Draagbare apparaten, mobiele devices en Wireless implantable medical devices.


Publicatie datum:

Een beter leven dankzij draagbare apparaten en mobiele medische devices?

Gesponsorde koppelingen

Wireless implantable medical devices jpg

De draagbare apparaten industrie is in de afgelopen jaren veranderd. Hoewel de marktwaarde al  behoorlijk is, is de verwachting dat er in de komende jaren nog steeds een snelle toename zal zijn. Op dit moment is er vooral een goed resultaat in de gezondheidszorg gerelateerde apparaten, daarom  wordt er in de gezondheidszorg de meeste groei verwacht in de komende jaren. De technologie is door de jaren heen in een zeer snel tempo veranderd, je bent net gewend aan een nieuwe techniek of er komt al weer een andere, betere en snellere techniek op de markt. De nieuwste draagbare apparaten of draagbare technologieën zijn verwerkt in kleding of accessoires  die betrokken zijn bij de gezondheid en lichaamsbeweging. Veel mensen verwarren deze apparaten met mobiele telefoons, maar deze draagbare apparaten zijn daar niet mee te vergelijken. In deze nieuwe draagbare apparaten zitten gewoonlijk wel  sensoren die communiceren met de telefoon waardoor de  communicatie efficiënter is.

Een aantal voorbeelden van dit soort apparaten zijn, in de hersens geïmplanteerde neurostimulators, geïmplanteerde gehoorapparaten, geïmplanteerde maag stimulators, geïmplanteerde hart defibrillators, geïmplanteerde insuline pompjes , smartphones met mobiele widgets die in real-time informatie kunnen geven over diverse lichaamsfuncties, iPads en tablets met gespecialiseerde apps voor zorgverleners. Touch screen bediende machine-to-machine apparatuur waarmee eenvoudig smart grid, meter reading, fysieke beveiliging, track and trace kan worden uitgevoerd  beveiligd met apparatuur-onafhankelijke beveiliging.

“I think wearable computing is already here.” Was een uitspraak die al in 2003 werd gedaan door Tony Havelka in het begintijd van de draadloze verbindingen toen vindingen als Bluetooth, Wifi en mobiel internet  er voor zorgden dat draagbare apparaten een deel van ons leven werden. De mobiele telefoon is hierbij het beste  voorbeeld van de manier waarop draagbare apparaten de markt effectief ingingen. Momenteel wordt er gezocht naar innovaties in draagbare apparaten die nuttig zijn voor de gezondheid van elk individu doordat ze verschillende problemen op kunnen lossen. Er wordt vooral vaal geïnvesteerd in de effectiviteit en de efficiency die deze artefacten kunnen bieden. Ook is het heel belangrijk dat deze draagbare apparaten zo goed werken dat ze als "goed"  gekwalificeerd worden en aan  alle eisen voldoen. Het meest belangrijke is dat deze draagbare apparaten functioneel zijn en heel eenvoudig zijn te bedienen.

Als conclusie kun je zeggen dat geavanceerde technologie constant door wordt ontwikkeld. Maar de consument zoekt altijd naar apparaten die 150% tevredenheid geven in plaats van slecht te gebruiken nieuwe technologieën, met inbegrip van de draagbare apparaten. Er moet in ieders leven altijd een balans zijn met alle artefacten die ze in gebruik hebben. Ze hebben net als een blender ook  stabiliteit nodig. Draagbare apparaten zijn iets dat op de wereld is gekomen om de wereld effectiever te maken maar niet om lui om te maken. Ongetwijfeld zijn degene die al deze producten op de markt hebben gebracht  zich bewust van hun verantwoordelijkheid dat wat zij verkopen altijd het beste is, of degene die het beste product zal hebben. Apple is het grote voorbeeld van hoe je nieuwe producten moet lanceren op de markt, het is verbazingwekkend dat er altijd al heel veel mensen in de rij staan voor hun noviteiten als ze nog niet  eens zijn aangekondigd. Het zal bijvoorbeeld heel moeilijk worden voor alle horloge fabrikanten zodra Apple met de iWatch op de markt komt, het is deze goddelijke status van Apple die alle andere producenten kan bedreigen. Tegenwoordig gebruiken we onze apparaten comfortabel en we hebben het beste wat ooit is uitgevonden in het universum, de vraag is hoe we op een effectieve manier steeds verder kunnen gaan met deze draagbare apparaten?


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Lastige babykwaaltjes en kinderziektes.

Wat heeft mijn kind, en wat nu?!!

Afasie.

Afasie.Wat is het, hoe komt het en communicatietips.

HSP

Steeds vaker ontdekt men de HSP'er in zichzelf. Dit kan uiteenlopen van het ervaren van andermans emoties tot aan het ontdekken van je eigen geestelijk oog.

Dyslexie en nevenproblematiek

Dit artikel bespreekt de hoofdkenmerken en symptomen van dyslexie, en gaat daarnaast in op veelvoorkomende nevenproblematiek bij kinderen met dyslexie, zoals ADHD en sociale problemen.

Chinese kruiden & acupunctuur.

Dit artikel gaat over de werking van de chinese geneeskunde..

Vetweefsel: houdt het onder controle !

Vetcellen zetten uit en krimpen onder invloed van de levensstijl. De grootte van de vetcellen is mede van invloed op het ontstaan van diabetes type 2.

Amoxicilline

Beschrijving van het medicament Amoxicilline.

Runners high bij de oermens

Dat er bij het sporten een hormoon vrijkomt waardoor je je goed voelt, horen we tegenwoordig wel vaker. Maar waarom komt het dat er tijdens het hardlopen meer van dit hormoon vrijkomt dan bij andere sporten?

Bukken en tillen: zo doe je het goed!

Het lijkt zo makkelijk, maar bukken is een kunst om goed te doen. En meestal weet je pas als je het fout doet als het inmiddels te laat is en je door je rug heengegaan bent.....

Zwangerschapsdiabetes : Wat is het?

Je hoort regelmatig verhalen van zwangere vrouwen die getest moeten worden voor hun suikers tijdens de zwangerschap. Zelfs vrouwen die plotseling spreken van het leiden aan diabetes tijdens de zwangerschap.

Help, mijn kleintje stottert

Informatief artikel over stotteren

De oorzaken van een hartinfarct

Wanneer iemand een hartinfarct krijgt betekent dit dat er een deel van het hart afsterft. Dit veroorzaakt een verminderde pompkracht, soms zoveel dat je eraan kunt overlijden.

Eczeem bij mijn baby

Mijn dochter zit helemaal onder de eczeem.

Top vijf redenen voor het innemen van vitamine C

vitamine C voor je gezondheid

Het verleden is passief, de toekomst actief.

Goed omgaan met deze tijdzones en daardoor bewuster en zonder stress verder leven. Dat kan als je door middel van het verleden het heden en toekomst meer in eigen hand neemt.

Een ouder met borderline...

Gevolgen voor de opvoedingssituatie bij een psychiatrische stoornis

de waarheid over afvallen

een inzicht in hoe afvallen echt werkt.

Alles over aambeien

Informatie over aambeien, de oorzaken, de symptomen en de behandeling

Cellulitis - anti-cellulitis behandelingen - getest - oplossingen

Het komt er bijna op neer dat 9 op de 10 vrouwen geconfronteerd wordt met cellulitis of sinaasappelhuid. Verschillende oplossingen worden aangeboden, maar werken ze ook?

Versla cellulitis in 5 stappen

5 tips om cellulitis te verminderen of zelfs te verwijderen.

Verkoudheid vermijden of bestrijden

Ben je vaak verkouden in de herfst of winter? Wil je weten hoe je ervan kunt komen of hoe je het een volgende keer kunt vermijden? Lees dat dit artikel!

Bieslook makkelijk en heel erg lekker

Bieslook heel erg mooi in de kruidentuin en lekker in gebruik

Het wondermiddel Citroensap

Hoe gezond citroensap is en hoe makkelijk je het toe kan passen in je dagelijks leven

Recent onderzoek door het VUMC, onder leiding van Tom Würdinger, leidt tot een grote doorbraak.

Het onderzoek van Tom Würdinger heeft geleid tot verbluffende resultaten maar hoe is Tom Würdinger zo ver gekomen.

Alles over Alli

Informatie over de enige wetenschappelijk bewezen dieetpil Alli (Orlistat)