Uw Natuurlijk gewicht!


Publicatie datum:

De praktijk is vaak weerbarstig en draagt meer risico met uw keuze om (weer) naar uw gewicht en figuur te streven die het eerder had.

Gesponsorde koppelingen

Van gewichtsvorming naar gewichtsbeheersing!

De praktijk is vaak weerbarstig en draagt meer risico met uw keuze om (weer) naar uw gewicht en figuur te streven die het eerder had.

U wilt uw perfecte lichaam, een goede gezondheid en fit de toekomst tegemoet gaan!

Er wordt maar al te vaak voorgehouden dat dit ene product of programma al uw problemen als sneeuw voor de zon doet verdwijnen!

UW NATUURLIJKE GEWICHT.

Van gewichtsvorming naar gewichtsbeheersing!

De praktijk is vaak weerbarstig en draagt meer risico met uw keuze om (weer) naar uw gewicht en figuur te streven die het eerder had.

 U wilt uw perfecte lichaam, een goede gezondheid en fit de toekomst tegemoet gaan!

Er wordt maar al te vaak voorgehouden dat dit ene product of programma al uw problemen als sneeuw voor de zon doet verdwijnen!

Uw lichaam is een complex geheel, met een verrassend simpel uitgangspunt: ·ENERGIE IN = ENERGIE UIT"! Enige verstoring in dit simpele samenspelen heeft uiteindelijk grote gevolgen.Als uw ideaal gewicht en figuur weer heeft is het belangrijk om dit in stand te houden. Naast de financiële gevolgen, zijn er voldoende redenen vanwege gezondheid dat u beter af bent om uw gewicht en figuur blijvend onder controle te houden..

Starten met fitness

Fitness is in de afgelopen jaren gegroeid naar sport nummer 1 in Nederland. Meer dan 1,5 miljoen mensen bezoeken elke week een sportcentrum. Belangrijkste reden van het bezoek is de gezelligheid en de effectiviteit. Of je nu conditie wilt verbeteren, af wilt vallen, de rug sterker wilt maken of gewoon lekker gezond wil bewegen, bij het sportcentrum kan je dit op de meest effectieve en gezellige manier. Regen of sneeuw, het is er altijd warm, alleen of met een aantal vrienden of partner, je sport nooit alleen.

 Inhoud* Introductie training* Fittest* Persoonlijk programma* Zelf je sporttijd bepalen* Ruime keuze uit diverse sportactiviteiten

Het doel van afslanken is je vetpercentage verlagen. De meeste diëten verhongeren het lichaam, waardoor je niet alleen vet afbreekt maar ook waardevolle spierweefsels. Daarbij wordt er zo snel afgevallen dat het lichaam zichzelf beschermt door uiteindelijk méér vet op te slaan. Talloze studies laten zien dat iedere sporter op een natuurlijke manier zijn/haar vet-percentage doeltreffend en permanent kan verlagen - zonder verlies van spieren of energie. Dat betekent je calorie-inname verlagen, de juiste calorieën gebruiken, je calorieverbruik verhogen en het aanvullen van essentiële voedingsstoffen.

 Vetpercentage verantwoord verlagenWetenschappelijke studies laten een hoog negatief verband zien tussen een hoog vetpercentage en prestatie. Of het nou om rennen, fietsen, voetballen, schaatsen of gewichtheffen gaat, het is de laag-vetpercentage-sporter die als winnaar eruit komt. Opgeslagen vet is dood gewicht dat je meedraagt en dat vertraging veroorzaakt. Vetpercentage-verlaging is voor iedere sporter een bereikbaar doel.

 Belangrijk ten alle tijde is wel te onthouden dat wat je kwijt wil raken vet is en geen spieren. Je wil snelheid winnen en geen energie verliezen. Dit betekent verantwoord afvallen door je aan de volgende pijlers te houden:

 1. Calorie-inname verlagenCalorieën hebben we nodig om energie te produceren. Is je calorie-inname hoger dan je energieproductie, dan zal je lichaam energie (calorieën) opslaan in de vorm van vet. Is je energieverbruik hoger dan je calorie-inname, dan wordt het lichaam gedwongen om de opgeslagen calorieën te verbranden. Het opgeslagen vet wordt dus als energiebron gebruikt. Om dit te bereiken is de eerste stap je calorie-inname te verlagen door gematigder te eten. Kleine maaltijden verspreid over de dag verdienen de voorkeur.

 2. Kies de juiste calorieënCalorieën zitten in koolhydraten en vetten. Je hebt zowel goede als slechte koolhydraten/vetten. Slechte vetten (b.v. uit varkensvlees) lijken zo op onze eigen vetten dat ze veel makkelijker door het lichaam opgeslagen zullen worden. Door een keuze te maken voor de goede vetten en koolhydraten zul je geen honger lijden en je calorie-inname aanzienlijk verlagen.

GOED SLECHT Koolhydraten Volkoren granen (volkoren rijst, volkoren meel, volkoren brood, enz.), vruchten, groente, complexe zoetstoffen (b.v. maltodextrine, fructose, enz.). Geraffineerde suikers en granen (witte suiker, wit meel, witte rijst en alle producten die deze bevatten). Vetten Koudgeperste olieën (wordt op het label aangegeven), ongebrande noten en zaden, vette vis (zalm, tonijn, haring, enz.), olijfolie om in te bakken. Margarines (ook dieetmargarines), kaas, gebrande noten en zaden (pinda's, cashewnoten, pindakaas, enz.), dierlijke vetten (varkensvlees, rundvlees, enz.)

 3. Calorieverbruik verhogenAls je je calorie-inname verlaagd hebt, is het belangrijk om het lichaam te dwingen haar vetreserves aan te spreken, d.w.z. verbranden. De meest effectieve manier om dit te doen, is om minimaal 4x per week 30 minuten iets te doen aan aerobic-achtige sportoefeningen. Denk b.v. aan joggen of aerobics. Sporten dus waarbij er gezweet wordt. Studies laten zien dat 20 minuten nadat je met aerobic-achtige oefeningen bezig bent, men vet gaat verbranden. Als je tijd beperkt is en je moet kiezen, train dan minder vaak voor langere periodes. Door aerobic-achtige oefeningen te doen versnel je de vetverbrandingsprocessen, maar ook daarna blijf je meer dan normaal vet verbranden totdat je weer gaat slapen. 's Morgens sporten zal dus de vetverbranding extra stimuleren.

 4. Aanvullen van essentiële stoffenDoor het aanvullen van essentiële voedingsstoffen zorg je ervoor dat je natuurlijke vetverbrandingsprocessen optimaal blijven draaien. Een extra verlaging van je vetpercentage is het gevolg. American Sports Nutrition brengt een reeks voedingssupplementen op de markt die hun werking op het gebied van gewichtscontrole in verscheidene klinische laboratoria bewezen hebben.

 Weet wat je eet

De gezelligste maand van het jaar is net begonnen wat voor velen weer betekent dat naast de vele pakjes van de Sint of de Kerstman, er ook erg veel gegeten gaat worden. In december komen we gemiddeld twee kg aan. Met name al het zoet is verleidelijk om van af te blijven. Helemaal niet erg om af en toe eens iets lekkers te pakken maar vergeet niet dat met name al het lekkernij veel calorieën bevat.

.Kijk ook eens op voedingscentrum.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie gezondheid

Super fruit en ORAC “goed nieuws en slecht nieuws!”

Wel eens gehoord van super fruit en van ORAC? In dit artikel meer over wat superfruit is en hoe het bijdraagt aan de gezondheid.

Het voorkomen en de vermindering van gehoorverlies

Wat kan men doen ter voorkoming en vermindering van gehoorverlies?

Huilbabies en hechtingsproblemen

Overal kan je lezen dat ouders met huilbabies hun babies te veel verwennen. Maar is dit eigenlijk wel waar of is het net omgekeerd?

Leven in de waan van een psychose

Artikel over mogelijke oorzaken en gevolgen van een (postnatale) psychose.

Ontbijten

Waarom ontbijten we? Hoe verschilt het ontbijt van land tot land?

Waarom word je ziek van een virus? en... hoe word je weer beter!

Uitleg over het fenomeen virus

Hoge bloeddruk hoe kom je eraan en hoe kom je eraf

Hoge bloeddruk kan van invloed zijn op de rest van je gezondheid

Voetschimmel, wat nu?

Hoe voorkom je voetschimmel en hoe kom je er vanaf?

Detoxen,ontslakken lichaam reinigen

informatie over het steeds bekender wordende detoxen.

Nagel

Meest voorkomende nagelproblemen en wat men er aan kan doen. In sommige gevallen wijst een nagalafwijking op een ernstige onderliggende ziekte.

Het Humaan Cytomegalovirus als belangrijk target in kankertherapie

Het HCMV virus wordt steeds vaker geopperd als target in de bestrijding van kanker. Hier leg ik uit wat dit virus precies is en hoe het kanker kan veroorzaken.

Massage zin en onzin

Massage en het nut ervan

Tandplak

wil je weten wat er gebeurt als je voortaan je tanden niet meer poetst?

Alles over waterpokken

Informatie over waterpokken

Stoppen met roken

Iedereen die ooit begonnen is met roken weet ook hoe moeilijk het is om weer te stoppen. Hier een goede methode die echt werkt.

Sigaretten tegen de stress?

Stress onder rokers blijkt veel meer voor te komen als bij niet-rokers

Makkelijk stoppen met roken, eenvoudig stoppen met roken

Lees hier hoe je in drie eenvoudige stappen heel makkelijk kunt stoppen met roken.

Vitamine B3: Niacine

Informatief artikel over Niacine (vitamine B3)

Hoe te handelen bij een beroerte?

Beknopte handleiding om een beroerte te herkennen en adequaat te handelen

Dromen verklaard; zwanger

wat betekent het als jij droomt dat jij zwanger bent?

Zwijg over eten bij een eetstoornis behandeling!

Eetproblemen behandeling betekent spreken over de relatie met moeder, seksualiteit, verlangens, vrouw worden of meisje blijven, controle en perfectionisme.

Alles over abortus

Alles over abortus. Welke methodes zijn er en hoe werkt het, wat is de wetgeving.

Keratosis Pilaris

Een uitleg over die irritante rode bultjes op je bovenarmen

Wat is Binge Eating Disorder?

Bijna iedereen eet weleens te veel. Maar er zijn mensen die last hebben van onbeheersbare eetbuien.

Omgaan met chronische pijn

hoe omgaan met chronische pijn