Dromen verklaard; tanden


Publicatie datum:

in dit artikel geeft ik enkele verklaringen voor dromen die gaan over tanden

Gesponsorde koppelingen

Dromen, we hebben ze allemaal. Het verklaren van dromen klinkt misschien zweverig maar als je bedenkt dat bij iedereen het meeste hersenactiviteit wordt waargenomen tijdens de REM slaap (het gedeelte waarin gedroomd wordt) en dat dromen bij veel mensen dezelfde betekenis blijken te hebben (achteraf vaak te bepalen) wordt het verklaren van dromen toch een stuk minder "dromerig" en vrij normaal. 

Gesponsorde koppelingen

dromen over tanden komen veel voor. In sommige gevallen verkruimelen tanden of vallen ze uit je mond, spontaan of na een kleine tik. Vaak zijn dromen eng en kan je ze als je wakker wordt nog goed herinneren.

Tanden staan in de regel voor kracht, je gebruikt ze immers om voedsel mee te vermalen of dingen af te bijten, ook kinderen gebruiken vaak hun tanden als iets met de handen niet voor elkaar krijgen. In geval van een een droom waarbij je je tanden verliest, wil dat eigenlijk dus zeggen dat je in zekere zin je kracht verliest. Je hebt misschien een gevoel van zwakheid of minderwaardigheid. Misschien een gevoel van onzekerheid of gebrek aan zelfvertrouwen, mensen kunnen zich ook ongehoord of machteloos. Je moet in dit geval weten dat er mag zijn en dat je jezelf mag laten horen, jij telt mee en je mening doet er wel degelijk toe!

Een andere uitleg kan zijn dat je onzeker bent over hoe je op anderen overkomt, het is niet voor niks dat het mode icoon de tandpasta glimlach is. Ook angst voor een verlaagt libido (minder behoefte aan seks) of ouder worden kan deze droom geven. Bedenk echter dat iedereen wel eens onzeker is over zichzelf en dat het in princiepen niet slecht is om er met anderen over te praten.

Een derde betekenis van een droom over tanden kan zijn dat je bang bent om voor schut gezet te worden. Vaak is deze droom een uitvergroting van je angsten, probeer ze onder ogen te zien, dan kan je er je voordeel mee doen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Alles over Alli

Informatie over de enige wetenschappelijk bewezen dieetpil Alli (Orlistat)

Omgaan met een gekneusde pols

Wat is een gekneusde pols? Wat zijn de klachten? Hoe ga je er mee om?

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven XVIII

Het Koolhydraatarm Dieet Recepten voor fase 1

HSP

Steeds vaker ontdekt men de HSP'er in zichzelf. Dit kan uiteenlopen van het ervaren van andermans emoties tot aan het ontdekken van je eigen geestelijk oog.

Autisme, Asperger, PDD-nos, RETT syndroom en Desintegratiestoornis

Wat houdt Autisme, Asperger, PDD-nos, RETT syndroom en het Desintegratiestoornis van de kinderleeftijd eigenlijk in.