Samsung ziet toekomst in gezondheidsmarkt


Publicatie datum:

Samsung wil investeren in technologieën met betrekking tot gezondheid

Gesponsorde koppelingen

Op dit moment speelt er een duidelijke trend op het gebied van gezondheid. Mensen willen gezonder leven, wat resulteert in beter letten op de voeding en meer proberen te bewegen. Om deze gegevens inzichtelijk te maken zijn er inmiddels verschillende apps en fitness trackers op de markt. De applicaties houden bijvoorbeeld de calorieën bij terwijl gadgets het mogelijk maken om stappen te tellen, hartslag te meten en analyses van prestaties te maken.

Gesponsorde koppelingen

Fabrikant Samsung toont ook interesse in deze markt en zal in de toekomst nog flink investeren in nieuwe producten m.b.t. gezondheid. Eind mei heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf een nieuwe gezondheidsaccessoire en een speciaal platform tijdens een Amerikaans evenement wereldkundig gemaakt. De gadget wordt Slimband genoemd en bevat verschillende nieuwe sensoren. Hiermee kunnen gebruikers de bloedglucosespiegel meten en de luchtzuiverheid analyseren.

Verder voorziet Samsung het apparaatje van sensoren die de hartslag meten en het zuurstofniveau in het bloed bepalen. Het grote publiek hoopte dat prestaties hiermee gemeten werden en dat een bezoek aan de huisarts of fysiotherapie Goirle door ‘overtrainen’ minder noodzakelijk was. De Slimband wordt echter niet uitgebracht en de technologie is alleen voor ontwikkelaars beschikbaar.

Gezondheidsplatform – SAMI
Er werd niet alleen een nieuwe gadget aangekondigd, maar Samsung toonde ook een nieuw gezondheidsplatform. Het wordt SAMI genoemd en dient ervoor om data in de cloud op te slaan. De Slimband meet bijvoorbeeld de prestaties en stuurt deze gegevens door naar de cloud. Hierdoor wordt deze data niet op de telefoon opgeslagen en besparen gebruikers ruimte. Vooralsnog is SAMI enkel beschikbaar voor de ontwikkelaars.

SAMI zou inzicht geven in het leefpatroon van gebruikers. Er wordt namelijk data verzameld over het aantal uren slaap, voeding en de tijd die wordt besteed aan ontspanning, vrienden en familie. In de toekomst krijgen ook andere wearables van Samsung de mogelijkheid om te verbinden met het platform. Op dit moment zijn er een aantal op de markt zoals de Gear Fit en de Galaxy Gear (2). 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 16
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Een te trage schildklier

een te trage schildklier, wat is dat nou? en hoe ga je er mee om?

Help, welk dieet?

lekker slank met dokter frank, geen nood neem een dag alleen maar brood

Het digitale rontgen onderzoek

hoe werkt het maken van foto's op de beeldvormende afdeling

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven XVII

Het Koolhydraatarm Dieet Fase 4

Navelpiercing levensgevaarlijk!!!

Navelpiercing blijkt LEVENSGEVAARLIJK