Allergie voor ei / eieren


Publicatie datum:

Allergie voor eieren

Gesponsorde koppelingen

Allergie voor eieren ?

Spijtig genoeg is dit een fenomeen dat de laatste jaren zeer vaak voorkomt bij baby's en kleine kinderen. Uw eerste reactie : "Er zijn toch veel ergere dingen!" En u hebt gelijk. Het probleem is niet zozeer de allergie zelf, maar het weinige aan informatie dat er te vinden is. Eieren zitten namelijk in veel meer voedingsmiddelen dat u denkt. Toen mijn dochter de diagnose kreeg van haar eierallergie ben ik als een halve gare beginnen zoeken en puzzelen. Het duurde ongeveer een 4 - tal maanden vooraleer ik een evenwichtige voeding voor haar had. Om u deze 4 maanden te besparen zal ik een aantal artikels schrijven waarmee u normaal gezien al een hele stap verder staat.

Wat is een eierallergie ...

Een eierallergie is een allergie voor het eigeel en/of eiwit van gevogelte eieren. Zoals u kan lezen kan dit een enkel deel van het ei zijn of voor beiden. Aangezien het zeer moeilijk tot onmogelijk is om een ei dusdanig te scheiden dat er niets van eigeel bij het eiwit komt of omgekeerd is. De reden om het uit de voeding te halen is heel simpel. Kinderen kunnen deze allergie namelijk ontgroeiën. Om dit verwezenlijken is het noodzakelijk de eieren volledig uit de voeding te halen.


Hoe kan je weten dat je kind een allergie voor eieren heeft...

Mijn dochter kreeg haar gekookte eitje toen ze een maand of 9 was. Nog geen kwartier nadien kreeg ze overal rode vlekken, kreeg ze zwellingen in haar gezichtje en begon ze over te geven. Een redelijk hevige reactie. Als uw kind deze symptomen krijgt na het eten van een ei, is de kans groot dat ook uw kind een allergie voor eieren heeft. Ga dadelijk naar uw huisarts voor een eerste behandeling van deze allergische reactie. Om na te gaan of uw kind inderdaad deze allergie heeft zal de kinderarts bloed afnemen. Met deze bloedstaal zal u uw vermoeden bevestigd of ontkracht zien.

De kinderarts zal u ook uitleggen welke vaccinaties uw kind in het ziekenhuis moet krijgen. Sommige vaccinaties worden namelijk op eiwitten gekweekt en vormen hierdoor een gevaar voor uw kind. Om deze reden dient u deze allergie ook aan iedereen te melden die hier noodzaak aan heeft.

En dan begint het...

Uw kind heeft een allergie voor eieren. Wat mag het nu allemaal eten en wat niet? Ik zou hier een lijst kunnen neerzetten van alles wat toegestaan is. Doch, dan bent u nog een uur aan het lezen zonder geholpen te zijn. Er is 1 gouden regel die volgens mij wel bij alle soorten allergie van toepassing kan zijn : Maak alles vers, dan ben je 100% zeker.  Dus alle klaargemaakt voedingsmiddelen zoals gepelde tomaten in blik, champignons in blik, alle soorten groenten in blik of bokalen, koekjes, taarten, ... zijn een grote non non in zaken eierallergie. Ga naar de groentenwinkel en ga alles vers halen.

Ook bij vleeswaren moeten we zeer voorzichtig zijn. Bijvoorbeeld:  gehakt. Bij de ene slachter doen ze er nog een ei bij, bij de andere niet. Even navragen bij uw plaatselijke slachter is geen overbodige luxe. Alle vleeswaren die gepaneerd zijn  zoals Schnitzel,(denk ook aan kroketjes) ... mogen niet, klaargemaakt boterhambeleg zoals salami, vleesbrood,... mogen niet tenzij de ingrediëntenlijst anders zegt.

Pasta's zijn ook zeer gevaarlijk. U kan ze zelf maken zonder eieren. Een heel gedoe maar wel heel lekker. U kan ook bij de natuurwinkels 100% Speltpasta gaan halen. Deze is klaargemaakt zonder eieren.

Koekjes, taarten, broodjes,... zeer erg als ze dit allemaal zouden moeten missen. U kan ook weer alles zelf maken. Bij de natuurwinkels kan u normaal gezien koekjes krijgen die geen eieren bevatten. Bladerdeeg mogen ze normaal gezien ook eten (kijk of vraag altijd naar de ingrediënten, elke bakker, merk is anders) en ook bij broodjes altijd eerst navragen.

Dus ...

Alles vers is altijd het beste. U hebt 100% controle over de ingrediënten die uw kind eet.

Liefst 10 vragen teveel dan 1 vraag te weinig.

In mijn volgende artikel zal ik een aantal recepten neerschrijven die ik thuis gebruik. Ze zijn lekker, snel gemaakt en zorgen ervoor dat u niet steeds met vijf kookpotten aan de gang bent.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 7

Meer uit de categorie gezondheid

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven VII

Koolhydraat Evenwicht

Detoxen,ontslakken lichaam reinigen

informatie over het steeds bekender wordende detoxen.

Schildklier, deel 1.

Schildklier, deel 1.

39 weken zwanger

39 weken zwanger, zwangerschap week 39

Dikkedarmkanker

Wat is dikkedarmkanker? Waar ontstaat het, wat is de groeiwijze en wat zijn de behandelmethoden?

Hoe voorkom je rugproblemen met een waterbed

Heb je ook last van je rug door het slapen op een waterbed? Meestal komen deze rugklachten door bepaalde slaapposities, vooral het buigen van je rug terwijl je slaapt.

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven XIV

Het Koolhydraatarm Dieet: FASE 1

Waarom word je ziek van een virus? en... hoe word je weer beter!

Uitleg over het fenomeen virus

Slaapproblemen

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Je moet de volgende ochtend vroeg op, bent hartstikke moe, maar je valt niet in slaap of je wordt steeds weer wakker.

Zwangerschapstest en ovulatie test

Zwangerschapstesten en ovulatie test geven duidelijk aan wanneer je vruchtbaar bent.

Fibromyalgie

Fibromyalgie is een syndroom waar vele tienduizenden mensen in Nederland last van hebben. het wordt ook wel omschreven als weke delen reuma. wat is fibromyalgie?

Bewezen tips om buikvet te verliezen

Jij wilt natuurlijk weten hoe je zo snel mogelijk je buikvet kunt verliezen. De oplossing is je levensstijl veranderen

UV-straling op de huid

De negatieve gevolgen

Behandeling van psoriasis

Informatie over de behandeling van psoriasis

Snel afvallen tips en snel vet verliezen!

Heel snel afvallen tips? Hoe Zou Je Jezelf Voelen Indien Je Binnen 14 Dagen 5kg Tot 17kg Afgeslankt bent..Zonder JoJo-Effect? Nu GRATIS Snel Afvallen...

De cognitieve, psychodynamische en humanistische benadering over persoonlijkheid

In dit artikel wordt besproken hoe de cognitieve, psychodynamische en humanistische benadering over persoonlijkheid denken

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven II

Koolhydraatarm eten, op een natuurlijke manier afvallen en op gewicht blijven

Alprazolam

Beschrijving van het medicament Alprazolam.

Afvallen met Weight Watchers

Een korte tekst die een idee geeft van hoe Weight Watchers werkt

Maaltijdsalade besmet met salmonellazalm

Maaltijdsalade met gerookte zalm besmet met salmonella

Vitamine B3: Niacine

Informatief artikel over Niacine (vitamine B3)

Alles over Alli

Informatie over de enige wetenschappelijk bewezen dieetpil Alli (Orlistat)

Pillen de oplossing of een nog ergere kwaal

Tegenwoordig word er voor alles en nog wat pillen geslikt maar maakt dit het allemaal wel beter?

Bewustzijn en bewusteloosheid.

Bewusteloosheid is een veelvoorkomend fenomeen, waarin men besef van zichzelf en omgeving verliest.

Het verloop van cocaïneverslaving

Dit artikel geeft een schematische weergave van een mogelijk verloop van experimenteel naar geïntegreerd cocaïnegebruik