Wat is het oorgasme en hoe kun je dat bereiken met oorstimulatie?


Publicatie datum:

Het spreekwoord luidt, wie niet horen wil moet maar voelen, maar hoe gevoelig zijn je oren?

Gesponsorde koppelingen

François Cluzet

Ieder mens heeft 7 lichaamsholtes namelijk de anus, de genitaliën, de mond, de neusgaten en de oren. Van de anus, de genitaliën en de mond is algemeen bekend dat het erogene zones zijn, van de oren is dit minder bekend en van de neusgaten wordt over het algemeen aangenomen dat dit geen erogene zones zijn wat betreft het fysieke contact maar wel wat betreft geuren en dan met name feromonen. In dit artikel een nadere toelichting op de erogene eigenschappen van de oren en de vraag of je door het prikkelen van de erogene zones van de oren een zogenaamd oorgasme kan bereiken.

Oor likken

Hoe heb ik ontdekt dat de oren erogeen gevoelig zijn:
Ik had er eigenlijk nooit bij stil gestaan dat je oren erogeen gevoelig zijn. Ik heb dit ontdekt toen ik een paar jaar geleden de film “Intouchables” zat te kijken. De film vertelt het waargebeurde verhaal van de geheel verlamde aristocraat Philippe (gespeeld door François Cluzet) die een vriendschap opbouwt met zijn uit de banlieue* afkomstige verzorger Driss, een zogenaamde "jeune de banlieue" (gespeeld door Omar Sy). De film draait om het gegeven dat de geheel verlamde aristocraat Philippe door uit de banlieue afkomstige verzorger Driss niet als zielige zieke man benaderd te worden, maar als persoon. Driss laat Philippe genieten van het leven, zet het huis bij tijd en wijle op stelten, en leert Philippe hoe die zijn zestienjarige puberdochter weer in het gareel moet krijgen. Hierdoor groeien de twee mannen geleidelijk aan naar elkaar toe en er ontstaat een hechte vriendschap tussen de twee. Philippe en Driss worden zelfs zo close dat Driss Philippe helpt bij het vervullen van zijn seksuele behoeften. Dit doet hij door samen met Philippe twee masseuses in te huren die Philippe door het strelen van de erogene zones van zijn oren tot een alternatief hoogtepunt weten te brengen. Ze noemen dit gekscherend een oorgasme.

*Banlieue
In de Franrijk bedoelt men met banlieue vaak een onderdeel uit van een stedelijke agglomeratie. Vooral Parijs is bekend om zijn banlieues. In het afgelopen decenium deden zich in Parijse banlieues flinke rellen voor, waaraan vooral allochtone jongeren meededen. Door de problemen die zich in de banlieues voordoen, worden zij in de media regelmatig door journalisten genoemd. De term "jeunes de banlieue" (banlieue-jongeren) wordt daarom vaak gebruikt als men het heeft over jongeren van Noord-Afrikaanse afkomst.

Oor massage

Muzikale oorstimulatie?
“Muziekale stimulatie van het oor leidt altijd tot verhoging van de creativiteit, levenslust en vitaliteit. Kinderen, volwassenen en vooral senioren die een luistertraining volgen hebben meer oog voor de schoonheid van de natuur, muziek en kunst. Ze zijn meer betrokken bij de maatschappij en ze staan voller in het leven. Dit schept de mogelijkheden voor een grotere persoonlijke levensvervulling. (bron: http://www.tomatis-luistertherapie.nl/concentratiev.php ). Dit wordt veroorzaakt doordat de spiertjes van hamer en stijgbeugel in het oor getraind worden wat zorgt voor een betere lichaamshouding, minder behoefte aan slaap en een vitaler lichaam.

Oorschelp

Bestaat het oorgasme en kun je dat bereiken met oorstimulatie?
In de leer van de accupunctuur neemt het oor een belangrijke plaats in. Volgens deze leer komen in het oor alle meridianen samen en kun je door de verschillende reflexzones in het oor te stimuleren alle organen in het lichaam bereiken en het hele lichaam in een staat van diepe ontspanning brengen (het zogenaamde oorgasme). Deze algehele diepe ontspanning kun je bereiken door rondom de gehoorgang met duim en wijsvinger langs de binnenste ring van het oor te beginnen met het uitstekende kraakbeen te masseren, daarna de binnenkant van het oor met de vingertoppen te masseren met een ronddraaiende gelijkmatige beweging zonder dat je met je nagels in het oor drukt, daarna licht drukkend met duim en wijsvinger de buitenste rand van het oor te masseren in de richting van de oorlel en tot slot de oorlel stevig te masseren in horizontale richting. 

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Help, mijn kind heeft RSV!

10 vragen over het Respiratoir Syncytiaal Virus (RSV)

Roken, weet wat je rookt.

Over wat je binnen krijgt tijdens het roken van tabak. Hulp en tips bij het stoppen met roken.

Alles over polio

Informatie over poliomyelitis

Genderdysforie

Alles over de aandoenining genderdysforie

Waar komt het Ebola virus vandaan?

Opeens is er weer een uitbraak van het Ebola virus, waar komt het Ebola virus vandaan?

Stoppen met roken

Praktische tips om daadwerkelijk te kunnen stoppen met roken!

Aambeien: veel volwassenen hebben er last van

Hoewel er eenderde van alle volwassenen wel eens last heeft van aambeien, blijft het een lacherig gespreksonderwerp dat nog steeds in de taboesfeer ligt.

Geef winterkwaaltjes geen kans.

Enkele tips om winterkwaaltjes te voorkomen en te bestrijden.

Kwakzalver

De originele benaming is Quackery

Twee jaar zindelijkheidstraining en nog altijd poepen in de luier!

Wie weet voor jullie de oplossing voor het stoppen van poepen in de luier ('s nachts).

Spierspanningshoofdpijn

Dit onderwerp gaat over hoofdpijn, tips, klachten en oorzaken.

UV-straling op de huid

De positieve gevolgen

Gezond afvallen

Een artikel over hoe je kunt beginnen met afvallen en hoe je dat het best vol kunt houden.

Zwanger worden en stoppen met voorbehoedsmiddelen

Zwanger worden en stoppen met voorbehoedsmiddelen

Vrouwen met een dikke kont leven langer.

Uit wetenschappelijk blijkt dat een dikke kont het geheim is van een lang leven.

Alles over facelifts

Informatie over facelifts

Tips om zwanger te raken

Handige tips om de natuur een beetje te helpen!

Gedragsverandering bij overgewicht

Het is fascinerend om te zien hoe verschillend mensen met hun overgewicht omgaan. Laten we eens gaan kijken naar deze groepen mensen vanuit het stages of change model, een model vanuit de Motivational Interviewing, waarin het proces van gedragsverandering in verschillende fases wordt beschreven.

Het verband tussen stress en andere ziektes

fysiologische gevolgen van stress

Ziekte en gezondheid

Lichtwerkers deel 2 verschillende oorzaken van ziekte

Chinese kruiden & acupunctuur.

Dit artikel gaat over de werking van de chinese geneeskunde..

Snel Afvallen Zonder Dieet

Wanneer je online gaat zoeken naar manieren om snel af te vallen vind je talloze pagina's.

Wat voor soorten verband zijn er?

Iedereen kent het drukverband en het snelverband maar wat voor soorten verband zijn er nog meer.

Leven met Chronisch Vermoeidheids Syndroom

Is er te leven met het Chronisch Vermoeidheids Syndroom?

Slaapapneu

Gevaarlijk syndroom dat tijdens het slapen optreedt