Stoppen met roken, gaat vanzelf door dit geheime plan.


Publicatie datum:

Stoppen met roken wordt in de toekomst heel gemakkelijk, lees hier hoe.

Gesponsorde koppelingen

Steeds weer blijkt dat stoppen met roken heel moeilijk is. Uit onderzoek is gebleken dat de reden dat een roker niet kan stoppen met roken niet in hoofdzaak  te maken heeft met zijn nicotineverslaving. Naar aanleiding van dit onderzoek zijn er een aantal manieren vastgesteld waarop je vanzelf kunt stoppen met roken.

stoppen met roken 1

Stoppen is vooral moeilijk door de volgende drie andere factoren, namelijk:
1. De macht der gewoonte; gewoontes worden heel sterk door de hersenen opgeslagen en zorgen voor een sterke drang om op de automatische piloot varen.
 2. Zgn. Pavlovse reflexen; 40% van de rokers rookt in een reflex, dus onder bepaalde omstandigheden gaan deze mensen automatisch roken.
3. Sterk emotionele rokers moeten roken om hun emoties onder controle te houden.

Er zijn heel veel middeltjes, programma’s en therapieën de beloven dat ze je helpen om in korte tijd van het roken af komen.

De belangrijkste op een rij:
Nicotinevervangers  onder te verdelen in  vier soorten:
1- Nicotinepleisters zorgen voor een gelijkmatige toediening van nicotine gedurende de hele dag. Hierdoor verminderd de hevige trek in een sigaret. Een enkel keer geeft het bijwerkingen zoals huidirritatie of een slechte nachtrust. De pleister moet 24 uur per dag gedragen worden. Er zijn twee  merken pleisters Nicotinell en Niquitin, verkrijgbaar bij drogist en apotheek

2- Nicotinekauwgom, dit is kauwgom met nicotine. Er zijn twee sterktes: 2 en 4 milligram. 4 milligram is voor mensen die veel roken. Als je erge zin in roken krijg neem je een kauwgompje. Je moet het tussen je kiezen en je wang houden. Vervolgens kauw je alleen af en toe op de kauwgom. Zo komt er nicotine in je lichaam. Er zijn een paar smaken. Citrus, Classic, Drop, Fruit en Mint en het is te koop bij de apotheek of bij de drogist. Er zijn twee merken: Nicorette en Nicotinell.

3- Nicotinezuigtabletten zijn zuigtabletten met nicotine. Je neemt er één als je erge zin in roken krijgt. Als je erop zuigt komt er nicotine vrij. De nicotine komt in uw bloed. Je moet de tablet tussen het zuigen door tussen je wang en je tandvlees houden. Er zijn twee merken Nicotinell (1 en 2 milligram) en Niquitin (2 en 4 milligram), te koop bij drogist en apotheek

4- Nicotinemicrotabs zijn tabletten voor onder de tong met een sterkte 2 milligram. Je neemt er één als je erge zin in roken krijgt. Je doet hem onder je tong, ongeveer 30 minuten. Je hoeft niet te zuigen en ook niet te kauwen of door te slikken, ze lossen vanzelf op. Dan komt er nicotine vrij. De nicotine komt in uw bloed. Er is één merk, Nicorette te koop bij drogist en apotheek. Je moet langzaam minder microtabs per dag nemen tot je zonder kan.

Acupunctuur:
Acupunctuur is een traditionele Chinese behandelingsmethode. Het werkt door stimulatie via naalden van bepaalde op lichaamsmeridianen gelegen punten die gunstige lichamelijke effecten hebben. Behalve stimulatie met naalden kan het ook via warmte (moxa's), massage (acupressuur), laserbehandeling of elektrische prikkeling.

Gedragstherapie:
Roken is aangeleerd gedrag dus het kan ook afgeleerd worden. Dit vraagt echter heel veel zelfbeheersing, doorzettingsvermogen en innerlijke kracht. Dat zijn eigenschappen die de meeste rokers niet bezitten. Helemaal niet als je door het stoppen met roken nog minder sterk in je schoenen staat dan anders. Een gedragstherapeut kan je dan helpen? Deze kijkt naar hoe, waar en wanneer iemand rookt en maakt op basis daarvan een plan van aanpak. Een gedragstherapeut helpt je je gedrag geleidelijk aan te veranderen, wat het volhouden gemakkelijker maakt.               

Softlaserbehandeling:
Met de softlaserbehandeling gaat men terug naar de Traditionele Chinese Geneeswijzen. Softlasertherapie is acupunctuur met laserlicht.

Al deze middeltjes, programma’s en therapieën zijn echter lapmiddelen achteraf. Het is beter om niet te beginnen met roken. Ik wil daarom hier brainstormen over een manier om dit te bewerkstelligen.

Alle overheden moeten wereldwijd de sigaretten accijnzen die binnen komen reserveren voor het volgende plan. Tevens moeten ze alle door dit plan bereikte besparingen op de gezondheidszorg nauwgezet bijhouden en daar ook bij optellen.

Mijn plan is om in het diepste geheim tot een deal te komen met de sigaretten fabrikanten. De deal is de volgende. De fabrikanten ontwikkelen een sigaret die geen nicotine bevat. Dit moeten ze echter strikt geheim houden. De nicotine vrije sigaretten worden vervolgens op de markt gebracht en de overheid zorgt ervoor dat als er consumenten gaan klagen,s alle laboratoria zullen verklaren dat er niets veranderd is aan de sigaretten. Doordat er geen nicotine meer in de sigaretten zit neemt wereldwijd het roken langzaam maar zeker af. De meeste werknemers in de sigaretten industrie zullen via een natuurlijk verloop afvloeien. Bij eventuele gedwongen ontslagen betaald de overheid de sociale plannen waarmee de bedrijven hun ontslagen werknemers helpen aan ander werk en tijdelijke aanvulling van hun uitkering.

Met de enorme bedragen die gaandeweg vrijkomen door de besparing op aan roken gerelateerde medische kosten helpen de overheden de sigarettenfabrikanten met het opstarten van andere bedrijven waar ze hun inkomen mee kunnen gaan verdienen zodat ze hun sigarettenfabrieken op den duur kunnen sluiten.

Op deze manier zullen er nog wel een aantal mensen blijven roken maar dit zal maar een fractie zijn van het aantal rokers die er zouden zijn als de sigaretten nicotine zouden blijven bevatten.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Homeopathische behandeling candida/schimmelinfectie

Homeopathisch geneesmiddel tegen candida

Als spanning een Burn-Out wordt.

Hoe voorkom en herken je een burn-out?

Atopie

Wat is atopie en waarom veroorzaakt het astma, eczeem en hooikoorts

Gezond evenwicht

Een balans vinden in je gewicht is heel belangrijk

Kindermishandeling, een levenslange beschadiging

In dit artikel wordt besproken hoe de psychodynamische en humanistische benadering in de psychologie het fenomeen kindermishandeling verklaren en zouden willen oplossen

Alles over facelifts

Informatie over facelifts

39 weken zwanger

39 weken zwanger, zwangerschap week 39

Jeugdpuistjes (acne)

Chronische Sinusitis (neusbijholte(n)ontsteking)

Ontsteking in de neusbijholten

Opvoeden

Opvoeden van kinderen 0 tot 5

Dystrofie – herkennen, behandelen en er mee (leren) leven

Dystrofie, ook wel posttraumatische dystrofie genoemd, is een aandoening die kan ontstaan na een letsel en/of breuk.

Top vijf redenen voor het innemen van vitamine C

vitamine C voor je gezondheid

Bevolkingsonderzoek

Informatief artikel over bevolkingsonderzoeken.

stoppen met roken

artikel over stoppen met roken

Geschiedenis van de bipolaire stoornis (voorheen manisch-depressieve psychose)

Wanneer is de term bipolaire stoornis ontstaan en wat zijn de symptomen?

Huilbaby? Denk aan KISS

KISS-syndroom is Koppelgewricht Invloed bij Stoornissen in de Symmetrie

De eerste zwangerschapsverschijnselen na de bevruchting

Een negatieve zwangerschapstest hoeft niet per definitie te betekenen dat je niet zwanger bent. Toch is een positieve zwangerschapstest de enige manier om met zekerheid te weten of je zwanger bent of niet.

Ontwikkeling baby 4 maanden

Geeft een omschrijving van de ontwikkeling van een baby van 4 maanden

Hoe gezond afvallen

hoe op gewicht te blijven door middel van gezonde voeding en lichaamsbeweging

Farynxkanker

Uit recente onderzoeken blijkt dat het frequente bedrijven van orale seks, het drinken van alcohol of roken de kans op farynxkanker vergroot.

Premenstrueel syndroom

PMS, menstruatieklachten, premenstrueel syndroom

Bach bloesem therapie

Bach therapie werkt in op het mentale gestel van mens en dier.

Koorts

Wat is koorts, wat doe je tegen koorts en wanneer kun je het beste naar de huisarts?

Spraakontwikkeling in de eerste levensjaren

Dit artikel beschrijft de spraakontwikkeling bij kleine kinderen en hoe je ze hierbij kunt helpen.

De paniekstoornis bij adolescenten: symptomen en diagnostiek

Dit artikel geeft inzicht in de symptomen, het verloop en de diagnosticering van de paniekstoornis bij adolescenten. Het artikel is gebaseerd op wetenschappelijke literatuur.