De oorzaken van een hartinfarct


Publicatie datum:

Wanneer iemand een hartinfarct krijgt betekent dit dat er een deel van het hart afsterft. Dit veroorzaakt een verminderde pompkracht, soms zoveel dat je eraan kunt overlijden.

Gesponsorde koppelingen

 Een hartinfarct wordt vaak veroorzaakt door het dichtslibben van één van de slagaders van het hart. Het hart fungeert als pomp. Het pompt al het bloed door het lichaam en voorziet het lichaam hierdoor van zuurstof, voedingsstoffen, hormonen en een verzameling andere stoffen en moleculen. Het hart heeft echter zelf ook voedingsstoffen nodig. Om deze reden heb je kransslagaders. Deze lopen in een uitgebreid netwerk over het hart heen. Zonder de kransslagaders kan het hart niet overleven, en dat is dus precies het probleem bij een hartinfarct.

Gesponsorde koppelingen

Plaque-vorming

Een verstopping van de kransslagaders zal over het algemeen altijd worden veroorzaakt door de vorming van plaques. De plaques vormen de vaatwand. Op dit moment is het nog niet schadelijk, je lichaam compenseert de ruimte die het inneemt. Pas wanneer de plauque door de vaatwand heen komt loop je risico. Plauqes bestaan uit een soort smurrie van cellen en cholesterol. Ook bevat het immuuncellen, vetten en calciumafzettingen.

Deze calciumafzettingen maken de plaque minder flexibel. Hierdoor kan het bij bijvoorbeeld een klap breken en door de vaatwand komen. Het gevolg hiervan is een bloedprop welke samen met de plaque het vet afdekt, waardoor er geen bloed meer door kan stromen. Dit kan een hartinfarct als gevolg hebben.

Verstopping

Wanneer er sprake is van een hartinfarct is een deel van de kransslagaders verstopt. Hierdoor kan het bloed er niet langer door stromen. Het gedeelte van het hart wat achter de verstopping ligt mist zo zuurstof en voedingsstoffen. Hierdoor sterft het hart af, aldus: een hartinfarct. Het gaat vaak maar om een klein vaatje wat verstopt raakt. Dit zorgt niet voor een hartinfarct. Je lichaam is in staat om nieuwe bloedvaten te maken die het deel waar minder zuurstof komt alsnog te voorzien van zuurstof.

Heeft u een hartinfarct gehad? Herstellen kan vaak erg zwaar zijn. Overweeg daarom revalideren na hartinfarct van Medifit. Op deze manier wordt alles toch een stuk makkelijk.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 37
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Alles over endometriose

Informatie over endometriose

Revalideren voor kinderen

Revalideren saai? Als het aan onderzoekers van Georgia Institute of Technology ligt niet!

Alles over facelifts

Informatie over facelifts

darmklachten

tips om darmklachten te verlichten en verminderen.

Zuiver en bescherm je lichaam met Chlorella

Chlorella, een uniek groen algje met vele vitamines en mineralen die in staat is om uw lichaam te zuiveren, te beschermen, te helpen bij studies en is een bron van energie.