Stoppen met roken, gaat vanzelf door dit geheime plan.


Publicatie datum:

Stoppen met roken wordt in de toekomst heel gemakkelijk, lees hier hoe.

Gesponsorde koppelingen

Steeds weer blijkt dat stoppen met roken heel moeilijk is. Uit onderzoek is gebleken dat de reden dat een roker niet kan stoppen met roken niet in hoofdzaak  te maken heeft met zijn nicotineverslaving. Naar aanleiding van dit onderzoek zijn er een aantal manieren vastgesteld waarop je vanzelf kunt stoppen met roken.

stoppen met roken 1

Stoppen is vooral moeilijk door de volgende drie andere factoren, namelijk:
1. De macht der gewoonte; gewoontes worden heel sterk door de hersenen opgeslagen en zorgen voor een sterke drang om op de automatische piloot varen.
 2. Zgn. Pavlovse reflexen; 40% van de rokers rookt in een reflex, dus onder bepaalde omstandigheden gaan deze mensen automatisch roken.
3. Sterk emotionele rokers moeten roken om hun emoties onder controle te houden.

Er zijn heel veel middeltjes, programma’s en therapieën de beloven dat ze je helpen om in korte tijd van het roken af komen.

De belangrijkste op een rij:
Nicotinevervangers  onder te verdelen in  vier soorten:
1- Nicotinepleisters zorgen voor een gelijkmatige toediening van nicotine gedurende de hele dag. Hierdoor verminderd de hevige trek in een sigaret. Een enkel keer geeft het bijwerkingen zoals huidirritatie of een slechte nachtrust. De pleister moet 24 uur per dag gedragen worden. Er zijn twee  merken pleisters Nicotinell en Niquitin, verkrijgbaar bij drogist en apotheek

2- Nicotinekauwgom, dit is kauwgom met nicotine. Er zijn twee sterktes: 2 en 4 milligram. 4 milligram is voor mensen die veel roken. Als je erge zin in roken krijg neem je een kauwgompje. Je moet het tussen je kiezen en je wang houden. Vervolgens kauw je alleen af en toe op de kauwgom. Zo komt er nicotine in je lichaam. Er zijn een paar smaken. Citrus, Classic, Drop, Fruit en Mint en het is te koop bij de apotheek of bij de drogist. Er zijn twee merken: Nicorette en Nicotinell.

3- Nicotinezuigtabletten zijn zuigtabletten met nicotine. Je neemt er één als je erge zin in roken krijgt. Als je erop zuigt komt er nicotine vrij. De nicotine komt in uw bloed. Je moet de tablet tussen het zuigen door tussen je wang en je tandvlees houden. Er zijn twee merken Nicotinell (1 en 2 milligram) en Niquitin (2 en 4 milligram), te koop bij drogist en apotheek

4- Nicotinemicrotabs zijn tabletten voor onder de tong met een sterkte 2 milligram. Je neemt er één als je erge zin in roken krijgt. Je doet hem onder je tong, ongeveer 30 minuten. Je hoeft niet te zuigen en ook niet te kauwen of door te slikken, ze lossen vanzelf op. Dan komt er nicotine vrij. De nicotine komt in uw bloed. Er is één merk, Nicorette te koop bij drogist en apotheek. Je moet langzaam minder microtabs per dag nemen tot je zonder kan.

Acupunctuur:
Acupunctuur is een traditionele Chinese behandelingsmethode. Het werkt door stimulatie via naalden van bepaalde op lichaamsmeridianen gelegen punten die gunstige lichamelijke effecten hebben. Behalve stimulatie met naalden kan het ook via warmte (moxa's), massage (acupressuur), laserbehandeling of elektrische prikkeling.

Gedragstherapie:
Roken is aangeleerd gedrag dus het kan ook afgeleerd worden. Dit vraagt echter heel veel zelfbeheersing, doorzettingsvermogen en innerlijke kracht. Dat zijn eigenschappen die de meeste rokers niet bezitten. Helemaal niet als je door het stoppen met roken nog minder sterk in je schoenen staat dan anders. Een gedragstherapeut kan je dan helpen? Deze kijkt naar hoe, waar en wanneer iemand rookt en maakt op basis daarvan een plan van aanpak. Een gedragstherapeut helpt je je gedrag geleidelijk aan te veranderen, wat het volhouden gemakkelijker maakt.               

Softlaserbehandeling:
Met de softlaserbehandeling gaat men terug naar de Traditionele Chinese Geneeswijzen. Softlasertherapie is acupunctuur met laserlicht.

Al deze middeltjes, programma’s en therapieën zijn echter lapmiddelen achteraf. Het is beter om niet te beginnen met roken. Ik wil daarom hier brainstormen over een manier om dit te bewerkstelligen.

Alle overheden moeten wereldwijd de sigaretten accijnzen die binnen komen reserveren voor het volgende plan. Tevens moeten ze alle door dit plan bereikte besparingen op de gezondheidszorg nauwgezet bijhouden en daar ook bij optellen.

Mijn plan is om in het diepste geheim tot een deal te komen met de sigaretten fabrikanten. De deal is de volgende. De fabrikanten ontwikkelen een sigaret die geen nicotine bevat. Dit moeten ze echter strikt geheim houden. De nicotine vrije sigaretten worden vervolgens op de markt gebracht en de overheid zorgt ervoor dat als er consumenten gaan klagen,s alle laboratoria zullen verklaren dat er niets veranderd is aan de sigaretten. Doordat er geen nicotine meer in de sigaretten zit neemt wereldwijd het roken langzaam maar zeker af. De meeste werknemers in de sigaretten industrie zullen via een natuurlijk verloop afvloeien. Bij eventuele gedwongen ontslagen betaald de overheid de sociale plannen waarmee de bedrijven hun ontslagen werknemers helpen aan ander werk en tijdelijke aanvulling van hun uitkering.

Met de enorme bedragen die gaandeweg vrijkomen door de besparing op aan roken gerelateerde medische kosten helpen de overheden de sigarettenfabrikanten met het opstarten van andere bedrijven waar ze hun inkomen mee kunnen gaan verdienen zodat ze hun sigarettenfabrieken op den duur kunnen sluiten.

Op deze manier zullen er nog wel een aantal mensen blijven roken maar dit zal maar een fractie zijn van het aantal rokers die er zouden zijn als de sigaretten nicotine zouden blijven bevatten.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Alles over malaria

informatie over malaria

Oefentherapie = bewegen

De oefentherapeut, de specialist in bewegen en het bewegingsapparaat.

de lintworm

wat is een lintworm precies hoe ziet hij eruit en waarom leeft hij in menselijke darmen?

Snel Afvallen Zonder Dieet

Wanneer je online gaat zoeken naar manieren om snel af te vallen vind je talloze pagina's.

Mama moet ook slapen!

Slaapproblemen bij je peuter de baas

Hyperventilatie

Vragen en antwoorden over hyperventilatie. Wat gebeurt er en wat kun je doen?

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven II

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven

Alles over psp

Informatie over de ziekte PSP: oorzaak, symptomen, behandeling en erfelijkheid

Alles over het mortons neuroom

Hier kunt u alles lezen over het mortons neuroom

Obesitas en overgewicht

Wat is obesitas en hoe kun je deze aandoening herkennen?

Moeite met slapen?

Meditatie hoeft niet zweverig te zijn, maar kan goed helpen om in te slapen.

Gevaar/Bestrijding van een koortslip

Het gevaar en de bestrijding van een koortslip

Morbide obesitas, dodelijke vetzucht.

Er komen steeds meer gevallen van dodelijk overgewicht, zwaarlijvigheid, corpulentie en adipositas?

Bloedonderzoek zonder verwijzing

Geen verwijzing van je huisarts gekregen voor bloedonderzoek of ander medisch onderzoek. Gelukkig zijn er een aantal mogelijkheden om op eigen kosten onderzoek te laten verrichten wanneer u dat wenst.

ME CVS

ME CVS onderzoek klachten diagnose myalgische ecefalomyelitis chronisch vermoeidheidssyndroom vermoeidheid klachten ontsteking immuunsysteem neurologisch patient cognitieve gedragstherapie wetenschappelijk psychologisch geestelijk lichamelijk oorzaak erkenning ziek klachtenpatroon onbegrip controverse stromingen onzeke

Nuchter voor een operatie

Waarom moet je nuchter zijn voor een operatie? Lees het hier!

Thuiszitten met psychische problemen

Wat te doen als je thuiszit met psychische problemen

Azijn tegen kwaaltjes en ongemakjes

Azijn bestrijdt bacteriën en schimmels, werkt verzachtend bij zonnebrand, doet uw haar meer glanzen, enz...

Help, mijn kind heeft RSV!

10 vragen over het Respiratoir Syncytiaal Virus (RSV)

Doof door gehoorverlies

Uitleg over de oorzaken van gehoorverlies.

Beter in je vel in 9 stappen.

Beter in je vel zitten is makkelijker te bereiken dan je zelf denkt.In de volgende 9 stappen leer je hoe je dit het beste kan bereiken.

Kan men zich 'dood'schrikken?!

Men kan zich doodschrikken op 3 manieren.

Dystrofie – herkennen, behandelen en er mee (leren) leven

Dystrofie, ook wel posttraumatische dystrofie genoemd, is een aandoening die kan ontstaan na een letsel en/of breuk.

Alles over anorexia

Informatie over anorexia nervosa

Alweer de griep?

Wanneer heb je echt de griep?