat zoeken naar manieren om snel af te vallen vind je talloze pagina's.

Alles over psoriasis

Alles wat je wil weten over psoriasis

Alles over difterie

Informatie over difterie (kroep)

Een goed werkend dieet (getest!)

Met dit dieet ben ik zelf 20kg in 4 maanden afgevallen!

KIDD Syndroom

U heeft een kind dat ander gedrag vertoont dan andere kinderen. Vaak hoofdpijn, is onrustig, problemen met haren wassen, wil vaak niet mee doen aan spelletjes, is laat met allerlei normale zaken zoals fietsen, lopen, hinkelen, praten, moeite met leren.

Gezond afvallen

Een artikel over hoe je kunt beginnen met afvallen en hoe je dat het best vol kunt houden.

Ooglaseren: na de behandeling

Wat moet je wel en niet doen na een ooglaserbehandeling

Alles over ADHD

Informatie over ADHD

Zwangerschapstest en ovulatie test

Zwangerschapstesten en ovulatie test geven duidelijk aan wanneer je vruchtbaar bent.

Wat is een hernia en hoe herken je een hernia?

Opeens heb je last van uitstralende spierpijn in je benen, je rug en je armen. Is dat nou een hernia?

secundaire efflorescenties

Uitleg over secundaire efflorescenties (dermatologie)