Draagbare apparaten, mobiele devices en Wireless implantable medical devices.


Publicatie datum:

Een beter leven dankzij draagbare apparaten en mobiele medische devices?

Gesponsorde koppelingen

Wireless implantable medical devices jpg

De draagbare apparaten industrie is in de afgelopen jaren veranderd. Hoewel de marktwaarde al  behoorlijk is, is de verwachting dat er in de komende jaren nog steeds een snelle toename zal zijn. Op dit moment is er vooral een goed resultaat in de gezondheidszorg gerelateerde apparaten, daarom  wordt er in de gezondheidszorg de meeste groei verwacht in de komende jaren. De technologie is door de jaren heen in een zeer snel tempo veranderd, je bent net gewend aan een nieuwe techniek of er komt al weer een andere, betere en snellere techniek op de markt. De nieuwste draagbare apparaten of draagbare technologieën zijn verwerkt in kleding of accessoires  die betrokken zijn bij de gezondheid en lichaamsbeweging. Veel mensen verwarren deze apparaten met mobiele telefoons, maar deze draagbare apparaten zijn daar niet mee te vergelijken. In deze nieuwe draagbare apparaten zitten gewoonlijk wel  sensoren die communiceren met de telefoon waardoor de  communicatie efficiënter is.

Gesponsorde koppelingen

Een aantal voorbeelden van dit soort apparaten zijn, in de hersens geïmplanteerde neurostimulators, geïmplanteerde gehoorapparaten, geïmplanteerde maag stimulators, geïmplanteerde hart defibrillators, geïmplanteerde insuline pompjes , smartphones met mobiele widgets die in real-time informatie kunnen geven over diverse lichaamsfuncties, iPads en tablets met gespecialiseerde apps voor zorgverleners. Touch screen bediende machine-to-machine apparatuur waarmee eenvoudig smart grid, meter reading, fysieke beveiliging, track and trace kan worden uitgevoerd  beveiligd met apparatuur-onafhankelijke beveiliging.

“I think wearable computing is already here.” Was een uitspraak die al in 2003 werd gedaan door Tony Havelka in het begintijd van de draadloze verbindingen toen vindingen als Bluetooth, Wifi en mobiel internet  er voor zorgden dat draagbare apparaten een deel van ons leven werden. De mobiele telefoon is hierbij het beste  voorbeeld van de manier waarop draagbare apparaten de markt effectief ingingen. Momenteel wordt er gezocht naar innovaties in draagbare apparaten die nuttig zijn voor de gezondheid van elk individu doordat ze verschillende problemen op kunnen lossen. Er wordt vooral vaal geïnvesteerd in de effectiviteit en de efficiency die deze artefacten kunnen bieden. Ook is het heel belangrijk dat deze draagbare apparaten zo goed werken dat ze als "goed"  gekwalificeerd worden en aan  alle eisen voldoen. Het meest belangrijke is dat deze draagbare apparaten functioneel zijn en heel eenvoudig zijn te bedienen.

Als conclusie kun je zeggen dat geavanceerde technologie constant door wordt ontwikkeld. Maar de consument zoekt altijd naar apparaten die 150% tevredenheid geven in plaats van slecht te gebruiken nieuwe technologieën, met inbegrip van de draagbare apparaten. Er moet in ieders leven altijd een balans zijn met alle artefacten die ze in gebruik hebben. Ze hebben net als een blender ook  stabiliteit nodig. Draagbare apparaten zijn iets dat op de wereld is gekomen om de wereld effectiever te maken maar niet om lui om te maken. Ongetwijfeld zijn degene die al deze producten op de markt hebben gebracht  zich bewust van hun verantwoordelijkheid dat wat zij verkopen altijd het beste is, of degene die het beste product zal hebben. Apple is het grote voorbeeld van hoe je nieuwe producten moet lanceren op de markt, het is verbazingwekkend dat er altijd al heel veel mensen in de rij staan voor hun noviteiten als ze nog niet  eens zijn aangekondigd. Het zal bijvoorbeeld heel moeilijk worden voor alle horloge fabrikanten zodra Apple met de iWatch op de markt komt, het is deze goddelijke status van Apple die alle andere producenten kan bedreigen. Tegenwoordig gebruiken we onze apparaten comfortabel en we hebben het beste wat ooit is uitgevonden in het universum, de vraag is hoe we op een effectieve manier steeds verder kunnen gaan met deze draagbare apparaten?


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Eczeem bij mijn baby

Mijn dochter zit helemaal onder de eczeem.

Een ouder met borderline...

Gevolgen voor de opvoedingssituatie bij een psychiatrische stoornis

Het norovirus

Het norovirus, wat houdt het in en wat zijn de adviezen

Koorts, set-point en de lichaamstemperatuur.

Wat koorst is en hoe het tot stand komt samen met een korte omschrijving van het set-point en de levenstemperatuur.

Telefoonkleuters en mobiele piepkuikens

In dit artikel word beschreven wat telefoonangst is. De oorzaken komen aan bod en tips over hoe je ermee om kan gaan.