Van volledig verlamd tot prima prestaties op de golfbaan


Publicatie datum:

Hoe iemand met een ernstig herseninrfarct en behoorlijk hartproblemen met een enorme wilskracht tot behoorlijke prestaties komen kan.

Gesponsorde koppelingen

Mijn naam is Hans Dales en heb enige jaren geleden een zeer ernstig herseninfarct gehad. Tijdens de behandeling daarvan kwamen daar ook nog behoorlijke hartproblemen bij. Hieronder geef ik aan hoe ik deze bijna ongeneesbare problemen met een enorme wilskracht heb overwonnen en weer normaal in de maatschappij functioneer.

Het was donderdag, enige jaren geleden. Een echte Nederlandse winterdag met een grijze lucht en een temperatuur van zo'n graad of 6. Ik was, als jurist, aanwezig bij een bouwrechtprocedure in Arnhem. Ik had al enige tijd pijn in mijn rechter onderbeen maar had dat gelaten voor wat het was. Tijdens de zitting verergerde de pijn zich vrij snel. Ik kon van de pijn bijna niet meer blijven zitten en na afloop besloot ik direct naar mijn huisarts te gaan. Zijn conclusie was bepaald niet positief: waarschijnlijk een bloedverstopping in mijn onderbeen en een sterk vergroot hart. Direct een afspraak met een cardioloog in het ziekenhuis en het gevolg was dat ik de volgende dag al in het ziekenhuis werd opgenomen.

Die zelfde dag nog, na controle van mijn bloeddruk in mijn voeten, stierf mijn rechter onderbeen bijna af. De pijn was ondraaglijk en de situatie onhoudbaar. Ik kreeg snel werkende pijnstillers en er werd direct een operatie geregeld. Tot aan de operatie was het een hel. De pijnstillers werkten maar gedeeltelijk en veel te kort. Ik had inmiddels een infuus gekregen en verdere pijnstillers waren er niet meer bij. Daardoor verging van de pijn in mijn onderbeen en de tijd tot aan de operatie tikte als stroop zo traag weg. Ik had nooit gedacht ooit zo blij te zijn met het verdovingskapje voor de operatie.

De volgende morgen werd ik wakker gemaakt. De operatie had uren geduurd en was ook goed geslaagd. Ik keek rond en merkte dat ik op een andere afdeling lag. Geen cardiologie, maar vaatziekten. Een compleet vernieuwde afdeling met parketvloeren en prachtige flatscreens. Ik had een leuke buurman en was hestellend van de operatie die mijn pijn in mijn been had verholpen. Goed geregeld! Maar ja, het leven kan heel grillig zijn.....

In de nacht die volgde na de operatie kreeg ik een zwaar herseninfarct. Mijn hele linkerkant was verlamd, ik kon niets meer zeggen en was compleet van de wereld. Naar later bleek was ik twee maal klinisch dood.

Na vele weken verzorging en behandeling door allerlei therapeuten was ik er weer een klein beetje bij. De verlamming was echter niet weg en praten kon ik nauwelijks.

Tijdens een leestherapie begon mij hart ineens onregelmatig en heel snel te kloppen. De dienstdoende arts kwam op een hartslag van 300 keer per minuut! Bij onderzoek bleek dat er enige stents in de aderen rondom het hart geplaatst moesten worden en dat er een defibrillator (een moderne pacemaker) ingebracht moest worden. Die operaties volgden vrij dicht achter elkaar en opnieuw was ik weken verder voordat ik daarvan min of meer hersteld was. 

Na 60 dagen kon ik - eindelijk - het ziekenhuis verlaten. In een rolstoel, nog steeds verlamd en moeilijk sprekend en met 13 medicijnpillen per dag. Op naar maandenlange revalidatie in een groot revalidatiecentrum waarin mijn kamer reeds gereserveerd was.

Opnieuw volgde echter een grote tegenslag. De Nederlandse ziektekostenverzekeraar wilde de revalidatie in Duitsland niet betalen, waardoor ik er dus compleet alleen voor stond.

In nauw overleg met mijn Duitse huisarts en met hulp van een paar therapeuten heb ik toen een heel strak en goed revalidatie programma opgesteld dat zό goed heeft gewerkt dat ik nu weer als jurist werk en aan golfwedstrijden (ruim 3 km lopen en veel ballen slaan!) kan deelnemen.

Natuurlijk zijn herseninfarcten en hartproblemen niet gelijk. In mijn revalidatie programma  is hiermee echter rekening gehouden. Als u ook een herseninfarct of hartaandoening hebt gehad (of mensen kent die dat gehad hebben) en de absolute wil hebt om weer (min of meer) normaal te gaan leven kunt u dit revalidatie programma absoluut niet missen. Meld u zich daarom bij mij aan! Email: mr.hansdales@hotmail.com

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

10 tips tegen blozen

Als blozen een belemmering vormt in je leven

Tonsil stones

Uitleg over tonsilstones en wat je eraan kunt doen

Slapeloosheid

Informatie over slapeloosheid

Wat zijn de oorzaken van Anorexia?

Er is niet zomaar een oorzaak aan te wijzen voor het ontwikkelen van Anorexia Nervosa. Wel zijn er factoren die het risico op het krijgen van de ziekte kunnen vergroten.

Borstkanker, gemener dan u denkt.

De gevaarlijkste vorm van Borstkanker

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven XIV

Het Koolhydraatarm Dieet: FASE 1

Bronchitis bij jonge kinderen

Wat is bronchitis? Wat te doen bij bronchitis

Alles over anorexia

Informatie over anorexia nervosa

Haargroei bevorderen

Weg met die kale plekken op je hoofd!

De ziekte van Meniere

De ziekte van Meniere is een evenwichtstoornis die wordt genoemd naar de Franse dokter Prosper Meniere, die de ziekte in 1861 voor het eerst ontdekte. Hij noemde de ziekte een afwijking in het binnen oor (meer bepaald het evenwichtsorgaan).

Afvallen door water te drinken

Afvallen met water. Hoe doe je dat nu precies?

De kracht van centreren

Centreren of gronden is de basis voor de ontwikkeling van gezondheid, persoonlijkheid en spiritualiteit.

Fytotherapie

Fytotherapie is een ander woord voor kruidengeneeskunde.

Diabetes

Een uitleg over de verschillende typen Diabetes.

Behandeling eczeem

Hoe behandel je eczeem

Alprazolam

Beschrijving van het medicament Alprazolam.

Van volledig verlamd tot prima prestaties op de golfbaan

Hoe iemand met een ernstig herseninrfarct en behoorlijk hartproblemen met een enorme wilskracht tot behoorlijke prestaties komen kan.

Koken voor personen met een eierallergie

Recepten voor personen met een eierallergie.

Het effect van de samenleving op de emotionele huishouding

Het effect van de samenleving op de emotionele huishouding.

Gezondheidszorg in Nederland

Een samenvatting van de gezondheidszorg in Nederland

Visualisatie (energie)

visualisatie oefening om energie te krijgen

GRIEP

Wat is griep, is het ernstig en wat kan je er aan doen.

Alles over Alli

Informatie over de enige wetenschappelijk bewezen dieetpil Alli (Orlistat)

Amoxicilline

Beschrijving van het medicament Amoxicilline.

Winterdip / Winterdepressie

Sommige mensen hebben in de winter (dan alleen) last van een dip of depressie.