Wat is de goedkoopste ziektekostenverzekering?


Publicatie datum:

De regering heeft ooit bedacht dat we ieder jaar moeten kunnen wisselen van ziektekostenverzekering maar wat is de goedkoopste ziektekostenverzekering?

Gesponsorde koppelingen

Wat is de goedkoopste ziektekostenverzekering

Het argument van de regering om een verplichte particuliere basisverzekering voor de ziektekosten  in te voeren voor iedere Nederlander, voor welke iedere Nederlander vrij is om zelf de voordeligste aanbieder te kiezen, is dat hierdoor, in tegenstelling tot het vroegere verplichte collectieve ziekenfonds, de premies, door de onderlinge concurrentie tussen de verschillende ziektekostenverzekeringsmaatschappijen, lager worden.

Wat is de goedkoopste ziektekostenverzekering?
De goedkoopste ziektekostenverzekering is de vrijwillige particuliere ziektekostenverzekering met een heel hoog eigen risico die wordt afgesloten door jonge gezonde mensen waarvan vastgesteld is dat er geen erfelijke ziektes in de familie voorkomen en ze geen beroep hebben met bijvoorbeeld zwaar lichamelijk werk, een verhoogd risico op bedrijfsongevallen en voortdurende hoge stressbelasting. Deze goedkoopste ziektekostenverzekering is door de invoering van de verplichte particuliere basisverzekering echter verdwenen. Door het verdwijnen van de vrijwillige particuliere ziektekostenverzekering zijn de kosten voor een ziektekostenverzekering echter wel veel lager geworden voor met name oudere personen, personen waarbij erfelijke ziektes in de familie voorkomen en personen die een beroep hebben met bijvoorbeeld zwaar lichamelijk werk, een verhoogd risico op bedrijfsongevallen en voortdurende hoge stressbelasting.

Hoe kan de verplichte particuliere basisverzekering voor de ziektekosten goedkoper worden?
Op dit moment stijgen de totale ziektekosten in Nederland ieder jaar enorm. Dit komt hoofdzakelijk door de toenemende vergrijzing. Vanaf de pensioengerechtigde leeftijd nemen de gemiddelde ziektekosten per persoon per jaar iedere 10 jaar momenteel met sprongen toe. Om een idee te geven hoe hard de gemiddelde toename van de ziektekosten per persoon per jaar boven de 67 jaar gaat in vergelijking met gemiddelde ziektekosten van personen van 0 tot 67 jaar heb ik de getallen op een rijtje gezet. Van 0 tot 67 jaar zijn de gemiddelde ziektekosten per persoon per jaar ongeveer € 3000,-  beginnend bij € 2500,- per jaar voor een zuigeling tot ongeveer € 7000,- per jaar voor iemand van 67. Na het 67ste levensjaar stijgen de gemiddelde ziektekosten per jaar exponentieel tot gemiddeld  € 35000,- per jaar voor iemand van 95. In theorie is het dus heel eenvoudig om de verplichte particuliere basisverzekering voor de ziektekosten goedkoper te maken door een maximum leeftijd in te stellen tot waarop ziekenzorg wordt verleend. Op dit moment is dit politiek gezien nog niet haalbaar maar ik ben er van overtuigd dat dit in de nabije toekomst, door de steeds verder toenemende vergrijzing, wel het geval zal worden. Vanaf dat moment zullen, net als voor de invoering van de verplichte particuliere basisverzekering, alleen nog de hoogbejaarden, die zich een  dure vrijwillige particuliere ziektekostenverzekering kunnen veroorloven, nog ziekenzorg kunnen krijgen tot ze een “natuurlijke” dood sterven.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Acne.

De oorzaak van Acne.

Alles over Alli

Informatie over de enige wetenschappelijk bewezen dieetpil Alli (Orlistat)

Samsung ziet toekomst in gezondheidsmarkt

Samsung wil investeren in technologieën met betrekking tot gezondheid

Reumatoïde Artritis

Het biosociaal probleem: Reumatoïde Artritis

Hongercrises in de vroegmoderne tijd

Het artikel beschrijft de verschillende theoriën over hongercrissisen in de 17e en 18e eeuw.

Zuiver en bescherm je lichaam met Chlorella

Chlorella, een uniek groen algje met vele vitamines en mineralen die in staat is om uw lichaam te zuiveren, te beschermen, te helpen bij studies en is een bron van energie.

Hoe voorkom je rugproblemen met een waterbed

Heb je ook last van je rug door het slapen op een waterbed? Meestal komen deze rugklachten door bepaalde slaapposities, vooral het buigen van je rug terwijl je slaapt.

Mama moet ook slapen!

Slaapproblemen bij je peuter de baas

Borderline persoonlijkheidsstoornis

Psychische aandoening meest voorkomend bij vrouwen

Veel klachten na vaccinatie tegen de Mexicaanse Griep.

wel of niet om de tweede inenting tegen de Mexicaanse Griep?

Twee jaar zindelijkheidstraining en nog altijd poepen in de luier!

Wie weet voor jullie de oplossing voor het stoppen van poepen in de luier ('s nachts).

Afvallen

Afvallen doe je maar op een manier en dat is bewegen.

Afvallen met Weight Watchers

Een korte tekst die een idee geeft van hoe Weight Watchers werkt

Slapeloosheid - deel 2

aanvullende informatie over slapeloosheid

Levende bloed analyse

Op zoek naar een alternatieve manier van genezing van gezondheidsklachten?

Actonel

Beschrijving van het medicament Actonel.

Geneesmiddelenverkoop op internet

Tegenwoordig is het niet moeilijk om aan geneesmiddelen te komen via het internet. Maar wat zijn nou de voor en nadelen van dit nieuwe concept?

Alles over abortus

Alles over abortus. Welke methodes zijn er en hoe werkt het, wat is de wetgeving.

Gonorroe

Informatieve artikel over aandoening Gonorroe

Hyperventilatie en chronische hyperventilatie

Er zijn in Nederland meer dan een miljoen mensen die last hebben van hyperventilatie. Tijd dus om er wat aandacht aan te besteden..

Sauna en sport

Een uitleg over de voordelen van de sauna voor sporters zowel als sedentairen. Evenals een overzicht voor het juiste gebruik van de sauna.

Vitaminen en hun effecten.

Vitaminen en mineralen zijn essentieel voor een gezond menselijk lichaam. Lees er in dit artikel alles over.

zwangerschap en bloedverlies

Bloedverlies tijdens de zwangerschap

Hoofdroos

Bijna iedereen heeft wel eens last gehad van hoofdroos. Maar wat is dit nu eigenlijk?

Pilates

Pilatus, de weg die geen ruimte neemt, maar die ruimte geeft.