Een burn out training


Publicatie datum:

Een burn out komt steeds vaker voor. Gelukkig weten we ook steeds beter wat de symptomen zijn en wat de juiste behandeling is

Gesponsorde koppelingen

Een burn out, het komt vaker voor dan je misschien denkt maar niet iedereen wordt juist gediagnosticeerd en anderen zorgden er voor hier snel weer van te herstellen door actie te ondernemen.  Vaak zijn mensen welke gevoelig zijn voor een burn out erg harde werkers, perfectionisten en idealisten die over hun grenzen heen kunnen gaan. Zij doen dat omdat zij willen voldoen aan de hoge eisen die ze voor zichzelf stellen. Wanneer dit langdurig gebeurd kan er een breekpunt komen en kan een burn out ontstaan.

Gesponsorde koppelingen

Wanneer men te kampen krijgt met een burn out kan dit die persoon flink overvallen, veel mensen vragen zich af wat ze nu precies verkeer hebben gedaan, er ontstaat vaak onzekerheid, schaamte en onvermogen. Eigenschappen welke juist weer dienen te worden weggedrukt om weer bovenop een burn out te komen

burn out.jpg

 

Burn out symptomen

Bij een burn out is het verstandig om er voor te zorgen dat de mentale belastbaarheid weer wordt vergroot en dat er balans wordt gevonden tussen draagkracht en draaglast. Maar hoe merk je nu dat je een burn out hebt, wat zijn de symptomen? Van een burnout heb je vaak zowel psychische als lichamelijke symptomen. Psychisch ben je vaak besluiteloosheid, snel aangebrand,  agressief, wantrouwig, lusteloos en onzeker. Belangrijk is dat dit slechts enkele van de gehoorde symptomen zijn, deze kunnen per persoon erg verschillen. Lichamelijk kunnen de burnout symptomen bestaan uit moeheid, spierpijn, slapeloosheid, een hoog ademhalingsritme, darmproblemen en een hoge bloeddruk.

 

Een burn out training

Hoe pak je nu eigenlijk het beste een burn out aan en hoe zorg je er voor dat je je leven weer terug op de rails kunt zetten, met enige aanpassingen wellicht? Vaak kun je zelf niet aangeven wat effectief is in je leven en wat niet, niet altijd heb je door dat wat je doet stiekem voor een burn out zorgt maar gaat dit geleidelijk aan zodat de boosdoener ontbreekt. Een externe specialist kan je helpen om te helpen het evenwicht in je leven weer te vinden en door te gaan kijken waar je grenzen liggen en hoe je deze kunt definiëren en eventueel aan kunt geven aan anderen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 37
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Anorexia is een verslaving

anorexia is een verslaving.

Alles over voetschimmel

Informatie over voetschimmel (zwemmerseczeem)

Bewegen met baby's

Bewegen met baby's

Slaapapneu

Gevaarlijk syndroom dat tijdens het slapen optreedt

In paniek? Wat te doen!

Wat voel ik me toch raar