Rugklachten


Publicatie datum:

Hoe ontstaan lage rugklachten? En, hoe kom je er vanaf?

Gesponsorde koppelingen

Veel mensen hebben last van lage rugklachten. De constatering van de lage rugklachten opzich is niet moeilijk, maar wat er precies aan de hand is, is vaak moeilijk te achterhalen. Elke fysiotherapeut zegt wat anders en er zijn veel verschillende behandelmethodes. Natuurlijk is voor elke persoon een andere behandelmethode nodig. Maar wordt de juiste constatering snel gedaan? Of gaat daar een lange periode overheen? En hoe zit het met al die behandelmethodes?

Gesponsorde koppelingen

Er zijn natuurlijk veel verschillende onderrug klachten. En ook de oorzaken zijn zeer divers. Hier een aantal oorzaken op een rijtje:

- geboorte afwijking
- veel sporten
- verkeerde houding (lopen, zitten, staan, enz.)
- plotselinge oorzaken (vallen, een ongeluk)
- spanning
- zwangerschap
- ouderdom

Door deze oorzaken kan er een tussenwervel vast gaan zitten waardoor een persoon klachten in de onderrug krijgt. Zenuwen kunnen geïriteerd raken en omliggende spieren gaan pijn doen.

De diagnose van lage rugklachten is snel gesteld, maar om een patiënt te behandelen moet de precieze afwijking geconstateerd worden. Vaak gaat hier een lange tijd overheen. Als je met onderrug klachten bij een dokter of fysiotherapeut terecht komt, proberen ze daar vaak eerst de "normale behandeling". Je krijgt wat oefeningen mee naar huis, de spieren in de onderrug worden sterker gemaakt. Voor sommige mensen biedt dit een uitkomst, maar voor sommigen ook niet. Verschillende therapieën worden geprobeerd, zoals mensendieck, houding therapie of manuele therapie. In veel gevallen is de patiënt nu wel van zijn rugklachten af.

Opmerkelijk is, dat er niet snel verder wordt gekeken. Dit is natuurlijk lang niet altijd nodig, maar bij een ernstige klacht is dit wel vervelend. Als al deze therapieën geprobeerd zijn, wordt er een foto gemaakt. Dit zou uitkomst kunnen bieden en er kan op deze manier gericht behandeld worden. Er worden in veel gevallen zooltjes gemaakt voor de patiënt, speciale schoenen komen in beeld en rust houden wordt aanbevolen. Als dit ook hopeloos blijkt te zijn, gaat men denken aan een serieuze aandoening, als een hernia of iets dergelijks. Een MRI scan / bloedonderzoek kan uitkomst bieden. Zo kan er uitkomen dat u discopatie heeft.

Iets meer over discopathie nu.
Discopathie kan gezien worden als een uitstulping van een tussenwervel. Dit kan ontstaan door veroudering of slijtage. Soms wordt discopatie verward met een hernia, maar het is iets anders. Bij discopathie is de uitstulping echt een tussenwervel, terwijl het bij een hernia het gelei is wat in de tussenwervel zit. Aan discopathie is niet heel veel te doen. De spieren rondom de SI-gewrichten kunnen sterker gemaakt worden en om de klachten te verminderen kan er gebruik gemaakt worden van een bekkenband.
Deze band wordt, zoals het woord al zegt, rond de bekken gedragen. De functie van deze band is, dat het de bekken goed bij elkaar houdt, zodat het bindweefstel in de onderrug sterk kan worden. Dit kan een uitkomst bieden voor mensen die last hebben van discopathie. Samen met goede fysiotherapie bij bijvoorbeeld de KNVB, kunnen de klachten verminderen. Discopathie kan nooit helemaal overgaan, maar klachtvrij door het leven moet zeker kunnen!

Dring zelf aan op meer onderzoek, foto's, MRI scans en meer, zodat de diagnose snel gesteld kan worden. Hoe eerder de diagnose immers is gesteld, hoe eerder je behandeld kunt worden!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Yoga Oefeningen Voor Rug- en Nekklachten

Zit u verkeerd of loopt u scheef? Of heeft u gewoon veel last van nek en rug doordat u op het werk de hele dag achter een computer zit? Geen tijd en geld voor een therapeut, dan zijn yoga oefeningen een ideale oplossing dat u thuis kunt uitvoeren.

Buikvet op een gemakkelijke manier verliezen

Niemand vindt het leuk om buikvet te hebben. Met dank aan de mode van vandaag zijn er minder mogelijkheden om je buik vet te verbergen en verliezen is het voordeel van

Alles over netelroos

wat is netelroos, hoe kun je het herkennen en hoe kun je het behandelen.

Baby Shaken Syndroom

Informatie preventie Baby Shaken Syndroom (SBS) dit is een tevoorkomen en zeer schadelijke vorm van kindermishandeling.

enkele tips om hoofdpijn te behandelen

tips om de pijn het hoofd te bieden